SamuelMysia 23.10.2006 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 izat: Tak zupelnie z lodowki to raczej nie. To jak z czerwonym winem - niby schlodzone dobrze smakuje, ale cos nie pasuje... Za to miodki pitne o temperaturze pokojowej jak najbardziej. I grzane z przyprawami tez. Mniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 23.10.2006 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 izat: Tak zupelnie z lodowki to raczej nie. To jak z czerwonym winem - niby schlodzone dobrze smakuje, ale cos nie pasuje... Za to miodki pitne o temperaturze pokojowej jak najbardziej. I grzane z przyprawami tez. Mniam. hmmm... to wiem na 100% ze czerwone wino nie moze byc schłodzone jest to "zbrodnia" na zywym organizmie i nie ma sily - nie moze dobrze smakowac biale - owszem , czerwone tylko i wylacznie w temp pokojowej ps. zaraz blabla...mnie przykuka i znow napisze ze sie czepial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 23.10.2006 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 z czerwonym winem się rozumie miodki też zawsze w temperaturze pokojowej, na ciepło nigdy nie próbowałam stąd było moje zapytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 23.10.2006 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 miodki też zawsze w temperaturze pokojowej, na ciepło nigdy nie próbowałam Spijam wręcz gorącego ! Zanim człowiek wychyli pełną szklanicę to miodek w niej zawarty zdąży się, niestety, co nieco schłodzić... a z przyprawami aromatycznymi to wprost boski napój ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 23.10.2006 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 miodki też zawsze w temperaturze pokojowej, na ciepło nigdy nie próbowałam Spijam wręcz gorącego ! Zanim człowiek wychyli pełną szklanicę to miodek w niej zawarty zdąży się, niestety, co nieco schłodzić... a z przyprawami aromatycznymi to wprost boski napój ! Czyli, imć Onufry Zagłoba racje miał :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 23.10.2006 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Spijam wręcz gorącego ! Zanim człowiek wychyli pełną szklanicę to miodek w niej zawarty zdąży się, niestety, co nieco schłodzić... a z przyprawami aromatycznymi to wprost boski napój ! Czyli, imć Onufry Zagłoba racje miał :) Dokładnie... "Wiedział Pan Bóg, dlaczego pszczoły stworzył."... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 25.10.2006 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 A wczoraj dokonałem dużego przełknięcia oryginalnej Śliwowicy... Osz w mordę! Świeczki w oczach...zapomniałem o drobnym napisie na naklejce " 70%"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbro 25.10.2006 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 A wczoraj dokonałem dużego przełknięcia oryginalnej Śliwowicy... Osz w mordę! Świeczki w oczach...zapomniałem o drobnym napisie na naklejce " 70%"... Zgadzam się - taka "Łšcka" to nie przelewki. Osobicie gustuję latem w piwie a zimš w czystej lub dobrym towarku domowej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jose33 16.12.2006 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2006 Moim ulubionym trunkiem jest zdecydowanie piwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzynio 29.12.2006 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 piwo, tego trunku wypijam sporo ale takze moze byc dobrze schlodzona wodeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 31.12.2006 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2006 "czysta", piwko i dobre winko oczywiście w umiarkowanych ilościach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMI1975 02.01.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Po pierwsze BroPo drugie Miod PitnyPo trzecie "jakies" wino, ale w miare dobreCzasem Baileys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burstynek 02.01.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 A ja ostatnio "polubiłem" Żołądkową Gorzką z miodem Poza tym koniaczek i miodzio pitny, potem jest winko i piwko. Natomiast poza wszelką konkurencją jest dobra, polska, schłodzona wódeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 02.01.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 A ja ostatnio zdradzilam mojihito na rzecz Tequili sunrise Krotki przepis: 1/3 tequili (ok 40 ml) 2/3 soku pomarańczowego (ok. 120 ml) porcja grenadiny (ok 15-20 ml) Drink należy szykować w wysokich szklankach. Do nich, na kostki lodu, wlewać kolejno tequilę i sok pomarańczowy - te składniki należy wymieszać łyżeczką. Później, obowiązkowo na końcu, drink delikatnie uzupełniamy porcją grenadyny. Nie pic przez slomke! Pyyyycha!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 02.01.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 A ja ostatnio zdradzilam mojihito na rzecz Tequili sunrise Krotki przepis: 1/3 tequili (ok 40 ml) 2/3 soku pomarańczowego (ok. 120 ml) porcja grenadiny (ok 15-20 ml) Drink należy szykować w wysokich szklankach. Do nich, na kostki lodu, wlewać kolejno tequilę i sok pomarańczowy - te składniki należy wymieszać łyżeczką. Później, obowiązkowo na końcu, drink delikatnie uzupełniamy porcją grenadyny. Nie pic przez slomke! Pyyyycha!!!!! Pewnie,ze pycha,zamiast soku pomaranczowego powinno sie dawac swiezo wycisniety sok z pomaranczy.No ale coz czasem trzeba isc na latwizne,bo jak slinka leci to komu by sie wtedy chcialo wyciskac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 02.01.2007 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 A ja klasycznie: przy robocie piwko a przy obiedzie czerwone wino (zalecane dla panów).W wódkach nie gustuję ale znajomi "znawcy" polecają mrożoną finlandię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 02.01.2007 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 A ja ostatnio zdradzilam mojihito na rzecz Tequili sunrise Krotki przepis: 1/3 tequili (ok 40 ml) 2/3 soku pomarańczowego (ok. 120 ml) porcja grenadiny (ok 15-20 ml) Drink należy szykować w wysokich szklankach. Do nich, na kostki lodu, wlewać kolejno tequilę i sok pomarańczowy - te składniki należy wymieszać łyżeczką. Później, obowiązkowo na końcu, drink delikatnie uzupełniamy porcją grenadyny. Nie pic przez slomke! Pyyyycha!!!!! Pewnie,ze pycha,zamiast soku pomaranczowego powinno sie dawac swiezo wycisniety sok z pomaranczy.No ale coz czasem trzeba isc na latwizne,bo jak slinka leci to komu by sie wtedy chcialo wyciskac ale ja nie mam wyciskarki do sokow za to sok - [Tymbarka] - z pomaranczy - ma kawalki miazszu , albo jest taki drugi pyszny z czerwonych pomaranczy z Sycylii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 02.01.2007 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Wiesz zielonooka w twoim przypadku brak wyciskarki,a w moim lenistwo i lakomstwo ........to jest to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 02.01.2007 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 spokojnie - lenistwo i łakomstwo jak najbardziej i mnie dotyczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiW 05.01.2007 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 zimna, zmrozona "na olej" wodeczka... aczkolwiek nie gardze winem (tylko czerwonym), piwem (latem), whisky (z lodem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts