zielonooka 02.09.2007 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 zielonooka, masz jakieś dobre drinki na tapecie?? zeszłoroczny Mojito królował całe lato może polecisz coś na jesień a jakos ni mam sie ostatnio racze winami białymi wytrawnymi na jesien to polecam pyszna wisniówke jaka robi moja przyjaciolka - ale niestety nie znam przepisu a squbana nie chce mi wyjawic i zaslania sie tajemnica rodzinna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 02.09.2007 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 a jakos ni mam szkoda bo szukam jakiegoś natchnienia ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guscik1719502279 03.09.2007 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 a jakos ni mam szkoda bo szukam jakiegoś natchnienia ..... w ramach natchnienia, moge tobie kuflem przywalic. http://img524.imageshack.us/img524/6973/piwofj7.jpg No to cyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guscik1719502279 03.09.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Beeeeeeeeeeeeeee, bardzo przepraszam , odbiło mi się. Właśnie popijam winko nie dla dziadów. PS. ocziwiście do potrawy z grilla, nie dla dziadów. guścik - ty ordynusie! zasłaniaj otwór gebowy jak bekasz ...w jednej rece wino, a w drugiej mikrofon mialem. Beeeeeeeeeeeeeeeeee, . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 04.09.2007 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 French Touch Składniki: - Warstwa biała: - 40 ml brandy - 20 ml likieru kahlua - 2 łyżeczki czekolady w proszku - 1 gałka lodów waniliowych - 80 ml mleka Warstwa czerwona: - 10 ml syropu malinowego - 60 ml granity truskawkowej (mrożonego przecieru owocowego) Sposób przyrządzania: Zmiksuj - oddzielnie - składniki części białej i czerwonej. Brzeg kieliszka zanurz w białku, a potem w cukrze z czekoladą i cynamonem. Ozdób miętą i wiśnią koktajlową. Do kieliszka wlej najpierw część czerwoną, a na nią białą. dobre to, ale strasznie czasochłonne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 04.09.2007 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Z wrażenia, zapomniałam, że jadam i wytworne lunchy, ale i wpieprzam kaszę niedogotowaną w Viktorii rzecz jasna , ale tam "chamstwo z całego świata się zjeżdza" Lubię powędrować z "Jaśkiem" , zwłaszcza jak "Wściekłe psy" mnie gonią, "Teraz Polska" jest przecież. Nigdy nie odmawiam 90-cio letniemu dziadkowi mojej przyjaciólki, wspólnego wypicia jednej małej serdecznej wódeczki Wypijmy za nasze domy - ja jutro kopię fundamenty , pędzę na urlop mało wypoczynkowy e- Mandzia, to dokładnie jak ja. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 05.09.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Z wrażenia, zapomniałam, że jadam i wytworne lunchy, ale i wpieprzam kaszę niedogotowaną w Viktorii rzecz jasna , ale tam "chamstwo z całego świata się zjeżdza" Lubię powędrować z "Jaśkiem" , zwłaszcza jak "Wściekłe psy" mnie gonią, "Teraz Polska" jest przecież. Nigdy nie odmawiam 90-cio letniemu dziadkowi mojej przyjaciólki, wspólnego wypicia jednej małej serdecznej wódeczki Wypijmy za nasze domy - ja jutro kopię fundamenty , pędzę na urlop mało wypoczynkowy e- Mandzia, to dokładnie jak ja. Pozdrawiam Bardzo mi miło Ale dziś mam szczególną okazję - 15-ta rocznica ślubu zasmakuję w Margaricie (to mój ulubiony drink - wiem nie pisałam o nim wcześniej, bo tak wytrawnie nieco było ), a dla męża poszukam jakiegoś "weselszego" winka, a nie jakiegoś tam "bylejakiego sikacza", on nie znosi Tequili, cytryn tyż ni Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guscik1719502279 05.09.2007 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Margarita moze byc. Ostatni z szanujacymi sie forumowiczami, spijalismy ja na bazie Jose Cuervo BLACK. http://img398.imageshack.us/img398/9594/margaritafh7.jpg Ta "baza" ma wyjatkowo gladkie zakonczenie w postaci czystego strzalu i nawet w takim rodzaju picia, eleminuje chorobe drugiego dnia. PS. oczywiscie daje odpowiedni kolor wynikajacy z rodzaju alkoholu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 05.09.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Ta którą ja lubię, ma kolor żółtawy - oczywiście jest wynikiem składników, ja preferuję w takim składzie i proporcjach - 2 części Tequili - 1 część Cointreau - sok z 1/2 cytryny - 3 kostki lodu Wszystko bardzo dokładnie wymieszane w szejkerze. A i bardzo ważne (przynajmniej dla mnie), obrzeża szklanki zwilżone sokiem z cytryny obsypanym solą - dla mnie bomba I syndrom dnia drugiego, całkiem znośny A jeśli mogę prosić o szczegółowy przepis na Margaritę na bazie Jose Cuervo BLACK - będę wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guscik1719502279 05.09.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Nie bedziemy sie rozdrabniac. Przepis jest na forum , tylko "prawa obywatelskie" do nazwy uzytkownika stracilem, ale osoba ta sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 05.09.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Nie bedziemy sie rozdrabniac. Przepis jest na forum , tylko "prawa obywatelskie" do nazwy uzytkownika stracilem, ale osoba ta sama. No to już sie ponapijałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guscik1719502279 05.09.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Nie bedziemy sie rozdrabniac. Przepis jest na forum , tylko "prawa obywatelskie" do nazwy uzytkownika stracilem, ale osoba ta sama. No to już sie ponapijałam pij powoli, bo ci moderator nicka z forum w..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 05.09.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Nie bedziemy sie rozdrabniac. Przepis jest na forum , tylko "prawa obywatelskie" do nazwy uzytkownika stracilem, ale osoba ta sama. No to już sie ponapijałam pij powoli, bo ci moderator nicka z forum w..... Aż tak źle, to chyba nie będzie, a Margaritę tylko powooooli, czym innym jest tempo, w którym wbijam zęby w cytrynę - ale to tylko po Tequili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 05.09.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 w Chorwacji, na pożeganie gospodarze domu spoili nas (i siebie) winem własnej produkcji... ale hitem był drink BAMBUS(sama nie wiem skąd ta nazwa): 50% wina czerwonego, 50% coca coli... troche nas to sponiewierało, ale rano głowa nie bolała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 05.09.2007 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 My w Chorwacji, to tylko ichniejszy bimber Rakija, którą można było nabyć tylko i wyłącznie po degustacji. Wzdłuż drogi przy domostwach były wystawione stragany, nie kupiłaś, jak nie spróbowałaś . Polecam szczególnie trasę z Półwyspu Istria do Włoch, a dokładniej do Triestu - było bardzo wesoło, bagażnik aż przysiadł od zakupów - wycieczka była bardzo udana A ile radości dostarczyły one naszym znajomym, jak obdarowywaliśmy ich tymi pamiątakmi z wakacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 05.09.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 he he - ja Rakiję Mandarynkową mam u siebie już 4 lata...ładnie pachnie ale smakuje...jak każdy bimber...muszę chyba dla znajomych zrobić jakiś wieczór wspomnień - zapodać pśrut, chorwackie oliwki - to może i ta rakija wreszcie mi zejdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 05.09.2007 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 a jakos ni mam szkoda bo szukam jakiegoś natchnienia ..... w ramach natchnienia, moge tobie kuflem przywalic. słusznie uczynisz jak sobie przywalisz w ten siwy .......... rób to regularnie, może ci się poprawi ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 05.09.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Dawno, dawno temu, moja mama pojechała, w ramach socjalistycznej solidarności ludzi pracy, do Budapesztu. W ramach gościńca z podróży dostaliśmy butelkę Tokay Aszu z prośbą by otworzyć ją na 18 urodziny naszej pierworodnej. Słowo stało się ciałem i dokładnie w 18 urodziny córki butelka została odkorkowana. Zapach rozszedł się po całym mieszkaniu. Smaku nie będę opisywał, brak słów. Teraz każdy z moich wnuków ma swoją butelkę tokaju. Muszą jeszcze chłopaki poczekać na otwarcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wesoly_r 05.09.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Tokaje dobre trunki... Ja tam szanuje każdy alkohol, byle był by dobry Właśnie zakończyłem degustować czeskiego KELT-a Stouta. Zacny jest. U mnie wszystko zależy od nastroju. Do obiadu to najczęściej czerwone wino, czasami białe. W dzień, szczególnie upalny - wszelkiego rodzaje piwa, najlepiej lekkie - pszeniczne lub mocne chmielone pilsy, koelsch itp. Do kominka dobre wino, lub na chłodniejsze dni mocniejsze ciemne piwa - koźlaki, portery. Coraz częściej sięgam po miody pitne. Niestety zapasy maleją z dnia na dzień i muszę się powstrzymywać, albo trzeba zwiększyć produkcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 05.09.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Ja, całował nie będę, jeśli masz taką ochotę zrób to sam. Zapamietaj stare lłacińskie powiedzenie: De gustibus non dispudandum est. I jeszcze jedno, czy pamietasz jaki jest łaciński napis na butelkach tokaju i co to znaczy? Dla ułatwienia: Vinum ....., ... ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts