Miraśka 19.10.2006 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Jaloska za chwilke prześle ci fotki na priv-ja uwazam,że cały urok uzytkowego poddasza to właśnie te skosy-żeby nie upór naszych dzieci ,ze chcą pokoje na poddaszu to woleliśmy parterowy z dachem kopertowym a na poddaszu tylko pokoik mały dla gości a reszta rekreacyjny salon ścianka kolankowa w zaciszu ma 93 cm bodajże ale mozna tutaj sobie zmienić np na 1,10 kosztem powierzchni podłogi bo to sa słupki co 1 m potem zabudowane a nie sciana kolankowa murowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 21.10.2006 23:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 http://img120.imageshack.us/img120/8001/dsc01130rq5.jpg bardzo powolutku pracusie posuwaja sie do przodu z robotą -kurcze człowiek to sobie mysli rach ciach i dach zrobiony a tu nie ma tak lekko Dzióbek oczywiście zapraszam na wizje lokalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patikop 22.10.2006 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 witam, wolno?? z Twojego punktu widzienia pewnie tak, ale z mojego..oddałabym wszystko za ten etap budowy.Budowa??!! dobre. ja jestem na etapie wybierania projektu i kupna działki.Ale budowlaniec, z którym jestem wstępnie umówiona(termin należy zaklepać z góry) mówi że wystarczą mu 4 miesiące. Życie pokaże.W każdym bądź razie, domek pięknie pnie się do góry.Życzę powodzenia Pati Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 23.10.2006 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 witam patikop-no właśnie u nas jest pisemna deklaracja na zakończenie budowy na koniec września-mieli 4 miesiace a mamy koniec paździrnika i jeszcze sporo im zostało(uwzględniłam zastój z powodu więźby,kyórej nie było na czas a poten czekaliśmy parę dni na zareklamowane)ale to człowieka wkurza bo chciałby już mieć za soba ten stan surowy-a okienka ,drzwi i brama garazowa czekaja życze owocnego wybierania projektu-może coś z mg projekt? mi osobiscie podobaja sie ich projekty, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 25.10.2006 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 http://img270.imageshack.us/img270/9586/dsc01140fd2.jpg to jest prawie zrobiona 3 połać,druga wkleje jak zrobie fotke bo dzisiejsza jest do kitu -nic nie widac bo było za ciemno-jutro wstawiaja okna połaciowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 30.10.2006 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 http://img172.imageshack.us/img172/8841/dsc01150sq8.jpg no i dalej robi sie dach a ja jestem juz zmeczona tym czekaniem aż zacznie sie znowu cos dziac ciekawszego-jutro miała byc montowna brama garazowa ale pan sie ,,rozchorował,,-wierze bo musze-zobaczymy czy w czwartek wyzdrowieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka_ 31.10.2006 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Piękny masz dach Miraśko!!!!Podglądam wątek Zacisza, ale tylko u Ciebie widać postępy,szkoda, że reszta Zaciszan niczego nie pokazuje, ja dalej załatwiam papierologię i wizja rozpoczęcia w tym roku zaczyna być nierealna...Trzymam się teraz myśli, że nieważne kiedy zacznę... najważniejszeżeby skończyć w sierpniu w przyszłym roku!!!Mam prośbę, podobnie jak wyżej już ktoś prosił:czy mogłabyś podesłać zdjęcia pokoi na górze + strych?Interesują mnie skosy, wiem że cała uroda poddasza tkwi właśnie w nich,ale patrząc na projekt moja wyobraźnia nie sięga tak daleko:)Dziękuję i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 31.10.2006 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 JOLKA-jak znajdę ciut wiecej czasu to prześle do ciebie te fotki dzieki i tez tzrymam kciuki za twoją budowę.ja też żałuję ,że reszta zaciszan nie pokazuje fotek i więcej nie pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszponka 31.10.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Miraśka bardzo okazały ten twój domek!! Z dachówką wygląda coraz piękniej, czekamy na efekt końcowy Nie ma jak dachówka ,zawsze to natura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 31.10.2006 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Roszponko-zwłaszcza dzisiaj potrzebowałam miłych słów-dzieki bardzo-sprawdziła sie jedna z prawd o budowlancach-jedni drugich krytykuja a człowiek zamiast sie cieszyć z postepów na budowie wpada w doły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 02.11.2006 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Miraśka...jak już wspominałam dom vel DACH przepiękny...kolor moj ulubiony...jeszcze czekam na okna które dopieszczą resztę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 02.11.2006 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Przepiękny stylowy dach!!! Gartulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaciszanka 02.11.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Droga Miraśko Cieszę się, że trafiłam wreszcie na forum. Nasze "Zacisza" to niemal rówieśnicy! Dekarze kończą właśnie dach. Obejrzałam sobie fotki i porównalam.. My też dokonaliśmy parę zmian. W wiatrołapie drzwi ustawiliśmy w jednej linii, żeby zyskać m ce na garderobę. Z sypialni na parterze drzwi prowadzą przez garderobę do łazienki. Schody zostawimy "otwarte" tj bez ściany od strony garażu, a kuchnia będzie jednak zamknięta, bo goście z salonu mają widok wprost na zlew a ja mam w kuchni zawsze "twórczy nieład" Aha wykusz jadalni podciągnęłam pod sam dach, bo mi tam daszek nie komponował i kolumnę na tarasie mamy kwadratową. Teraz mam zgryz z rynnami na elewacji frontowej - te pionowe strasznie mi psuja elewację. Jak Ty to widzisz? Pozdrawim i życzę powodzenia Zaciszanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 03.11.2006 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 śliczny domek, teraz zaczyna być widać całą jego urodę A nie wiem jaki masz problem z budowlańcami, ale tak jest było i będzie, że każdy następny będzie próbował udowodnić że on jest super a poprzednik to partacz, nie zwracaj na to uwagi i maluj sobie w wyobrażni sciany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 03.11.2006 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 http://img69.imageshack.us/img69/8914/dsc01156jm9.jpg a oto nasza brama garażowa -kurcze ręcznie ją podnosić to wyzwanie żartuje ,dobrze ,ze automat tylko pradu brak jeszcze Dzióbek--mysle ,ze z budowlancami do konca bedzie ok-dzisiaj tacy mili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 03.11.2006 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Droga Zaciszanko-bardzo sie cieszę,że także budujesz ten domek,może też skusisz sie na galerię -szkoda tylko ,że tak daleko się budujesz ja też mam z kuchnią dylemat -narazie jest otwarta na jadalnie ale za to do jadalni beda drzwi przesuwne na hol,w wiatrołapie tez mamy drzwi na wprost siebie ,ale jak może się doczytałaś zrobilismy wejście do kuchni z wiatrołapu,w wykuszu w jadalni tez nie robimy tego daszku tylko wydłuzylismy nad nim połać dachu-jak skończa to wkleje fotke,zapraszam też do watka ,,zaciszeII,,w dziale projekty tylko rzadko kto tam zaglada jakos -chodzo o zaciszan ,zycze powodzenia Sowa,Motyczka-dzieki kobitki kochane-pozdrawiam i zyczę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiula 03.11.2006 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Droga Miraśko Cieszę się, że trafiłam wreszcie na forum. Nasze "Zacisza" to niemal rówieśnicy! Dekarze kończą właśnie dach. Obejrzałam sobie fotki i porównalam.. My też dokonaliśmy parę zmian. W wiatrołapie drzwi ustawiliśmy w jednej linii, żeby zyskać m ce na garderobę. Z sypialni na parterze drzwi prowadzą przez garderobę do łazienki. Schody zostawimy "otwarte" tj bez ściany od strony garażu, a kuchnia będzie jednak zamknięta, bo goście z salonu mają widok wprost na zlew a ja mam w kuchni zawsze "twórczy nieład" Aha wykusz jadalni podciągnęłam pod sam dach, bo mi tam daszek nie komponował i kolumnę na tarasie mamy kwadratową. Teraz mam zgryz z rynnami na elewacji frontowej - te pionowe strasznie mi psuja elewację. Jak Ty to widzisz? Pozdrawim i życzę powodzenia Zaciszanka Witaj Miła Zaciszanko ! Jeśli śledzisz nasz temat - budowniczych Zacisza II - to znajdziesz tam również nasz domek. Miraśka, Pepe budują daleko, ale my jak się wydaje całkiem blisko. Zapraszam na naszą budowę w celu wzajemnej wymiany doświadczeń. Budujemy w Józefowie koło Otwocka. Do zobaczenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzoza77 05.11.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Cześć Zaciszanko, ja również wybrałam projekt ZaciszeII i będę budować się w W-wie, tyle tylko że na wiosne. Czy jesteś zadowolona ze swojej ekipy? Może są godni polecenia? Chętnie obejrzałabym Zacisze na "żywo". Isnieje możliwość podjechania do Ciebie na budowe i wymiany doświadczeń? Pozdrawiam, Brzoza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patikop 05.11.2006 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 hmmm... pewnie gdzie juz to było, ale jakos nie znalazłam.. możesz napisać co masz na dachu?? jest piekny. Gratuluję.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 06.11.2006 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 hmmm... pewnie gdzie juz to było, ale jakos nie znalazłam.. możesz napisać co masz na dachu?? jest piekny. Gratuluję.. dzieki to jest Roben brazowa ceramiczna pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts