Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZACISZE II-Miraśki i reszty rodzinki

Recommended Posts

Jaloska za chwilke prześle ci fotki na priv-ja uwazam,że cały urok uzytkowego poddasza to właśnie te skosy-żeby nie upór naszych dzieci ,ze chcą pokoje na poddaszu to woleliśmy parterowy z dachem kopertowym a na poddaszu tylko pokoik mały dla gości a reszta rekreacyjny salon :lol:ścianka kolankowa w zaciszu ma 93 cm bodajże ale mozna tutaj sobie zmienić np na 1,10 kosztem powierzchni podłogi bo to sa słupki co 1 m potem zabudowane a nie sciana kolankowa murowana

• Odpowiedzi 516
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam,

wolno?? z Twojego punktu widzienia pewnie tak, ale z mojego..

oddałabym wszystko za ten etap budowy.

Budowa??!! dobre. ja jestem na etapie wybierania projektu i kupna działki.

Ale budowlaniec, z którym jestem wstępnie umówiona(termin należy zaklepać z góry) mówi że wystarczą mu 4 miesiące. Życie pokaże.

W każdym bądź razie, domek pięknie pnie się do góry.

Życzę powodzenia

Pati

witam patikop-no właśnie u nas jest pisemna deklaracja na zakończenie budowy na koniec września-mieli 4 miesiace a mamy koniec paździrnika i jeszcze sporo im zostało(uwzględniłam zastój z powodu więźby,kyórej nie było na czas a poten czekaliśmy parę dni na zareklamowane)ale to człowieka wkurza bo chciałby już mieć za soba ten stan surowy-a okienka ,drzwi i brama garazowa czekaja :cry:

życze owocnego wybierania projektu-może coś z mg projekt? :lol: mi osobiscie podobaja sie ich projekty,

http://img172.imageshack.us/img172/8841/dsc01150sq8.jpg

no i dalej robi sie dach a ja jestem juz zmeczona tym czekaniem aż zacznie sie znowu cos dziac ciekawszego-jutro miała byc montowna brama garazowa ale pan sie ,,rozchorował,,-wierze bo musze-zobaczymy czy w czwartek wyzdrowieje

Piękny masz dach Miraśko!!!!

Podglądam wątek Zacisza, ale tylko u Ciebie widać postępy,

szkoda, że reszta Zaciszan niczego nie pokazuje, ja dalej załatwiam papierologię i wizja rozpoczęcia w tym roku zaczyna być nierealna...

Trzymam się teraz myśli, że nieważne kiedy zacznę... najważniejsze

żeby skończyć w sierpniu w przyszłym roku!!!

Mam prośbę, podobnie jak wyżej już ktoś prosił:

czy mogłabyś podesłać zdjęcia pokoi na górze + strych?

Interesują mnie skosy, wiem że cała uroda poddasza tkwi właśnie w nich,

ale patrząc na projekt moja wyobraźnia nie sięga tak daleko:)

Dziękuję i życzę powodzenia

Droga Miraśko

Cieszę się, że trafiłam wreszcie na forum. Nasze "Zacisza" to niemal rówieśnicy! Dekarze kończą właśnie dach. Obejrzałam sobie fotki i porównalam.. My też dokonaliśmy parę zmian. W wiatrołapie drzwi ustawiliśmy w jednej linii, żeby zyskać m ce na garderobę. Z sypialni na parterze drzwi prowadzą przez garderobę do łazienki. Schody zostawimy "otwarte" tj bez ściany od strony garażu, a kuchnia będzie jednak zamknięta, bo goście z salonu mają widok wprost na zlew a ja mam w kuchni zawsze "twórczy nieład" Aha wykusz jadalni podciągnęłam pod sam dach, bo mi tam daszek nie komponował i kolumnę na tarasie mamy kwadratową:). Teraz mam zgryz z rynnami na elewacji frontowej - te pionowe strasznie mi psuja elewację. Jak Ty to widzisz? Pozdrawim i życzę powodzenia

Zaciszanka

Droga Zaciszanko-bardzo sie cieszę,że także budujesz ten domek,może też skusisz sie na galerię -szkoda tylko ,że tak daleko się budujesz :cry: ja też mam z kuchnią dylemat -narazie jest otwarta na jadalnie ale za to do jadalni beda drzwi przesuwne na hol,w wiatrołapie tez mamy drzwi na wprost siebie ,ale jak może się doczytałaś zrobilismy wejście do kuchni z wiatrołapu,w wykuszu w jadalni tez nie robimy tego daszku tylko wydłuzylismy nad nim połać dachu-jak skończa to wkleje fotke,zapraszam też do watka ,,zaciszeII,,w dziale projekty tylko rzadko kto tam zaglada jakos -chodzo o zaciszan ,zycze powodzenia

Sowa,Motyczka-dzieki kobitki kochane-pozdrawiam i zyczę powodzenia

Droga Miraśko

Cieszę się, że trafiłam wreszcie na forum. Nasze "Zacisza" to niemal rówieśnicy! Dekarze kończą właśnie dach. Obejrzałam sobie fotki i porównalam.. My też dokonaliśmy parę zmian. W wiatrołapie drzwi ustawiliśmy w jednej linii, żeby zyskać m ce na garderobę. Z sypialni na parterze drzwi prowadzą przez garderobę do łazienki. Schody zostawimy "otwarte" tj bez ściany od strony garażu, a kuchnia będzie jednak zamknięta, bo goście z salonu mają widok wprost na zlew a ja mam w kuchni zawsze "twórczy nieład" Aha wykusz jadalni podciągnęłam pod sam dach, bo mi tam daszek nie komponował i kolumnę na tarasie mamy kwadratową:). Teraz mam zgryz z rynnami na elewacji frontowej - te pionowe strasznie mi psuja elewację. Jak Ty to widzisz? Pozdrawim i życzę powodzenia

Zaciszanka

Witaj Miła Zaciszanko !

Jeśli śledzisz nasz temat - budowniczych Zacisza II - to znajdziesz tam również nasz domek. Miraśka, Pepe budują daleko, ale my jak się wydaje całkiem blisko. Zapraszam na naszą budowę w celu wzajemnej wymiany doświadczeń. Budujemy w Józefowie koło Otwocka. Do zobaczenia !

Cześć Zaciszanko,

ja również wybrałam projekt ZaciszeII i będę budować się w W-wie, tyle tylko że na wiosne. Czy jesteś zadowolona ze swojej ekipy? Może są godni polecenia? Chętnie obejrzałabym Zacisze na "żywo". Isnieje możliwość podjechania do Ciebie na budowe i wymiany doświadczeń? :D

Pozdrawiam,

Brzoza.