kraktom 09.07.2006 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Zapraszam do komentowania naszego dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricora 10.07.2006 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Brawo teraz ja postaram sie przeniesc moje komentarze tutaj a tamte skasowac.....jak mi sie uda. Czekam na dalsze relacje i zdiecia. A co do okien to 1.50 x 1.50 to sa idealne .....az trudno uwierzyc jak patrzy sie na wasze zdiecia ze sa tak duze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricora 16.07.2006 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Widze ze kuchnie i salon dopasowywujecie do kuchni od babci.....zapowiada sie ciekawie .Moj maz tez lubi taki styl.Caly dom planujecie urzadzic w takim stylu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 17.07.2006 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Widze ze kuchnie i salon dopasowywujecie do kuchni od babci.....zapowiada sie ciekawie .Moj maz tez lubi taki styl.Caly dom planujecie urzadzic w takim stylu? Hm... raczej tak, podoba nam sie styl wiejski i skandynawski, naturalne materiały i surowo bez przesytu. Drzwi wejściowe na przykład zamawiamy w Zakopcu u stolarza ludowego. Znajomi takie kupili, piękne! Marzy nam się sosnowa podłoga ale boję się o spękania i skrzypienie. Podobno da się tego uniknąć ale muszą podrążyć temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 17.07.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Buziaki dla zony Pozdrawiam .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricora 19.07.2006 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 a w niedzielę siadłem nawet w gabinecie (obok wiatrołapu) z laptopem i popracowałem. Za oknem przemknęła niskim lotem czapla, szumiało zboże kilka metrów dalej... Eh. Byle dalej od miasta... ...rozmarzyles sie troche .Ja mam nadzieje ze tez niedlugo bedziemy mogli roskoszowac sie naszym domkiem ,cisza, zielenia ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 21.07.2006 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 a w niedzielę siadłem nawet w gabinecie (obok wiatrołapu) z laptopem i popracowałem. Za oknem przemknęła niskim lotem czapla, szumiało zboże kilka metrów dalej... Eh. Byle dalej od miasta... ...rozmarzyles sie troche .Ja mam nadzieje ze tez niedlugo bedziemy mogli roskoszowac sie naszym domkiem ,cisza, zielenia ....... Każdemu tego życzę! Naprawdę warto. Przy całej tej budowlanej batalii to są chwile kiedy człowiek odkrywa po co to wszystko i po co się tak eksploatuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricora 24.07.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Jak sie domyslam strop planujecie drewniany? Gdy bedzie juz zaczynac konstrukcje dachu to koniecznie prosze o zdiecia.A moze macie juz zrobione dzrzwi wejsciowe? Ciekawa jestem jak wyszly,czy jestescie zadowoleni i czy sa w kolorze okien. A tak przy okazji co myslicie o wersji z garazem http://www.dobredomy.pl/?id_project=96&infopage=1 jest to tez wersja duza.My na ta sie zdecydowalismy i patrzac na twoje wydatki nie powinna byc wiele drozsza w realizacji-mam nadzieje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 25.07.2006 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Jak sie domyslam strop planujecie drewniany? Gdy bedzie juz zaczynac konstrukcje dachu to koniecznie prosze o zdiecia.A moze macie juz zrobione dzrzwi wejsciowe? Ciekawa jestem jak wyszly,czy jestescie zadowoleni i czy sa w kolorze okien. A tak przy okazji co myslicie o wersji z garazem http://www.dobredomy.pl/?id_project=96&infopage=1 jest to tez wersja duza.My na ta sie zdecydowalismy i patrzac na twoje wydatki nie powinna byc wiele drozsza w realizacji-mam nadzieje Pozdrawiam Jutro o ósmej rozpoczynają montaż konstrukcji dachu więc podeślę fotki. Co do drzwi to byliśmy zamówić i będziemy ze stolarzem kombinować żeby dopasować do okien i więźby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 26.07.2006 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Jak sie domyslam strop planujecie drewniany? Gdy bedzie juz zaczynac konstrukcje dachu to koniecznie prosze o zdiecia.A moze macie juz zrobione dzrzwi wejsciowe? Ciekawa jestem jak wyszly,czy jestescie zadowoleni i czy sa w kolorze okien. A tak przy okazji co myslicie o wersji z garazem http://www.dobredomy.pl/?id_project=96&infopage=1 jest to tez wersja duza.My na ta sie zdecydowalismy i patrzac na twoje wydatki nie powinna byc wiele drozsza w realizacji-mam nadzieje Pozdrawiam Jutro o ósmej rozpoczynają montaż konstrukcji dachu więc podeślę fotki. Co do drzwi to byliśmy zamówić i będziemy ze stolarzem kombinować żeby dopasować do okien i więźby. Co do wersji z garażem... ciekawa, ale trzeba dobrze ustawić budynek i mieć dużo miejsca przed domem. Dlatego u nas garaż będzie osobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogo 27.07.2006 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Z tego co widzę strop będzie drewniany (u nas także). Napiszcie coś więcej o kosztach i materiałach z jakich planujecie docieplić i wykonać strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 27.07.2006 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Z tego co widzę strop będzie drewniany (u nas także). Napiszcie coś więcej o kosztach i materiałach z jakich planujecie docieplić i wykonać strop. Materiał zapłacilimu już w grudniu 2005. Płyty GK + stelaże, wieszaki,wełna, folia. Mylelimy o boazerii nad tymi belkami ozdobnymi ale za dużo by tego drewna było. Razem zapłacilimy 4959 PLN brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricora 31.07.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Dach prezentuje sie wspaniale-Sloneczko zaczyna przypominac Sloneczko - i zycze wam aby z dachowka poszlo rownie sprawnie. Czekamy na dalsze relacjie i zdiecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia i rafał 01.08.2006 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 faktycznie dach fajnie wygląda,mój teraz po zmianie kąta nachylenia o 10% i zrobieniu okien 1.5m na 1.5m w ścianach szczytowych wygląda całkiem inaczej! na jaki kolor malujecie drewno?Ładnie wygląda,wiem że dachówkę będziemy mieli w tym samym kolorze,będziesz pierwszy ją kładł więc zobaczę jak się harmonizuje z tym kolorem ile za te zamiawiane drzwi z zakopca dajesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricora 02.08.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 faktycznie dach fajnie wygląda,mój teraz po zmianie kąta nachylenia o 10% i zrobieniu okien 1.5m na 1.5m w ścianach szczytowych wygląda całkiem inaczej! na jaki kolor malujecie drewno?Ładnie wygląda,wiem że dachówkę będziemy mieli w tym samym kolorze,będziesz pierwszy ją kładł więc zobaczę jak się harmonizuje z tym kolorem ile za te zamiawiane drzwi z zakopca dajesz? o prosze dawno was nie bylo na forum A moze jakies zdiecia umiescicie chetnie zobaczylabym wasze zmiany. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia i rafał 02.08.2006 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 A owszem sa zdjecia zapraszam cie Ricora http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1307058#1307058 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricora 02.08.2006 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 wiem dopiero dzisiaj je zauwazylam ....ale za to mialam mila niespodzianke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 04.08.2006 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 faktycznie dach fajnie wygląda,mój teraz po zmianie kąta nachylenia o 10% i zrobieniu okien 1.5m na 1.5m w ścianach szczytowych wygląda całkiem inaczej! na jaki kolor malujecie drewno?Ładnie wygląda,wiem że dachówkę będziemy mieli w tym samym kolorze,będziesz pierwszy ją kładł więc zobaczę jak się harmonizuje z tym kolorem ile za te zamiawiane drzwi z zakopca dajesz? Kolor teak ale uwaga! Wszystkie bejce niezależnie od ceny i marki mają wadę taką że kolor uzyskuje się po pierwszym malowaniu, potem coraz ciemniejszy a należy nałożyć min. 2 a nawet 3 warstwy.... Zalecamy pomalować dwa razy bezbarwnym drewnochronem itp. a ostatni raz pożądanym kolorem. Ja szlifowałem niektóre elementy po kilka razy... nikomu tego nie życzę. Drzwi ok. 2500 tys., ocieplane, z dwoma zamkami i ryglami na całej wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia i rafał 04.08.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Mam nadzieję że wkleisz zdjęcie tych drzwi jestem niesamowicie ciekawa jak będą wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricora 06.08.2006 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Mam takie pytanie do Kraktoma i Sylwi i Rafala .Planujemy z mezem w pom. gospodarczym umiescic piec na paliwo stale a gdzies na forum przeczytalam ze takie pomieszczenie powinno miec minimum 8m2 -9 m2 a jesli jest na gaz to min. 6 m2 .Jak planujecie ogrzewac swoj dom i czy powiekszyliscie to pomieszczenie.W wersji malej jest to nie cale 5m2 a duzej 6.70 m2 !Wczesniej myslelismy o ogrzewaniu gazowym plus ogrzewanie kominkowe ale przy dzisiejszych skokach cen gazu mocno sie zastanawiamy....ale z drugiej strony palic w piecu drzewem tak blisko kuchni to chyba malowanie scian zapewnione co roku i masa kurzu.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts