Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZACISZE II-Miraśki i reszty rodzinki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 516
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aż mi sie ciepło na sercu robi jak widze budujący się domek,troszke podobny do naszego :lol:

My juz na etapie adaptacji projektu słuchaliśmy o tych zbyt dużych zbrojeniach, widać MG Projekt ma taką manierę, czy co? W każdym razie my zrezygnowalismy z dachówki na rzecz blachodachówki samonosnej i automatycznie zmieniła się (no może nie całkiem automatycznie :oops: ) więźba i odeszły jakieś stalowe elementy.

Pozdrawiam i trzymam kciuki za postepy

MonikaKa

MonikaKa dzieki za odwiedzinki- ja troszkę się dzisiaj denerwuje bo jutro lanie stropu i schodów i oby wszystko było ok-bo długo trwało to zbrojenie i troszke nudnawo było na budowie.Teraz za główny cel to dopiecie na ostatni guzik wybór okien,drzwi i bramy garazowej oraz rolet zew,a w tym czasie reszta budowy :lol: no i jeszcze nie mamy zakupionych rynien i okien dachowych :cry:

http://img104.imageshack.us/img104/6309/dsc00890zu8.jpg

jeszcze skończa szalować schody i wkońcu dzisiaj bedzie zalewanie stropu i schodów-ale pogoda do kitu ,pada i pada mam nadzieję , ze do 14 przestanie bo wtedy zaczynają i nie chcę moknąć jak przy wytyczaniu domku :cry: jutro nich sobie pada to nie będę musiała podlewać :lol:

Rosnie jak na drozdzach . Czytalam ze dachowka ma byc brazowa :lol:

tak-brazowa,ceramiczna-w Dąbiu mają taka i mi sie podoba bo niekiedy ,zależy od słonca sprawia wrażenie prawie czarnej(a taką chciał mąż ale mi uległ i została brazowa :lol: ).teraz mała przerwa a umowa jest skończenie z dachem na koniec września-zobaczymy :lol:

œliczny jest ten domek, gratuluję wyboru, żałuję, że nie znalazłam go wczeœniej !!!

dzięki, dzięki-no jakos tak przykleił sie do nas bo jak trzeba było -po nidopatrzeniu architekta-zmienić albo projekt albo ten przestawic o 180 stopni i wziąść lustrzane odbicie zrobic to i tak po wielogodzinnych poszukiwaniach padło spowrotem na tego-z minusów jest to ze widok na nasz lasek jest z jadalni i kuchni a nie jak chcielismy z salonu a reszta to same plusy w/w zamiany :lol: pozdrawiam

Miraśka wklej jakieś jeszcze fotki :wink:

narazie nic ciekawego się nie dzieje na budowie więc nie ma co pokazać,dzisiaj kończą rozszalowanie i może zaczną coś murować-ale pogoda nieciekawa od rana pada z małymi przerwami na słoneczko

Ale za to pielęgnację betonu miałaś od Pana Boga za darmo :D