blady00 21.12.2006 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Wszystkiego dobrego ,spokojnych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia i do Siego Roku 2007 życzy sympatyk Słoneczka. Oby następne Święta były już w nowym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 21.12.2006 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 kraktom mam prośbe czy możesz mi napisać KROK PO KROKU jak wyglądało ocieplanie strychu i wieszanie płyt K-G. Po kolei, łopatologicznie, co pierwsze a co ostatnie Jak macie zdjęcia to chętnie z meżem obejrzymy! Pozdrawiam i również życzymy Zdrowych i Spokojnych Świąt!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 22.12.2006 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 kraktom mam prośbe czy możesz mi napisać KROK PO KROKU jak wyglądało ocieplanie strychu i wieszanie płyt K-G. Po kolei, łopatologicznie, co pierwsze a co ostatnie Jak macie zdjęcia to chętnie z meżem obejrzymy! Pozdrawiam i również życzymy Zdrowych i Spokojnych Świąt!!! Witam Ponieważ u nas wieźba to lekka konstrukcja z wiązarów pod którą wiszą płyty zaczęło się tak. 1. Rozciągnięcie rusztu ze sznurka do snopowiązałki na całej powierzchni sufitu (gęsta siatka na której później spocznie wełna mineralna) i dalej 2. Podwieszenie rusztu metalowego do dolnych pasów wiązarów, na zawiesiach prętowych (tu była zabawa z tymi naszymi belkami w pokoju dużym ale sobie ekipa poradziła znakomicie) 3. Przykręcenie bocznych profili do ścian pokojów 4. Docinanie i przykręcanie płyt do stelażu 5. Montaż włazu na strych i obróbka płytami 6. Układanie folii na ruszcie ze sznurka i przytwierdzanie tackerem (folia na zakładkę, wywinięta na krokwie. 7. Układanie wełny na folii 6 i 7 od strony poddasza oczywiście Zdjęcia będą z gotowego bo nie było aparatu w trakcie robót Pozdrawiam[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 22.12.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 Dziękuję bardzo za odpowiedź. Na stryszku kładliście płyty OSB z tego co doczytałam.Ile obniżaliście sufity z płyt K-G? Czy robiliście jakieś światełka halogenowe w tych płytach?Czy robiliście jakieś wymyślne kształty na suficie? Poprosimy o zdjęcia! Jak będziesz miał wolną chwilę poproszę o dalsze opisy: jak i co dalej się robi z takim sufitem, czym się go wykańcza żeby nie było widac połączeń. PS. jak nazywa się folia którą kładliści pod wełnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 24.12.2006 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2006 Dziękuję bardzo za odpowiedź. Na stryszku kładliście płyty OSB z tego co doczytałam. Ile obniżaliście sufity z płyt K-G? Czy robiliście jakieś światełka halogenowe w tych płytach? Czy robiliście jakieś wymyślne kształty na suficie? Poprosimy o zdjęcia! Jak będziesz miał wolną chwilę poproszę o dalsze opisy: jak i co dalej się robi z takim sufitem, czym się go wykańcza żeby nie było widac połączeń. PS. jak nazywa się folia którą kładliści pod wełnę? Hej. Tak na stryszku OSB zlicowane z gorna powierzchnia dolnych pasów wiązarów. Jeszcze zresztą musimy tych płyt dołożyć teraz kiedy jest już wełna. Płyty G-K wiszą pod dolną krawędzią dolnych pasów wiązara (pasy mają ok 20 cm) jakieś 15 cm poniżej czyli pomiędzy płytami a wełną jest pustka powietrzna ponieważ wełna leży na ruszcie ze sznurka jak pisałem wcześniej. Pod wełną jest folia paroszczelna. Taki niebieski lub żółty plastik jak folia malarska, nieco grubszy. Płyty wiszą tak aby zrównać się z górną powierzchnią tych ozdobnych belek na suficie. Do wykańczania połączeń i szpachlowania otworów po wkrętach stosuje się masy szpachlowe jak rigips vario cz knauf uniflot (dwie najbardziej polecane). Na połączeniach dodatkowo nakłada się taśmę z flizeliny i przykleja cienką warstwą masy szpachlowej. Połączenia płyt ze ścianami zaleca się wykańczać specjalną masą akrylową (w tubkach jak silikon) lub również masą szpachlową ale przy nowych budynkach może pękać jak ściany osiadają. Jeżeli chcecie robić to sami to pamiętajcie o pożądnym przygotowaniu stelażu czyli jego wypoziomowaniu. Potrzebna jest do tego albo poziomica laserowa albo tzw. szlaufwaga i sznurek traserski taki z pigmentem do zaznaczania. Wymyślnych kształtów na suficie nie ma. Wystarczą nam belki a styl ma być prosty, wiejski. Halogeny będą w łazience i może w dużym pokoju ale na to jeszcze za wcześnie. Jak skrystalizuje się wizja oświetlenia zrobimy je bez problemu bo do całego sufitu jest dostęp od poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRZYSKASIA 03.01.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 WITAMY SERDECZNIE I ŻYCZYMY WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU .OD PEWNEGO CZASU SLEDZIMY WASZ DZIENNIK BUDOWY -TO ZNACZY MNIEJ WIECEJ OD MIESIACA I BARDZO ALE TO BARDZO SIE CIESZYMY ZE WKONCU ZNALEZLISMY KOGOS KTO BUDUJE SŁONECZKO W KTORYM SIE ZAKOCHALISMY OD PIERWSZEGO WEJZENIA JESTESMY NIM ZACHWYCENI PRZESLEDZILISMY WIELE PROJEKTOW ALE TEN ODRAZU ZOSTAŁ W NASZYCH SERCACH.MAMY ZAMIAR ZAKUPIC PROJEKT SŁONECZKA ALE JUZ W WERSJI Z GARAZEM JESTESMY W TRAKCIE KUPNA DZIAŁKI NA DNIACH JAK BEDZIE TO ZAŁATWIONE NASZE SŁONECZKO BEDZIE JUZ NASZE CZYLI ZAKUPIMY PROJEKT I ZACZNIE SIE BUDOWA.DZIEKI WASZEMU DZIENNIKOWI JESZCZE BARDZIEJ NAM POMOGŁO W DECYZJI ZE SŁONECZKO TO WŁASNIE TO MAMY NADZIEJE ZE TEZ NAM SIE UDA PISAC DZIENNIK JAK TYLKO KUPIMY DZIAŁECZKE.ZACZNIEMY I ZABIERAMY SIE DO PRACY DZIEKI WASZEMUDZIENNIKOWI JUZ COS ROZUMIEMY BO NA POCZATKU CZYTAJAC ROZNE ARTYKUŁY PRZERAZAŁY NAS TE ROZNE NAZWY-A DZIEKI WAM JUZ JAK TO SIE MOWI PO CHŁOPSKU KUMAMY.SERDECZNIE POZDRAWIAMY ZYCZYMY DUZO SZCZESCIA I NADAL BEDZIEMY WASZYMI ODDANYMI CZYTELNIKAMI A W PRZYSZŁOCI MOZE NAM COS UDA SIE JUZ NAPISAC JAK ZACZNIEMY REALIZOWAC NASZE MARZENIE CZYLI BUDOWE SLONECZKA-WTEDY OCZYWISCIE DAMY ZNAC I ZAPROSIMY .POZDRAWIAMY !!!!!!!!!!!!!!!!!! A TO JEST NASZE SŁONECZKO -NO JESZCZE NIE CAŁKIEM NASZE ALE JUZ WKROTCE BEDZIE http://www.dobredomy.pl/?id_project=96&infopage=1&lustro=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 03.01.2007 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 WITAMY SERDECZNIE I ŻYCZYMY WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU .OD PEWNEGO CZASU SLEDZIMY WASZ DZIENNIK BUDOWY -TO ZNACZY MNIEJ WIECEJ OD MIESIACA I BARDZO ALE TO BARDZO SIE CIESZYMY ZE WKONCU ZNALEZLISMY KOGOS KTO BUDUJE SŁONECZKO W KTORYM SIE ZAKOCHALISMY OD PIERWSZEGO WEJZENIA JESTESMY NIM ZACHWYCENI PRZESLEDZILISMY WIELE PROJEKTOW ALE TEN ODRAZU ZOSTAŁ W NASZYCH SERCACH.MAMY ZAMIAR ZAKUPIC PROJEKT SŁONECZKA ALE JUZ W WERSJI Z GARAZEM JESTESMY W TRAKCIE KUPNA DZIAŁKI NA DNIACH JAK BEDZIE TO ZAŁATWIONE NASZE SŁONECZKO BEDZIE JUZ NASZE CZYLI ZAKUPIMY PROJEKT I ZACZNIE SIE BUDOWA.DZIEKI WASZEMU DZIENNIKOWI JESZCZE BARDZIEJ NAM POMOGŁO W DECYZJI ZE SŁONECZKO TO WŁASNIE TO MAMY NADZIEJE ZE TEZ NAM SIE UDA PISAC DZIENNIK JAK TYLKO KUPIMY DZIAŁECZKE.ZACZNIEMY I ZABIERAMY SIE DO PRACY DZIEKI WASZEMUDZIENNIKOWI JUZ COS ROZUMIEMY BO NA POCZATKU CZYTAJAC ROZNE ARTYKUŁY PRZERAZAŁY NAS TE ROZNE NAZWY-A DZIEKI WAM JUZ JAK TO SIE MOWI PO CHŁOPSKU KUMAMY.SERDECZNIE POZDRAWIAMY ZYCZYMY DUZO SZCZESCIA I NADAL BEDZIEMY WASZYMI ODDANYMI CZYTELNIKAMI A W PRZYSZŁOCI MOZE NAM COS UDA SIE JUZ NAPISAC JAK ZACZNIEMY REALIZOWAC NASZE MARZENIE CZYLI BUDOWE SLONECZKA-WTEDY OCZYWISCIE DAMY ZNAC I ZAPROSIMY .POZDRAWIAMY !!!!!!!!!!!!!!!!!! A TO JEST NASZE SŁONECZKO -NO JESZCZE NIE CAŁKIEM NASZE ALE JUZ WKROTCE BEDZIE http://www.dobredomy.pl/?id_project=96&infopage=1&lustro=1 Wow! Niezmiernie nam miło, że możemy pomóc. My też na początku byliśmy zieloni ale człowiek szybko się uczy w stresie i kiedy trzeba wszystko robić na już. To co możemy powiedzieć Wam już to planujcie wszystko i dogrywajcie, umawiajcie wcześniej, dziesięć razy potwierdzajcie terminy i nie dziwcie się, że i tak nikt nie dotrzymuje terminów ale trzeba z uporem, oknami, kominem włazić i wymagać, wymagać, wymagać i się nie dać Twardym trzeba być w czasie budowania ale warto, naprawdę po tym jak kończy się jakiś etap człowiek czuje ogromną satysfakcję Jak mozemy coś pomóc to chętnie również tel 609829226. Również w sprawach instalacji, ogrzewania, itp. Trzymajcie się i powowdzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRZYSKASIA 03.01.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 DZIEKUJEMY ŚLICZNIE I NAPEWNO SKORZYSTAMY Z PAŃSTWA POMOCY.WŁASNIE DZIEKI PAŃSTWA DZIENNIKOWI- JUZ NIC NIE JEST NAM TAK STRASZNE JAK SIE MÓWI- NIE DIABEŁ TAKI STRASZNY JAK GO MALUJĄ.WIEMY ŻE TRZEBA DUŻO CIERPLIWOŚCI I NAPEWNO WASZE RADY SA DLA NAS BEZCENNE ZA CO DZIEKUJEMY- JESZCZE RAZ POZDRAWIAMY .BEDZIEMY SLEDZIĆ WASZE POCZYNANIA W BUDOWIE I POSTEPY CZEKAMY Z NIECIERPLIWOŚCIA NA ZDJĘCIA. NIE WIDZĄC PANSTWA ZDJEC BYLIŚMY ZMARTWIENI ZE W TYM DOMKU JEST MAŁY KAT NACHYLENIA DACHU ZE NIE BEDZIE NAWET MAŁEGO SCHOWKA -ALE TERAZ WIEMY DZIEKI WAM ZE BEDZIE, NA DOŁACZONYCH WASZYCH ZDJECIACH, Z CZEGO BARDZO SIE CIESZYMY -JAK PISAŁEM BYLISMY PRZERAZENIA ALE JUZ TO MINEŁO OGLADAJAC ZDJECIA .CZEKAMY NA DALSZE Z NIECIERPLIWOSCIA - A PROSZE MI POWIEDZIEC BO JUZ NIE WIEM CZY ZLE DOCZYTALISMY JAKIE PANSTWO BEDZIECIE MIELI OGRZEWANIE DOMU MY MYSLIMY NAD KOMINKIEM Z PŁASZCZEM WODNYM I DOPALANIEM PIECEM ALE JAKIM CZY GAZOWYM CZY INNYM TO JESZCE NIE WIEMY ,WIEMY ZE W PROJEKCIE JEST PRZEWIDZIANE OGRZEWANIE GAZOWE-JAKIE OGRZEWANIE PANSTWO WYBRALI??BO JEST JEDEN KOMIN W PRZYPADKU OGRZEWANIA KOMINKIEM Z PŁASZCZEM WODNYM TO CHYBA TRZEBA POZWOLENIA Z PRACOWNI PROJEKTU BY TAKIE UWZGLEDNILI? DZIEKUJEMY ZA WSZELKIE PORADY I ODPOWIEDZI NA NASZE PYTANIA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 03.01.2007 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 DZIEKUJEMY ŚLICZNIE I NAPEWNO SKORZYSTAMY Z PAŃSTWA POMOCY.WŁASNIE DZIEKI PAŃSTWA DZIENNIKOWI- JUZ NIC NIE JEST NAM TAK STRASZNE JAK SIE MÓWI- NIE DIABEŁ TAKI STRASZNY JAK GO MALUJĄ.WIEMY ŻE TRZEBA DUŻO CIERPLIWOŚCI I NAPEWNO WASZE RADY SA DLA NAS BEZCENNE ZA CO DZIEKUJEMY- JESZCZE RAZ POZDRAWIAMY .BEDZIEMY SLEDZIĆ WASZE POCZYNANIA W BUDOWIE I POSTEPY CZEKAMY Z NIECIERPLIWOŚCIA NA ZDJĘCIA. NIE WIDZĄC PANSTWA ZDJEC BYLIŚMY ZMARTWIENI ZE W TYM DOMKU JEST MAŁY KAT NACHYLENIA DACHU ZE NIE BEDZIE NAWET MAŁEGO SCHOWKA -ALE TERAZ WIEMY DZIEKI WAM ZE BEDZIE, NA DOŁACZONYCH WASZYCH ZDJECIACH, Z CZEGO BARDZO SIE CIESZYMY -JAK PISAŁEM BYLISMY PRZERAZENIA ALE JUZ TO MINEŁO OGLADAJAC ZDJECIA .CZEKAMY NA DALSZE Z NIECIERPLIWOSCIA - A PROSZE MI POWIEDZIEC BO JUZ NIE WIEM CZY ZLE DOCZYTALISMY JAKIE PANSTWO BEDZIECIE MIELI OGRZEWANIE DOMU MY MYSLIMY NAD KOMINKIEM Z PŁASZCZEM WODNYM I DOPALANIEM PIECEM ALE JAKIM CZY GAZOWYM CZY INNYM TO JESZCE NIE WIEMY ,WIEMY ZE W PROJEKCIE JEST PRZEWIDZIANE OGRZEWANIE GAZOWE-JAKIE OGRZEWANIE PANSTWO WYBRALI??BO JEST JEDEN KOMIN W PRZYPADKU OGRZEWANIA KOMINKIEM Z PŁASZCZEM WODNYM TO CHYBA TRZEBA POZWOLENIA Z PRACOWNI PROJEKTU BY TAKIE UWZGLEDNILI? DZIEKUJEMY ZA WSZELKIE PORADY I ODPOWIEDZI NA NASZE PYTANIA. Na zmianę systemu ogrzewania nie jest potrzebna zgoda projektanta. Generalnie nie ma wymogu projektu instalacji c.o. a jedynie gazowej. My będziemy mieli kocioł kondensacyjny Viadrus Claudie K1 z regulacją pogodową SIEMENS. Z kotłów tego typu jak również z wszystkich kotłów z zamkniętą komorą spalania można wykonać wyrzut spalin przez ścianę lub przez dach (poprzez dachówkę z kominkiem lub tzw. przejście dachowe), pobór powietrza do spalania też odbywa się przewodem z zewnątrz lub z np. poddasza bezpośrednio do kotła. To sprawia że wystarczy jeden komin do kominka. Radzę Wam albo wydłużyć (podwyższyć) komin z projektu albo tak jak my przenieść go w pobliże kalenicy ale tak aby wystawał ponad kalenicę. Te niskie kominy ładnie wyglądają ale niestety jak zawieje ze złej strony to można się nieźle uwędzić bo zamiast ciągu jest wypychanie dymu z kominka na pomieszczenie. Co do ogrzewania dalej, u nas będzie kominek z rurą wyprowadzającą ogrzane powietrze na poddasze i podłączoną do rekuperatora, dalej ciepłe powietrze będzie transportowane układem wentylacji mechanicznej kanałami do poszczególnych pomieszczeń. Warto o tym pomyśleć ponieważ urządzenia są coraz tańsze (rekuperator już w granicach 3000 zł) a przynajmniej ma się pewność odpowiedniej wymiany powietrza w budynku braku strat ciepła na tę wymianę. Zresztą zawsze można taką wentylację wykonać później skoro i tak poddasze jest nieużytkowe a służy jedynie jako schowki. My teraz żałujemy, że stoją kominy wentylacyjne skoro i tak nie będą wykorzystywane Na szczęście to był niewielki koszt a zawsze można je wykorzystać jako szachty na przewody, rury, itp. Czy kominek z płaszczem wodnym... wielu jest za, wielu jest przeciw. Ja jestem z tych drugich. Przede wszystkim mam teraz kocioł na paliwa stałe w kotłowni i wiem, że nie da się uniknąć pyłu i brudu, czy chciałbym to mieć w salonie? Chyba nie. A kiedy jest mróz i trzeba grzać i już Raczej kominek z rozprowadzeniem powietrza (jeżeli bez wentylacji mechanicznej) jako urządzenie do dogrzewania a porządny kocioł jako podstawowe źródło ciepła, może to być kocioł na paliwa stałe lub gaz. Przy tak dobrej izolacji budynku zużycie gazu i koszty ogrzewania są porównywalne z kotłem na eko-groszek. Wiem to z opowiadań naszych klientów którzy kupili takie kotły na węgiel i dalej grzeją gazem bo różnica w kosztach ogrzewania wynosiła 40 zł miesięcznie ! a dochodził popiół i obsługa. Kominki z płaszczem wodnym są drogie (te naprawdę dobrze wykonane) i chyba lepiej zainwestować te pieniądze w oszczędny kocioł z prawdziwego zdarzenia. Przy odrobinie inwencji nawet kocioł na drewno zmieści się w pomieszczeniu gospodarczym z tym że w tym przypadku trzeba dołożyć kolejny komin. W słoneczku jest to szczęście, że nawet gdyby była konieczność budowy kolejnego komina to po prostu stawia się wieżę przez sufit i dachówki i już. Warto wylać sobie zawczasu stopę pod taki ewentualny komin. Ja jednak jestem pewien że ogrzewanie gazem przy wspomaganiu ciepłym powietrze z kominka nie będzie dużo kosztować. Co jeszcze ważne ostatnie doniesienia o podwyżce cen gazu powodują panikę a jakoś nikt nie widzi że gaz ma zdrożeć 7% a węgiel 19%!!! Rząd nie jest aż tak głupi i widzi że ludzie uzależniają się od węgla i można pociągnąć z kieszeni Podwyżka cen gazu Kowalskiego który grzeje, gotuje i ma ciepłą wodę z gazu będzie kosztować ok 150 zł na rok... Warto się za taką kwotę męczyć z kominkiem i kotłownią w salonie? Pozostawiam to do Waszej decyzji. Dodam tylko że znam klientów naszych lub innych firm których łączny koszt gotowania, ogrzewania i przygotowania ciepłej wody wynosi 2500 zł / rok. Ja teraz wydaję prawie to samo na węgiel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRZYSKASIA 03.01.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 RACJA!!!!!!! ZUPEŁNIE SIE ZGADZAM TO BYŁ NASZ ZAMIAR-KOMINEK Z PŁASZCZEM ITD JAKIE SA ONE DROGIE!!!!RZECZYWISCIE LEPIEJ ZAINWESTOWAC JAK PISZESZ W COS INNEGO ALE TO DOPIERO PRZED NAMI -OGRZEWANIE JESZCZE DALEKA DROGA.ZAZDROŚCIMY WAM ZE MACIE TAK WSPANIAŁA POMOC-NIESTETY MY NIE MAMY TESCIA ANI OJCA BY MIELI JAKIS FACH W TEJ DZIEDZINIE ALE MOZE COS NAS OSWIECI W TRAKCIE JAK ZACZNIEMY BO TO DUZO JAK MOZNA ZROBIC Z POMOCA KOGOS A NIE PŁACIC FIRMIE -ILE NA TYM MOZNA ZAOSZCZEDZIC.POWILI ZBIERAMY PODSTAWOWY SPRZET-KUPUJEMY WIERTARKI,WKRETARKI BO JAK PRZYJDZIE CO DO CZEGO NIE MAMY NIC .MIESZKAMY W BLOKU W MAŁYM MIESZKANIU 2 POKOKOWYM.NIE MAMY BALKONU ,PIWNIC WIEC NIGDY NIE MYSLELISMY BY COS MIEC BO NIE MA GDZIE TRZYMAC TERAZ ZAKUPIONY SPRZET KUPUJEMY I WYWOZIMY PO RODZINIE INACZEJ NIE MOZNA.ALE ILE NAM JUZ DAJE RADOSCI KUPOWANIE TEGO SPRZETU-MOJA ZONA AZ SIE DZIWIE PIERSZA BIEGNIE NA DZIAŁ Z WIERTARKAMI ITD CZEGO BYM SIE NIGDY NIE SPODZIEWAŁ HAHA PIERWSZE COTO BIEGŁA NA CIUSZKI A TERAZ NAWET OGLADA SROBECZKI HAHA NIE MOZEMY SIE JUZ DOCZEKAC BY COS ZACZAC .TAKI DZIOENNIK JAK WASZ NAPRAWDE DUZO POMAGA TAKIM OSOBOM JAK MY NIC NIEWIEDZACYM ZRESZTA CHYBA KAZDY BUDUJE SIE PIERWSZY RAZ I NIE JESTESMY PIERWSI I OSTATNI KTORZY NIC NIE WIEDZA ALE PRACA WIEDZA PRAKTYKA CZYNI MISTRZA WIEC MAM NADZIEJE ZE KIEDYS MY W PRZYSZŁOSCI BEDZIEMY MOGLI SŁUZYC RADA INNYM NASZYM DZIENNIKIEM TAK JAK WY TERAZ NAM-BIEDNYM ZUCZKOM POZDRAWIAMY I SLEDZIMY ,CZEKAMY NA CIAG DALSZY I FOTKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 10.01.2007 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRZYSKASIA 11.01.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 JUZ NIE MOGLIŚMY SIE DOCZEKAC JAK PANSTWU IDZIE DALSZA PRACA CIESZYMY SIE BARDZO ZE TAK IDZIE DOBRZE.CZEKAMY Z NIECIERPLIWOSCIA NA KARZDY WPIS PANSTWA I OCZYWISCIE NA FOTECZKI .MY TEZ DZIAŁAMY OCZYWISCIE JUZ MAMY PIERWSZE ZDJECIA NASZEJ DZIAŁECZKI ALE JAK TO ZROBIC BY SIE POCHWALIC POKAZAC NIE WIEM JAK WKLEIC ZDJECIE ZACZYNA SIE CZEKANIE NA KAZDY PAPIEREK PODPIS ITD ALE JESTESMY CIERPLIWI BO CHYBA TO NAJWAZNIEJSZE JAK SIE NAM TROSZKE UZBIERA WIECEJ INFORMACJII ZAKŁADAMY DZIENNIK ALE NAJPIERW NAUKA ZAKŁADANIA I WKLEJANIA FOTEK POZDRAWIAMY CZEKAMY NA DALSZY CIAG [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 11.01.2007 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 JUZ NIE MOGLIŚMY SIE DOCZEKAC JAK PANSTWU IDZIE DALSZA PRACA CIESZYMY SIE BARDZO ZE TAK IDZIE DOBRZE.CZEKAMY Z NIECIERPLIWOSCIA NA KARZDY WPIS PANSTWA I OCZYWISCIE NA FOTECZKI .MY TEZ DZIAŁAMY OCZYWISCIE JUZ MAMY PIERWSZE ZDJECIA NASZEJ DZIAŁECZKI ALE JAK TO ZROBIC BY SIE POCHWALIC POKAZAC NIE WIEM JAK WKLEIC ZDJECIE ZACZYNA SIE CZEKANIE NA KAZDY PAPIEREK PODPIS ITD ALE JESTESMY CIERPLIWI BO CHYBA TO NAJWAZNIEJSZE JAK SIE NAM TROSZKE UZBIERA WIECEJ INFORMACJII ZAKŁADAMY DZIENNIK ALE NAJPIERW NAUKA ZAKŁADANIA I WKLEJANIA FOTEK POZDRAWIAMY CZEKAMY NA DALSZY CIAG [/img] Witam Na początku naszego dziennika jest napisane dokładnie przez Ricorę jak to wszystko poustawiać. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRZYSKASIA 11.01.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 przepraszam albo jestem chyba slepy haha nie moge znales jak to wszystko zrobic nie wyczytałem szukam gdzie to opisane i nic nie widze!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRZYSKASIA 11.01.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 przepraszam juz znalazłem a ja szukałem w komentarzach a nie w dzienniku pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elak1 13.01.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Witajcie, od paru miesięcy podziwiam wraz z mężem Wasze przedsięwzięcie i przyzwyczailiśmy się już regularnie odwiedzać tę stronę, patrząc na postępy w budowie. Zapewne nasze zainteresowanie Waszą pracą wypływa z faktu, iż również jesteśmy w trakcie realizacji "Słoneczka", jednak w naszym przypadku prace przebiegają nieco wolniej. Przyznaję, że możliwość czytania i oglądania waszych postępów w budowie dopingują nas i zachęcaja do działania. Cieszę się, że prowadzicie wirtualny Dziennik budowy - to naprawdę bardzo cenny dokument. Pozdrawiam i zycze powodzenia w dalszej realizacji inwestycji. Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 18.01.2007 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Witajcie, od paru miesięcy podziwiam wraz z mężem Wasze przedsięwzięcie i przyzwyczailiśmy się już regularnie odwiedzać tę stronę, patrząc na postępy w budowie. Zapewne nasze zainteresowanie Waszą pracą wypływa z faktu, iż również jesteśmy w trakcie realizacji "Słoneczka", jednak w naszym przypadku prace przebiegają nieco wolniej. Przyznaję, że możliwość czytania i oglądania waszych postępów w budowie dopingują nas i zachęcaja do działania. Cieszę się, że prowadzicie wirtualny Dziennik budowy - to naprawdę bardzo cenny dokument. Pozdrawiam i zycze powodzenia w dalszej realizacji inwestycji. Ela Bardzo dziękujemy! Na pewno powodzenie się przyda Cieszymy się, że komuś nasze "wypociny" pomagają i obiecujemy dalsze informacje. Pozdrawiamy! Magda z Tomkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 18.01.2007 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Prosze mi napisac dokładnie jakiej firmy jest ta wanna (nazwa IDEAL STANDARD???).Dzrzwi do kabiny jakiej firmy (symbol proszę), na dole będzie brodzik czy kafelki? Ile kosztują parapety zrobione przez stolarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 19.01.2007 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Prosze mi napisac dokładnie jakiej firmy jest ta wanna (nazwa IDEAL STANDARD???). Dzrzwi do kabiny jakiej firmy (symbol proszę), na dole będzie brodzik czy kafelki? Ile kosztują parapety zrobione przez stolarza? http://www.idealstandard.pl/ Drzwi - Koło - kabiny Niven na dole brodzik Pacyfik 120x80 Parapety jakies 100-120 zł za mb + malowanie i montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 19.01.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Hmmmm weszłam na tę stronę ideal standard ale teraz jeszcze prosze o pomoc jak się nazywa ta wanna. Bo ja jej nie mogłam znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts