anutka2 06.12.2010 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 patrzę na Wasze świąteczne domowe klimaty i tylko och i ach:) ależ bym już chciała móc robić to samo:0 przygotowywać nasz domek na święta;) udanego spotkania z Mikołajem życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 08.12.2010 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Witaj Magdo, wpadłam z rewizytą i co widzę? Same cuda, piękne klimatyczne wnętrza, wszystko zgrane kolorystycznie i nie tylko Teraz już rozumiem, dlaczego najbardziej podobala Ci się moja cegiełka Masz piękny kredens (ten po babci), oraz całą masę super dodatków, których u mnie brakuje. My mieszkamy jeszcze krótko i mam nadzieję, że uda mi się szybko nadrobić zakupowe zaległości... Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdalenaK 09.12.2010 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Przyleciałam starym zwyczajem poprawić sobie humor.....i znowu się nie zawiodłam. Bo u Was cudnie i cieplutko. Przy okazji zadam pytanie cóż to za kamień na elewacji i schodach wejściowych do domku? Pozdrawiam cieplutko....w ten przedświąteczny czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 09.12.2010 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 anutka2, dziękujemy:) Spotkanie z Mikołajem udało się połowicznie...Franek się chyba bał naszego Mikołaja (był nim mój szwagier:), bo zaniemówił i siedział w bezruchu..... Oczywiście odwaga przyszła natychmiast kiedy zobaczył prezenty:)Pozdrowienia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 09.12.2010 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 MagdalenaK dziękuję za miłe słowa. Co do kamienia na elewacji i schodach, pochodzi z Podhala:) To zwykły kamień rzeczny, nic szlachetnego; tzn dla nas szlachetny jak najbardziej bo z Podhala!!!!!Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdalenaK 10.12.2010 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Oj szlachetny szlachetny....dla mnie takie rzeczy też są szlachetne. Dzięki Wam pomału dojrzewam do pokazania własnego domu. Jesteście mym prezentem na święta.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iza_K 10.12.2010 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Również podpinam się do prośby o przepis:) Piękne wnętrza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 10.12.2010 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Przepis sprawdzony, robię od wielu lat, zawsze wychodzi:) Składniki: 1/2 kg mąki pszennej 25 dkg cukru 20 dkg miodu (może być sztuczny) 10 dkg masła 2 jajka 1 paczka przyprawy do piernika 4 dkg kakao (można dać nieco mniej, z 4 dkg wychodzą ciemne) 1 proszek do pieczenia (na pół kg mąki) Przygotowanie: Kakao wymieszać z mąką. Miód, cukier i masło roztopić stale mieszając, pozostawić do ostygnięcia. Do zimnej masy wsypać mąkę z kako, dodać przyprawy i jajka i wszystko dokładnie zagnieść. Ciasto rozwałkować, wykrawać pierniki. Piec w temp. ok. 180 stopni (ja piekę z termoobiegiem) ok. 15 min. ps. Pierniki muszą przeleżeć min 2 tyg. zanim zmiękną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 10.12.2010 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 MagdalenaK, gorąco Cię zachęcam do pokazania swojego domu!!! Z chęcią Cię odwiedzę! I dziękujemy za przemiłe słowa.....tak sobie myślę, że nie zasługujemy chyba na taki komentarz...ale miło jest być dla Kogoś prezentem:wave:Pozdrowienia i czekam cierpliwie na Twojego bloga:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 11.12.2010 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Hej tam, hej!!! Ale fajnie, że piszecie i nowe fotki wklejacie! Po pierwsze, Franek juz duży chłopak jest i piękny po rodzicach. Nowe zmiany w domu i dookoła domu, są super!!! Wszystko macie tak przemyslane i wszystko w jednym stylu. Piękny i pełen ciepła dom! Z uśmiechem na twarzy ogląda sie te wszystkie piękne zdjęcia. Pozdrowienia!!! p.s. Z rozmachu wpisałam sie w dzienniku, ale się poprawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 11.12.2010 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Witaj Madziu dzisiaj wpadłam do Ciebie z wizytą i jestem pod ogromnym wrażeniem !!! aż chce sie usiąść w Waszym przytulnym domku ,wypić gorącą herbatkę ,ogrzać sie przy kominku i pobawić z Frankiem ( mój wnuczek ,który lada moment pojawi się na świecie też będzie nosił to piekne imię )Serce się raduje na widok tak zaradnych młodych osób ,którym się chce chcieć :)Pozdrawiam bardzo serdecznie i obiecuję (jeśli pozwolisz) znowu wpaść z niezapowiedzianą wizytą ....... i mały souvenir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 11.12.2010 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Hej tam, hej!!! Ale fajnie, że piszecie i nowe fotki wklejacie! Po pierwsze, Franek juz duży chłopak jest i piękny po rodzicach. Nowe zmiany w domu i dookoła domu, są super!!! Wszystko macie tak przemyslane i wszystko w jednym stylu. Piękny i pełen ciepła dom! Z uśmiechem na twarzy ogląda sie te wszystkie piękne zdjęcia. Pozdrowienia!!! p.s. Z rozmachu wpisałam sie w dzienniku, ale się poprawiam. Dziękujemy za ciepły komentarz:) Cieszymy się, że wpadałaś! Zapraszamy ponownie! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 11.12.2010 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Witaj Madziu dzisiaj wpadłam do Ciebie z wizytą i jestem pod ogromnym wrażeniem !!! aż chce sie usiąść w Waszym przytulnym domku ,wypić gorącą herbatkę ,ogrzać sie przy kominku i pobawić z Frankiem ( mój wnuczek ,który lada moment pojawi się na świecie też będzie nosił to piekne imię )Serce się raduje na widok tak zaradnych młodych osób ,którym się chce chcieć :)Pozdrawiam bardzo serdecznie i obiecuję (jeśli pozwolisz) znowu wpaść z niezapowiedzianą wizytą ....... i mały souvenir [ATTACH=CONFIG]33758[/ATTACH] Dziękujemy za wizytę i podarunek!!!! Bardzo mi miło, że się podoba:) A Franek to najpiękniejsze imię na świecie! W te Święta na pewno będziesz już tuliła Wnuczka do siebie i nuciła Mu do uszka kolędy:) Serdecznie pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 11.12.2010 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Masz uroczy blog! Jestem pod wrażeniem umiejętności krawieckich!!!! Pięknie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 12.12.2010 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Witam. Zauważyłam majolikę w wc (będę mieć taką biało - zieloną w kuchni) oraz tenedencję do lawendy i super ozdób. Bardzo mi sie podoba kredens i zresztą cała kuchnia. Podrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 12.12.2010 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Przyszłam sie przywitac cieplutko ...bo wczoraj podkradlam po cichu bez słowa Twój przepis na pierniczki.......ale wyśledziłas mnie i tak;) jestem pod wrażeniem Twojego talentu i tych wszystkich CUDNYCH dekoracji!!!!!!! zdolniacha z Ciebie!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 12.12.2010 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Dzięki serdeczne! Trudno to nazwać umiętnością, bo ja od nie dawna "prostuje krzywe ściegi". Po prostu.., z Netu mam wzory, kopiuję tylko innych. No i ciesze się jak mi się uda. Buziaki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rubinowa 13.12.2010 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 witam, nie będę powtarzać po innych, choć swoje trzy grosze muszę: po każdym Waszym wpisie wydaje się, że już lepiej nie można, a tu ciągle nowe pomysły i nowe; od początku Was podglądam: jesteście tacy fajni, tyle w Was ciepła, życzliwości, a już to małe złotko to takie ładne; no ale ja nie o tym: chciałam zapytać czy te pierniki przechowywać odkryte, zakryte (w folii czy ściereczce), w zimnym czy letnim pomieszczeniu; pozdrawiam świątecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 13.12.2010 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 witam, nie będę powtarzać po innych, choć swoje trzy grosze muszę: po każdym Waszym wpisie wydaje się, że już lepiej nie można, a tu ciągle nowe pomysły i nowe; od początku Was podglądam: jesteście tacy fajni, tyle w Was ciepła, życzliwości, a już to małe złotko to takie ładne; no ale ja nie o tym: chciałam zapytać czy te pierniki przechowywać odkryte, zakryte (w folii czy ściereczce), w zimnym czy letnim pomieszczeniu; pozdrawiam świątecznie. rubniowa, dziękuję serdecznie za komentarz i za to, że się ujawniłaś i że wpadałaś do nas:) Pierniki zawsze trzymaj w zamkniętym opakowaniu, najlepiej blaszanym pudełku. Ja tak robię od zawsze i zawsze miękną jak trzeba:) Trzymam je w spiżarni, gdzie jest temperatura pokojowa. Tak samo robię ze wszystkimi innymi ciasteczkami, których piekę ogromne mnóstwo co roku.Ale o tym będzie osobny post bo to moja święta rodzinna cieszyńska tradycja:) Przymierzam się do pieczenia nowej partii pierników ale czekam na foremki, które zamówiłam i jeszcze ich nie ma:( Koniecznie daj znać jak Ci poszło z pierniczkami:stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 13.12.2010 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Przymierzam się do pieczenia nowej partii pierników ale czekam na foremki, które zamówiłam i jeszcze ich nie ma:( Koniecznie daj znać jak Ci poszło z pierniczkami:stirthepot: ja jeszcze kilka dni temu tak czekałam na nowe foremki, a zwłaszcza na foremkę "ciastek" znanego z bajek:) czy shreka;) ciasteczka już przystrojone czekają w słoju na święta;) udanego tygodnia życzę całej Waszej rodzince;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts