EDZIA 05.11.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 domek ekstra - czy możecie napisać jakiego programu używaliście do wizualizacji/projektowania łazienki? dzięki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 05.11.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 domek ekstra - czy możecie napisać jakiego programu używaliście do wizualizacji/projektowania łazienki? dzięki za odp Witaj Mam prośbę, czy możesz przerzucić swój post do naszych komentarzy? Chcemy uniknąć bałaganu w dzienniku. Program ze strony firmy Koło. Fajny choć nieco uciążliwy. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 05.11.2007 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Właśnie przypadkiem trafiłem na Wasz dziennik Serdeczne gratulacje z okazji narodzin syna i samych slonecznych dni w Waszym "słoneczku" Pozdrawiamy! Ola i Krzysztof Waldon A dziękujemy! Dla Was również samych szczęśliwych chwil na Zielonej Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blady00 06.11.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 WitamKraktom napisz jaki wentylator zastosowales w lazience -jakie rozwiazania (z czujnikiem wilgotnosci itp?)czy nie robia sie skropliny w rurze odprowadzajacej wilgoc?pozdrawiam ps .poza nozna na szczescie sa jeszcze inne dyscypliny ,w ktorych mozna zdobywac bramki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 06.11.2007 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Witam Kraktom napisz jaki wentylator zastosowales w lazience -jakie rozwiazania (z czujnikiem wilgotnosci itp?) czy nie robia sie skropliny w rurze odprowadzajacej wilgoc? pozdrawiam ps .poza nozna na szczescie sa jeszcze inne dyscypliny ,w ktorych mozna zdobywac bramki Hehe ale nie w lotnictwie sportowym Chyba, że w Red Bull air races Tam jakieś bramki stoją. Co do wentylacji. My mamy centralę wentylacyjną z odzyskiem ciepła, przewody izolowane paroszczelne, skropliny z centrali spływają do kanalizacji. Całość wentylacji w domu załatwia ta centrala (Mistral z firmy ProVent) z rekuperatorem. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 11.11.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Witam Nasze gratulacje piękny dom z super detalami moja żona znajduje w nim swoje ulubione akcentów dekoracyjnyhc a ja rozwiazań technicznych. Ale co tam dom, nowo narodzona pociecha to dopiero miód malina gratulujemy wam obojgu fajny synek ( odpukałem w niemalowany blat żeby nie zapeszyć). Przyglądamy się waszym poczynaniom jakiś czas, gdyż sami zamierzamy budować Słoneczko w Częstochowie. Jesli możecie proszę przeslijcie wasz rozkład pomieszczeń. ps. to teraz macie już dwa słoneczka heheh Pzodrawiamy Jacek i Aneta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 11.11.2007 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Witam Nasze gratulacje piękny dom z super detalami moja żona znajduje w nim swoje ulubione akcentów dekoracyjnyhc a ja rozwiazań technicznych. Ale co tam dom, nowo narodzona pociecha to dopiero miód malina gratulujemy wam obojgu fajny synek ( odpukałem w niemalowany blat żeby nie zapeszyć). Przyglądamy się waszym poczynaniom jakiś czas, gdyż sami zamierzamy budować Słoneczko w Częstochowie. Jesli możecie proszę przeslijcie wasz rozkład pomieszczeń. ps. to teraz macie już dwa słoneczka heheh Pzodrawiamy Jacek i Aneta. Witamy Dziękujemy za gratulacje i ciepłe słowa Zabieram się do skanów naszego projektu, już parę osób pytało o zmiany jakie wprowadziliśmy. Prześlę na priva. Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 20.11.2007 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Gratulacje - od dawna jestem fanka waszego domku. Pewnie nie macie duzo czasu (sliczny dzidzius), ale moge niesmialo prosic o jakies zdjecia ze srodka???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 21.11.2007 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Gratulacje - od dawna jestem fanka waszego domku. Pewnie nie macie duzo czasu (sliczny dzidzius), ale moge niesmialo prosic o jakies zdjecia ze srodka???? Proszę bardzo "http://forum.muratordom.pl/troche-na-ludowo-troche-po-goralsku,t108461.htm?highlight=ludowo Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KacMar 25.11.2007 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 A oto Mama z Frankiem http://images32.fotosik.pl/33/04eee83acce2a2d7med.jpg Franuś waży już 4750 (500g/tydzień) i mierzy 62 cm. Mamy za sobą pierwsze spacery po okolicy z wózkiem ..... Pozdrawiamy! Cudny widok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda25 30.11.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Moc życzeń dla Franka i jego rodziców! Tworzycie piękną rodzinę! a teraz gratulacje pięknego domu... jestem pod wrażeniem! Ponieważ chciałabym osiągnąć u siebie podobny efekt - sielskiego, wiejskiego domu, mam pytanie dotyczące belek na suficie - jak są montowane? U nas również sufit z płyt k/g i martwiłam się, że nie ma możliwości zrobienia takich klimatycznych drewnianych belek... A tu proszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 30.11.2007 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Moc życzeń dla Franka i jego rodziców! Tworzycie piękną rodzinę! a teraz gratulacje pięknego domu... jestem pod wrażeniem! Ponieważ chciałabym osiągnąć u siebie podobny efekt - sielskiego, wiejskiego domu, mam pytanie dotyczące belek na suficie - jak są montowane? U nas również sufit z płyt k/g i martwiłam się, że nie ma możliwości zrobienia takich klimatycznych drewnianych belek... A tu proszę! Dziękujemy Belki są podwieszone do konstrukcji dachu na płaskownikach perforowanych oraz wsparte na ścianach nośnych. Belki to 16x16 więc znawcy zorientują się od razu, że nie są to elementy nośne ale 18x18 byłyby już zbyt ciężkie i masywne. Taka belka jak sucha to waży niewiele więc spokojnie można podwieszać, nie warto wieszać mokrych bo nimi kręci przy wysychaniu. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blady00 01.12.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 Witamnapisz Kraktom jak sprawdza sie ogrzewanie (moze podasz koszt rachunku).Zrobilem kominek -na razie nim sobie dogrzewamy podczas prac i tak zastanawiam sie czy robic DGP (boje sie duzych rachunkow za drozejacy gaz).I najwazniejsze jestem na podobnym etapie budowy co Wy rok temu ,czyli sufity podwieszane.Mam dylemat czy szpachlowac polaczenia plyt czy zostawiac na wiosne? Ty bodajze szpachlowales od razu ,napisz jak to wyglada po roku -nie pekaja?Szpachlowales uniflottem knaufa?pozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 01.12.2007 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 Witam napisz Kraktom jak sprawdza sie ogrzewanie (moze podasz koszt rachunku).Zrobilem kominek -na razie nim sobie dogrzewamy podczas prac i tak zastanawiam sie czy robic DGP (boje sie duzych rachunkow za drozejacy gaz). I najwazniejsze jestem na podobnym etapie budowy co Wy rok temu ,czyli sufity podwieszane.Mam dylemat czy szpachlowac polaczenia plyt czy zostawiac na wiosne? Ty bodajze szpachlowales od razu ,napisz jak to wyglada po roku -nie pekaja? Szpachlowales uniflottem knaufa? pozdrawiam Tomek Witam Rachunek za gaz za 2 m-ce 9 i 10 ok. 300 PLN, dom się wygrzewał, cwu non-stop, podłogówki nie wyregulowane, nie dogrzewałem kominkiem. Teraz dogrzewam kominkiem choć nie za wiele bo powietrze suche i dziecko złapało katar (kupiliśmy nawilżacz). Dom trzyma ciepło, standardowa temperatura 21,5-22 ale non stop bez obniżenia nocnego żeby w chłodzie w nocy z pieluchami nie ganiać Sufity u nas były 2 etapowo, na jesień kręcone, w kwietniu szpachlowane, malowane. Płyty jak drewno muszą wyschnąć inaczej popękają. Szpachlowane były nie uniflotem jak chciałem. Ekipa woli robić czymś co się nazywa Vario. Nie pękają. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blady00 02.12.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Dzięki za szybką odpowiedź.Zapewne też będę chciał szpachlować w marcu ,kwietniu choć mój wykonawca namawia ,żeby to zrobić od razu.Rachunek nie taki straszny ,więc z rozprowadzeniem DGP poczekam sobie...........pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 04.12.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 kraktom macie piekny i ciekawy dom. Gratuluje pomysłu i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 05.12.2007 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 kraktom macie piekny i ciekawy dom. Gratuluje pomysłu i pozdrawiam Dziękujemy ślicznie:) pozdrawiamy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 18.12.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 WITAJCIE....- b.ciekawa historia domku...GRATULUJE DOBREGO SMAKU I DOSKONAŁEGO DOBRANIA WSZYSKICH ELEMENTÓW W DOMU...-u WASZ wszystko z sobą doskonale pasuje, dograne jest co do detala!!!!wielkie słowa podziwu!!!!!!... i zdrówka dla Wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samigom 18.12.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Jakie śliczne te baranki! Fajnie wygląda taki szlaczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 21.12.2007 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 WITAJCIE....- b.ciekawa historia domku... GRATULUJE DOBREGO SMAKU I DOSKONAŁEGO DOBRANIA WSZYSKICH ELEMENTÓW W DOMU...-u WASZ wszystko z sobą doskonale pasuje, dograne jest co do detala!!!! wielkie słowa podziwu!!!!!!... i zdrówka dla Wszystkich! Baaaardzo dziękujemy i pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts