Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZACISZE II-Miraśki i reszty rodzinki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 516
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Miraśka widzę że ściany rosną u ciebie w szybkim tempie :D oby tak dalej :D

a co do tego

nie wiem jak to sie robi żeby pare zdjęć było w jednym poście

to po prostu jak wstawisz jedno zdjęcie

adres zdjęcia to wciśnij enter i od nowej linijki wklejaj jeszcze raz

adres zdjęcia

i tak dalej :D

Gratuluję!! A nie przejmuj się czyms takim jak mostki termiczne bo w ścianach w których będzie ocieplenie czegos takiego nie ma, też mnie to martwiło ale 2 fachowców niezależnych przez weekendzik mnie wysmiało. Inaczej mają się rzeczy do sciany jednowartswowej. Aby dalej do przodu, a z ekipą mozna się dogadać, bo z moja codziennie spięcia. Ale etap podobny jak u mnie, tylko jak ich wywalimy to staniemy na stropie. :evil: :evil:

no właśnie o tej porze kłopot z ekipa-ale moi nie sa tacy źli-tylko faktycznie trzeba wszystkiego pilnować-gdybym wiedziała ,że ta moja ekipa ma 2,5 budowy to bym wzięła inna ,która tez w podobnej sytuacji ale bardziej mi znana bo od nich brałam sprzet -spycha i wywrotke i po sąsiedzku,jakby ci mi podpadli to mysle ,ze ci drudzy pociagnęli by budowe do końca :lol: NIKT NIE MÓWIŁ ,ŻE BĘDZIE ŁATWO :lol:

witamMotyczko-jeśli parkiecik to tylko w salonie i ewentualnie sypialnia a reszta parteru terakota,a przeprowadzka niestety w przyszłym roku,szczerze mówiąc to ten etap mnie cieszy ale barzdiej nie moge doczekać sie wykończeniówki-bo sama lubie sie w tym bawić-płytki,panele ale ścienne,tapetowanie i robienie czegoś z drzewa -z konieczności wyszkoliłam sie na rodziców domku :lol:

Miraśka niestety lub stety...dla mnie to i tak szybko :D ...dom na prawdę wygląda fajnie ...nie wiem czy masz gdzies rzuty, bo moze cos przeoczyłam na forum...a chętnie bym je obejrzała....

mamy podobny gust a i doświadczenia nabierałam u rodziców :D fajowo, bedzie co oglądac :lol:

gratuluje projektu :D

na parterze zmniejszam spizarke i zrobimy wejście do kuchni z przedsionka,zamykamy jadalnie drzwiami przesuwnymi,i spełniam swoje marzenie o oknach z parapetem na wys max 45 cm(w salonie i sypialni-bo jest na tej samej elewacji),a na poddaszu tylko pokój co ma 15 mkw powiekszamy kosztem pokoju obok-dla syna jest tamten za duzy a my w tym pierwszym chcemy zrobic kacik dla gosci(co by mieli sie gdzie przespac)a reszta to bedzie rekreacja-skromna siłownia(która posiadamy właśnie u rodziców na stryszku) :lol:

czyli należysz do zwolenniczek kuchni zamkniętych? :wink:

a synowi skoro za duzo miejsca to faktycznie dobry pomysl, ze wygospodarujesz większe miejsce na pokoj goscinny....

im wyższe okna tym piękniej dom się prezentuje, taki salonowy jest parter...my te z parapetami mamy 170 wysokosc, ale zrobiłabym jeszcze wyższe teraz, o dobre 10 cm. :) te w salonie 240 i juz wyzszych mahoniowych nie chcieli nam zrobić bez poprzeczki (tzn. na własna odpowiedzialnosc jedynie) wiec sie nie zdecydowalismy :)

http://img144.imageshack.us/img144/7576/dsc003255aw.jpg

a to maślaczki zebrane jesienia 2005-ładne?jak doprowade do przadku mó mini lasek to juz chyba nie beda rosły :cry:

Ładne ładne :wink:

Ja w moim lasku na działce znalazłam ostatnio 2 podgrzybki 8)

Ładny dom, duży, przestronny. Trzymam kciuki za "bezawaryjną budowę" :wink: