Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZACISZE II-Miraśki i reszty rodzinki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 516
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

Witaj Miraśka,

pisałam do Ciebie na priv, ale nie mam pojęcia czy doszło, bo siedzi cały czas do wysłania. Dlatego pozwalam sobie na prywatę w Twojej Galerii, cały czas mam nadzieję, że jeszcze tu zaglądasz

zaczęłam po wielu trudach:( budowę ZACISZA.

Jesteśmy na chwilę obecną przed wylaniem stropu, ciągnie się to wszystko jak flaki z olejem czyli stan podobny do Twojego z przed roku (cały Twój dziennik/galerię znam prawie na pamięć :)

Bardzo brakuje mi Twoich zdjęć z dalszych etapów realizacji, dotychczasowe były dla mnie jak światełko w tunelu:)

Jola

• 2 weeks później...

Miraśka jestem pod wrażeniem, jak szybko i sprawnie idzie Ci wykańczanie tego olbrzymiego domku. Dom jest piękny i przestronny, dużo przestrzeni.

Gratuluję wytrwałości ciekawe na jakim etapie jesteś teraz. Pewnie już kończysz i nie masz czasu na forum. Ale jesteśmy ciekawi co tam wymyślasz, więc zajrzyj tu do nas :lol: :lol: .

Pozdrowionka.

hej wszystkim :lol: pozdrawiam kobitki i dziekuje za pozdrowionka

z przyczyn od nas niezaleznych-tylko dzieki wandalom ,którzy zdewastowali nam nieco ogrodzenie,od miesiaca śpimy na budowie i powoli wykańczamy poddasze,przy pomoccy ,,fachowca,, no i ja jestem na pełnym etacie od 7 do 17 :lol: drugi fachowiec trafił do szpitala -niestety tak naprawde dlatego robota posuwa sie powolutku

a to skromne poczatki wykańczania pralnio-suszarni

http://img512.imageshack.us/img512/8228/dsc01822qd1.jpg

a tu pomalowana własnymi raczkami-dużo rzeczy już robiłam ale nie malowałam ,długo to szło ale efekt koncowy jest zadowalajacy

http://img521.imageshack.us/img521/4818/dsc01842fo9.jpg

taki parapet wzięłam na próbe do pokoju sportowo-komputerowego,i nie żałuję bo nawet fajnie wyglada-jest to konglomerat brecia aurora jakby co

http://img512.imageshack.us/img512/8376/dsc01830wz5.jpg

a to już wspomniany pokój ,nie dziwcie sie ze panele ale to umiem robic osobiscie a gładzi nie umiem i nie chce umiec :lol:

http://img512.imageshack.us/img512/1710/dsc01839kb3.jpg

no i kolorki-oliwka w zamiarze miała by jaśniejsza

http://img204.imageshack.us/img204/3290/dsc01865zu7.jpg

a komin i lewa sciana wyznaczaja kącik komputerowy z jakims mebelkiem na papierzyska i moje gazetki budowlano-remontowe :lol: zamiast tynku ozdobnego który miał ksztowac ok 300zł wybrałam farbe strukturalną ,,piasek pustyni,,i do tego pigment i mam chropowate ścianki za 50 zł bez pomocy fachowca haha

http://img204.imageshack.us/img204/8999/dsc01866by9.jpg

no i jeszcze pokoik córci w karton-gipsach narazie

http://img70.imageshack.us/img70/889/dsc01863qz8.jpg

od jutra dalej sie bawimy w wykanczanie poddasza no i ...portfela-o rany ile te pierdoły kosztują :lol:

nowe fotki nie za szybko -ale jak tylko cos ciekawszego bede miała to pokaże,....może :lol:

ps.Motyczko córcia śliczna i rośnie jak na drożdżach

pozdrawiam i zyczę wszystkim powodzenia

hej wszystkim :lol: pozdrawiam kobitki i dziekuje za pozdrowionka

http://img521.imageshack.us/img521/4818/dsc01842fo9.jpg

ps.Motyczko córcia śliczna i rośnie jak na drożdżach

ello ello Miraśko, jak miło Ciebie tutaj w końcu zobaczyć :wink: :wink: ...zabrzmiało to tak jakbym ja była tutaj stałym bywalcem...hahahah :oops:

przykro mi ze dopadli Was wandale :( , trzymam kaciuki, zeby już więcej to sie nie powtórzyło.. !!

najwazniejsze, ze idziecie do przodu, nie chwaliłaś sie ze posiadasz takie umiejętnosci :wink: ....gratuluje :lol:

od razu zapytam o ten kolorek na scianie i rodzaj farby ...bardzo mi odpowiada :D

dziękuję w imieniu naszego kochanego Marcelka-precelka :oops: :p 8), smacznie śpi to mamusia ma teraz czas dla siebie :)

czekam na dalsze relacje z prac :D

pozdrawiam serdecznie :)

[/b]Anjamen-też tak myśle że odważnie poleciałam z tymi panelami-w żadnym normalnym pokoju bym ich nie dała :lol: dziekuje

Aka z ina-dzieki wielkie i na pewno jeszcze niejedna rzecz bede musiałą zrobic sama ale na szczeście ja to lubie robic :lol:

Motyczko-ten kolorek to duluxa gotowa farba z serii kolory świata -,,cafe latte,,bardzo wydajna i gesta jak budyń-na próbniku jest ciutke jaśniejsza

• 2 weeks później...

Witaj Mirko,

i TY to wszystko sama????

No no, nie ma co, jestem pod wrażeniem! Bardzo bym już chciała być na tym etapie i nie chodzi mi broń Boże o załatwianie ekip i ich marudzenie (czy można tego jakoś uniknąć :lol: ?) tylko o świadomość tworzenia czegoś absolutnie

mojego i tylko dla siebie. Do tej pory wszystko powstawało wg ...czyjegoś planu i choć projekt jest fajny (przecież sami go wybraliśmy ha ha ), to tak naprawdę

dzieje się troszkę poza mną. Wydaje mi się, że wynika to z tego, iż buduję jedną firmą, która jest odpowiedzialna również za zakup i dostawę materiału.

Moje zaangażowanie jest więc minimalne...

Zmieni się to wszystko przy wykończeniówce, wtedy mam nadzieję poczuję się inwestorem przez duże I

Wracając do Twojej pralnio-suszarni - nam było szkoda tego fajnego stryszku na "sznurki z praniem" (Twoje pranie będzie mieć najbardziej wypasione pomieszczenie na forum :wink: ), ja moje będę wieszać na dole w pomieszczeniu gospodarczym,powinno być ono wystarczające. A wiosną i latem

będę je wieszać pod przedłużonym daszkiem przy wyjściu z pom. gosp.

Gdybym ją miała na piętrze, z pewnością nie chciałoby mi się z nim (tym praniem znaczy się) latać na dół :roll:.Trzymaj się ciepło, czekam na kolejne Twoje osiągnięcia. Dlaczego Pepe nic nie pokazuje :evil: ? szkoda oj szkoda!

hej hej Jolu-haha robie bo chce-musze-lubię i z oszczędności niestety no i mam czas.-to znaczy miałam :lol:

a teraz to i mi szkoda tego pomieszczenia na pralnio-suszarnie-prasowalnie :lol: ,u was faktycznie macie teraz super rozwiazanie -tak sobie pomyslałam ,że na ścisłosc w naszj kotłowni zmiesciła by sie pralka i powiesic tez było by gdzie -jak zrobi sie ciasniej w przyszłosci to w gre wchodzi opcja ze na górze w miejscu pralni może powstac kuchnia a wtedy pranko w kotłowni-dzieki za podpowiedz :lol: .

a przy wykończenówce jest fajnie i nawet pasuje mi taki układ jaki jest,powoli na miejscu i jest czas do namysłu i pewnych zmian pomysłow,które nie zdazyły sie zrealizowac a już sie znudziły

ja bardzo żałuję że pepe nie pokazuje jak tam odwalił nasze zacisze coś zawsze można by podpatrzec :lol:

• 1 month później...

czesc

Witam wszystkich mieszkajacych i budujacych zacisze.

Mam pytanie do Was czy zastanawialiscie sie moze jaka jest korzysc z tych drzwi na ogrod z kotlowni, a jaka bylaby gdyby je zamurowac. Ostatnio mnie to nurtuje i musze podjac decyzje.

Dla mnie zysk z tych drzwi to:

- dostep do kotlowni i garazu od ogrodu - priorytet umiarkowany

- w kotlowni jakis kranik do szybkiego umycia rak

- nie trzeba chodzic dookola domu jak cos potrzebuje z garazu

A minusy:

- dodatkowe drzwi i to solidne

- kolejne drzwi ktore trzeba wziac pod uwage myslac o bezpieczenstwie

- pytania w stylu 100km od domu zamknales/zamknelas ?

jak mozecie jakos doradzic to welcome

pozdrawiam Seb@