pjj 21.08.2006 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 u mnie panowie specjalisci zaczeli obsadzac sejf w scianie nosnej na pianke. wg nich beton nie byl poptrzebny bo sejf byl sam w sobie mocny. ci sami wylali schody ale zapomnieli o 3 od dolu stopniu wiec ten przedostatni mialem baaardzo wysoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tomasz sulej 22.08.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Witam. to ja Wam powiem co spotkało moją byłą klientkę. Przyszli fachowcy hydraulicy do pewnej Pani, które mieszkała w kamienicy. Pani chciała założyć grzejnik, zas fachowcy zaproponowali podłogówkę z rur stalowych twierdząc, że jest to idealne rozwiazanie dla ogrzania tej łazienki. Na początku myślałem, ze to zart jednak okazało sie, że to zdarzenie miało miejsce faktycznie. Na szczescie nie doszło do rozłożenia instalacji i kłopotów z tym zwiazanych. Pozdrawiam Tomasz Sulej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gj123 22.08.2006 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 U mnie " hydraulik " wyprowadził rury c.o. miedziane z budynku jednorodzinnego do garażu i chciał je ocieplać instalacją solarną.Tylko ze względów estetycznych zgodził sie je usunąć !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hycel 11.11.2008 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 1. Stopa pod komin centralnie w środku drzwi do garażu, okazało się jednak, że stopa jest ok tylko trzeba odwrócić plany o 180stopni i przesunąć drzwi na swoje miejsce 2. Nadproże okna balkonowego o 20 cm nizej niż reszta nadproży okiennych (bo "szef" tak kazał) 3. zasypanie fundamentów gliną która się oczywiście zapadła o średnio 15cm - propozycja "Panów" - to się wyrówna styropianem Tak na szybko to tyle ale obiecuję poprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiD 14.11.2008 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Witajcie nawiązując do dość ciekawego tematu napiszę coś o dokonaniach naszych panów "specjalistów ds budowlano-remontowych" Na czas remontu się wyprowadziliśmy, ale w nim były nasze ubrania z butami do przebrania, "wahowcy" podczas naszej nieobecności w mieszkaniu chodzili w naszym obuwiu , potem na pytanie mojego męża dlaczego jeden z nich ma założone moje buty (akurat postanowił im wizytę złożyć w ciągu dnia) szef "wahowiec" odpowiedział, że "tak wyszło, bo swoje buty robocze mają na innej budowie"... żenada Inny "wahowiec" robiąc nam instalację hydrauliczną "zgubił" ciepłą wodę tzn nie podłączył jej w ogóle !!! wszędzie w kranach była zimna woda, a w jednym punkcie nie było jej wcale... żenada do kwadratu; wodę do pralki chciał podciągnąć 2 metrowym wężykiem z jednego rogu łazienki do drugiego w ... podłodze... wycinając w tej podłodze rów szlifierką ; najpierw zamontował geberit a potem zrobił wylewkę w łazience- miska wc "opierała" się o podłogę... rewelacja !!! ten sam "wahowiec" stawiając ścianę gipsowo-kartonową przykręcił 3 metrowy profil sufitowy na 3 śruby a dolny profil "położył" na grzązkim podłożu składającym się z gruzu, brudu, resztek jedzenia i petów - oczywiście ściana się ruszała i ewidentnie było widać że jest krzywa- on miał idealne wytłumaczenie - jest krzywa bo jest nieskończona.... tyle że postawiona ściana z g-k powinna być sama w sobie równa... dodam że o zawartości podłoża przekonaliśmy się po demontażu tegoż obiektu "małej architektury" który żekomo miał być ścianą... żenua do entej potęgi ten sam "wahowiec" wraz ze swoją jakże "wahową" ekipą każde machnięcie gładzią gipsową często popijał pifkiem, chyba musieli w pewnym momencie za dużo pić bo narzekali na duchy w mieszkaniu i jakieś dziwne odgłosy... koleja rzecz to klejenie płytek na podłodze na grube 2cm "placki" które zajmowały 70-80% powierzchni płytek, jak popękały pod nami na oczach "wahowca" wywołały u niego spore zdumienie bo: "klej powinien się sam rozprowadzić po powierzchni płytki" jak to tłumaczył... wyburzając ścianę między dwoma pomieszczeniami naruszyli fragment ściany dzielącej okna w tych pomieszczeniach, lukę jaka powstała (30cmx 120cm) wypełnili pianką montażową ... brudząc parapety sąsiadów, chodnik i trawnik ... ehhhh To tyle z bardziej pamiętnych sytuacji Pozdrawiam Daria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 14.11.2008 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Przepraszam PiD ale usmialem sie niezle czytajac te skuchy.W gruncie rzeczy to Ci wspolczuje.Powiedz jakim cudem ten koles do was trafil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robmar 03.12.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 też miałem kiedyś fajnego kwiatka, hydraulik zamiast zimną wodę doprowadzic do geberitu doprowadził gorącą co wyszło dopiero przy białym montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 03.12.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 U jednego klienta hydraulik mial przesunac grzejnik nim wejde z glazura (mnie nie chcial do tego grzejnika poniewaz jego znajomy mial to zrobic za przyslowiowe piwo) wg. mnie robota warta piwa http://i475.photobucket.com/albums/rr120/wingerman/th_DC080513001.jpg http://i475.photobucket.com/albums/rr120/wingerman/th_DC080513002.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robmar 05.12.2008 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 dobry ale jak by tak jeszcze więcej tych kolanek dodał to po co dawac grzejnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elka62 06.12.2008 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 Dorzucę kfiatki "moich fachowców": - po położeniu czarnej tapety pozostały niedoklejone brzegi - podkleił je białym silikonem, którego nadmiar wypłynął na tapetę; - ściany w kolejnych pokojach malowali tym samym wałkiem. Kolory były oczywiście różne, a wałek niedomyty stąd pojawiły sie nowe nieplanowane kolory w moim domu; - demontując lampy tłukli żarówki, demontując dzwonek zgubili sworzeń i teraz dzwonek nie ma czym dzwonić; - przeniosłam rośliny w jedno miejsce i przykryłam cienką przezroczystą folią. Panowie przenosząc części szafek układali je na roślinach. Żadna nie przeżyła; Mogę tak jeszcze długo. Tłumaczyli się, że im pilno kończyć, ale na poprawki stracili czas i nerwy, bo do końca wciąż patrzyłam im na ręce. Powiem Wam, że po ataku szału przyszła do mnie faza zadziwienia. Zadziwiali mnie swoją logiką i pomysłami na usprawnienie pracy. Oczywiście panowie byli "z polecenia", tak więc i na takich trzeba uważać. Nie zawsze polecany fachowiec odpowiada naszym wymaganiom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
omkaro 09.12.2008 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 U mnie na budowie najlepszym numerem był hydraulik od rozprowadzenia kanalizy. Pion do kibla na piętrze wyprowadził w samym środku drzwi wejściowych do domu, bo..... spadku mu zabrakło. Q. Ten sam manewr, chociaż zawinił trochę projektant bo przeniósł wc a o rurze zapomniał. Zresztą nie tylko o rurze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 13.11.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Pion do kibla na piętrze wyprowadził w samym środku drzwi wejściowych do domu, bo..... spadku mu zabrakło. To taka pułapka na nieproszonych gości (może sam stosuje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuja 13.11.2009 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Nasi instalatorzy zabrali się do pracy w łazience. Ponieważ nie chcieli się nikogo pytać skąd wziąć folię pod styropian - odcieli sobie kawałek z folii leżącej już w pokoju - folia specjalnie przywożona i rozkładana w jednym kawałku 6x6, został już tam zainstalowany kominek (150kg)... To był ich ostatni popis... bo nawet nie bardzo rozumieli o co chodzi, że ktoś ma do nich pretensje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r7m8 13.11.2009 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Miałem ugięty sufit w jednym pokoju, po prostu przed kilkudziesięcioma laty przy budowie domu "fachowcy" źle wypoziomowali szalunek przed zalaniem stropu. Zagięcie było wyraźnie widoczne bo było wielkości rzędu 7 - 8 cm. Podczas remontu zamierzałem pozbyć się tego "garba" poprzez zamontowanie sufitu podwieszanego z płyt gk. Polecany przez znajomych fachowiec chwalił się swoimi osiągnięciami na budowach za granicą więc nie miałem żadnych obaw, że sobie z tak prostą robotą nie poradzi. Jakież było moje zdziwienie gdy zobaczyłem świeżo podwieszony sufit, otóż krzywizna sufitu była dokładnie odwzorowana płytami gk Na moją sugestię, że należy płyty zdemontować ( a były już poszpachlowane) i należycie wypoziomować ruszt z profili "fachowiec" stwierdził, że on to naprawi nie inaczej jak przez położenie odpowiedniej grubości warstwy szpachli No tego to już nie wytrzymałem i dziada pogoniłem. Sufit w końcu naprawiłem własnoręcznie wykorzystując jeden z długich weekendów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batko lenin 13.11.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta i Wojtek 13.11.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 ...hmmmm....ekipa geodetów wytycza budynek...majster nadzoruje ...zrobione ...leci wykop, potem gruszka -beton ...jest super...ida bloczki w góre ...majster/góral/ nadzoruje ...ja uradowany chodze dumny i zerkam z ciekawością ale ...czemu salon taki mały i z wylewka pod komin ...góral zaskoczony że mi coś nie pasuje ale ...spojrzał na projekt i ..budynek obrócony o 180 stop ...jakos to wyprostowano ..na szczeście, mam nadzieje że fachowo ...nadszedł dzień kładą dachówkę...nagle telefon od górala /majstra/- zabraknie ok 300 dachówek...musze domówić i to NATYCHMIAST, chwytam za fona ...ale mnie tkneło..sruu na budowe i pytam jak to obliczył w końcu przywiezli dokładnie wyliczone a On na to ..to proste...patrząc od dołu w poziomie mamy 11 metrów a w góre 25 rzędów wiec 11m x 25 rz. /choc na metr wychodziły 2,5 dachowki/- poprostu góralska matma / nie obrażając fachowców/ , po wyliczeniu moim kalkulatorem jest ok...a najlepszym do tego zakończeniem jest ... http://www.youtube.com/watch?v=6mmfdcTkZcE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 13.11.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Ladies & Gentelman!! Doprowadzenie powietrza do kominka. Mało się nie zlałem ze śmiechu gdy to zobaczyłem: http://lh4.ggpht.com/_cTLYZRwfrr0/Sv2Dn2Rn4tI/AAAAAAAABdY/sQfAIPjAIzM/s128/IMG_8267.jpg Nie wiem czy komin i kominek to jest to samo...... być może . Nie wywaliłem, bo czysta murarka szła im lepiej no i dość pocieszne chłopaki były Majster stwierdził tylko "właśnie coś mi nie pasowało.." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 13.11.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 o siec to ładnie aż strach myślec co się dzieje na budowie bez naszego udziału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 13.11.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Jakież było moje zdziwienie gdy zobaczyłem świeżo podwieszony sufit, otóż krzywizna sufitu była dokładnie odwzorowana płytami gk . pewnie sadził, że się przyzwyczaiłeś i czułbyś się nieswojo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 13.11.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Pomyśl ile ten człowiek pracy musiał włożyć by tak dokładnie odwzorować te krzywiznę. doceń to, że wcale sobie nie ułatwiał zadania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts