Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GWC - 100 sposobów zmieszczenia jamnika pod szafą

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Powietrza nie trzeba nawilżać od tego jest dom.Dom dostarcza nadmiar wilgoci.Sposób wentylacji jest odpowiedzialny za wilgotność w domu a nie GWC.

Filtrowanie .No cóż.Mam filtr węglowy bo nie lubię zapachu palonych odpadów przez sąsiadów.No i ta cena.Ta cena.No i zimą na grawitacji może działać.No i możliwość współpracy z innymi rozwiązaniami ,żeby zimą +18oC do domu wlatywało.Tak daje moja rura.Pokażcie żwirowca który to potrafi.

wysokiej klasy filtry ...???

k... ludzie czy wy wychodząc z domu zakładacie maski p. pyłowe ...???

na wszystkich nieszczelnościach w chałupie też filtry ...???

centrala wentylacyjna wymusza filtry na wlocie i wylocie bo inaczej wymiennik by syfem zalazł, jak by go nie było to te filtry też były by zbyteczne ...

ogłupianie na maksa ...:mad:

" Jednak w przypadku hodowlanego, tak czy tak trzeba wkopać się w jego dno, poniżej granicy przemarzania. "

Opiłeś się czy za mało kawy rano?

Adam M.

Ze stawu hodowlanego przed zimą spuszczamy wodę, chwytamy ryby. Ryby idą do innego, zazwyczaj mniejszego w celu łatwiejszego odłowu przed świętami.

Stąd większość stawów na okres zimy jest bez wody.

Dziś założyłem filtr węglowy na wylocie GWC max-owego.

Zapach ziemi uleg znaczącej redukcji. Niestety nadal ją czuć. Być może przy mniejszym przepływie filtr wszystko wyłapie, ale przy obecnym wentylu nie daje rady.

Na dzień dzisiejszy ODRADZAM takie wynalazki. Nie po to budujemy coś z czego nie ma pożytku lub nie spełnia podstawowych założeń.

Tyle w temacie.

Temperatura z GWC nie jest ważna,16-18st.C na wyjściu to standart ale taka temperatura robi "cudowne rzeczy" tylko w domu jaśka i nydara,w pozostałych domach m.in u mnie taka temperatura na wyjściu z GWC nie ma żadnego wpływu na temperaturę w domu przy wydajnosci ok.100-200m3/h czyli ok.0,5 kubatury na h.

Co więcej,pod odpięciu GWC temperatura w domu urzymuje się na takim samym poziomie jak z GWC,czyli GWC nie jest warte nic w lecie ;)

Przez ostatnie tygodnie temperatura w domu nie przekroczyła 24,2st.C.

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?153301-GWC-wodny-quot-tymi-r%C4%99cami-quot-robiony&p=6062545&viewfull=1#post6062545

Temperatura z GWC nie jest ważna,16-18st.C na wyjściu to standart ale taka temperatura robi "cudowne rzeczy" tylko w domu jaśka i nydara,w pozostałych domach m.in u mnie taka temperatura na wyjściu z GWC nie ma żadnego wpływu na temperaturę w domu przy wydajnosci ok.100-200m3/h czyli ok.0,5 kubatury na h.

Co więcej,pod odpięciu GWC temperatura w domu urzymuje się na takim samym poziomie jak z GWC,czyli GWC nie jest warte nic w lecie ;)

Przez ostatnie tygodnie temperatura w domu nie przekroczyła 24,2st.C.

Po moim doświadczeniu z cuchnącej piwnicy, nie masz racji. Dwie wymiany na godzinę są wstanie obniżyć temperaturę.

Oczywiście nikt przy malych domkach nie dmucha 1000m3.h.

Czyli w sumie masz rację :rotfl: