Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZACISZE II-Miraśki i reszty rodzinki

Recommended Posts

nie wiem czy dobrze doczytałam kiedyś ale jak sie robi to dgp w podłodze to tymbardziej wskazany jest wentylator-może sie mylę ale właśnie my nie chcemy po pierwsze hałasu a po drugie teraz to wszystko na prąd i aż strach pomysleć o rachunkach :lol: ale jak bedzie trzeba to trudno

• Odpowiedzi 516
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak to jest np. w podłodze na poddaszu i anemostaty są przy podłodze to właśnie grawitacyjnie to działa, bo ciepłe powietrze wylatuje do góry i robi "cug", ale nie można puscić tego w podłodze na poddaszu i wlotów zrobić w suficie do pomieszczeń na parterze. Wtedy nie zadziała. No i jeszcze ta bariera do 5 metrów.

• 5 weeks później...

kontakty przy schodach są-tylko z oszczędności nie wiem czy dobrze zrobimy jesli kontakty(na dole i na górze)bedą z podwójnymi pstrykaczami ale jeden z nich zapalający kinkiety nad schodami a drugi halogenki przy stopniach?nie tyle oszczędzić chce na elektryku ale tyle daliśmy tych ,,niezbędnych ,,punktów ,że na gniazda i kontakty trzeba bedzie kredyt brać :lol:

Sówko też zaglądam do ciebie - twoje tempo jest imponujące -my juz daleko w tyle :cry:

U nas światło włącza sie wchodząc na schody i wyłącza będąc u góry i v-ce wersa,ale gdzie bedzie włącznik do oświetlenia halogenami stopni to nie wiem. Pogubiłam się :-?

Ale od czego mamy telefony-już wiem.

Pierwszy pstryczek od oświetlenia schodów,drugi od lampek stopi i na górze także samo :D

• 2 weeks później...

u nas ocieplają poddasze

http://img256.imageshack.us/img256/1340/dsc01381ib8.jpg

http://img145.imageshack.us/img145/1285/dsc01378kq3.jpg

a także zrobiony jest stryszek-zostało tylko wyszpachlować :lol:

http://img145.imageshack.us/img145/2913/dsc01380oy6.jpg

elektryk konczy swoje dzieło,więc fotki niebawem :lol:

Jaką grubosc ocieplenia stosujecie?

Pozdrawiam cieplutko :D

między krokwie daliśmy 18 tkę a w poprzek między profile 5 cm w płytach ale na stryszku daliśmy tylko 18

Witaj Miraska,

widze, ze caly czas walczysz na budowie - super!!!! Czy mozesz mi powiedziec jak rozwiazalas sprawe wentylacji na gorze w pokojach? Z tego co sie doczytalam to architekt zaprojektowal tylko wentylacje w lazience :o

Pozdrowionka,

Brzoza.