Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 540
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

to pięnie:) zamiast iść spać:) lub dalej sprzątać, wlaśnei kupiłam rum, kokos i płatki owsiane i zabieram się za Twoje ciasteczka:)krejzol ze mnie ale cóż:)

Cieszę się:wave:

Ja anutko ambitnie postanowiłam jeszcze skleić domek z piernika - kupiłam półprodukt z Ikea ale jest beznadziejny.....w przyszłym roku zrobię sama!

Udanego pieczenia!

Witam wpadłam podziękować za przepisy !!Rogaliki orzechowe dopiekam juz trzeci raz ,bo dziwnym sposobem znikaja z talerza.

Domek prześliczny,bajkowy i taki klimatyczny,że aż chciałoby sie tam zamieszkać.

Ja tez lubię starocie ten kredensik w kuchni fantastycznie sie komponuje z całoscia .No po prostu słów mi brakuje tak mi sie podoba

Pozdrawiam światecznie Dana

Witam wpadłam podziękować za przepisy !!Rogaliki orzechowe dopiekam juz trzeci raz ,bo dziwnym sposobem znikaja z talerza.

Domek prześliczny,bajkowy i taki klimatyczny,że aż chciałoby sie tam zamieszkać.

Ja tez lubię starocie ten kredensik w kuchni fantastycznie sie komponuje z całoscia .No po prostu słów mi brakuje tak mi sie podoba

Pozdrawiam światecznie Dana

Dana,

bardzo się cieszę, że Ci się u nas podoba i że skorzystałaś z przepisów - widziałam znajome mi bardzo wypieki na Twojej stronie:)

powiedz mi proszę, czy Tobie też rogaliki się trochę rozpłynęły po upieczeniu?

Pozdrowienia!

http://www.gifownik.pl/gify_new/swieta/b-narodzenie/59.gif

"Jest w moim kraju zwyczaj, że w dzień wigilijny,

Przy wzejściu pierwszej gwiazdy wieczornej na niebie,

Ludzie gniazda wspólnego łamią chleb biblijny

Najtkliwsze przekazując uczucia w tym chlebie."

C.K.Norwid

Rogaliki wyszły pierwsza klasa nic sie nie rozpłynęło i są ,a raczej były wyśmienite moje dwa łobuzy sa zachwycone że mama zamiast wiertarki miała w rękach mikser i zagniatała ciasto co zdarza się u nas naprawdę tylko od świeta ....Pozdrowionka Dana

[Znam tę stronę. (green canoe) To piękne wnętrza, sama często tam zaglądam.

Tak sobie jednak myślę, że Twoje kąty są po prostu ładniejsze. Sama jestem zakochana w bielach. Głównie chwalę białe wnętrza, ale Twój dom to absolutny fenomen na tym forum :hug:

Edytowane przez BUGI11
[Znam tę stronę. (green canoe) To piękne wnętrza, sama często tam zaglądam.

Tak sobie jednak myślę, że Twoje kąty są po prostu ładniejsze. Sama jestem zakochana w bielach. Głównie chwalę białe wnętrza, ale Twój dom to absolutny fenomen na tym forum :hug:

BUGI11,

dziękuję za komentarz i ....już sama nie wiem co mam napisać.....Cieszę się, że Ci się u nas tak podoba:) Z Asią z Green Canoe mamy pewne plany na przyszłość ale nie będę zapeszać bo projekt jest WIELKI! Póki co dziękuję za uznanie:)

Pozdrowienia

dana1s

to jesteś prawdziwą kucharką, że Ci się te rogaliki nie rozpłynęły!!!! Mi wiecznie się rozpływają, mimo to robię zawsze z 2 porcji bo znikają ekspresowo.

Pozdrowienia!

Składniki:

300g cukru kryształu

125g masła

7 łyżek mleka

3 łyżki kakao

180g płatków owsianych

starta skórka z cytryny lub pomarańczy

Madziu czy w tym przepisie nie jest za mało płatków? :cool:

Czy może robisz z kilku porcji?

Składniki:

300g cukru kryształu

125g masła

7 łyżek mleka

3 łyżki kakao

180g płatków owsianych

starta skórka z cytryny lub pomarańczy

Madziu czy w tym przepisie nie jest za mało płatków? :cool:

Czy może robisz z kilku porcji?

Nelli, sprawdzałam, przepis jest ok, płatków tyle właśnie ma być:) Robię z tej jednej podanej porcji, wychodzi i tak sporo.

180 gram to wystarczająco:)

Pozdrowienia!

Każdy z nas ma na tyle dużą dłoń, ze może z niej uczynić Betlejem Każdy z nas ma na tyle cieple serce, ze może przyjąć nowo narodzona miłość... do tego wystarczy tylko wiara, nadzieja a miłość przyjdzie sama...Wspaniałych i ciepłych Świąt życzy Ania z rodziną