kraktom 21.12.2007 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Jakie śliczne te baranki! Fajnie wygląda taki szlaczek. Dziękujemy ślicznie Ale to nie nasza zasługa Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 21.12.2007 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Wesołych Świąt! http://www.opoka.org.pl/images/e-kartki/901.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta1984 10.01.2008 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Witam! Jestem na Waszej stronie po raz pierwszy, jestem zachwycona tym co zabaczyłam! Gratuluję pięknego wykończenia domu! Naprawdę bardzo ładny! pzdrMarta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 10.01.2008 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Witam! Jestem na Waszej stronie po raz pierwszy, jestem zachwycona tym co zabaczyłam! Gratuluję pięknego wykończenia domu! Naprawdę bardzo ładny! pzdr Marta Dziękujemy bardzo za miłe słowa Od wczoraj cieszymy się jeszcze bardziej bo stolarz wreszcie założył nam listwy na połączeniach podłogi drewnianej z płytkami. Długo to trwało oj długo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula_KWI 29.01.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Cudowny domek ! Uwielbiam takie klimaty Gratuluję odwagi i cierpliwości w dobieraniu szczegółów w wystroju, który nie jest sztampowy i dlatego nie ma na rynku dużo towarów w tym stylu. Powiedzcie mi prosze gdzie kupiliście / zamówiliście tą śliczną komodę w holu, przy której stoisz Madziu i jesz coś smakowitego z talerzyka. Pozdrawiam gorąco i życze delektowania się spokojem we własnym domu. Anula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 01.02.2008 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 - okap wykonał nasz płytkarz a w środku siedzi wkład z nierdzewki wykonany przez spawacza, do wkładu podłączony jest wyciąg z wentylacji z rekuperatorem poprzez wymienny filtr tłuszczowy. Czy mógłbyś bardziej szczegółowo wyjaśnić konstrukcję tego wkładu? Może jakieś zdjęcia? Szczególnie ten filtr tłuszczowy mnie bardzo interesuje. Też planuję wykonanie okapu tego typu w mojej kuchni tylko nie wiem jak to technicznie powinno być zorganizowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 13.02.2008 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 - okap wykonał nasz płytkarz a w środku siedzi wkład z nierdzewki wykonany przez spawacza, do wkładu podłączony jest wyciąg z wentylacji z rekuperatorem poprzez wymienny filtr tłuszczowy. Czy mógłbyś bardziej szczegółowo wyjaśnić konstrukcję tego wkładu? Może jakieś zdjęcia? Szczególnie ten filtr tłuszczowy mnie bardzo interesuje. Też planuję wykonanie okapu tego typu w mojej kuchni tylko nie wiem jak to technicznie powinno być zorganizowane. Wkład jest z blachy nierdzewnej. Trzeba wykonać okap. Zdjąć najlepiej na karton szablon bocznych ścian wkładu, narysować wymiary (szerokość bo pozostałe wyjdą z szablonów) zanieść do blacharza który robi z nierdzewki. Wyjaśnić o co nam chodzi i już. Aha w górnej części otwór do wentylacji, komina, itp. U nas jest podłączone bezpośrednio do centrali wentylacyjnej przez kasetowy filtr tłuszczowy, można kupić w Casto na dziale kominki, a wkłady p.tłuszczowe z gęstej metalowej siatki na dziale okapy. Wkład mocowałem wkrętami do ściany. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 14.02.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 jestem za za za zauroczona.w ogole jest to cieply i fanastycznie urzadzony domek.widze w nim duzo recznej cierpliwej pracy.mnostwo elementow ktore sprawiaja ze calosc jest nieskazitelnie doskonala. gratuluje slicznego synka. dom jest boski. pozdrawiam i z checia bede do was zagladac aby nacieszyc oko. dawno nie sleczalam przy komputerze z otwarta buzia.dzis na waszej stronie naprawde mi szczeka opadla. czysciutklo milutko.az chcialo by sie tam zostac i nie wychodzic. pieknie zycze wszystkiego dobrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 14.02.2008 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Cudowny domek ! Uwielbiam takie klimaty Gratuluję odwagi i cierpliwości w dobieraniu szczegółów w wystroju, który nie jest sztampowy i dlatego nie ma na rynku dużo towarów w tym stylu. Powiedzcie mi prosze gdzie kupiliście / zamówiliście tą śliczną komodę w holu, przy której stoisz Madziu i jesz coś smakowitego z talerzyka. Pozdrawiam gorąco i życze delektowania się spokojem we własnym domu. Anula hej, dziękujemy za wypowiedź Ta komoda, o którą pytasz została zamówiona wraz z półeczką wiszącą nad nią w Cepelii, producent z Makowa Podhalańskiego, ale nie znam niestety namiarów. Cepelia oferuje także szafy, kufry, łózka, stoły i krzesła z tej samej serii (meble dębowe, olejowane). Pozdrawiamy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 14.02.2008 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 jestem za za za zauroczona.w ogole jest to cieply i fanastycznie urzadzony domek.widze w nim duzo recznej cierpliwej pracy.mnostwo elementow ktore sprawiaja ze calosc jest nieskazitelnie doskonala. gratuluje slicznego synka. dom jest boski. pozdrawiam i z checia bede do was zagladac aby nacieszyc oko. dawno nie sleczalam przy komputerze z otwarta buzia.dzis na waszej stronie naprawde mi szczeka opadla. czysciutklo milutko.az chcialo by sie tam zostac i nie wychodzic. pieknie zycze wszystkiego dobrego witaj, baaaardzo dziękujemy za komentarz:) jestem wzruszona.....i chyba zaraz obrosnę w piórka:)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danap 16.02.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 kraktom macię piękny dom, widac konsekwencję i pomysł. mimo że zupełnie nie mój styl, szalenie mi sie podoba. Gratuluję cudownego Franka pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 17.02.2008 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Juz nie pierwszy raz zaglądam do Waszego dziennika żeby pooglądać Wasz dom. Zgaduje, że drzemie w Was artystyczna dusza, bo żeby tak sobie to wszystko poukładac to trzeba miec w sobie cos z artysty albo korzystac z pomocy kogoś kto ma artystyczne zacięcie. Bardzo mi sie podoba Wasz dom -przywołuje wspomnienia rodzinnego domu. Sami zastanawiamy się nad wprowadzeniem elementów z cegły i zachowaniem na widoku niektórych elementów drewnianych.Po prostu super dom - zycze żeby dobrze sie mieszkał.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stina 17.02.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Bardzo ladny dom pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 11.03.2008 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Witam, Super Wam wyszedl ten domek. Gratuluje narodzin potomka!! no i przeprowadzki do domu Zainteresowalo mie rozwiazanie z okapem. Czy te puszka z filtrem tluszczowym to jest do kupienia czy zamawialiscie u kogos?? Caly czas zastanawiam sie co zrobic z tym nieszczesnym okapem. Tez mamy miec wentylacje mechaniczna. Tu slysze, ze nie podpina sie okapu do wentylacji bo sie reku brudzi, z drugiej strony szkoda wyrzucac tyle ciepla przez sciane. Zastanawiam sie nad takim rozwiazaniem jak wy macie tzn okap z filtrem takim do mycia w zmywarce, ma on wtedy duzo wiekszy ciag ( tzn sam okap nie filtr) to podpiete dodatkowo do filtra przeciwtluszczowego i jest jeszcze filtr na samym rekuperatorze chyba. Zastanawia mnie tez to podlaczenie kominka do rekuperatora, chyba musze to poruszyc podczas wykonywania instalacji Oczywiscie jak jak zwykle z pytaniami 1. gdzie zamawialiscie parapety i blaty do lazienki?? 2. gdzie zamawialiscie ta podloge z kahrsa? jak sie sprawuje? 3. Czy mozna prosic o namiary na pana od podlog, z ktorego byliscie zadowoleni Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 17.03.2008 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Witam, Widzę, że wychowanie synka pochałania teraz całą uwagę rodziców i chyba dlatego nie pojawiaja się nowe wpisy w dzienniku... A synek rośnie pięknie z tego co na zdjęciu widzę... Tomku, mam kilka pytan... Po pierwsze stół jadalniany - jakie macie wymiary blatu? Czy to był stół na zamówienie czy kupiliście gotowy? Po drugie - czy możesz pokazać na zdjęciu te listwy łączące płytki z drewnem na podłodze? Nas czeka za jakiś czas połączenie płytek z panelami, niestety większość takich połączen nie bardzo mi się podoba, a u Was wszystko łądne więc pewnie i te listwy też... No i po trzecie... Z tego co pisałeś wynika, że mieszkacie w domku już przynajmniej od jesieni a więc pierwszą zimę macie już za sobą. Wiem, że grzejecie gazem z sieci tak jak my. Czy możesz zdradzić ile kosztował Cię ten sezon grzewczy? Chciałabym przygotować się psychicznie na nadchodzące rachunki, chociaż u nas to dopiero w przyszłym roku... pozdrawiam Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 17.03.2008 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Juz nie pierwszy raz zaglądam do Waszego dziennika żeby pooglądać Wasz dom. Zgaduje, że drzemie w Was artystyczna dusza, bo żeby tak sobie to wszystko poukładac to trzeba miec w sobie cos z artysty albo korzystac z pomocy kogoś kto ma artystyczne zacięcie. Bardzo mi sie podoba Wasz dom -przywołuje wspomnienia rodzinnego domu. Sami zastanawiamy się nad wprowadzeniem elementów z cegły i zachowaniem na widoku niektórych elementów drewnianych. Po prostu super dom - zycze żeby dobrze sie mieszkał. Pozdrawiam Dziękujemy Cieszymy się, że podoba się Wam nasz domek i dziękujemy za życzenia! Trzymamy za Was kciuki. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 17.03.2008 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Witam, Super Wam wyszedl ten domek. Gratuluje narodzin potomka!! no i przeprowadzki do domu Zainteresowalo mie rozwiazanie z okapem. Czy te puszka z filtrem tluszczowym to jest do kupienia czy zamawialiscie u kogos?? Caly czas zastanawiam sie co zrobic z tym nieszczesnym okapem. Tez mamy miec wentylacje mechaniczna. Tu slysze, ze nie podpina sie okapu do wentylacji bo sie reku brudzi, z drugiej strony szkoda wyrzucac tyle ciepla przez sciane. Zastanawiam sie nad takim rozwiazaniem jak wy macie tzn okap z filtrem takim do mycia w zmywarce, ma on wtedy duzo wiekszy ciag ( tzn sam okap nie filtr) to podpiete dodatkowo do filtra przeciwtluszczowego i jest jeszcze filtr na samym rekuperatorze chyba. Zastanawia mnie tez to podlaczenie kominka do rekuperatora, chyba musze to poruszyc podczas wykonywania instalacji Oczywiscie jak jak zwykle z pytaniami 1. gdzie zamawialiscie parapety i blaty do lazienki?? 2. gdzie zamawialiscie ta podloge z kahrsa? jak sie sprawuje? 3. Czy mozna prosic o namiary na pana od podlog, z ktorego byliscie zadowoleni Pozdrawiam Marta Filtr zrobiłem w ten sposób, że kupiłem w Casto skrzynkę z filtrem zwykłym, wyjąłem go z ramki i w to miejsce wprawiłem filtr wycięty nożycami do blachy z jakiegoś wkładu do okapu electroluxa chyba. Na rekuperatorze są dwa fabryczne filtry z gęstej flizeliny, ponadto nasz rekuperator da się myć w wodzie z płynem do mycia. Co do okapu to jego zaletą jest ciągłe działanie i ciągły obieg powietrza. Zwykłe okapy po włączeniu potrzebują ok. pół godziny na wytworzenie prawidłowej cyrkulacji powietrza i zapachy gotowania roznoszą się po domu. U nas jak na razie tego problemu nie zauważyłem. Kominka do reku nie podłączaj bo go stopisz Podłącz go za reku i klapą zwrotną żeby gorące powietrze do reku się nie cofnęło, schemat masz na stronie Proventu. 1. Parapety p. Tchorz w Suszcu, polecamy, lakier był nasz od Wiktorczyka kupiony. Blaty p. Musiolik z Suszca też polecamy, terminy u jednego i drugiego stolarskie Trzeba się upominać ale gdzie dziś nie trzeba? 2. Podłoga w CBM T2 w Gliwicach na Daszyńskiego albo Kozielska. Sprawuje się dobrze, jest ciepła, łatwa do utrzymania i ładnie wygląda 3. Ten Pan jest z Kotlarni ale przysłał nam go CBM, nie mam pojęcia jak się z nim skontaktować poza nimi. Fakt, że gość solidny. Pozdrawiamy i powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 17.03.2008 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Witam, Widzę, że wychowanie synka pochałania teraz całą uwagę rodziców i chyba dlatego nie pojawiaja się nowe wpisy w dzienniku... A synek rośnie pięknie z tego co na zdjęciu widzę... Tomku, mam kilka pytan... Po pierwsze stół jadalniany - jakie macie wymiary blatu? Czy to był stół na zamówienie czy kupiliście gotowy? Po drugie - czy możesz pokazać na zdjęciu te listwy łączące płytki z drewnem na podłodze? Nas czeka za jakiś czas połączenie płytek z panelami, niestety większość takich połączen nie bardzo mi się podoba, a u Was wszystko łądne więc pewnie i te listwy też... No i po trzecie... Z tego co pisałeś wynika, że mieszkacie w domku już przynajmniej od jesieni a więc pierwszą zimę macie już za sobą. Wiem, że grzejecie gazem z sieci tak jak my. Czy możesz zdradzić ile kosztował Cię ten sezon grzewczy? Chciałabym przygotować się psychicznie na nadchodzące rachunki, chociaż u nas to dopiero w przyszłym roku... pozdrawiam Aneta Hej! Ano pochłania i to jak Sama radość Stół IKEA, krzesła też, model Forsby http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70033525 Listwy pokażemy jak zrobimy fotkę Niebawem Sezon grzewczy. Trochę dogrzewaliśmy kominkiem głównie w weekendy bo jak ma się nim grzać to non-stop, z przerwami nie ma sensu. Dlatego rozpalałem piątek wieczór gasło samo w poniedziałek rano. Spaliłem 3-4mp drewna jawora po 120 zł za mp u leśniczego. Gaz - pierwszy rachunek na ok. 300 zł, drugi po mrozach ok. 400 zł, trzeci ostatni ok. 250 zł. Przyjdzie jeszcze jeden ale teraz już w dół. Aha mieliśmy wodę na grzanie non-stop od 6-22 jak to przy dziecku. Teraz jest na 2 h rano i 4 h wieczorem 48*C pozostałe godziny 35*C, stąd tak niski ostatni rachunek. Kocioł kondensacyjny pracuje na max. temp. ogrzewania 53*C, wodę użytkową grzeje temp. 60*C. W sumie liczę na ok. 1200 zł za sezon grzewczy co nam odpowiada i za tę kwotę za nic nie zmusiłbym się do ganiania z węglem, popiołem, itp. (w poprzednim domu za sam węgiel płaciliśmy 900 zł na rok i do tego dyżury przy kotle, wstawanie, sprzątanie, czyszczenie i syf w całym domu...) Kominek to co innego, przynajmniej jest na co popatrzeć a że przy okazji ciepło, czego chcieć więcej? Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
4nia 17.03.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Witam!Słoneczko bardzo ładne, mozliwe ze i my bedziemy budować, ale jesli Wy wydaliście około 200tys to dzis trzeba wydać o 100 tys wiecej??? mogłabym jakoś zobaczyc zdjatak domku z zewnątrz???pozdrawiamAnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
4nia 17.03.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Czy w tym domku mozna ogrzewać miałem lub węglem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts