Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Alkohole- w jakich gustujecie?

izat

lubię:  

91 użytkowników zagłosowało

1. 1. lubię:

Recommended Posts

• Odpowiedzi 318
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja robię wiœniówkę :roll: , ale nie wiem czy będzie mi smakowała :-?

Karolinko, a kiedy wiśnióweczka będzie gotowa? :D

mały drink BAILEYS z lodem

panowie podpowiadam to jest coś dla kobiet :wink:

Wiem, wiem Bełatko :) W końcu... jestem facetem :D

jak sie uda gdzies kupić to rum z miodem ...niebo w gębie

A jak sie to robi ?

Ja pije glownie to co sama zrobie. Rocznie robimy z mezem okolo 35l wina gronowego no i jeszcze kilka literkow roznych win-wynalazkow. Poza tym naleweczki roznorakie robimy. A na rodzinnych imprezkach wsciekle psy.

oooo!!! fajny wątek .to i ja cos rzuce na gardełko.

100-tka byczej krwi,100-tka martini bianco i oczywiście 100-tka ryzling-u.

Przyjmuje ten "wywar na dwa razy i jest ok.

dla cierpliwych.....750 ml wódeczki,gruszki, kawa,natka pietruszki ,1 łyżka cukru, woda mineralna.

lubie tą swoją nalewke:w upieczone gruszki w piekarniku(taki prawie susz)wkładam kilka ziarenek kawy i zalewam 250ml-ami dobrej goracej czystej wódeczki z w/w cukrem. Nastepnie dolewam pozostałą część alkoholu i pozostawiam w spokoju. Po tygodniu pije ze miksowaną pietruszką.....miodziunio.

pozdro :D :D :D

W ankiecie nie bralam udzialu bo mam kilku faworytow i nie umialam sie zdecydowac :roll:

Wiec lubie piwo - marki rozne, wymienie np. Zywiec (patriotyzm lokalny?), ale tez Paulaner, Tuborg czy Back.

Lubie tez dobre wino - tu gdzie jestem moge sie raczyc winami w korzystnej cenie (juz od 3eu w gore).

Whisky z lodem i cytrynka....

PS niktspecjalny.. twoje przepisy wymagaja nakladu pracy - ale mysle ze warte sprobowania.

• 4 weeks później...

A dlaczego w ankiecie nie ma miodkow pitnych? :)

My najchetniej wino - Samuel czerwone wytrawne, Mysia czerwone i biale polslodkie. Markowe, ale z tych typu kadarka, bo tak naprawde roznicy w smaku miedyzy kadarka a drozszymi za bardzo nie daje sie odczuc :lol:

A jak piwo to Zywiec ;)

Poza tym zabieramy sie za domowy wyrob win owocowych. Jablkowe, ryzowe, pozniej moze z wisni... ale to dopiero faza eksperymentow, wiec zobaczymy co z tego bedzie.