frosch 23.02.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 BAsiu dzeki za słowa otuchy haha ale ja juz opadaw z sił w piątek byłam u pani architekt a ta powaidomiła mmnie ze w zasadzie to lustrzane odbicei tego domu bym potrzebowała bo bedzie ciemno!!! myslałam ze zjade... ale zadzwoniłam do horyzontu i bez problemu mi go wymienią na lustrzane odbicie uffff wiec pożegnałam sie z tymkiem i czekam na brata lustrzaka co do kredytu jeszcze nie urszłam aż sie boje za towszstko zabrac ps, czy ktos z was robił odwierty zeby sprawdzic rodzaj gleby??? ja...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 23.02.2008 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 witaj Frochu napisz cos wiecej o tych odwieratach ile płasciłas i czy uważasz ze jest to potrzebne??? Ps. przyłacza prąd bede miec w maju a woda hmm znacie kogos kto kopie tanio studnie bo chce na okres budowy bo wode musze pociągnac z ulicy a to koszt ok 15tys wiec czekam na jakiegos jelenia co sie dorzuci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 23.02.2008 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 aha zampomniałam wrócił do mnei tymek lustrzane odbicie w poniedzałek dzałąm na maxa u pani archtekt bo podobno zagospodarowanie terenu mam miec na początku marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 27.02.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Gosiaczku w końcu pozytywne wieści i oby już tak do końca. Za to u nas trochę nerwowo, bo jeszcze nie mamy decyzji z banku. Ponieważ nasza sytuacja nie standardowa (na działce budynki które zostały zburzone) przerosło to kompetencje komisji regionalnej i dokumenty musiały iść do centrali. Kurcze już naprawdę moglibyśmy działać, ale bez kasy to my se możemy w piaskownicy babki robić a nie dom budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 29.02.2008 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 froschu czy mozesz mi dac namiary na geologa ktory robił Wam te odwierty i ile to kosztował dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 29.02.2008 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Gosiaczku jak tam projekt i adaptacja robi sie, czy czekacie na warunki zabudowy? A może już dostałaś WZ. My dzisiaj dostaliśmy decyzję z banku, że przyznali nam kredyt. Nareszcie, strasznie sie cieszę. Na umowę musimy poczekać tydzień czasu bo takie sa procedury, ale najważniejsze że kredyt przyznali. W końcu będziemy mogli zacząć budowę naszego domku Katerina a co u ciebie jak tam postępy. Macie już pozwolenie na budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 01.03.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 witam Basiu projekt sie adaptuje a podobno zagospdoarowanie terenu mam miec w przyszły m tygodniu w co jakos trudno mi uwierzyc ciekawe czemu?hahha no nic cos powolutku sie robi teraz potrzebuje namary na kogos kto niedrogo kopie studnie:) ciesze sie ze dostaliscie kredyt kurcze ja tez bym musiałą zacząc biegac po bankach ale nie mam głowy w przyszłym tygodniu sprzedaje garaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 03.03.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Gosiaczku trzymam kciuki, żebyś za garaż dostała duuużo pieniążków no i oczywiście, żeby WZ była w tym tygodniu. A jak tam wykonawca dogadałaś się z kimś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 03.03.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 witam Basiu projekt sie adaptuje a podobno zagospdoarowanie terenu mam miec w przyszły m tygodniu w co jakos trudno mi uwierzyc ciekawe czemu?hahha no nic cos powolutku sie robi teraz potrzebuje namary na kogos kto niedrogo kopie studnie:) ciesze sie ze dostaliscie kredyt kurcze ja tez bym musiałą zacząc biegac po bankach ale nie mam głowy w przyszłym tygodniu sprzedaje garaz Cześć Gosiaczku, trzymam za ciebie kciuki żebyś mogła sprzedać garaż i zacząć chdżby A czy mogę wiedzieć ile bierzesz za garaż - my tez nie długo bedziemy musieli sprzedać garaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 03.03.2008 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Jareczku 25tys to jest garaz pod dodatkowym zadaszeniem i dozorowany takie wolnostojące kosztują koło 15tys u nas. a u Was to po ile stoja ty cos pisałes ze koło 30 tys to fajnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 03.03.2008 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Basiu to nie chce zapeszac ale koresponduje z tym kolesiem co dałas mi namiary on wraca 16 kwirtnia wycenił mo robocizne na 31tys czyli jakies 50 tys mniej niz ten ciekawy koles wiem ze to smieszne meilowac ale koles odpowiada sumiennnie na moje pytania i jest konkretny a to lubie bo nie cierpie jak ktos mydli mi oczy wiec ciiiiicho .... ja i tak wczesniej nie mam co robic bo nie mam pozwolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 03.03.2008 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Basiu to nie chce zapeszac ale koresponduje z tym kolesiem co dałas mi namiary on wraca 16 kwirtnia wycenił mo robocizne na 31tys czyli jakies 50 tys mniej niz ten ciekawy koles wiem ze to smieszne meilowac ale koles odpowiada sumiennnie na moje pytania i jest konkretny a to lubie bo nie cierpie jak ktos mydli mi oczy wiec ciiiiicho .... ja i tak wczesniej nie mam co robic bo nie mam pozwolenia 31 tys to całkiem rozsądna cena no i ten termin czyli kwiecień to tez dobry termin na rozpoczęcie budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 04.03.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 jarku chyba od kwlietnia raczej nie dam rady jak tak przewiduje przy dobrych wiatrach lipec aaa pochwale sie dzis przyszło powiadomienie ze nie ma przeciwskazan do budowy a 18 mam odebrac decyzje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 05.03.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Gosiaczku same dobre wiadomości, oby tak dalej. My czekamy na podpisanie umowy z bankiem i ruszamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzyśki 07.03.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Dołączamy do grupy z Tarnowskich Gór. Mamy działeczkę w okolicach Tworogu. Zaczynamy załatwianie spraw formalnych. Już nas to przeraża. Mamy nadzieję, że nie będzie tak źle. Teraz szukamy geodety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 07.03.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Krzyśki witam serdecznie, im nas wiecej tym lepiej i raźniej. Napiszcie jaki domek budujecie. Z okolic Tworoga jest Katerina więc może będziecie sąsiadami A papierologią się nie martwcie wszystko pomału sobie załatwicie.[/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzyśki 07.03.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Budujemy Tymka, jak gosiaczek. Tylko że my będziemy mieli z garażem dwustanowiskowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspect 08.03.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Witam Wszystkich Tarnogórzan i nie tylko Zamierzam rozpocząć budowę na wiosnę przyszłego roku, na razie papiery z działką, wz, projekt, droga dojazdowa, media itd. Jakie macie doświadczenia z urzędami w TG? długo trzeba czekac na wz i pozwolenie? Pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerina 08.03.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Witam nowych forumowiczów Właśnie kilka dni temu odebraliśmy pozwolenie na budowę. W TG trwało to 2 tygodnie, ale my niczego nieświadomi odczekaliśmy cały miesiąc. Przynajmniej mamy od razu prawomocne Basia i Gosiaczek gratuluję postępów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspect 08.03.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Szybko starałaś się też wczesniej o wz? Ile to trwało od złożenia wniosku? I jeszcze pytaie do wszystkich z tego forum: Mój znajomy chciał robic ostatnio adaptację projektu gotowego i miał duży problem ze znalezieniem architekta w TG który by sie tego podjął (nie z tytułu skomplikowania projektu czy duzych zmian ale z uwagi na rodzaj zlecenia). Czy architekcie w TG maja tyle duzych zleceń że indywidualny inwestor jest traktowany po macoszemu? Jak to było w Waszym przypadku? Możecie kogoś polecić? Jestem początkującym jeśli chodzi o sprawy związane z budową domu stąd tyle pytań. Ale chetnie odwdzięczę się moja wiedzą na temat kredytów hipotecznych. Zajmuję się tym od 8-miu lat i w tym temacie mogę okreslić się mianem experta Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts