Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do - Budowa Słoneczka na Śląsku

Recommended Posts

• Odpowiedzi 540
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No to dobrze sie dopatrzylam :)

Kupilismy wczoraj jeden zwykly geberit, tzn ten do lekkiej zabudowy, a teraz szukam wlasnie Geberitu 82 bo parapet mam na wys. 85 cm. Czy wiesz gdzie mozna go kupic za rozsądną cenę bo jak na razie to tylko ten 112cm widzialam za sensowne pieniadze.

Pozdrawiam

:) Geberit to Geberit :) swoje kosztuje. Popatrzę w nasz cennik i zobaczę co da się zrobić :)

:) Geberit to Geberit :) swoje kosztuje. Popatrzę w nasz cennik i zobaczę co da się zrobić :)

a to prawda, prawda :)

tyle ze rozpiętosc cen jest spora, malzonek o ile pamietam zaplacil 460zł, oczywiscie bez przycisku do spluczki bo nie jeszcze nie mam koncepcji łazienki :wink:

Jak juz jestes w posiadaniu cennika to powiedzi jaka jest cena na stelaz do bidetu.

a to prawda, prawda :)

tyle ze rozpiętosc cen jest spora, malzonek o ile pamietam zaplacil 460zł, oczywiscie bez przycisku do spluczki bo nie jeszcze nie mam koncepcji łazienki :wink:

Jak juz jestes w posiadaniu cennika to powiedzi jaka jest cena na stelaz do bidetu.

759 netto WC

512 netto Bidet

u nas w Żorach

Fajny cennik jest na http://www.dga.ik.com.pl (firma z Rybnika) Tanie nie są :( ale cóż.

Witam

Kraktom pomęczę jeszcze trochę o wieńcu. Kiedyś wspominałeś ,że trzeba wylewać pod kątem, jednak każdy kto spojrzy w mój projekt twierdzi ,że wieniec jest normalnie wokół. Jedyne nad czym się zastanawiają to jak zamocować te krokwie aby zgrały deski czołowe - w projekcie pisze zamocować krokwie bezpośrednio w wieńcu.Dzwoniłem do pracowni arch. i tam mi powiedzieli,że tak właśnie ma być -wieniec zalewany po zamocowaniu krokwi. Tylko do czego zamocować krokwie w tym wieńcu.Wiesz coś z tego? :D

Witam

Kraktom pomęczę jeszcze trochę o wieńcu. Kiedyś wspominałeś ,że trzeba wylewać pod kątem, jednak każdy kto spojrzy w mój projekt twierdzi ,że wieniec jest normalnie wokół. Jedyne nad czym się zastanawiają to jak zamocować te krokwie aby zgrały deski czołowe - w projekcie pisze zamocować krokwie bezpośrednio w wieńcu.Dzwoniłem do pracowni arch. i tam mi powiedzieli,że tak właśnie ma być -wieniec zalewany po zamocowaniu krokwi. Tylko do czego zamocować krokwie w tym wieńcu.Wiesz coś z tego? :D

Pod kątem przechodzą przez wieniec krokwie i sam nie wiem jak to niby ma być, ale według mnie wieniec musi być w tym miejscu jakby załamany bo przecież przerwać go nie można.... Zapytaj kierownika budowy na pewno będzie wiedział co i jak.

Witam,

Czy mógłbyś podać koszty robocizny tynków wykonanych mechanicznie? Najlepiej w przeliczeniu na m2.

A ile wyszły wylewki za 1m2? Rozumiem, że całośc 1400 zł ale nie wiem ile miałeś m2 podłogi.

Ile (również za 1m2) kosztowały cię ogrzewanie podłogowe? Mat+rob.

W tym roku ruszam z wykańczaniem domu rownież w Żorach i aktualne ceny bardzo mnie interesują.

Pozdrawiam i życze szybkiego zamieszkania :D

Witam,

Czy mógłbyś podać koszty robocizny tynków wykonanych mechanicznie? Najlepiej w przeliczeniu na m2.

A ile wyszły wylewki za 1m2? Rozumiem, że całośc 1400 zł ale nie wiem ile miałeś m2 podłogi.

Ile (również za 1m2) kosztowały cię ogrzewanie podłogowe? Mat+rob.

W tym roku ruszam z wykańczaniem domu rownież w Żorach i aktualne ceny bardzo mnie interesują.

Pozdrawiam i życze szybkiego zamieszkania :D

Wylewki: 100 m2 grubość średnio 7-8 cm

materiał: cement i siatka metalowa 850 zł, piasek płukany 820 zł

robocizna: 14 zł za m2 z plastyfikatorem i włóknami fiber-mesh, bez plastyfikatora i włókien 12 zł za m2.

Tynki

Materiał: Tynk + grunt 2000 zł

Robocizna: 20 zł za m2, panowie dają swoją gładź RiTop

Ogrzewanie podłogowe średnio 60 zł/m2 robocizny, materiał na 1 m2 ok 5mb rury po ok 5zł za mb. Styropian z folią ok. 20 zł/m2

Nie wiem ile za prąd do tynkowania bo agregat jest na siłę, ale długo nie pracował ;)

Pozdrawiam

• 3 weeks później...
Witaj Tomku!

To kiedy przeprowadzka?

Powiedz mi jak z Panem od kafelek, czy mozesz go polecic?czy jest dokladny? no i oczywiscie namiary na niego poprosze.

Pozdrawiam

Malgosia

No liczymy na czerwiec lipiec, podłogi też już zamówione.

Pan od kafelek i wogóle wykończeń jest bardzo sumienny, punktualny, dokładny, uważny i wogóle same + ale ma jeden problem.... za dużo zamówień i najbliższe terminy na październik... Jeżeli to Cię urządza to podam namiary :)

Pozdrawiamy!

• 2 weeks później...

Cześć Tomasz

Ponieważ po świętach mam zacząć fundamenty ,myśle o wykonaniu kanalizy przed wylewką 0 .Możesz coś napisać o pionach odpowietrzających - ile i w jakich miejscach - czy schowane w ścianie czy zabudowywane w pózniejszym etapie- jak byś mógł zdjęcie jak to wygląda. Ja zmieniam kierunek odpływu i zastanawiam się czy samemu nie zrobić kanalizacji.

Z góry dzięki za odpowiedź

pozdrawiam

Do czego służą te kamienie przed kominkiem?

Pytałam się już o tynki, ale chcę jeszcze spytać czy to prawda, że gips "pije" wodę? Chodzi mi o płytki w łazience a pod spodem gips, czy może się z tym coś dziać?

Chociaż skłaniamy się ku temu aby nie robić w łazience.

Do czego służą te kamienie przed kominkiem?

Pytałam się już o tynki, ale chcę jeszcze spytać czy to prawda, że gips "pije" wodę? Chodzi mi o płytki w łazience a pod spodem gips, czy może się z tym coś dziać?

Chociaż skłaniamy się ku temu aby nie robić w łazience.

Otoczaki służą do ozdoby i aby iskry nie leciały na drewnianą podłogę od wczoraj pomiędzy nimi jest wylewka i wystają tylko do połowy.

Aspekt ozdobny jest tutaj jednak na pierwszym miejscu. Gips pije wodę dlatego pod płytkami kładzie się grunt, siatkę na kleju i dopiero płytki.

Pozdrawiamy.