Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZACISZE II-Miraśki i reszty rodzinki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 516
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

http://img175.imageshack.us/img175/790/dsc00928zt1.jpg

krajobraz na budowie powoli zaczął sie zmieniać-panowie rozszalowali schody,po lewej będzie przejscie do garazu a pod schodami taka mała graciarnia :lol:

Mam wielką prośbę, czy możesz pokazać jak wygląda wejście z wiatrołapu do kuchni, czytałam, że to świetny pomysł, Pepe zachwycił się i zastosuje to u siebie, może i my coś zmienimy(mąż mnie zabije ), bo już 2 razy przerabialiśmy wiatrołap...Pozdrawiam

http://img180.imageshack.us/img180/6963/dsc00869gz5.jpg

to jest to przejscie z wiatrołapu do kuchni-przy bujnej wyobraźni mozna wiatrołap fajnie urzadzic a spiżarka taka wystarczy załozywszy ze zrobimy półeczki do samej góry :lol: podrawiam i szkoda ,ze tak daleko mieszkacie :cry: a czy mogłabys dac na watku zacisza fotke środka tych pomieszczeń nad garazem i kuchnia bo bym chciała zobaczyc jak wyglada juz po więźbie

Ja jak wlazłam na rusztowanie, żeby sprawdzić u gory słup z klinkieru czy to brudne czy obite, to póżniej bałam się zejść, bo deska którą sobie podłożyłam spadła. Dobrze ze nie było nikogo oprócz sąsiadów, którzy pewnie mieli niezły ubaw jak zwisałam nogami nie mogąc znależć oparcia :lol: :oops: :oops:

Mi też wczoraj skończyli schody wejściowe. Ladne te półokragłe, podobają mi się. U mnie by nie pasowały, mielismy w projekcie normalne ze stopniami jedynie z przodu, ale ja zażyczylam sobie ze stopniami ze wszystkich stron, a te słupki betonowe zamieniłam na murowane z klinkieru i muszę przyznać że też adnie mi wyszly, bo trochę się balam efektu końcowego, ale są fajowe aż chcialoby sie po nich wchodzić juz codziennie - a tu jeszcze tyle :-? :-? Jak zrobie zdjęcia to wkleję. Pozdrawiam

najbardziej mi sie podobało zadowolenie męzulka jak je zobaczyl :lol: jets bardzo powsciagliwy ale tu...az musiałam mu strzelic fotke dumnego inwestora na pierwzsym schodku :lol:

takie słupy z klinkieru podobaja nam sie bardzo ale przy betonowym slupie mamy wiekszy wybór(nalezymy do ludzi ,którzy szybko sie nie decyduja )materiału do wykończenia-uzalezniamy to od przyszłych finansów-i chcemy dopasowac do cokołu,w gre wchodzi płytka klinkierowa,płytki piaskowca-raczej jego imitacja no i najtansze rozwiazanie tynk mozajkowy do którego coraz bardziej sie przekonujemy :lol:

z tym klinkierem to róznie bywa-my dokupowalismy po tygodniu klinkier na komin burgund robena i ta druga partia juz była inna-ja to przyjmuje wszystko raczej spokojnie ale mój mąż .... dobrze ,ze to nie duza ilośc ale róznice widac-my widzimy bo wiemy a inni mysla ,ze tak ma byc :lol: .gorzej mam z przekonaniem swojej połowki na jakies zmiany a zwłaszcza wycinanie w ściankach i wstawianie luksferów albo inne tam-ostatnio machnął reka i powiedział-rób co chcesz-ale to mnie nie bawi(uwaza ,że marnuje pieniadze ale nie wszystko da sie przewidziec od poczatku,no nie? :lol: )

Pewnie, że nie wszystko da się przewidzieć np. my mieliśmy w projekcie schody na poddasze o szerokości 90 cm i wcześniej jakoś nie zwrócilismy na to uwagi, dopiero ja wymurowali, wymierzyliśmy poręcze i wyszła klitka. Zdecydowalismy sie rozebrać te dwie ścianki i przesunąć o 12cm, na szczęście było gdzie. Niestety za tą przyjemność zapłaciliśmy dodatkowo, ale nie żałuję, teraz jest ok :p

a moi budowlancy beda mieli satysfakcje :evil: na poczatku stawiania scian parteru nie zwrócili uwagi na wymiary otworów drzwiowych-wesciowe zrobili otwór na drzwi 90cm a w projekcie sa metrowe-no ciach ,ciach szybko opitolili-a teraz sie okazuje ,ze nam sie zachciało drzwi 90 i bedzie kombinacja-wyszłam na cudaka delikatnie powiedziawszy-ale wole tak niz przepłacac za 100cmtrowe drzw i w realu okazały sie takie wielkie :lol: