Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZACISZE II-Miraśki i reszty rodzinki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 516
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Miraśka, gratuluje pokoje wygladaja cudownie, chyba jak u mnie bedzie mozna malowac, tapetowac ściągnę pomysły od Ciebie, jeśli pozwolisz oczywiście.....:) u mnie dopiero poczatek drogi, ale juz wiem co chce!!!

jak tam u Ciebie? skończone już? mieszkacie w tym cudo zaciszu? patrzac na Twoje pomysły ciekawa jestem jak wyglada Twoja kuchnia, prosimy o fotki!!!!

• 4 weeks później...

hej witam wszystkich-dawno nic nie wklejałam -chciałam zakończyc galerie ale jeszcze skusiłam sie-dla zaciszan :lol:

garderoba-miało być tanio i funkcjonalnie-myslałam ,ze jak praca własna to reszta juz pryszcz ,taka zwykła garderoba a te duperele jednak sporo kosztowały :o

http://img217.imageshack.us/img217/6645/dsc02074ao3.jpg

sypialnia-w pierwotnej wersji miało byc całkiem inaczej :cry: no niestety jak sie nie ma co sie lubi to się lubi co sie ma

to jest sufit w kuchni-nie skończony ,gdyz zakupiona farba na srodek sufitu ponoć jest za ciemna(duluxa once-kawa z przyjacielem)wiec sie wstrzymałam ale po paru konsultacjach doszłam do wniosku ,ze jak nie bedzie mi sie podobac to przemaluje

http://img225.imageshack.us/img225/9832/dsc02070vf4.jpg

mam zamiar dzisiaj malować -trzymajcie kcukasy :lol:

Miraśko ja tez trzymam i to mocno :D

sypialnia słodziutka :) jakie meble planujesz??

dzieki Motyczko-wstępnie rozgladaliśmy sie za łóżkiem do sypialni i podoba nam sie połączenie akacji z ciemnym orzechem -pasuje do podłogi i okna a zarazem rozjasni a-tzn srodki mebli sa akacja a obrzeza ciemne-tylko za diabła nie umiem sie zdecydowac na dekoracje okna

wysokie to okienko w sypialni, chyba inne niż w projekcie... ale fajnie, już myślisz o zasłoneczkach. w sklepach jest taki wybór że oszaleć można. no są tez inne techniki ozdabiania okienka: roleta ala firanka, małż bez gatek - to akurat dla odważnych ;-))

jak tak sobie ostatnio wysiaduje w domku i oglądam np dekoratornię to najczęściej zasłony dobierane są do narzuty i/lub poduszek.

oj, będzie zabawy, w zaciszu jest duzo okienek :p

ja lubię dekoracje okienne typowo sypialniane :) ..nie jestem oryginalna w tym...skromnie, prosto a zarazem klasycznie :) wewątku wnętrza było kilka fajnych postów w tym temacie...może coś Ciebie urzeknie :)

osobiście, to okno poszerzyłabym optycznie, poprzez zawieszenie szersze firan i/lub zasłon niż samo okno :)

okno obnizone do 48 cm nad podłoga,bo trzeba było dopasowac do okna w salonie ,które także zostało wydłuzone-wczesniej było 180*120(szer*wys) a teraz jest na odwrót :lol: i faktycznie myslałam zeby dać szerszy karnisz i optycznie poszerzyć -firanka jakas prosta zwiewna i moze ozdobne zasłonki-dobra myśl aby dobrać do narzuty,podjade do hurtowni ,gdzie też szyja ,moze uda sie cos dobrac co by pasowało i na łozko i na okno :lol:

miło było wrócic na forum ,zawsze mozna liczyc na pomoc :lol:

Krytykuję, bo szkoda patrzeć na fajny dom który za chwię będzie koszmarkiem w środku.

"parapet wzięłam na próbe do pokoju sportowo-komputerowego"

taki marmur, czy co tam to jest, za cholerę nie pasuje to pokoju sportowo-komputerowego. Nie lepiej było dać już zykły plastikowy parapet?

Panele na ścianach - koszmar... ciężkie, sztuczne, tandetne. Są chyba na razie najgorszą rzeczą w tym domu.

Pralnia - mdła, kolor ścian zlewa się z podłogą

Tapety bardzo odważne i nowoczesne, generalnie ok ale tylko do nowoczesnych mebli. Ta sosnowa szafa naprawdę wygląda karykaturalnie w takim wnętrzu.

Drzwi też zupełnie nietrafione - wyglądają ciężko i tandetnie.

Sypialnia brrr... bardziej mi się kojarzy z prosektorium ale to może wina zdjęć.

Powinnaś miej słuchać zachwytów forumowych koleżanek a przejść się do najbliższego kiosku i kupić sobie jakąś gazetę o wnętrzach i popatrzeć na różne rozwiązania.

Mam nadzieję, że cie nie uraziłam ale naprawdę powinnaś bardziej przemyśleć dalsze urządzanie domu.

Oliwka-wolność tomku w swoim domku :) - ulubiona bajka mojego dzieciaczka.

Zacisze generalnie jest drogą chatą i sama zastanawiam się jak to wszystko urządzić. Jest to przecież domek nowoczesny z nutką romantyczniści i dworkowym frontem - cholernie trudno go urządzić.

A poza tym: nie zawsze plan=realizacja, nie zawsze marzenie=realizacja. Przeglądając galerię forumowiczów opadają mie szczęki na widok realizacji wnętrz i jestem w 100% przekonana że te piękne realizacje kosztowały mnóstwo forsy. A ile trza się nałazić by coś fajnego znaleźć. Ja jestem teraz uziemiona w łóżku (mocno choruję od kilku miesięcy), a tu kuchnię i łazienkę trzeba rozplanować, drzwi frontowe wybrać...Oszaleć można.

Miraśka jest pierwszą realizująca Zacisze i jedyną posiadającą swoją galerię. Jakoś nie widać innych zaciszan :evil: Zawsze możemy liczyć na jej pomoc i cenne informacje, gdy idzie wszystko w łeb.

Trzymaj się Miraśka.

Krytykuję, bo szkoda patrzeć na fajny dom który za chwię będzie koszmarkiem w środku.

"parapet wzięłam na próbe do pokoju sportowo-komputerowego"

taki marmur, czy co tam to jest, za cholerę nie pasuje to pokoju sportowo-komputerowego. Nie lepiej było dać już zykły plastikowy parapet?

Panele na ścianach - koszmar... ciężkie, sztuczne, tandetne. Są chyba na razie najgorszą rzeczą w tym domu.

Pralnia - mdła, kolor ścian zlewa się z podłogą

Tapety bardzo odważne i nowoczesne, generalnie ok ale tylko do nowoczesnych mebli. Ta sosnowa szafa naprawdę wygląda karykaturalnie w takim wnętrzu.

Drzwi też zupełnie nietrafione - wyglądają ciężko i tandetnie.

Sypialnia brrr... bardziej mi się kojarzy z prosektorium ale to może wina zdjęć.

Powinnaś miej słuchać zachwytów forumowych koleżanek a przejść się do najbliższego kiosku i kupić sobie jakąś gazetę o wnętrzach i popatrzeć na różne rozwiązania.

Mam nadzieję, że cie nie uraziłam ale naprawdę powinnaś bardziej przemyśleć dalsze urządzanie domu.

Podsumujmy Oliwka 31 postów z czego pomocnych 1 albo 2 Miraśka 1290 postów z czego pomocnych kilkadziesiąt albo kilkaset. Sorry Oliwka ale Ty prawdopodobnie nie zrobiłabyś sama jednej setnej tego co Miraśka. Jestem za krytyką ale konstruktywną , Twoje wypociny przynoszą temu wątkowi raczej więcej złego niż dobrego. O gustach się nie dyskutuje, rozumiem błędy techniczne itp. ale kolory ścian litości.

Nawet nie będę cytować "Sz.P. Oliwki" bo nie ma potrzeby zaśmiecać galerii Miraśki. Czy Ciebie ktoś prosił o komentarz? Przecież nie wszystko musi Ci się podobać bo to NIE TWÓJ DOM. Tak jak napisał Zaciszny: większość budujących zacisze (ja również) bardzo dużo zawdzięcza Miraśce - zawsze zerkałam do Jej zdjęć, żeby sprawdzić, porównać... czy wszystko ok.. móc zobaczyć coś więcej niż projekt na papierze - to bardzo cenne na każdym etapie budowy!

Wnętrza są tak indywidualną sprawą, że nikt nie ma prawa krytykować kogoś za kolor ścian czy rodzaj parapetów ....

Pozamieniałaś się z kimś na głowę czy co???

I jeszcze jedno:nie bronię Miraśki, bo Ją znam. Uważam, że to strzał poniżej pasa mówić komuś co jest cool, a co be. Co Cię uprawnia do takich komentarzy? Jesteś z wykształcenia projektantem wnętrz? Nawet jeśli, to jeszcze nic nie znaczy. Może miałaś gorszy dzień - szkoda tylko, że "nie chciałaś urazić", a sprawiłaś przykrość wielu osobom. Zastanów się na przyszłość 100x, zanim coś napiszesz. Taka postawa nie najlepiej świadczy

o Twoim poziomie niestety...

Witam Witam!

Jak codzień zagladam na forum do Miraśki i dziś...zbladłem . "Sympatyk forum"Oliw-ka ...no ja przepraszam . Dawno mi tak ciśnienie się nie podniosło jak dzis po przeczytaniu Oliwki . Dałem cały tekst do przeczytania mojej żonie i ona mówi że dawno nie pamieta tak niesmacznego tekstu . Generalnie jestem sympatykiem ludzi i jeżeli z kimś się nie zgadzam to nie narzucam swojej woli na siłę . A napewno moja misją nie jest ranienie innych . No Oliwka , zastanów sie za nim cos napiszesz . Bardzo Cię o to prosze bo nie potrafie rozszyfrować twojej motywacji w pisaniu takich rzeczy . Nie znam Miraśki osobiści ale dzieki niej buduje właśnie Zacisze . Jest niesamowitą pomocą dla wielu . Wkłada wiele serca w to co robi i stara sie pomóc innym jeżeli maja jakieś pytania . Naprawdę nie przesadzam że dzięki temu rorum buduje właśnie Zacisze...

Mozna mieć różne gasta i to jest ok . Taki jest świat . Są rzeczy które mi sie podobaja u Miraśki i biorę je do swojej adaptacji.komus moze sie podobać zielony kolor,innej osobie brązowy a jeszcze innej biały . Czy to oznacza że mamy siebie przekonywać do naszych gustów...Oj nie tędy droga.

A Ty Miraśka nieprzejmuj się . Bardzo dziekuje za to forum i za to co robisz.

Z całego serca życzę Ci dużo sił w wykańczaniu domku . I żeby wszystkie osobiste sprawy szły w dobrym kierunku.

Pozdrawiam.

ROBERT