Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZACISZE II-Miraśki i reszty rodzinki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 516
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Miraśka :lol:,

Super kominek! U mnie działają teraz elektrycy i też wymyśliłam im takie podświetlenie kominka :D, a i sam projekt obudowy jest w podobnym stylu :p . Wygląda to u Ciebie extra, więc bardzo się cieszę, bo już "widzę" jaki będzie efekt. Jak tam Twoja kuchnia? Mnie spędza sen z oczu obmyślanie jak ma wyglądac moja.Czy masz firanki, albo jakieś zasłonki w wykuszach? Projekt dla elektryków i hydraulika już zrobiłam, styl już dawno wybrałam, ale całości jeszcze nie "dopracowałam". Podpowiedz coś, proszę :roll: .

Pozdrowienia dla rodzinki :lol:

spełniam zyczenie :lol: te półokragłe czopuchy i na suficie z oswietleniem zrobiłam tynkiem strukturalnym-baranek

Mariola 11-nie mam zadnych firanek w wykuszach-narazie,dopiero bede myslec jak pod koniec marca bedzie kuchnia ale mysle o tych co sie podnosi na jaka sie chce wysokosc i podwiazuje -uciekła mi nazwa teraz :lol:

cieszę sie ,ze podoba ci sie obudowa kominka :lol:

jutro bedzie pan od kuchni i musimy wszystko dopracowac do końca,jak pozmieniamy co nieco to wkleję projekt

Miraśka

oglądałam postępy w Twojej budowie z zaciekawieniem i bardzo Ci zazdroszczę , że mieszkacie już w domu. My dopiero w marcu zaczynamy budowę , ale już teraz chciałam Cię zapytać o Twoje okna 120 na 180 wysokości i obniżone parapety , jesteś zadowolona z tego rozwiązania ? Marzę o takich oknach z szerokim parapetem do siedzenia :p . Gdzie zamawialiście swoje ?

Anowi-z okien jestesmy bardzo zadowoleni-siedzac czy leżąc można ogladać co dzieje sie za oknem :lol: -braliśmy je w firmie Eko-dom na szybowcowej ,a jeszcze maja siedzibe na gdańskiej

Kateper-witaj :lol: no włąsnie zazdroszcze tego podgladania,bo duzo pomaga w podejmowaniu ważnych decyzji-zycze samych trafnych i pomyślnego rozpoczęcia budowy-no i zakończenia :lol:

Mirasiu,

Gdzie przepadło śliczne zdjęcie Twojego kominka? Z niecierpliwością czekam na kuchnię. U mnie właśnie skończyli działalnośc panowie elektrycy. Wrócą jeszcze po tynkach. Ostro pracuje hydraulik. Obiecuje, że za tydzień może zastąpic go pan od tynków (na 2, 2 i pół tygodnia), potem on będzie pracował jakieś 2 kolejne tygodnie w środku przy podłogówce i mogą wejśc z wylewkami.J eśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, to w połowie marca można wyjśc na zewnątrz ze schodami, tarasem, grillem, ocieplaniem, tynkami, a potem ogrodzeniem i innymi pracami zewnętrznymi. Mamy problemy z deskami na dachu, więc będziemy zwlekac trochę z ich zakrywaniem, aby się upewnic, że nic nam nie grozi potem. Marzę, żeby pod koniec lata się przeprowadzac. Pozdrawiam serdecznie i czekam na nowe zdjęcia :lol: .

Mariola 11-kto miał zobaczyc to zobaczył :lol:

ja tez czekam na kuchnie z niecierpliwoscia ale oprócz czekania jest jeszcze mnóstwo roboty :lol: i dylematy co na sciane-granit,szyba-w ostatecznosci kafle,naprawde nie wiem,jeszcze blat nie wybrany-kolor,bo na 80% granit

na pewno uda ci sie przeprowadzić do lata,przeciez w miare sprawnie wam idzie :lol: pozdrawiam

Mireasiu granit na blaty :lol: Coś pięknego. Ja ostatnio byłam z panem kamieniwrzem w hurtowni, wybieralam kamień na parapety i niemal pewna jestem, że blaty i schody zewnętrzne i taras to będzie granit. Nigdy nie myślałam, że granit ma tyle barw! Super! Jedyny mój smuteczek teraz to kurs franka :( . Zazdroszczę, że mogliście bez kredytu. My będziemy się zmagac z kryzysem teraz i trzeba będzie płacic straszne kwoty rezygnując z ostatniejtranszy. Trudno będzie wykończyc. Ale i tak kocham moje Zacisze i chcę w nim zamieszkac naet gdybym długo musiała się w nim urządzac. :lol: Ty nie wiesz nawet jak jesteś szczęśliwa budując bez tego paskudnego ryzyka.

Wysyłaj zdjęcia, proszę, podpowiadaj. Pozdrowienia dla całej rodzinki :lol: .

Mariola 11-chyba przywołałam cie mniej wiecej o tej porze do siebie :lol: bo wspominałam Kateper,która odwiedzia mnie własnie dzisiaj,ze załuje ,ze nie mogłas zawitac do mnie latem,ale nic straconego,jakby co to zapraszam :lol:

współczuje ci tego kredytu :cry: ,no ale jak ja to mówie cos za cos-my nie mieszkalismy na swoim 18 lat wiec wprowadzalismy sie prawie na surowy stan,kuchni jako takiej nie am juz 1,5 roku i zyjemy szczesliwi a bez kredytu co prawda ale innym kosztem... :cry:

o schodach zewnetrznych to nawet nie smiem marzyć ale na pewno załujemy ze nie zrobilismy takich wenatrz-jakbym miała cofnac czas to były by granitowe-przed obudowa kominka byłam w składzie granitu i zakochałam sie :lol: piekne sa granity- wty naszym kominkowym jak swieci swiatełko nad nimi to ładnie błyszcza drobinki złota -super

:lol:

a nasze ,(pisze o wszystkich zaciszanach) zacisze jest naprawde super

pozdrawaiam ciebie takze i rodzinke i trzymam kciukaski za dalsze prace i przeprowadzke latem ps. a jaki granit wybrałas?

Madura jasna, jeśli dobrze pamiętam. Złocisty z ciemniejszymi żyłkami i z rzadka rozmieszczonymi brązowymi plamkami. Twoje schody są piękne! Drewno jest ciepłe i mniej śliskie, więc może wewnątrz lepiej schody drewniane? Nasz kamieniarz pokazał nam inną obróbkę na schody i tarasy, ale wtedy nie masz tego fantastycznego połysku. Myślę, że na zewnątrz będzie fajnie tak na matowo. My też będziemy musieli na długo odłożyc marzenia o totalnym wykończeniu domku. Zrobimy, co będzie możliwe z tej transzy i zamieszkamy, a resztę... pojęcia nie mam kiedy. Taki skok franka przy dużym kredycie jest zabójczy :cry: . Blaty w kuchni prawie na pewno zrobię sobie z granitu :lol: . Marzyc nie przestaję. Pozdrowienia dla Ciebie i rodzinki. A jak tam odchudzanie? U mnie tragedia :roll: . Tyję w oczach. Całe szczęście,że zaczęłam od wagi "lekkiej", więc chociaż z trudem, ale jeszcze to akceptuję. Niestety moje ciuchy - nie :evil: Mirasiu, daj Jasiuli "przepis" na wysyłanie zdjęc. Prosi o to na forum Zacisza. Pokazałby (łaby) nam troszkę swoich wnętrz. On(a) mieszka już rok w Zaciszu. Ja sama nie bardzo wiem, jak to się robi z tymi zdjęciami. Coś mi córcia założyła i do tego zostawiła instrukcję :roll: , ale jak to się zaklada - :o nie wiem i moich zdjęc nie da się tak fajnie powiększac. Twoje to co innego.

Mirasiu - jak zdrówko przy tej ilości pracy :) Super to wszystko idzie, a ile radości Ci to daje. Daj znać na priv kiedy wstawisz kuchnię - z miłą chęcią ją zobaczę, a rzadko tu wpadam ostatnio. Boję się, że wyciapiesz zanim zajrzę. Kuchnię zamawiałaś u jakiegoś producenta czy u małego wykonawcy. No i pewnie projekt indywidualny?

A, co do indywidualnych potrzeb - może masz gdzieś na oku jakąś fajną, niepracochłonną dietkę na ok. 1 tydzień? - dłużej nie wytrzymam, o nie.

Mariola 11-granit na kominku mam madura gold :lol:

jesli chodzi o instrukcje dla Jasiuli ,to niestety nie pomoge,kiepsko tłumaaczę gdyż ja wszystkiego ucze sie na zywo,a wstawiam zdjecia z programu Imageshack-dokładne instrukcje znalazłam własnie w muratorze

na reszte odpowiem na priv :lol:

Agusiek-zdrówko to tak sobie a zwłaszcza to psychiczne :lol: normalnie nie umiem sie juz skoncentrowac na czyms bo mysle o czym innym.kuchnie bedzie nam robił pan polecany u nas w grupie na forum i prawdopodobnie wejdzie 15 marca

na reszte odpowiem na priv :lol:

pozdrowionka dla wszystkich

• 1 month później...