nefestus 26.08.2008 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Świadectwa energetyczne - czyli dokumenty mówiące o zużyciu energii przez budynek - nowe domy będą musiały uzyskiwać od stycznia 2008 roku. O konieczności wprowadzenia świadectw energetycznych dla budynków mówi nowelizacja prawa budowlanego. Przepisy mają wejść w życie na początku 2009 roku. Aktualizacja: http://www.abc.com.pl/serwis/du/2007/1373.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 26.08.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 czyli jak zwykle pod górke.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nefestus 03.09.2008 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Witam i prosze o pomoc. Wiecie jak zalatwic sprawe z przylaczem energii elektrycznej do dzialki? Ale! Dostalem warunki na przylacze napowietrzne a ja chce kablowe. Vattenfall mowi, ze dla nich jest to nie ekonomiczne ciagnac kablem ale jest to mozliwe jak podpisze umowe i wystapie ze zmianami ktore pokryje w 100% (czytaj wybuduje na wlasny koszt). To nie byloby takie straszne gdby nie fakt, ze chca to zrobic czterema nieizolowanymi drutami aluminiowymi. Przecieaz od takich rozwiazan sie odchodzi!!! POMOCY Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 03.09.2008 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 A wystąpiłeś o przyłącze tymczasowe, czy docelowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nefestus 03.09.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Docelowe. Na czas budowy juz mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 04.09.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Pytałem, bo tymczasowe w znakomitej większości wypadków prowadzone są jako napowietrzne, ale w sumie nie ma się czym przejmować.Jak docelowe to gorzej... Ja miałem podobnie, ale na szczęście gmina się nie zgodziła na słup, bo droga za wąska i słupy po obu stronach drogi uniemożliwiłyby późniejsze poszerzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerina 04.09.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Ma ktoś może namiary na dobre ekipy wykonujące instalacje wod-kan i centralnego ogrzewania?Będę wdzięczna za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 08.09.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 to ja znowu atakuje z ptaniami czy ktos zna w okolicy jakiegos różdżkarza który nie zedrze ze mnie za wyznaczenie wody na dzałce do studni z góry dziękuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nefestus 12.09.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Witam. Mialem pierwsze wlamanie na budowe. Nic wartosciowego na niej nie trzymam, ale zlodzieje troche szkod narobili i w zasadzie nic nie ukradli (pare przdluzaczy). Mam nadzieje, ze to pierwszy i ostatni raz. Teraz nawet lopaty nie bede tam trzymal. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrycja i paweł 12.09.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Witam! Chyba ten sam złodziej u nas buszował bo nam też ostatnio na budowie zginął przedłużacz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nefestus 13.09.2008 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 No i dla tego kupuje bron! Czasami bede sypial na budowie i radze nikomu wtedy nie wchodzic na moja dzialke! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kattharina 15.09.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Szukam blaszaka na graty budowlane, może ktoś chciałby się takiego pozbyć do wiosny Oczywiście za odpłatą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2katarzyna 16.09.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Czy nie potrzebujecie styropianu 12. Mam nadwyżkę i odsprzedam za drobne.styropian POLSTYR EPS – 70 -040 FASADA frezowany. Grubość 12 cm, 18 oryginalnie zapakowanych paczek + kilka pojedynczych sztuk po budowie. Łącznie 5.5m3, wystarczy na 45m2.Sprzedam w całości. Do odbioru w Lublińcu.http://www.allegro.pl/show_item.php?item=437599910 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaimarcin 17.09.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 witam klubowiczów, budujących i mieszkających w TG i okolicachMieszkamy w Katowicach ale podjęliśmy decyzję o budowiena razie jesteśmy na etapie poszukiwania kawałka ziemi w Swierklańcu, Orzechu, Naklemoże ktoś z Was ma namiary na sprzedającego?może możecie polecić jakieś inne fajne miejsce w tej okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nefestus 18.09.2008 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Witam.Poszukuje kogos kto zrobi mi kraty do okien do domu a moze i zamontuje. Znacie kogos?Pozdrawiam PS Jak milo widziec jak mury pna sie do gory! Zaraz dach i okna! A co do blaszaka to nie lepiej zbic z desek mala bude? Deski bedzie pozniej latwiej zutylizowac np. jako opal do kominka. Cena blaszaka bedzie rowna zrobieniu budy z desek a do blaszaka dochodzi koszt transportu. Ja mam bude z drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 18.09.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Ja mam bude z drewna. No ładna, ale czy nie za mała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nefestus 18.09.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Nie. Nie radze nikomu trzymac wartosciowych rzeczy w budach bo zlodzieje je zaraz ukradna! Ja mam bude dla pracownikow na rzeczy i pare drobiazgow. Znajomemu wycieli w blaszaku dziure i wszystko ukradli!!! Caly sprzet budowlany jaki mial. Wiec co trzymac w blaszaku duzego? Prety zbrojeniowe? styropian? Pustaki? hmmmmm A co do wielkosci to niech nikogo nie zmyla pozory. Buda z piwnica, wezlem sanitarnym i pokojem do wypoczynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 21.09.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Czy ktoś z was kupował bramę garażową w firmie Relew 2 z Bytomia (Stroszek). Rozglądam się pomału za bramą i jestem ciekaw wszelkich opinii. Zostawili u mnie na budowie swoją reklamówkę, ale nie wiem czy to solidna firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nefestus 21.09.2008 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Niestety. Nic o nich nie slyszalem, ale ja nie jestem z tych terenow. Jak juz wybierzesz jakas brame to prosze podziel sie z nami wrazeniami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafirt 22.09.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Witam serdecznie !Co sądzicie o podanej cenie 7200zł za wykonanie fundamentów dla domu o pow. 120mkw (75mb fundamentu). W tym szałowanie, zbrojenie, zalewanie ław z gruchy, wymurowanie fundamentów z bloczków wys. 80cm, szer. 25cm ocieplenie i zalanie chudym betonem. W cenie nie jest wliczony wykop pod fundamenty.Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts