nydar 31.08.2013 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Jasiek.Nie chodzi które lepsze.Chodzi że można.A że można to wiemy oboje. ps. nie wal łbem w te cegły bo odgniotków dostaniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 31.08.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Co złego jest w PV? Produkują prąd - to uniwersalne źródło energii. Sprzedać nawet można; u nas trudno ale ma być łatwiej. Ty jednak na poważnie. Kiedy potrzeba słońca to go niema.Tak w skrócie.Nie ten klimat ,nie ta szerokość geograficzna. Idea słuszna ale dla wybranych nacji.Nas wśród wybrańców niestety nie ma.Nawet wiatr nas olewa .GWC tylko zostaje .Przenosi nas o kilkaset km na zachód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 31.08.2013 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Jesteś laureatem konkursu "Wiem Wszystko"? Jak nie to dlaczego uważasz, że zjadłeś wszystkie rozumki? a ciebie to się czasem nie dotyczy ..?? doklejasz wszystkim metki a siebie nie zauważasz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 31.08.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Ty jednak na poważnie. Kiedy potrzeba słońca to go niema.Tak w skrócie.Nie ten klimat ,nie ta szerokość geograficzna. Idea słuszna ale dla wybranych nacji.Nas wśród wybrańców niestety nie ma.Nawet wiatr nas olewa .GWC tylko zostaje .Przenosi nas o kilkaset km na zachód. Trzeba inaczej podejść do tematu. Jeśli materiał na dach (dachówka) kosztuje mnie 40k, to na połać południową muszę wydać 20k. Za 20k to ja kupię paneli PV o tej samej powierzchni. Tutaj nie ma nad czym się zastanawiać. W lecie zamiast GWC o marnym efekcie będzie mi pracowała klima zasilana energią z PV a i na CWU i cały dom. Nadmiar może kiedyś będę mógł sprzedać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 31.08.2013 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Jesteś laureatem konkursu "Wiem Wszystko"? Jak nie to dlaczego uważasz, że zjadłeś wszystkie rozumki? PV nasi zachodni sąsiedzi posiadają w zastraszających ilościach. Sądzisz, że nie potrafią myśleć i liczyć? Polityka państwa inna .A jak polityka to nie ekonomia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 31.08.2013 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 (edytowane) no wiesz zawsze jest ten pierwszy raz ... A jednak Nobel się kroi Takie rzeczy to tylko karolek łyka Jak dla mnie calkiem niezle - bo odzyskuje cieplo slonecznego lata przez GWC Karolek,w jaki sposób nydar te ciepło przechowuje w nie izolowanym gruncie aż do zimy i przez zimę wykorzystuje ? Przecież wg nydara grunt pod domem jest "zmrożony". Bzdura bzdurą pogania... Edytowane 31 Sierpnia 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 31.08.2013 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Trzeba inaczej podejść do tematu. Jeśli materiał na dach (dachówka) kosztuje mnie 40k, to na połać południową muszę wydać 20k. Za 20k to ja kupię paneli PV o tej samej powierzchni. Tutaj nie ma nad czym się zastanawiać. W lecie zamiast GWC o marnym efekcie będzie mi pracowała klima zasilana energią z PV a i na CWU i cały dom. Nadmiar może kiedyś będę mógł sprzedać. To mówisz że PV nie wymagają blachy,dachówki czy strzechy. A GWC w dobrze zaprojektowanym i wykonanym domu to ful wypas Latem.nie potrzebna jest klimatyzacja.Jaśkowe wyniki potwierdzają.Moje gorzej bo ja mam problem architektoniczny.Ale 25 czy 26 latem przy przeszło 30 na zewnątrz to też nieźle.W gaciach można po chałupie chodzić..Taka forma wolności . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 31.08.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Jak wiem to piszę jak nie wiem to nie udaję, że wiem i bzdur nie wypisuję. Ale widzę, że nie masz już kompletnie nic do powiedzenia więc dlatego się czepiasz personalnie? a gdzie ja coś udaje czy piszę bzdury ...? wszystko jest do sprawdzenia ... myślisz że te wycieczki forumowiczów do mojej chałupy to z jakiego niby powodu...? cyferki z pomiarów to też niby wyssane z brudnego palucha ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 31.08.2013 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Jak wiem to piszę jak nie wiem to nie udaję, że wiem i bzdur nie wypisuję. Ale widzę, że nie masz już kompletnie nic do powiedzenia więc dlatego się czepiasz personalnie? Co ma polityka do położenia geograficznego? Bo o tym chyba autorytarnie się wypowiadałeś pisząc "nie ta szerokość geograficzna." No bo sensu u nich nie ma.Państwo dokłada to se założyli. A co durne państwo daje to trzeba skorzystać.Bo eko i takie tam. Ale ostatnio jakby to państwo zaczęło się wycofywać i przyrost PV jakby diabli wzięli.Nasze mądrzejsze i na ekobełkot nie dało się nabrać ,no i bardziej chytre do rozdawnictwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 31.08.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 (edytowane) Mozna miec i 22 stopnie jak sie odpowiednia dluga rura poprowadzi nawiew, ale czy to jest sprawnosc odzysku ciepla z wywiewu czy z temperatury dostarczonej przez CO? Sprawdź temperatury w zimie jak zalecałem,nawet bez GWC to zdziwisz się "sprawnością" reku Oszczędzisz na wycieczkach do jaśka bo wszystko Ci się wyjasni Edytowane 31 Sierpnia 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 31.08.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 a gdzie ja coś udaje czy piszę bzdury ...? wszystko jest do sprawdzenia ... myślisz że te wycieczki forumowiczów do mojej chałupy to z jakiego niby powodu...? cyferki z pomiarów to też niby wyssane z brudnego palucha ... Jasiek a może jaką spółkę z nieograniczoną odpowiedzialnością byśmy założyli.No bo w sumie wiemy jak. A im się wydaje.To znaczy szef tak karze pisać. No tak ale ta odległość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 31.08.2013 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 To mówisz że PV nie wymagają blachy,dachówki czy strzechy. A GWC w dobrze zaprojektowanym i wykonanym domu to ful wypas Latem.nie potrzebna jest klimatyzacja.Jaśkowe wyniki potwierdzają.Moje gorzej bo ja mam problem architektoniczny.Ale 25 czy 26 latem przy przeszło 30 na zewnątrz to też nieźle.W gaciach można po chałupie chodzić..Taka forma wolności . Ależ nie neguje GWC. Mi GWC w domu wystarczy, nie będę stosował klimy. Poleciałem za daleko. Ale tak jak napisałem też można i nie wolno tego negować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 31.08.2013 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Jeszcze raz: Polityka wmawia że warto to czego nie warto.Prościej nie potrafię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 31.08.2013 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Sam najlepiej wiesz, że dom domowi nie równy więc coś co się sprawdza w jednym nie musi w drugim. Dlatego twierdzenie na tej podstawie, że jakieś rozwiązanie w jednym domu jest lepsze od innego w innym jest po prostu bzdurą. no fakt ... na takiej zasadzie jak w moim domu działają już dwa inne budynki i efekty porównywalne więc jak to w końcu jest...? zbieg okoliczności...? trzecia instalacja na tą samą modłę się robi i obstawiam że wyniki także będą porównywalne ... taki układ zawsze się sprawdzi bo działa zgodnie z fizyką ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 31.08.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 "karolków" załapiecie na forum a wiesz to z doświadczenia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 31.08.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Ależ nie neguje GWC. Mi GWC w domu wystarczy, nie będę stosował klimy. Poleciałem za daleko. Ale tak jak napisałem też można i nie wolno tego negować. FM to starcie idei i poglądów na budowanie a głównie marketing producentów ,więc wszystko wolno.Nawet to,że GWC to bzdura. Wiesz pkt. widzenia od pkt.siedzenia.Ja handmadowiec jestem to komercja nie zanadto do mnie przemawia.Bo oszukuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 31.08.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Zawsze musisz mieszać? Geografia pokazuje, że i u nas mogą produkować. O to tylko chodzi. Prościej nie potrafię. Zima. 10-15dni ze słońcem .K,,,rwa jego mać nie idzie prościej .Atlantyk podsyła .Nie damy mu rady .Przynajmniej na tą chwilę.Będzie technologia na chmury założę PV.Proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 31.08.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Odległość nie gra roli,Ty ściemniasz,jasiek robi a "karolków" załapiecie na forum Tylko najpierw uzupełnij ceny: A tobie się zupełnie wełbie pomieszało.Pamiętaj to co w sieci to na zawsze.Wnuki poczytają.Oj wstyd będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 31.08.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Odległość nie gra roli,Ty ściemniasz,jasiek robi a "karolków" załapiecie na forum Tylko najpierw uzupełnij ceny: Arturo, kto jak kto ale Ty na temat "naganiania" sie nie wypowiadaj, bo swoim podwojnym tutaj bytem juz nam pokazales ile jestes wart. Ceny Nydara podane sa w jego watku. Tylko tu sie nie o ceny rozbija, tylko o efektywnosc konretnego rozwiazania. Chcesz porownywac ceny? To porownaj cene swojej PC do syfonu Jaskowego. I jak wyglada sensownosc takiej inwestycji? Bo Ty sie w wannie we wlasnych wymoczynach dokladniej umyjesz niz Jasiek pod prysznicem, czy to jest ten Twoj koronny argument? Mowiles cos o czterokolowcu? Jak to sie ma do Twojego taplania we wlasnych brudach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 31.08.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 FM to starcie idei i poglądów na budowanie a głównie marketing producentów ,więc wszystko wolno.Nawet to,że GWC to bzdura. Wiesz pkt. widzenia od pkt.siedzenia.Ja handmadowiec jestem to komercja nie zanadto do mnie przemawia.Bo oszukuje. To może dasz się namówić na reku tymi ręcami ? Zima. 10-15dni ze słońcem .K,,,rwa jego mać nie idzie prościej .Atlantyk podsyła .Nie damy mu rady .Przynajmniej na tą chwilę.Będzie technologia na chmury założę PV.Proste. Poczytaj o amorficznych. Nie potrzebują czystego nieba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts