Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZACISZE II-Miraśki i reszty rodzinki

Recommended Posts

http://img169.imageshack.us/img169/2881/dsc01100yn5.jpg

dach cały ofoliowany,a panowie nie upominaja sie o wiechę :lol: może dlatego ,ze brakuje 3 jętek,które dodadza jak dotrą, (ale mi to wcale nie przeszkadza)teraz trzeba zadecydowac gdzie i ile okienek dachowych dać.Maluje z dzieciakami deski czołowe pod rynny ale kurcze dzisiaj za późno pojechałam i szybko zrobiło sie ciemno.niedługo trzeba zamontowac jakąś lampe na stojaku :lol:

• Odpowiedzi 516
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Motyczko okna zamówione i do czasu montazu musi paść decyzja bo cała sprawa właśnie rozbija sie o rolety-czy beda miały miejsce na zamontowanie-w ostateczności zrobimy ciut nizsze szafki pod oknem bo ja do kurdupli należę :lol:

Roszponka-dzieki serdeczne,nie mogę sie właśnie doczekac dachówek ,jesli wyjda tak fajnie jak na domku niedaleko nas to bedzie super,a dach to nasz czuły punkt :lol: -zaszaleliśmy troszke więc koncowy efekt musi byc zadawalający

Motyczko okna zamówione i do czasu montazu musi paść decyzja bo cała sprawa właśnie rozbija sie o rolety-czy beda miały miejsce na zamontowanie-w ostateczności zrobimy ciut nizsze szafki pod oknem bo ja do kurdupli należę :lol:

to w takim razie sama jestem ciekawa jak to wyjdzie...szafek jednak niższych bym nie robiła :) mimo wzrostu jakim natura obdarzyła :wink:

też czekamy na ten powalający dach :lol:

pozdrofki :)

Sowa--własnie odwiedziłam wcześniej wasza faworytowa stronke i trzymam kciuki a twój dziennik nie chce mi sie otworzyc :cry:

Motyczko-wystarczy ,ze dach powalił nas finansowo :lol: a estetycznie to nich tylko nas mocno zadowoli-okaze sie niedługo-od wtorku kłada dachówke

Miraśka-zrobiłas zaokrąglone stopnie dolne-te na parterze-tak? No to ja poprosze zbliżenie przy okazji robienia zdjęć-u mnie schody się robią i dopiero teraz wpatrzyłam się w Twoje-super pomysł!!! Może zdązę i może mnie nie wygonią z budowy :D

Trzymaj kciuki!

A odnosniki naprawiłam!! :D

http://img208.imageshack.us/img208/1964/dsc01105th3.jpg

Acca5-dachówka jest brązowa a kominy z cegły klinkierowej dziurawki a na koniec pełnej-pisze o kominie powyżej dachu :lol: kolor burgund robena tylko trzeba dawać porządna spoine do tej cegły co by żadnych skropleń czy nieszczelności nie było

Przeglądamy tysiące projektów ale Zacisze wraca jak bumerang. Ciekawi nas czy ktos buduje ten domek w Wielkopolsce i czy ewentualnie można by było obejrzeć go w realu? Zastanawiam sięj ak wysokie są pomieszczenia na poddaszu? Miraśka Twój domek wygląda imponująco ale niestety stoi za daleko od nas. Pozdrowionka :wink:

Przeglądamy tysiące projektów ale Zacisze wraca jak bumerang. Ciekawi nas czy ktos buduje ten domek w Wielkopolsce i czy ewentualnie można by było obejrzeć go w realu? Zastanawiam sięj ak wysokie są pomieszczenia na poddaszu? Miraśka Twój domek wygląda imponująco ale niestety stoi za daleko od nas. Pozdrowionka :wink:

witaj Jerry 304-u nas była podobna sytuacja z projektem bo jak sie okazało ,że architekt nie dopatrzył sie ,ze usytuowanie domu nie zgadza sie z planem zagospodarowania to trzeba było wybrac inny projekt i niestety padło na ten po przegladnieciu kolejnych ale dom trzeba było obrócic na działce o 90stopni i wziąść lustrzane odbicie.Pokoje na poddaszu w pełnej wysokości mają chyba 2,60 i są ok a wiadomo ,ze jest to poddasze uzytkowe więc skosów tez troszke jest.

A tak daleko wcale nie masz -mam rodzinke w Jarocinie i śmigaja do nas w 3,5 godzinki :lol:

Miraśka troche krucho u nas z czasem. Czas nagli bo papierzyska już ruszyły i musimy zdecydować się na projekt. Mam prośbę czy mogłabyś sfotografować nam to poddasze dla większego wyobrażenia skosów? Bo ciągle na ten temat ścieramy się z moją drugą połową, która optuje za projektem Gemini z pracowni Charkiewicza (jest to moim zdaniem zwykły klocek). Z góry dziękuje i napisz co u ciebie na budowie.

Pozdrawiam

http://img133.imageshack.us/img133/8137/dsc01116hf2.jpg

wczoraj chłopczyki zaczęli kłaśc dachówke i przy okazji deski czołowe i rynny,mysle ,że w całosci będzie sie fajnie prezentowała dachówka,jeszcze raz tylko musze malnąć deski i bedzie dobrze :lol:

Jerry 304-wysłąłąm ci zdjecia na priv :lol: