nefestus 15.04.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Witajcie. Zamowilem gruz na droge dojazdowa do placu budowy. Przyjechal. Niestety jakies barachlo!!! Mowi sie jedno dostaje sie drugie. Trzeba wszystkich za reke prowadzic bo inaczej zrobia Ci kolo piora! Macie jakies namiary na ludzi zajmujacych sie wywozem i przywozem kruszywa? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kapsel70 15.04.2008 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Witajcie , budujemy się w Siewierzu postanowiliśmy dołączyć do waszej grupy . Pozdrowienia dla wszystkich użytkowników tego forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nefestus 22.04.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Szkoda, ze nikogo nie znacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gizela 24.04.2008 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Witajcie. Zamowilem gruz na droge dojazdowa do placu budowy. Przyjechal. Niestety jakies barachlo!!! Mowi sie jedno dostaje sie drugie. Trzeba wszystkich za reke prowadzic bo inaczej zrobia Ci kolo piora! Macie jakies namiary na ludzi zajmujacych sie wywozem i przywozem kruszywa? Pozdrawiam Ja znam Pana Ryszard Miąso. Od lat w firmie dla szefów wozi rózne takie tam i piasek i gruz itp, może pomoże. Powołaj się na mnie (32)245-23-23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gizela 24.04.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 A ja już tuz tuz bede miała działkę .....odliczam jeszcze 5-6 tygodni ufff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gizela 24.04.2008 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 katerina dziekuję za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 26.04.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 Oj dawno mnie nie było. Na początek witam serdecznie nowych forumowiczów im nas więcej tym lepiej. Katerina po kilku dniach walki z żywiołem (glina + deszcz) nasze mury fundamentowe stoją całe i zdrowe. Zamontowaliśmy też GWC. Dzisiaj zaczeli ocieplać ściany styropianem, w przyszłym tygodniu zasypujemy, chciałabym też żeby zalali chudziaka, ale nie wiem czy nie jestem zbyt wielką optymistką No i oczywiście gratuluję twoich postępów, piękne masz te ławy Gosiaczku a co u ciebie, masz już pozwolenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka76 26.04.2008 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 witam powiedzcie mi ile teraz zajmuje załatwienie pozwolenia na budowę w naszym powiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gizela 28.04.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 witam powiedzcie mi ile teraz zajmuje załatwienie pozwolenia na budowę w naszym powiecie Słuch chodzą, że 4 tygodnie. Nie wiem czy to prawda, bo tylko słyszałam co nie co. Jak ma się prcha bo ktoś tam chory na L4, to trwa to czasem i 3 miesiące. Chyba tylko jedna osoba to załatwia ha ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka76 28.04.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kattharina 02.05.2008 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Witam wszystkich! Oj jak miło, że Tarnowskie Góry mają swoją grupę "wsparcia":). My właśnie jesteśmy na etapie kupowania działki. Podpisalismy umowę warunkową i czekamy na decyzję agencji rolnej. A potem akt notarialny i będziemy właścicielami ziemskimi . Chiałabym jednak wykorzystac ten czas na złożenie wniosku o warunki zabudowy. I tu mam jedno pytanko, nie wiecie czy mogę występować o dezyzje odnośnie zapewnienia dostaw mediów nie będąc jeszcze właścicielem działki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaŚ1719503439 02.05.2008 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Przyłączam się do powitań. Ja już mam za sobą wybudowany jeden dom, ale jestem zmuszona go sprzedać. Po pierwsze przewymiarowany, drugie schody (już nie chcę mieć schodów w domu). No i niestety kilka błędów budowlanych. Pozdrawiam wszystkich budujących ja zaczynam na jesieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrycja i paweł 02.05.2008 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Witam! My również budujemy w Tarnowskich Górach, choć nie jesteśmy z TG to zdecydowaliśmy się tu kupić działkę. Mężowi bardzo spodobo się to miasto no i tak mnie przekonał. Działki szukaliśmy prawie rok,jeżdząc po Jaworznie, Mysłowicach, Mikołowie - jak nie słupy wysokiego napięcia to kurniki obok działki, a ceny mimo to i tak wysokie. Obecnie mieszkamy w mieszkaniu w bloku i już nie możemy sie doczekać kiedy zamieszkamy w naszym małym domku. Pozdrawiam wszystkich budujących w TG! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspect 03.05.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Witam wszystkich! Oj jak miło, że Tarnowskie Góry mają swoją grupę "wsparcia":). My właśnie jesteśmy na etapie kupowania działki. Podpisalismy umowę warunkową i czekamy na decyzję agencji rolnej. A potem akt notarialny i będziemy właścicielami ziemskimi . Chiałabym jednak wykorzystac ten czas na złożenie wniosku o warunki zabudowy. I tu mam jedno pytanko, nie wiecie czy mogę występować o dezyzje odnośnie zapewnienia dostaw mediów nie będąc jeszcze właścicielem działki? Witam Z tego co wiem to możesz. o wydanie WZ możesz wystapić nie będąc nawet właścicielm danej działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspect 03.05.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Kattharina w jakiej częsci TG planujesz budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspect 03.05.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Gizela - i jak? będzemy sąsiadami pod laskiem, czy wybrałaś polarną? Katerina - byłem na spotkaniu u architekta, którego mi polecilaś. Ale było tak jakoś nijako Raz że był mniej niż mało zaangazowany, dwa wszystko musiłaem z niego wyciagać, trzy zazyczył sobie 1200 netto za sama adaptację nie mówiąc o dodatkowych zmianach Patrycja i Paweł - dzieki za namiary, Wasza cena (1000 zł) wydaje się bardziej rozsądna. Czy to jest kwota brutto czy netto i co sie w niej zawierało? Skąd jest ten architekt? Pozdrowienia dla Wszystkich Forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kattharina 03.05.2008 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Aspect działkę kupuję koło Lidla niedaleko obwodnicy. Będzie trochę głośno, ale cóż... portfel decyduje:( A jeśli chodzi o WZ to tak właśnie mi powiedziano w wydz. architektury, ale kazali mi przynieść aktualne zapewnienia dostaw mediów i nie wiem czy występuje się o nie imiennie i jeśli tak, czy mogę o nie wystąpić nie będąc jeszcze właścicielem działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspect 03.05.2008 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Występuje się imiennie, ale nie musisz być właścicielem działki (nie ma konieczności dostarczenia żadnego dokumentu określającego tytuł prawny). Każdy może to zrobić. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gizela 06.05.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Aspectpodpisałam umowę na polarnej, pod lasem się wycofałam, nie pomyślałam wcześniej o zacienienu działki podczas zachodu słońca, działka by była w cieniu no i ta woda, którą już mam na działce też przemówiła za. Czekam na decyzję z agencji rolnej i może już już ......niedługo. Może uda się jeszcze w tym roku zacząć. W końcu cuda się zdarzają . Szukam dobre duszyczki namiarów na geodetę, geologa (chyba to tak się zwie, by zrobić badanie gruntu potrzebną do adaptacji projektu) no i oczywiście namiarów na architekta do adaptacji mapki , projektu idd itp. Może kogoś mi doradzicie. MagdaŚ witam panią księgową ja też jestem księgową Patrycja i Paweł witam na forum tarnogórskim i życzę powodzenia w poszukiwaniu działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nefestus 07.05.2008 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Witajcie. Nareszcie cos zaczyna sie dziac u mnie!Mam prad i ogrodzenie a w piatek pierwsze wykopy. Hura! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts