Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do - Budowa Słoneczka na Śląsku

Recommended Posts

Droga Magdo, ten stół w jadalni i krzesła to niestety nic innego jak IKEA, seria LEKSVIK jeśli dobrze pamiętam (piszę "niestety" bo to pierwsze nasze meble jakie zakupiliśmy po ślubie a nie były one szczytem naszych marzeń:) Ale jakoś się dopasowały i póki co nie będziemy ich wymieniać.

Pozdrowienia

Dziękuję za odpowiedź i namiary na sypialniane mebelki. Odnośnie stołu i krzeseł. Oglądałam ostatnio zarówno stoły, jak i krzesła w Ikea, bo nie ukrywajmy-maja przystępną cenę. Niestety to sosna, przejechałam delikatnie paznokciem po blacie i już była rysa, więc obawiam się co będzie przy codziennym użytkowaniu :(

• Odpowiedzi 540
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziękuję za odpowiedź i namiary na sypialniane mebelki. Odnośnie stołu i krzeseł. Oglądałam ostatnio zarówno stoły, jak i krzesła w Ikea, bo nie ukrywajmy-maja przystępną cenę. Niestety to sosna, przejechałam delikatnie paznokciem po blacie i już była rysa, więc obawiam się co będzie przy codziennym użytkowaniu :(

U nas jest intensywnie użytkowany i ten stół i podobny w kuchni. Rysy powstają, ale nie jakieś tragiczne. To samo z podłogą. Drewno żyje i to jest w nim piękne. Rysy z czasem gdzieś znikają, ciemnieją, mieszają się z innymi. Oczywiście można zawsze je zeszlifować i położyć nową bejcę, ale szczerze to boli tylko pierwsza rysa czy wgniecenie. Z czasem stają się one czymś co przypomina o tym czy innym zdarzeniu. Taki stół po latach to wspomnienie pierwszych zabaw dzieci, wspólnego rysowania, wspólnych biesiad :) Historia rodziny zapisana w drewnie. Żaden plastik tego nie zapewni. A kiedy ma być elegancko stół przykrywa koronka i jest pięknie. W moim rodzinnym domu jest stół przedwojenny, wielki rozkładany na 30 osób, z popękaną w czasie wojny politurą. Nikomu nie przyszło do głowy go wymieniać czy naprawiać bo każde pęknięcie to przecież inna historia, powtarzana tysiąc razy, ale zawsze ciekawa bo własna, rodzinna.

Pozdrawiamy !

I ja się przywitam..... podziwiam Was od samego początku czyli od 2006 roku ( jak ten czs leci ) cieszyłam się razem z Wami jak powstają kolejne ściany, pokoje itp. , narodziny Fraka też były zauważone :yes:.... Gratuluję pięknego , szczęśliwego domku, wyczucia smaku, pogody ducha...... Aż miło jest popatrzeć jaki piękny , kochający dom stowrzyliście, jesteście inspiracją dla wielu ludzi.... dziękuję w imienu swoim i odwiedzających Wasze gniazdko....Jak pozwolicie idę upajać się widokiem Waszego ogrodu i nie tylko.....

Witam Cię równie serdecznie - Juszczakówka piękna! Właśnie pozwoliłam sobie do Was zaglądnąć. "Pochwała prostoty" jak najbardziej się pod tym podpisuję!

Naprawdę pęknie:)

Pozdrowienia!

Pół roku temu przeprowadziliśmy sie od moich rodziców z Żor na swoje do Woszczyc.

Gdzie kupiliście drewniane meble? (te z sypialni chociażby)

Witam

W Woszczycach mamy kilkoro znajomych :) Co do mebli to właśnie wracam z nowym kredensem z Suchej Beskidzkiej. http://www.meblewoskowane.pl firma Drewpol.

Pozdrawiamy

Dzięki :)

Szukam drewnianych, ale prostych bardzo.... Najlepiej w naszej okolicy :)

Pokaż kredens :)

Pokazałem :) W naszej okolicy to restaurowaniem starych mebli zajmują się p. Ogierman z Kleszczowa, zakład obok Końskiego Targu i p. Penter z Warszowic ul. Kościelna. Tam można zlecić odnowienie podniszczonych staroci.

Witam

Zdarzało mi się zaglądać cały czas do Was, ale z jakiś względów byla cisza. Zostawiłam jednak wszystko w ulubionych i z uporem maniaka zaglądałam dalej. Cóż za niespodzianka właśnie dziś mnie spotkała, nowe wpisy, nowe zdjęcia, sprawiliście mi wielką w dosłownym słów znaczeniu radość. Dziękuję i pozdrawiam.

Dziękujemy za powyższe komentarze:)

To prawda, mieliśmy blisko roczną przerwę w "blogowaniu" z przyczyn rodzinnych....

Wątek jednak ożył i oby tak już pozostało. Powoli zaczynam (piszę ja Magda:) planowanie dekoracji świątecznych na ten rok, zrobiłam dziś razem z Frankiem pierwsze dekoracje(serduszka, ptaszki itp.) z masy solnej, które teraz się suszą. Pomysłów mnóstwo jednak czasu wciąż za mało:(

Pozdrawiamy serdecznie naszych Odwiedzających - tych ujawniających się i nie tylko:)

MTF

Witam!

Ale niespodzianka "wątek ożył" :wave:

Przyznam się, że Byliście pierwszym dziennikiem budowy na jaki trafiłam na forum i zakochałam się w Waszym wnętrzu, klimat do pozazdroszczenia. Śledziłam Wasze zmagania z budową potem z urządzaniem domu, narodzinami potomka. Gratuluję gustu i dobrego smaku. Co jakiś czas zaglądałam do Was i było smutno-cicho a tu niespodzianka :). Czekam na ozdoby świąteczne w Waszym domku.

Witam!

Ale niespodzianka "wątek ożył" :wave:

Przyznam się, że Byliście pierwszym dziennikiem budowy na jaki trafiłam na forum i zakochałam się w Waszym wnętrzu, klimat do pozazdroszczenia. Śledziłam Wasze zmagania z budową potem z urządzaniem domu, narodzinami potomka. Gratuluję gustu i dobrego smaku. Co jakiś czas zaglądałam do Was i było smutno-cicho a tu niespodzianka :). Czekam na ozdoby świąteczne w Waszym domku.

Dziękujemy:) Najbardziej za te emotikonki:)

Obiecuję sukcesywnie zamieszczać jakieś fotki z moich udolnych, czasem nieudolnych zajęć twórczych:)

Pozdrowienia!

Chciałam się pięknie przywitać i pogratulować niebywale klimatycznych wnętrz.Zauroczona jestem Waszymi pomysłami i zdolnościami plastycznymi , co dało fantastyczny efekt.A poza tym miło się do Was zagląda,tryskacie energią i zapałem.Może mnie trochę zarazicie?:D Zainteresował mnie wasz nowokupiony kredens.Jestem ciekawa ,czy wykonanie jego Was zadowala?Zaglądałam na stronkę producenta tych mebli .Wydają się być solidne ,a co bardzo ważne ,stosunkowo w niewysokiej cenie.może przymierzę się do zamówienia u nich sypialni.Orientujecie się ,czy firma ta też robi meble według projektu klienta?Serdecznie pozdrawiam

Witaj Beauty

Meble są solidne, to nie pierwszy z tej kolekcji jaki posiadamy, sprawdzają się w codziennym użytkowaniu i są praktyczne, wszelkie uszkodzenia po prostu można zawoskować (w zakładzie można poprosić o wosk to dodają do mebla). Z tego co wiem, bo i my chcieliśmy nieco zmienić wymiary mebla, nie jest to możliwe, produkują tak duże ilości i mają tyle zamówień, że nie ma mowy o indywidualnych zamówieniach. W okolicy Suchej Beskidzkiej i Makowa Podhalańskiego jest jednak wiele takich zakładów więc poszukaj w necie, zadzwoń, może znajdzie się ktoś, kto robi na zamówienie. Nam ta seria odpowiada z powodu postarzanych okuć, których konkurencja nie posiada.

Pozdrawiamy!