gosiaczek272 24.06.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Witam gdzie w tarnowskich górach mozna kupic dobrą dachówke ceramiczną w przystępnej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspect 24.06.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Mega dach Strzybnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 04.07.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 witam czy moge prosic o namiary na tego elektyrka i kafelkarza Witam wszsytkich, ponieważ zrobił się tu taki mały dział ogłoszeń - a ja własnie kończę budowę i za miesiac przeprowadzka, mogę polecić kilku fachowców. Elektryk - swojski chłop, tani - mogę polecić z czystym sercem! Niestety nie mogę przedstawic rezultatów pracy na zdjęciach Kafelkarz - tak samo - swojski chłop, 30 zł/m2. Wiem, że ma kupe pracy i może byc cięzko z terminami. Niżej efekty pracy (w trakcie pracy): http://foto2.m.onet.pl/_m/1287fb6af2eb7fe6e4ee369ebdd975ea,10,19,0.jpg No i przede wszystkim Pan od płotów kutych, schodów i balustrad. Solidny i bardzo dobre wykonanie. Przy okazji bardzo konkurencyjne ceny. Efekt jego pracy: http://foto1.m.onet.pl/_m/a4f9c2e5ee89e413ad238b7acf0b9431,10,19,0.jpg http://foto2.m.onet.pl/_m/ed334ca7d0e34b65e61f2926fc717cb2,10,19,0.jpg Reszty 'fachowców' nie polecam Namiary tylko na prv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rikipoland 08.07.2009 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Ja zabieram sie za piwnice i moge powiedziec ze warto kupic na piwnice zamiast bloczkow betonowych kamien krzemienny. Murarz polecil mi ten sposob i z tego co sie dowiadywalem to warto bo jest wytrzymaly. A o to namiary na Pana ktory ma kamieniolom: http://www.kamieniolom.republika.plPozdro a co firmy ARCIS - studio projektowe - odradzam:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shaman 09.07.2009 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 witam wszystkich, tak a pro pos piwnic.. czy ktoś z Was wie gdzie znajdę bloczki betonowe o wymiarach 30x25x14cm? (lub inne do wymurowania ścian gr. 30cm) Z tego co widzę nie jest to popularny rozmiar ale na razie nie tracę nadziei. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 09.07.2009 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 witam wszystkich, tak a pro pos piwnic.. czy ktoś z Was wie gdzie znajdę bloczki betonowe o wymiarach 30x25x14cm? (lub inne do wymurowania ścian gr. 30cm) Z tego co widzę nie jest to popularny rozmiar ale na razie nie tracę nadziei. pozdro My kupowaliśmy w PROMEN-ie w Jaworznie.Mogę poszukać faktury i podać adres i tel. jak jesteś zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shaman 10.07.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Na pewno kupowaliście bloczki o wymiarze 30cm? Dzwoniłem właśnie i mają w ofercie tylko 38cm. Gugiel mi podpowiedział że chodzi o:P.U.H PROMEN, Jaworzno, ul. Górnośląska 66, tel 032 617 72 64 zgadza się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 10.07.2009 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Tak chodzi o tą firmę .Kupowaliśmy je już 4 miesiące temu,może teraz mają 38 tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shaman 10.07.2009 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 W takim razie jeszcze raz zadzwonię i ich trochę pomęczę Mam jeszcze prośbę - mogła byś sprawdzić na fakturze cenę? I powiedz czy była to cena z rozładunkiem - bo różnie liczą z tego co już zdążyłem się zorientować pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
afazi 13.07.2009 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Witam:) Buduje domek z Ytong-a w Tarnowskich Gorach- dzielnica Bobrowniki Slaskie. Dom jest podpiwniczony i jestem aktualnie na etapie poszukiwania ziemi, piasku slowem czegokolwiek do podsypania budynku. Bardzo prosze jesli ktos z Was dysponuje zbedna ziemia lub namaiarami na miejsce, gdzie moglbym ja zakupic po przystepnej cenie. Z gory dziekuje:)Afazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 14.07.2009 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Witam jeśli chodzi o piasek i żwir to ja kupuje w rybnej tel 32/2337129 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
afazi 14.07.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Bardzo dziekuje za namiary:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAMP 14.07.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Witam,Gdzie kupujecie osprzęt elektryczny - gniazdka, wyłączniki itp. W Castoramie byłem, szukam dalej. Tak, aby wybór był w miarę duży, różni producenci i ceny rozsądne.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 14.07.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Osprzęt najtaniej kupisz w hurtowniach elektrycznych, tam też znajdziesz największy wybór producentów. W CASTO i pochodnych spotkasz tych producentów, którzy się najbardziej opłacają sprzedawać. Przejrzyj sobie strony producentów: OSPEL, BERKER, SIMON, LEGRAND to chyba najbardziej obecne marki na naszym rynku. Każdy producent ma swoje serie osprzętu. Sprawdź czy w serii jest wszystko to czego potrzebujesz np. pionowe ramki, 3 gniazda RTV, etc... to zależy od Twojej instalacji. Podstawa do negocjacji cen w hurtowniach to LISTA ZAKUPÓW i cena jaką zaproponowali Ci w poprzedniej hurtowni: 120 gniazd, 20 wyłączników poj, 5 wył. schodowych.... etc - "mam cenę 4700zł, kupię u Was to taniej?" Spore upusty mają też elektrycy, ale musisz się dogadać z takowym, żeby Ci kupił osprzęt. Od tego są czasem wyjątki, mam teraz klientkę która jest w stanie kupować taniej ode mnie o 10-15% niemal każdy materiał potrzebny do instalacji elektrycznej. Jak to robi nie wiem, ale faktury mówią same za siebie. Dobra rada na przyszłość. KUP po 1szt każdego osprzętu NA ZAPAS. Za parę lat gdy pęknie Ci gniazdko lub uszkodzi się wyłącznik będziesz biegał po komisach i antykwariatach w poszukiwaniu tego jednego jedynego wyłącznika w wybranym kolorze. To samo się tyczy ramek. Kup i schowaj z dala od światła słonecznego. Znane hurtownie elektryczne: EL12, MESKON, ONINEN, GRODNO i pewnie parę innych. Nie zapominaj też o Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAMP 14.07.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Dziękuję bardzo za wyczerpującą odpowiedź. Listę zakupów mam. Negocjacje cenowe również nie są mi obce - na tym etapie budowy każdy inwestor MUSI to mieć już opanowane. Oferta firm wymienionych przez Ciebie nie jest mi również obca. Zależy mi natomiast raczej na organoleptycznym zapoznaniu się ze sprzętem obejrzanym wcześniej w katalogach czy na stronach producentów, przyjrzeniu się jakości wykonania i sprawdzeniu kolorów "na żywo". I raczej chodzi mi o konkretne adresy sprawdzonych hurtowni, gdzie z definicji nie zedrą z klienta ostatnich groszy, a chętni są do udzielenia rabatów przy większych zakupach. Będę wdzięczny za wszelkie namiary. PozdrawiamLech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 14.07.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Ja "macałem" osprzęt w Librze w Tarnowskich Górach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bordowa08 14.07.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Witam,Czy ktoś ma namiary na solidną i niedrogą firmę, która wykona przyłącze wody do działki w okolicach zbrosławic (Łubki) Przyłącze jest krótkie ale trzeba się przekopać pod drogą asfaltową (wąską) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAMP 14.07.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Ja "macałem" osprzęt w Librze w Tarnowskich Górach. A gdzie finalnie kupowałeś?? Również tam?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 15.07.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Jeszcze nie kupiłem, zbieram oferty. Zobaczymy jaką cenę zaproponują ostatecznie, bo na razie nie są najtańsi, aczkolwiek cena przyzwoita.Zaletą jest niewątpliwie to, że nie muszę nigdzie jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAMP 15.07.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Jeszcze nie kupiłem, zbieram oferty. Zobaczymy jaką cenę zaproponują ostatecznie, bo na razie nie są najtańsi, aczkolwiek cena przyzwoita. Zaletą jest niewątpliwie to, że nie muszę nigdzie jeździć. Z jakich hurtowni zebrałeś jeszcze oferty?? Możesz podzielić się namiarami?? Pozdrawiam Lech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts