Q 10.04.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 czy podac cos na zagryche? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 10.04.2007 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 bez soli .... bez cytrynki....?????? nie wiem czy dam radę ..... wystaw tą zagrychę, jak się gościć to po polsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Q 10.04.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Cale szczescie, ze zdjecie jest cale. http://img365.imageshack.us/img365/8445/zagrychaob4.jpg Z orginalu zostala tylko polowa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 10.04.2007 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 mniam ale znów bez limonki nie ruszymy :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Q 10.04.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Ruszymy, ruszymy. Poledwica z dzikiego lososia wedzona na twardym drewnie. Wiec mozna smialo jechac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Q 11.04.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 ....a po lososiu lub kawiorze, podwieczorek. http://img155.imageshack.us/img155/1016/pziv7.jpg ....mniam, mniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 11.04.2007 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Q, z tego co prezentujesz najbardziej widzi mi się szkło i ten trawertyn, którego nie chcesz ujawnić szkło z wyjątkiem tego Lasa Vegasa zaproponuj coś bardziej light'owego zlituj się plisssssssss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Q 11.04.2007 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 wlasnie przygotowalem sobie lunch(yk) z dobrym winkiem. http://img374.imageshack.us/img374/8973/dobrezo9.jpg Kotlet mielony z "dziczyzny polnocnej"(renifer). Wyjatkowo wysmienite zestawienie smakowe , bukiet wina dodatkowo podkresla walory smakowe dziczyzny. Poleca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 11.04.2007 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Q, sobie?? a ja taka głodna jestem nic to .......... zadowolę się pastą ze smażonym bakłażanem i Shiraz'em Q, białe wino do dziczyzny?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Q 11.04.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Q, sobie?? a ja taka głodna jestem nic to .......... zadowolę się pastą ze smażonym bakłażanem i Shiraz'em Q, białe wino do dziczyzny?????? Oczywiscie! Bialych win mamy setki odmian i kazde idze w parze z odpowiednim daniem. Tak jak czerwone serwuje sie z drobiem. Odpowiedni rodzaj wina -odpowienia potrawa. Rodzaj wina zaprezentowanego powyzej wystepuje w kilku postaciach. Mylilas sie z lososiem i tu tez popelniasz duzy blad. Natomiast masz niesamowite szczescie poniewaz robie aktualnie past. http://img67.imageshack.us/img67/4176/pastatt0.jpg Moze wjade do kulinarnego watku ze zdjeciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 11.04.2007 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 w tych Stanach to wszystko na odwrót ....załóż, że też możesz się mylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Q 11.04.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 w tych Stanach to wszystko na odwrót .... załóż, że też możesz się mylić Pasta wyszla swietna. Pino&Toi uzylem do gotowania. Pinot Grigio do obiadu. http://imgplace.com/directory/dir1205/1176322993_7109.jpg http://imgplace.com/directory/dir1205/1176322995_8143.jpg http://imgplace.com/directory/dir1205/1176322997_1521.jpg Przykro mi , ale stosuje sie do ogolnoprzyjetej wiedzy w tym zakresie. No, chyba, ze zestawienia win do potraw sa bledne .Jest to jednak opracowanie globalne,przez najwiekszych ztej dziedziny. P.S. danie bardzo szybkie do zrobienia, dowodem moze byc godzina utworzenia zdjec, ktora zachowalem przy obrabianiu ich(minus 6 godzin). Bardzo polecam te zestawienie, jest serwowane w najlepszych Kucinich swiata. Oczywiscie na orginalnej wloskiej ceramicznej misie do pasty z kompletem talerzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 11.04.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 w tych Stanach to wszystko na odwrót .... załóż, że też możesz się mylić... hmmm ... w Stanach to raczej: ... jak kto chce, jak komu smakuje lub pasuje ... masz ochotę rum zagryzać solonymi śledziami to nikt nie będzie się specjalnie dziwił ... pozdrówka ps - housik ma w tym przypadku rację ... do ciemnych mięs można również podawać wina białe lub różowe (nowa moda powstała w kuchni ... strach się bać) ... dziś wszystko zależy od konsumenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Q 11.04.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 O i prawdziwy Chef w mojej obronie stana. Tak to prawda, tak jak gatunki win czerwonych serwowanych od dawna do drobiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Q 11.04.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 A-ha , sorry za brak korekty w pisaniu ale musze szybko, bo zona mi na glowie siedzi w sprawie zmywania. Ona woli dzieciaka na zajecia pozalekcyjne zawiesc . Over! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 11.04.2007 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 ja znam 2 zasady dobierania wina do potraw: 1. przez podobieństwo 2. przez kontrast więc niech mi Q, czy H nie wciska, że się mylę bo trochę wiedzy wystarczy żeby dostrzec, że racja jest po obydwu stronach PANOWIE!! smacznego H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 11.04.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 ja znam 2 zasady dobierania wina do potraw: 1. przez podobieństwo 2. przez kontrast więc niech mi Q, czy H nie wciska, że się mylę bo trochę wiedzy wystarczy żeby dostrzec, że racja jest po obydwu stronach PANOWIE!! smacznego H ... również jestem trochę "staroświecki" ... co nieznaczy, że Housik nie ma racji smaczności również życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Q 11.04.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 ja znam 2 zasady dobierania wina do potraw: 1. przez podobieństwo 2. przez kontrast więc niech mi Q, czy H nie wciska, że się mylę bo trochę wiedzy wystarczy żeby dostrzec, że racja jest po obydwu stronach PANOWIE!! smacznego H bez nerwow. Wystarczy siegnac po literature kulinarna. Kryteria ktore podalas nie sa stosowane w dobrych kuchniach i nie byly. Tak tlumaczono u nas, gdzie po wojnie narod prawie calkowicie ogupiono woda. Wyobras sobie , ze wina np. biale nie tylko ze wzgledu na szczep winogron moga byc wytrawne, polwytrawne i deserowe. To samo tyczy sie czerwonych. W krajach gdzie picie win jest tradycja, takich zasad jak twoja nie ma. Jest potrawa-wino, a nie potrawa -kolor wina. P.S.Dodam , ze nie jestem tak ugodowy jak Chef P i nie przymykam oczu nawet dla kobiety. Jednak nie jest to wykladnikiem mojej sympati dla innej osoby. Pozdrowka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 11.04.2007 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 ..... ... Wystarczy siegnac po literature kulinarna. Kryteria ktore podalas nie sa stosowane w dobrych kuchniach i nie byly. Tak tlumaczono u nas, gdzie po wojnie narod prawie calkowicie ogupiono woda. Wyobras sobie , ze wina np. biale nie tylko ze wzgledu na szczep winogron moga byc wytrawne, polwytrawne i deserowe. To samo tyczy sie czerwonych. W krajach gdzie picie win jest tradycja, takich zasad jak twoja nie ma. Jest potrawa-wino, a nie potrawa -kolor wina. ... z tą literaturą i zasadami to tak różnie ... mam trochę literatury kulinarnej ... większość z czasów przedwojennych (począwszy od XVIII wieku, - głównie reprinty starodruków), Jest potrawa - wino, a nie potrawa - kolor wina. ... 100% racji pzdr ps - naród po wojnie ogłupiano raczej wódą (biorąc przykład ze wschodu) ... w Polsce nigdy nie było wielkich tradycji w piciu wina (nie mylić z mózgojebami winopodobnymi ...) ... mamy za to ogromne tradycje w produkcji i piciu miodu oraz nalewek wszelakich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Q 11.04.2007 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Znam doskonale ta sprawe. Przecietny Polak nie zastanawia sie dlaczego toas brzmi "na zdrowie". Wypijano to co bylo w alkoholu rozpuszczone. Czyli samo zdrowi. Ja mam konika na tle win i przymierzam sie za kilka lat do obsadzenia tak +-0.5 ha. Klimat coraz lepszy w Polsce ku temu. Obecnie wbijam w makowe to http://imgplace.com/directory/dir1210/1176330213_8124.jpg P.S. na stonce troche malpowalem i znam zawartosc przepysznosci. Tylko robie to pod zmiennym IP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.