Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZACISZE II-Miraśki i reszty rodzinki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 516
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

drabina piękna, taka srebrna, pasuje do żyrandolka, zostaw ją, a nuż się przyda w sypialni :lol: (tak żartem).

ale żyrandolki to ja takie lubię - im bardziej rustical tym bardziej bliski memu sercu. firaneczki dopasujesz do swojego oczka, ale skoro spytałaś... lepiej byłoby widać efekt gdybyś cyknęła zdjęcie tak jak tym rozpuszczonym firankom - od podłogi po sufit. mi odpowiada też wariant C ale może mniej ściągnięty na boki i wtedy mógłby być bez białej firaneczki.

halogenki wesolutkie - sufitek w wykuszu masz otynkowany czy drewniany?

dobry pomysł z ta drabiną a juz chciałam lecieć do castoramy po rurę :lol:

dzieki Agusiek ,rano zobacze jak bedzie za twoja rada wygladała firanka a jesli chodzi o wykusze to jest zabudowane k-g i pomalowane

pokaze jeszcze mały kawalatek salonu - reszta nie warta uwagi-

acha jesli uda mi sie wypatrzyc jakis ładny obraz to zawisnie na miejscu starego zegara ,który wypełnia ciut puste miejsce :lol:

to prawda-z gładzi jestesmy naprawde zadowoleni-no poza klatka schodowa na góre-tam robił tzw ,,młody,,i nie do końca mu to wyszło a płytki to nie pamietam-moze słynna mexicana ,no i nie kładłam sama gdyz boje sie nowości

jeszcze przyozdobiłam scianke w hollu ale narazie przysłaniaja ja kafelki poskładowane do łazienki

ta ,na której mam kwiaty to własnie miedzy salonem a hollem-i fajnie,ze nalepki jednak ,super sie je odkleja i mozna przesunac w inne miejsce,wiec jak beda drzwi rozsuwane to bede je musiała troszke w prawo przenieść-narazie są centralnie na srodku a skrzydło bedzie miało chyba jedno 70 cm-a beda tylko zamykane w wyjatkowych sytuacjach wiec bedą za blisko kwiatków

czyli mexicana jest na długiej ścianie, a gdzie masz kącik telewizyjny? mój będzie na ścianie dzielącej salon i holl. i jak, mężuś zrealizował taska i halogenki już wiszą? ciekawe jak prezentują się już w docelowym miejscu - zdecydowanie pasują Ci do orzechowych okienek.

Miraśka, znalazłam przypadkowo wnętrze z forum gdzie jest kolekcja Sugar i dobrze widać jak to się prezentuje http://forum.muratordom.pl/komfortowy-dla-rodzinki,t123821-60.htm?sid=64e9f47df328c8856e21e73031089627

• 2 weeks później...
:D Och Mirasiu, Ty już elewację, a ja w tym czasie wykopy :lol: Dzięki za info na temat kominka i odkurzacza. Wypoczywaj, bo będziesz potrzebowała znowu sporo sił do dalszych prac wykończeniowych w domku. Pogoda dopisuje, więc korzystaj :D Och, Dziewczyny, tak mi fajnie z powodu tych paru świstków. :oops: Mam nadzieję, że już nic nie zakłóci naszych planów i prace ziemne ruszą jeszcze przed naszym wyjazdem na urlop. Mogłabym teraz nawet na działce go spędzic, ale planowany był dawno, bilety w kieszeni i złapanie oddechu też nam nie zaszkodzi przed kolejnym rokiem pełnym potrójnej, a czasem i poczwórnej pracy. :lol: No, bo zawodowo, w mieszkanku, na budowie :lol: no i jeszcze weselisko trzeba zorganizowac dziecięciu :p Chyba jednak lubię taki ruch, adrenalinka zwyżkuje, sił coraz więcej i tyle spraw mieści się w jednym dniu, że aż trudno uwierzyc. Inna sprawa, że internet, telefon, samochód, to cudowne wynalazki! :D Pozdrowienia! Trzymajcie kciuki za trafne wybory! Agusiek, a co tam u Ciebie? Jak posuwają się prace? I co słychac u panienek?

Agusiek-okazuje sie ,ze ta płytka w salonie to nie mexikana tylko colorado :lol: i jest na scianie na wprost tarasu, a halogeniki wisza i kazdemu sie podobaja-wkleje zdjecie jak zrobie porzadek z resztkami farby przy framudze :lol:

Mariola 11-wypoczynek sie przydał i było super,potem rodzinka wpadła na 4 dni do nas,w sobote rano odjechali a po południu zjawili sie niespodziewani goscie ale na krótko.

deszczówka w połowie skonczona-pozostało wpiąć sie w droge ale tu tzreba czekac na pozwolenie na zajecie pasa drogowego :evil:

ale super,ze szykuje sie weselisko-życze super zabawy i wiele wiele szczescia młodej parze :lol: acha niesamowite jak kazda drobnostka załatwiona pozytywnie cieszy-niech beda tylko takie sprawy na budowie super zakonczone

robi się u Ciebie przytulnie :p

a to jeszcze nie koniec, bo detali jest całe mnóstwo. ja jak zwykle nie mogę się doczekać kuchni, jadalni i salonu. a i łazienki tez. no dobra - na wszystko mi ślinka cieknie :). czy juniorek i juniorka zaadaptowały już swoje pokoje? u mnie adaptacja będzie bardzo rokoko - pomazane ściany :wink: .

:lol: juniorka i junior(jeszcze troszke i bedzie,, dorosły)-praktycznie juz wszystko maja-u syna do wymiany szafa-w jej miejsce zabudowa,a u córki jakis stolik i dodatkowa kanapa w miejsce starej.

u nas na szarym koncu bedzie do zrobienia małzeńska łazienka a na przedostatnim własnie kuchnia :cry: teraz całe finanse i prace skupiany na obejsciu-deszczczówka,elewacja mam nadzieje we wrzesniu,ogrodzenie własnie robimy od strony sasiada

prawie jestem zdecydowana na kafelki do kuchni i jadalni-naxos z opoczna(kuchnia braz i bez plus dekorki a w jadalni chyba taki rudawy z białym ale nie na 100%

rokoko dajecie tylko u dzieci czy wszedzie? :lol:

• 5 weeks później...

ogrodzenie skończone ale tylko jedna strona od sasiada-został jeszcze frontowa strona-ale to w przyszłym roku raczej

podłączenie do kanalizacji deszczowej zrobione-jakie te przeciski pod asfaltem drogie :evil:

do konca tygodnia wchodza panowie do elewacji-a tu kolor nie wybraany :cry:

a ja podziwiam dalej swoje rózyczki :lol: i cos powolutku grzebie w ogrodzie ale efektów nie widac

http://img262.imageshack.us/my.php?image=dsc02623sn5.jpg

cos nie moge wkleic fotki :cry: