gosiaczek272 09.01.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 a Jarku jeszcze powiedz mi co z Waszym kredytem na "wykończeniówke" zrobiłeś obeznanie w bankach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 09.01.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 to powiedzcie mi na jaą grubośc sie mam z nim umówic??? czyli lepiej cieńsze i docieplać tak??? wujdzie taniej? 24 cm i docieplić bo i tak 30 cm musisz docieplić a 36 już nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 09.01.2008 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 a Jarku jeszcze powiedz mi co z Waszym kredytem na "wykończeniówke" zrobiłeś obeznanie w bankach??? my narazie nie bedziemy brali kredytów a po drugie jeśli chcesz do banku brać to masz już kosztorys którego dostałaś z projektem, Prawda? - to jest potrzebny do banku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 09.01.2008 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 to 36 i nie trzeba ocieplac?? to moze lepiej taki czy lepiej 24 i docieplac z bankami też już walcze ale oni są niepoważni ja chce mnie j niż oni mi dają i to jest cały problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Jarek 09.01.2008 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 to 36 i nie trzeba ocieplac?? to moze lepiej taki czy lepiej 24 i docieplac z bankami też już walcze ale oni są niepoważni ja chce mnie j niż oni mi dają i to jest cały problem 36 narazie nie musisz ocieplić a za 5 - 8 lat będziesz musiała (pustaki tracą właściwości przenikania cieplnego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerina 09.01.2008 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Mam już projekt Gosiaczek u mnie w projekcie jest: pustak ceramiczny 24cm + styropian 12 + tynk i chyba tej wersji będziemy się trzymać. Musimy dać projekt do obrobienia architektowi to zapytamy. A odnośnie papierologii, u nas jest plan zagospodarowania, więc nie musimy mieć warunków zabudowy. A co do reszty mam nadzieję, że nasz architekt nam powie Jestem właśnie na etapie kolekcjonowania ofert kredytowych, proponuje skorzystać z doradców kredytowych, to nic nie kosztuje. Wejdź na stronę expander, open finance lub money expert wypełnij formularz a oni się z tobą skontaktują i przygotują ofertę wedle twoich potrzeb. Murator też ma takich doradców. Basia robisz jakieś zmiany w projekcie czy tylko adaptację do działki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 10.01.2008 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Katarina byłam juz w opeen finansie i w śląskim ale Ci z ofen finansa zrobili mi wode z mózgu ja nie chce brac na całosc kredytu bo mam mieszkanie do sprzedania a do tego faceta nic nie docierało jak grochem o ściane..dlatego nie wiem co robic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 10.01.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Katerina super że macie już projekcik to niestety niezbędna rzecz, żeby ruszyć dalej Co do zmian w naszym domku uwzględnionych w adaptacji to są dwie kąt nachylenia dachu zmieni się z 25 do 30 stopni bo to minimum według WZ i druga to powiększamy sypialnie nr 10 do szerokości 9 i 8. I ostatnia zmiana ale to już bez konieczności nanoszenia na projekt to pomieszczenia 12 i 13 połączone w jedną dużą łazienkę dostępną dla wszystkich. Co do kredytu to my też czekamy tylko na PNB i bedziemy składać papiery. Początkowo tez poszłam do Expandera, ale zauważyłam że oni wymagają mase papierów. Załatwiając kredyt na działkę bezpośrednio w banku wielu z nich bank nie wymagał. My kredyt na działkę wzięliśmy w Nordea Banku i narazie jesteśmy bardzo bardzo zadowoleni. Niewiele formalności pomocny personel, który nawet do swoich zadań dołączył opiekę nad moją 2 letnią córcią kiedy ja wypisywałam wnioski Mam nadzieję, że wszystko pójdzie po mojej myśli i na budowe pieniążki też weźmiemy z Nordei. Gosiaczek zmień doradcę, albo idź bezpośrednio do banku, nie masz obowiązku brać maksymalnej kwoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 10.01.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Basiu tak zrobie wycieszke sobie po bankach ale wiesz jak to jest oni mogą dać mi 150tys ale w kaosztorysie jest powiedzmy 260tys i oni nie dają na początek budowy ale na koniec a to mnie nie urządza bo zacząc chce a jak zamkne stan surowy to sprzedam mieszkanie. cieżka droga jeszcze przedemną jak tylko dogadam sie z podwykonawcom to zaczne jeździć po składach budowlanych i bankach juz sie ciesze brrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerina 10.01.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Gosiaczek coś mi tu nie gra. Przecież im bank ma mniejszy udział, tym mniejsze ryzyko kredytowe. Powinni być zadowoleni. Zrezygnowałam z Expandera, bo mi się obsługa nie podobała. Za to polecam doradców Muratora. Sami się ze mną skontaktowali, bo kupiłam ich projekt. Świetny kontakt, słuchają tego co mówię i robią to czego od nich oczekuję. Warto sprawdzić co mogą Ci zaproponować, bo mają wynegocjowane z bankami lepsze warunki i mogą wpasować kredyt do twojej sytuacji. Możesz też spróbować w banku w którym masz ROR, powinno wyjść korzystniej. Wybieramy się jutro do architekta. Chcemy jak najmniej zmieniać w projekcie. Zobaczymy jak to wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 11.01.2008 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 KAtarina chodzi o to że jeśli z Twoich dochodów wychodzi większa zdolniść to oni zdecydowanie wolą wiecej dac co im po 100tys jak mogą zarobic i zgarnąć wiecej za 250tys w open finansie to samo czym większy kredyt tym większa prowizja dla doradzcy i tak sie to kręci daj mi namiar na tych doradców z muratora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 13.01.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Gosiaczku dlatego jeszcze raz polecam wziąść sprawę w swoje ręce i udać się bezpośrednio do wybranego banku. Dziewczyny poszukuję fadromy z obsługującym ją kierowcą, może macie jakieś namiary będę wdzięczna za każdy telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 13.01.2008 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 niestety Basiu nie wiem nie jestem tak daleko a takich znajomości nie mam ale spróbój na wątku ślaski i okolice tam forum sie kręci na okrągło wiec moze tam ktos pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 14.01.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Gosiaczku weszłam na ostatnią strone tej grupy i odechciało mi się tam pisać. Po pierwsze większość osób jest raczej z miejscowości dużo dalej od nas położonych, a po drugie to mam wrażenie że tam każdy o coś pyta ale nikt nie odpowiada Zapytałam też na grupie częstochowskiej, ale narazie chyba nikt tego nie zauważył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 14.01.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 no własnie Basiu tą prawidłowośc też zauwazyłam ze kazdy pyta a nie ma odpowiadających ja pytałam tam o budowlanców to jakiś dobry miesiac temu to jedna dziewczyna mi odpisała i to w zeszłym tygodniu na privaa próbowałaś szukac w ksiązce telefonicznej podaje adres http://www.pkt.plspróbuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 14.01.2008 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Basiu dam Ci jescze namiar na Pana Roberta z składu budowlanego z Tworogu on jest troszke zarobiony i zakrecony ale napewno poda Ci bo jest obeznany nie musisz sie na mnie powoływa bo pewnie mnie nie pamieta Pan Robert 601 416147 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 14.01.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Gosiaczku bardzo dziękuje za podpowiedź. Co prawda do Pana Roberta jeszcze nie zadwzwoniłam, ale zadzwoniłam do naszej hurtowni która robi mi wycene i tam obiecano mi zdobyc jakies namiary. Mam nadzieję że coś dostane. Dowiedziałam sie że moja wycena właśnie się liczy i jeszcze dzisiaj powinnam ją otrzymac Dzwonił tez facet z Częstochowy i zaraz będę miała wycene ale tylko bloczków na resztę muszę jeszcze poczekać. W zeszłym tygodniu spotkałam sie tez z 3 wykonawcą, który miał mi w niedzielę przesłać wycenę, ale niestety nic nie dostałam. A jak u ciebie co teraz robicie? Katerina a ty gdzie zniknęłaś? Czyżbyś zaczynała już budować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 14.01.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 basiu jak bedziesz widziala na drodze jakies roboty przy udziale koparki , zatrzymaj sie zwyczajnie i zapytaj kierownika czy nie uzyczylby maszyny, kiedy i za ile my tak zrobilismy i....nie bylo problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 14.01.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Dzieki Frosiu juz tez o tym myślałam i nawet ostatnio widziałam taką fajna kopareczkę zaparkowana na stacji benzynowej, ale to juz było wieczorem a ja miałam trójkę dzieciaków w samochodzie i sobie odpuściłam. Zobaczę co w Hogerze mi zaproponują, jak nic nie wyjdzie to ruszę w trasę . Przed chwilą dostałam oferte na bloczki BK ale firmy H+H i pomijajac fakt że miałam nadzieje na wyliczenia ile czego potrzebuje (chociaż ponoc dostane to za parę dni) to cena mnie powaliła Bloczek całkiem gładki ok 12 zł brutto Bloczek pióro-wpóst ok 15 zł brutto Załamka, mam nadzieje, że to tylko ta firma jest taka droga i znajde jednak gdzieś taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerina 14.01.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 hej, hej! Basia do budowy to mi chyba najdalej utknęłam w pieluchach Gosiaczek wyslałam Ci na p.w. namiary. Mam nadzieję, ze dotarły. Zgadzam się z wami, że jest tu więcej pytających niż odpowiadających, a ja muszę zacząć szukać budowlańców i materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts