Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZACISZE II-Miraśki i reszty rodzinki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 516
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dzieki-jak zrobie fotkę w dzien to pokaze bo wczoraj bylismy po ciemku :lol:no i dalej nie moge zdecydowac sie na luksfery-juz byłam zdecydowana na chmurke ale wydaje mi sie ,ze przez nie widac co znajduje sie w garazu,mam chęć na takie miodowe czy lekko brazowe ale sa 2 razy drozsze :cry: sama nie wiem.Przez te ,,krople deszczu ,,to nic nie widac praktycznie ale nie podobaja sie mezulkowi.,a do 15 pazdziernika musza byc wstawione.

Pepe-po wstawieniu okien i rolet myslimy i jakims piecyku aby dogrzewac a co jeszcze sie uda zrobic to nie wiem marzy nam sie elektryka i tynki ale nie wiemy czy uda nam sie znaleść ekipe do tynków bo one były cały czas niewiadomą,chcielismy zrobic ocieplenie zewnetrzne ale za bardzo skoczyło do góry i poczekamy do stycznia,lutego zeby kupic chyba tanszy styropian niz teraz.w kwietniu centarlne i reszta ,zeby zdazyć przed koncem wakacji do przeprowadzki-na poczatek chcemy zamieszkac na pietrze-na stryszku kuchnia,dzieciaki po pokoju i my jeden :lol: niby mamy gdzie mieszkac ale co swoje to swoje nawet nie skonczone

Pepe-po wstawieniu okien i rolet myslimy i jakims piecyku aby dogrzewac a co jeszcze sie uda zrobic to nie wiem marzy nam sie elektryka i tynki ale nie wiemy czy uda nam sie znaleść ekipe do tynków bo one były cały czas niewiadomą,chcielismy zrobic ocieplenie zewnetrzne ale za bardzo skoczyło do góry i poczekamy do stycznia,lutego zeby kupic chyba tanszy styropian niz teraz.w kwietniu centarlne i reszta ,zeby zdazyć przed koncem wakacji do przeprowadzki-na poczatek chcemy zamieszkac na pietrze-na stryszku kuchnia,dzieciaki po pokoju i my jeden :lol: niby mamy gdzie mieszkac ale co swoje to swoje nawet nie skonczone

Ja okna mam właściwie wybrane, ale zamówię je w zimie z odbiorem wczesną wiosną. Szkona mi tylko tych kilku miesięcy zimowych i nie bardzo mam koncept jak je wykorzystać. Myślałem o elektryce, ale risk, że kable pokradną, to samo i wod kanem. No nie wiem...

http://img60.imageshack.us/img60/4210/dsc01041ac0.jpg

praktycznie najgorsza robota przy więźbie zrobiona,zostały jeszcze 3 lukarny i folia,łaty itp ,dobrze ,ze ładna pogoda az dziwne ,ze dzisiaj nic nie robili :evil:

Miraśka, czy macie podwuższone kominy, albo obniżoną kalenicę?

Bo na fotce to one wyglądają że są wyższe od budynku, a w projekcie to się kończą praktycznie na równo z kalenicą.

na nasze zyczenie kominy zostały troszke wydłuzone i wyniesione ponad kalenice -nie duzo ,nazdjeciu to tylko tak wyglada wysoko ale jeszcze dojdze dachówka,łaty i kontrłaty.My chcemy natomiast aby nasza córa poszła juz do gimnazjum własnie w nowym miejscu ,zeby nie powtarzac stresu ze zmiana szkoły-chodzi do 6 klasy

Witaj Miraśka :) ....ach jak miło popatrzeć gdy tak dom rosnie....schody wew. i zew. wyglądają okazale....zresztą projekt sam w sobie bardzo mi sie podoba...juz nie moge sie doczekac wykonczeniówki :p ...gratuluje szybkich prac....tymbardziej ze mnie tak długo nie było, to fajowo popatrzeć i przesledzić historię :lol:

ps. wymiary do parapetu w kuchni (własnej) :) podam Tobie jutro słoneczko.........pozdrawiam serdecznie

motyczka :)

Jak tam postępy w budowie, wiecha była??? :roll:

no niestety nie było wiechy-zabrakło parę krokwi-prawdopodobnie projekt swoja droga a wykaz z pracowni swoja -ale powinien to wcześniej kierownik dokładnie sprawdzic a potem zamawiac-brakujace bede zamawiac na Zbożowej :lol:

dzieki Motyczko-z tym parapetem w kuchni w wykuszu to jest troszke tak dziwnie bo jest on uzależniony od rolety zewn.-bedziemy musieli chyba dodac cosik pod daszkiem zeby roleta miała miejsce a tym samym musimy chyba obnizyc parapet bo okno i tak nie jest zbyt wysokie a tak by wyszła długa kiszka :lol: