Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZACISZE II-Miraśki i reszty rodzinki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 516
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wreszcie skompletowałam zdjęcia naszego Zacisza do galerii, zainteresowanych zapraszam pod adres:http://foto.onet.pl/CicBOwQvAj9ebF9sCTsEPAY7Bi4JO1d+BmUNLQE=

Jasiula: z wielką chęcią wybiorę się na Twoją budowę i zapraszam Ciebie i Brzozę do nas. Budujemy w Kątach Węgierskich( po drodze na Nieporęt). Jeśli idzie o ekipę to murarze spisali się całkiem nieżle, tylko budując szkielet dachu "zapomnieli " o stryszku. Co do dekarzy-uczucia mieszane, jeszcze coś tam kończą i poprawiają, bo po pierwszym śniegu troszkę na podaszu kapało. Pozdrawiam Zaciszaków

drogaZaciszanko,Brzoza 77-zapraszam na wymiane doswiadczeń o zaciszu do watku,,PROJEKTY,,-ZACISZE II :lol: tam sa wszyscy zaciszanie a tu raczej moja galeria-nie gniewajcie sie kobitki i spotykamy sie w ,,projektach,,pa

Droga Mirasko,

sorry, za to male zamieszanie ale Zaciszanki nie bylo na "projektach" a chcialam z nia zlapac jakis kontakt :oops: Bedziemy kontynuowac na "projektach".

Mam do Ciebie prosbe - wyslij mi prosze na prywatny, ile kosztowal Cie dach. Ja wymarzylam sobie rowniez brazowy a ten twoj jest sliczny. Wchodzilam na strone Robena: to jest brazowy czy brazowo-czarny? Kominy rowniez kupowalas w tej firmie? Jezeli dobrze pamietam zrobilas je troche wyzsze niz w projekcie - dlaczego?

Nurtuje mnie rowniez sprawa rezygnacji z daszku przy oknie w jadalnii - wyslesz zdjecia?

Pozdrawiam.

okienka maja ubranka na sobie i musze sciągnąć je przed montażem rolet w przyszły czwartek :lol: a teraz przyszła jednak kolej na ocieplenie-co mielismy zrobić po styczniu -moze by wtedy styropian staniał-ale musimy jednak jakoś zabezpiczyć poddasze przy okazji-mieliśmy zrobić w tym celu podbitką i kawałek ocieplenia pod nia ale jak policzylismy że mamy na nia wydac ok 6 tyś to wolimy dołozyć i zrobić ocieplenie ale bez tynku

Okna śliczne :p :p też myślimy o takim kolorze :wink:

dzieki :lol: a przed załozeniem rolet w przyszły czwartek muszę sciagnąć folie-próbowałam dzisiaj i nie jest to takie proste na poczatku-a tu tyle okien :x jutro jade popracowac troszke na budowie ,malowac deski czołowe bo zabrakło :lol:

http://img56.imageshack.us/img56/7357/dsc01169rz9.jpg i jeszcze jedno,bo to podoba nam sie najbardziej-po prawej sa jeszcze drzwi balkonowe podwójne

Czesc Miraska,

piekne te okna - czy ten wykusz w jadalni to jest dokladnie taki wymiar jak w projekcie? Na jaka firme okienna sie zdecydowalas?

Umieram z ciekawosci jak wygladaja u Ciebie okna balkonowe. Jak bedziesz miala chwilke to zrob zdjecie.

SUPER TO WSZYSTKO WYGLADA.

Pozdrawiam i mocno kubicuje.

http://img195.imageshack.us/img195/5262/dsc01204uk6.jpg

Brzoza77 dzieki wielkie,jak zdejme folie to pokaze z zewnatrz,w jadalni jest wszystko wedlug planu :lol:

Juz sie nie moge doczekac kiedy zobacze ten piekny kolorek!!!! No a to zdjecie z zewnatrz, to juz w ogole zwala z nog - piekny masz ten domek :D A ja bede musiala czekac do wiosny na pierwsze wbicie lopaty w ziemie :( Zima bede przegladac Twoja galerie na poprawe humoru :lol:

Mozesz napisac, jak w koncu rozwiazalas sprawe tych rolet na wykuszach - czy musialas cos zmieniac na etapie osadzania okien?

Pozdrawiam serdecznie.

Brzoza77-dzieki,i nie martw sie nawet sie nie obejrzysz a bedzie wiosna,potem lato a jesienia napewno bedziesz miała wiecej zrobione niz my o tej porze :lol: prze cała zime mozesz sie przygotowac zbierć oferty ,kupowac materiały. jesli chodzi o rolety to tylko obniżalismy okno w kuchni bo było zbyt mało miejsca nad oknem do umieszczenia skrzynki na roletę-zobaczymy w czwartek

Motyczko-od wstawienia okien minął prawie tydzień a ja ciągle zapominam sprawdzić tą wysokośc od podłogi do okna :cry:(przed montarzem trzeba było jednak rozebrać jedną warstwę cegieł pod oknem) a to okno widać na zdjęciu gdzie pokazałam ocieplony domek-to to wykusze z daszkiem-może dzisiaj nie zapomnę :lol:

Motyczko dziekuję - :oops: myśleliśmy ,ze zdazymy z tynkami ale mielismy ponad 1 mc obsuwy z zakończeniem stanu surowego i teraz boimy sie mrozów i duzej wilgoci więc z tynkiem wstrzymujemy się do wiosny-pójdziemy z kolorem tynku w kierunku delikatnej żółci ale dokładnie nie wybraliśmy i ja myślę o strukturze chyba kornika - niestety teraz prace zwolnia tempa bo elektryka may dopiero na stycznia a i dopiero teraz szukamy wykonawcy do instalacji wodno kan