Zaciszny 03.01.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Wiedziałem, że na Ciebie to mogę liczyć. Poraża mnie ta wykończeniówka. Może życia mi starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiek11 11.01.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Miraśka, gratuluje pokoje wygladaja cudownie, chyba jak u mnie bedzie mozna malowac, tapetowac ściągnę pomysły od Ciebie, jeśli pozwolisz oczywiście..... u mnie dopiero poczatek drogi, ale juz wiem co chce!!! jak tam u Ciebie? skończone już? mieszkacie w tym cudo zaciszu? patrzac na Twoje pomysły ciekawa jestem jak wyglada Twoja kuchnia, prosimy o fotki!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 17.01.2008 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Kasiek11 - Miraska zbiera teraz sily na dalsze prace, tylko patrzec jak nas zaskoczy nowymi pomyslami. a ponadto o ile pamietam ze wczesniejszych postow Miraska Majsterkowicz miala zamieszkac na jakis czas tylko na poddaszu, a wiec na kuchnie pewnie jeszcze poczekamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 13.02.2008 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 hej witam wszystkich-dawno nic nie wklejałam -chciałam zakończyc galerie ale jeszcze skusiłam sie-dla zaciszan garderoba-miało być tanio i funkcjonalnie-myslałam ,ze jak praca własna to reszta juz pryszcz ,taka zwykła garderoba a te duperele jednak sporo kosztowały http://img217.imageshack.us/img217/6645/dsc02074ao3.jpg sypialnia-w pierwotnej wersji miało byc całkiem inaczej no niestety jak sie nie ma co sie lubi to się lubi co sie ma to jest sufit w kuchni-nie skończony ,gdyz zakupiona farba na srodek sufitu ponoć jest za ciemna(duluxa once-kawa z przyjacielem)wiec sie wstrzymałam ale po paru konsultacjach doszłam do wniosku ,ze jak nie bedzie mi sie podobac to przemaluje http://img225.imageshack.us/img225/9832/dsc02070vf4.jpg mam zamiar dzisiaj malować -trzymajcie kcukasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INWESTORKA71 13.02.2008 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Miraśka trzymamy kciuki i czekamy na dalsze fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 13.02.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Miraśko ja tez trzymam i to mocno sypialnia słodziutka jakie meble planujesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 13.02.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 mocno trzymamy. w koncu jesteś przodownikiem wykończeniówki. piękne kwiaty w sypialni. no i widze u Ciebie moją ulubioną ciemną podłogę. co to?? aha, nie pomaluj sibie włosków i noska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 13.02.2008 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Miraśko ja tez trzymam i to mocno sypialnia słodziutka jakie meble planujesz?? dzieki Motyczko-wstępnie rozgladaliśmy sie za łóżkiem do sypialni i podoba nam sie połączenie akacji z ciemnym orzechem -pasuje do podłogi i okna a zarazem rozjasni a-tzn srodki mebli sa akacja a obrzeza ciemne-tylko za diabła nie umiem sie zdecydowac na dekoracje okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 13.02.2008 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 kobitki bardzoe dziekuje za kciukaski-podłoga w sypialni to niestety panele(dąb newada)-te stukanie no i dobrze ,ze dzieciakom nie pozwoliłam na ciemne bo na pewno by codziennie ich nie sprzatali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 14.02.2008 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 wysokie to okienko w sypialni, chyba inne niż w projekcie... ale fajnie, już myślisz o zasłoneczkach. w sklepach jest taki wybór że oszaleć można. no są tez inne techniki ozdabiania okienka: roleta ala firanka, małż bez gatek - to akurat dla odważnych ) jak tak sobie ostatnio wysiaduje w domku i oglądam np dekoratornię to najczęściej zasłony dobierane są do narzuty i/lub poduszek. oj, będzie zabawy, w zaciszu jest duzo okienek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 14.02.2008 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 ja lubię dekoracje okienne typowo sypialniane ..nie jestem oryginalna w tym...skromnie, prosto a zarazem klasycznie wewątku wnętrza było kilka fajnych postów w tym temacie...może coś Ciebie urzeknie osobiście, to okno poszerzyłabym optycznie, poprzez zawieszenie szersze firan i/lub zasłon niż samo okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 14.02.2008 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 okno obnizone do 48 cm nad podłoga,bo trzeba było dopasowac do okna w salonie ,które także zostało wydłuzone-wczesniej było 180*120(szer*wys) a teraz jest na odwrót i faktycznie myslałam zeby dać szerszy karnisz i optycznie poszerzyć -firanka jakas prosta zwiewna i moze ozdobne zasłonki-dobra myśl aby dobrać do narzuty,podjade do hurtowni ,gdzie też szyja ,moze uda sie cos dobrac co by pasowało i na łozko i na okno miło było wrócic na forum ,zawsze mozna liczyc na pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stina 17.02.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Ładny dom, podobaj mi sie drzwi z jakiej sa firmy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 18.02.2008 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Stina dzieki -jesli chodzi o drzwi wew. to jest to DREE-bardzo fajnie sie zamykaja i jak za ta cene to godne polecenia pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oli-wka 19.02.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Krytykuję, bo szkoda patrzeć na fajny dom który za chwię będzie koszmarkiem w środku. "parapet wzięłam na próbe do pokoju sportowo-komputerowego"taki marmur, czy co tam to jest, za cholerę nie pasuje to pokoju sportowo-komputerowego. Nie lepiej było dać już zykły plastikowy parapet?Panele na ścianach - koszmar... ciężkie, sztuczne, tandetne. Są chyba na razie najgorszą rzeczą w tym domu.Pralnia - mdła, kolor ścian zlewa się z podłogąTapety bardzo odważne i nowoczesne, generalnie ok ale tylko do nowoczesnych mebli. Ta sosnowa szafa naprawdę wygląda karykaturalnie w takim wnętrzu.Drzwi też zupełnie nietrafione - wyglądają ciężko i tandetnie.Sypialnia brrr... bardziej mi się kojarzy z prosektorium ale to może wina zdjęć.Powinnaś miej słuchać zachwytów forumowych koleżanek a przejść się do najbliższego kiosku i kupić sobie jakąś gazetę o wnętrzach i popatrzeć na różne rozwiązania. Mam nadzieję, że cie nie uraziłam ale naprawdę powinnaś bardziej przemyśleć dalsze urządzanie domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 19.02.2008 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Oliwka-wolność tomku w swoim domku - ulubiona bajka mojego dzieciaczka. Zacisze generalnie jest drogą chatą i sama zastanawiam się jak to wszystko urządzić. Jest to przecież domek nowoczesny z nutką romantyczniści i dworkowym frontem - cholernie trudno go urządzić. A poza tym: nie zawsze plan=realizacja, nie zawsze marzenie=realizacja. Przeglądając galerię forumowiczów opadają mie szczęki na widok realizacji wnętrz i jestem w 100% przekonana że te piękne realizacje kosztowały mnóstwo forsy. A ile trza się nałazić by coś fajnego znaleźć. Ja jestem teraz uziemiona w łóżku (mocno choruję od kilku miesięcy), a tu kuchnię i łazienkę trzeba rozplanować, drzwi frontowe wybrać...Oszaleć można. Miraśka jest pierwszą realizująca Zacisze i jedyną posiadającą swoją galerię. Jakoś nie widać innych zaciszan Zawsze możemy liczyć na jej pomoc i cenne informacje, gdy idzie wszystko w łeb. Trzymaj się Miraśka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 19.02.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 właśnie o takiej ozdóbce ściany myślałam - zdjęcie jednej z forumowiczekhttp://images29.fotosik.pl/161/b96c0db567d91635m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaciszny 19.02.2008 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Krytykuję, bo szkoda patrzeć na fajny dom który za chwię będzie koszmarkiem w środku. "parapet wzięłam na próbe do pokoju sportowo-komputerowego" taki marmur, czy co tam to jest, za cholerę nie pasuje to pokoju sportowo-komputerowego. Nie lepiej było dać już zykły plastikowy parapet? Panele na ścianach - koszmar... ciężkie, sztuczne, tandetne. Są chyba na razie najgorszą rzeczą w tym domu. Pralnia - mdła, kolor ścian zlewa się z podłogą Tapety bardzo odważne i nowoczesne, generalnie ok ale tylko do nowoczesnych mebli. Ta sosnowa szafa naprawdę wygląda karykaturalnie w takim wnętrzu. Drzwi też zupełnie nietrafione - wyglądają ciężko i tandetnie. Sypialnia brrr... bardziej mi się kojarzy z prosektorium ale to może wina zdjęć. Powinnaś miej słuchać zachwytów forumowych koleżanek a przejść się do najbliższego kiosku i kupić sobie jakąś gazetę o wnętrzach i popatrzeć na różne rozwiązania. Mam nadzieję, że cie nie uraziłam ale naprawdę powinnaś bardziej przemyśleć dalsze urządzanie domu. Podsumujmy Oliwka 31 postów z czego pomocnych 1 albo 2 Miraśka 1290 postów z czego pomocnych kilkadziesiąt albo kilkaset. Sorry Oliwka ale Ty prawdopodobnie nie zrobiłabyś sama jednej setnej tego co Miraśka. Jestem za krytyką ale konstruktywną , Twoje wypociny przynoszą temu wątkowi raczej więcej złego niż dobrego. O gustach się nie dyskutuje, rozumiem błędy techniczne itp. ale kolory ścian litości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka_ 20.02.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Nawet nie będę cytować "Sz.P. Oliwki" bo nie ma potrzeby zaśmiecać galerii Miraśki. Czy Ciebie ktoś prosił o komentarz? Przecież nie wszystko musi Ci się podobać bo to NIE TWÓJ DOM. Tak jak napisał Zaciszny: większość budujących zacisze (ja również) bardzo dużo zawdzięcza Miraśce - zawsze zerkałam do Jej zdjęć, żeby sprawdzić, porównać... czy wszystko ok.. móc zobaczyć coś więcej niż projekt na papierze - to bardzo cenne na każdym etapie budowy!Wnętrza są tak indywidualną sprawą, że nikt nie ma prawa krytykować kogoś za kolor ścian czy rodzaj parapetów ....Pozamieniałaś się z kimś na głowę czy co??? I jeszcze jedno:nie bronię Miraśki, bo Ją znam. Uważam, że to strzał poniżej pasa mówić komuś co jest cool, a co be. Co Cię uprawnia do takich komentarzy? Jesteś z wykształcenia projektantem wnętrz? Nawet jeśli, to jeszcze nic nie znaczy. Może miałaś gorszy dzień - szkoda tylko, że "nie chciałaś urazić", a sprawiłaś przykrość wielu osobom. Zastanów się na przyszłość 100x, zanim coś napiszesz. Taka postawa nie najlepiej świadczy o Twoim poziomie niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robdabi 20.02.2008 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Witam Witam!Jak codzień zagladam na forum do Miraśki i dziś...zbladłem . "Sympatyk forum"Oliw-ka ...no ja przepraszam . Dawno mi tak ciśnienie się nie podniosło jak dzis po przeczytaniu Oliwki . Dałem cały tekst do przeczytania mojej żonie i ona mówi że dawno nie pamieta tak niesmacznego tekstu . Generalnie jestem sympatykiem ludzi i jeżeli z kimś się nie zgadzam to nie narzucam swojej woli na siłę . A napewno moja misją nie jest ranienie innych . No Oliwka , zastanów sie za nim cos napiszesz . Bardzo Cię o to prosze bo nie potrafie rozszyfrować twojej motywacji w pisaniu takich rzeczy . Nie znam Miraśki osobiści ale dzieki niej buduje właśnie Zacisze . Jest niesamowitą pomocą dla wielu . Wkłada wiele serca w to co robi i stara sie pomóc innym jeżeli maja jakieś pytania . Naprawdę nie przesadzam że dzięki temu rorum buduje właśnie Zacisze...Mozna mieć różne gasta i to jest ok . Taki jest świat . Są rzeczy które mi sie podobaja u Miraśki i biorę je do swojej adaptacji.komus moze sie podobać zielony kolor,innej osobie brązowy a jeszcze innej biały . Czy to oznacza że mamy siebie przekonywać do naszych gustów...Oj nie tędy droga.A Ty Miraśka nieprzejmuj się . Bardzo dziekuje za to forum i za to co robisz.Z całego serca życzę Ci dużo sił w wykańczaniu domku . I żeby wszystkie osobiste sprawy szły w dobrym kierunku.Pozdrawiam.ROBERT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts