zielonooka 13.07.2006 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Sugerowałbym wysmarowanie wszędzie podłóg grubą warstwą miodu. Zapachem przyciągnie on wszystkie mrówki z okolicy, a zarazem spowoduje, że będą one się doń przyklejać!! Pozostaje Ci wówczas tylko wyzbieranie ich z podłogi i wyniesienie tam, gdzie mrówkojady zimują... Podstawą jest tu jednak utrzymanie tempa w wynoszeniu owych mrówek, bo brak systematyczności w owej czynności może być brzemienny w skutkach... jako ze bardzo niesystematyczna ze mnie osoba - pomysł, choc niewatpliwie najbardziej skuteczny - odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graża 14.07.2006 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 U mnie wyłaża faraonki ze szczeliny między tarasem a domem ale jak psikam na nich aerozolem na mrówki, to giną,jest ich coraz mniej,RAID jest skuteczny.W domu jakoś nie mam ,ale taras mam pod oknem kuchni więc niszcze je solidnie jak tylko sie pokazują.Narazie nie rozlazły mi sie nigdzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 14.07.2006 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Kurcze... nie uwierzycie.. łażą mi mrówki po stole w pracy... Zielonooka, to przypadkiem nie Twoje?? będę musił chyba założyc filtr na monitor zeby mi tu nie przyłaziły :D pozdrawiam m. ps. serio, mam mrówki w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 14.07.2006 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Kurcze... nie uwierzycie.. łażą mi mrówki po stole w pracy... Zielonooka, to przypadkiem nie Twoje?? będę musił chyba założyc filtr na monitor zeby mi tu nie przyłaziły :D pozdrawiam m. ps. serio, mam mrówki w pracy maksiu nie moje bo u mnie nadal sa - troche mniej bo sie brzydsza pogoda zrobila i popaduje - ale sie niewyprowadzily Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość e-prezes 07.08.2006 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 to jakaś ogólnopolska plaga, bo u mnie też są. zbieranie ich odkurzaczem mi się już znudziło i chyba wypróbuję któryś z w/w pomysłów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bingo-ada 07.08.2006 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Zdecydowanie polecam wysypanie na "ścieżkach" proszku do pieczenia lub zwykłej sody spożywczej. Działa i w domu i na zewnątrz. SPRAWDZONE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 08.08.2006 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 moje mnie opuscily niewiem czy dlatego ze trutka zrobila swoje czy po prostu zrobilo sie zimno i mokro ps. soda i proszek do pieczenia dawaly 0 - niestety- efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katwak 08.08.2006 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 A ja witam i polecam płytke na owady "globol". Wlasnie dzieki tej plytce udalo nam sie przed laty skutecznie pozbyc czarnych mrowek z mieszkania. Kosztuje okolo 15zl i dziala na muchy, komary, osy, prusaki i mrowki oczywiscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chicago 15.08.2006 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 mieszkam w bloku ( 230 mieszkań) plus sklepy spożywcze na parterze , blok na filarach .podcieniach, które wykorzystano na zabudowanie, i zaadoptowanie na sklepy mięsne, spożywcze itd. , itp . plus zsypy , plus przedszkole na 1 pietrze , w tej chwili zlikwidowane) ( blok obudowany płytami z azbestem ? lata1978) mam dosyć walki z administracją ,sąsiadami którzy mrówek nie mają ,rusówi które się pojawiły(wstyd się przyznać , chociaż ci ludzie nie wiedzą, że mrówki faraona uwielbiają czystość , zapach mydła i krochmalu )ja się wyprowadzam , 1 rok? mi to zajmie 2 lata? mieszkam na razie dalej stosuje płytki globala , które uważam są strasznie szkodliwe dla naszego zdrowia , skuteczne w moim przypadku , przez 3,4 miesiące oczywiście przy świeżo wystawionych płytkach nieżyty gardła zatok nasilają się ( lato , otwarte okna i cmentzrzysko komarów na podłodze os , ćiem itd. itp. nie ma to wpływu na nasz organizm? i niech nikt się nie łudzi że mrówki po 7 latach się wyprowadzają . W moim blokowisku nasza bliska sąsiadka miała je kilka lat i my w sąsiadujących mieszkaniach ich nie mieliśmy , teraz opanowały prawie cały blok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hobo2000 29.11.2006 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 witam,wszedlem troche pozno,ale moze przyda sie komus za kilka miesiecy.Na domowe mrowki najlepsze lekarstwo to przywiezc male pudeleczko mrowek z mrowiska w lesie,i one sobie poradza z tymi domowymi.Mrowka lesna wyniesie sie z mieszkania bo to nie jej miejsce,dobry tez jest borax-ktos o nim wspomnial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 24.04.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Ekologicznie to martwa wodą opisy są na forum , zadziałało w bloku i w domu tęż, Trochę zabawy, ale warto było.(bez chemii) ,ale można odświeżyć Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 25.04.2007 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 witam,wszedlem troche pozno,ale moze przyda sie komus za kilka miesiecy.Na domowe mrowki najlepsze lekarstwo to przywiezc male pudeleczko mrowek z mrowiska w lesie,i one sobie poradza z tymi domowymi.Mrowka lesna wyniesie sie z mieszkania bo to nie jej miejsce,dobry tez jest borax-ktos o nim wspomnial. a mnie dom lesne opanowują, i nic na nie nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjr 25.04.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 A może mielona cegła moczona w spirytusie? Jak się cholery popiją to się kamieniami pozabijają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 26.04.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Spróbuję w długi weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mroovka 01.05.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Mrówki (przynajmniej te tzw. faraona) bardzo nie lubią kokosów. Wystarczą wiórki lub odrobina kokosa ze skorupki. posypuje się w miejscach gdzie ich najwięcej. Z mojego domu wyniosły się, ale na wszelki wypadek trzymam w kuchni w różnych miejscach kawałki skorupy orzecha kokosowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 02.05.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Mieszkam w bloku na parterze (mamy ogródek) w ubiegłym roku udało mi się pozbyć mrówek i innego tałatajstwa - polecam preparaty firmy Bayer- kupiłam taki w strzykawce. Nic nie chodzi a kotom nie przeszkadza. Nie mamy też żadnych kłopotów zdrowotnych. Wcześniej używałam liści orzecha i kupowałam taki różowy środek na mrówki - w sklepie ogrodniczym - ale to nic nie pomagało. Dopiero Bayer. A mieszkam już 12 lat, więc trochę tego wypróbowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elajak 09.05.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 u nas wlasnie ten rozowy środek od ogrodnika zadziałał, mieszkamy w domku ale jest on równo z ziemia i mnóstwo mrówek było, cała zimę walczyłam z nimi i w końcu to różowe cos podziałało. poczytam jeszcze omartwej wodzie w razie czego spróbuje ekologicznie jeszcze teraz jeszcze pajaki, ale ich tez sie pozbedę, zreszta pod koniec roku mam nadzieje sie przeprowadzimy do swojego mieszkanka to nie bedize tego gadostwa tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 09.05.2007 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 U mnie nic nie pomaga Chyba muszę polubić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 14.05.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 A już miałam temat o mrówkach zakładać do domu przestały wchodzić po wypsikaniu drzwi wejściowych oraz tarasu preparatem mrówka-stop czy stop-mrówka, kupionym w markecie budowlanym. Ale na działce mam całe tabuny mrówek, żyję w potęznym mrowisku, i chcę, żeby insekty poszły sobie. Słyszałam o tym boraksie - to zabija, czy tylko przegania? I ile go brac na 1800 m.kw. mrówek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 22.05.2007 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Jak mieszkalem w Warszawie to rodzice malowali sciany wapnem i to pomagalo...Zielonooka moze Tobie tez to pomoże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts