witek_myslowice 17.03.2014 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Bez porównania więcej da kWh !!! Przecież gwc podgrzewa powietrze przed rekuperatorem - to i o tyle cieplejsze będzie wyrzucane z domu. A pompa ciepła ma przy - 25 COP 3 z hakiem Gwc zimą nie ma żadnego znaczenia energetycznego. Czyli ziemia jest płaska. To już sie wole nie odzywać. Dobrze że mamy 21wiek. Co z tym Sanepidem - ma Pan ta ekspertyzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 17.03.2014 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 I jest realna szansa na pozyskanie wystarczających dla domu ilości ciepła? Po 2 latach użytkowania, zacząłem montować innym ( znaczy ja "rozprowadzenie" a kanałówkę, od tego fachowcy) teraz minęła 4-ta zima i ani razu w sklepie czy w mieszkaniu lampka termostatu mi się nie zapaliła! Poza tym, gdyby nawet jakieś tańsze urządzenie, to przecież są kable w podłodze. Pan Sobie wygoogluje Nowe rozwiązania na co dzień katalog produktów 2012/2013 seria M i MR SLIM chyba 2 pozycja w googlach i str. 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 17.03.2014 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Czyli ziemia jest płaska. To już sie wole nie odzywać. Dobrze że mamy 21wiek. Co z tym Sanepidem - ma Pan ta ekspertyzę? Dyrektor sanepidu w Kielcach stwierdził, ze: Nigdy takich badań nie robili, nie mają nawet pracowni mykologii i w ogóle nie są od tego - to działka PZH! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatanka 17.03.2014 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Ciagle nie rozumiem dlaczego wszyscy upieraja sie na tichelmana. Jak bym budowal gwcr to kazda nitka miala by wlasna czerpnie i wyrzutnie.Zaleje tichelmana i masz calosc do wyrzucenia. zaleje 1 nitke to ja zamykasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 17.03.2014 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Ciekawa koncepcja... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 17.03.2014 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Ciagle nie rozumiem dlaczego wszyscy upieraja sie na tichelmana. Jak bym budowal gwcr to kazda nitka miala by wlasna czerpnie i wyrzutnie. Zaleje tichelmana i masz calosc do wyrzucenia. zaleje 1 nitke to ja zamykasz. ja proponuję zdublowanie wszystkich instalacji bo w razie W zawsze można się przełączyć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 17.03.2014 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Potrojone byłyby pewniejsze... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 17.03.2014 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 17.03.2014 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Eee... a to nie lepiej od razu multiplikować całe domy z mieszkankami (żony/partnerki/kochanki) do obsługi? Wróćcie do tematu o GWC a nie o burdelach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 17.03.2014 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Tak sobie dumam nad moją wentylacją i się zastanawiam czy rozprowadzenie do nawiewów z GWC mogę zrobić w podłodze ? i czy można sobie pozwolić na taką rozrzutność aby zużyte powietrze wywalać poza dom bez przepuszczenia przez reku ? Ma tak ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 17.03.2014 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 od tych koncepcji to już głowa puchnie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vega1 17.03.2014 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 nie musisz marnować powietrza "odpadowego".Oto jest idealne rozwiązanie takiego przypadku: http://www.biawar.com.pl/index.php/pompy-ciepla/f370/menu-id-603.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 17.03.2014 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 nie musisz marnować powietrza "odpadowego". Oto jest idealne rozwiązanie takiego przypadku: http://www.biawar.com.pl/index.php/pompy-ciepla/f370/menu-id-603.html Idea słuszna tyle że cena kosmiczna. No i ta grzałka 8kW zastanawiająca.Ciekawe co by było jakby tak ją od prądu zimą odłączył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vega1 17.03.2014 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 z taką grzałką jest tak: lepiej mieć i nie użyć, niż nie mieć i żałować.Cena nie zabija. Pompa ciepła z zbiornikiem CWU od markowego producenta... Odpada Ci DZ a to już kolejna oszczędność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 17.03.2014 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 A ja durny nie myślałem że można tyle zaoszczędzić.Biorąc pod uwagę jej żywotność i koszty napraw oraz konserwacji, nie sądzisz że wyjdzie na to samo jak bym grzał trochę więcej w domu?W ostateczności mogę zainwestować w jaką markową grzałkę .Podaj jakieś za 3000PLN to wtedy, kto wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 18.03.2014 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 No to po coś na forum zaglądał! Wiem, że tak jest, że chciałoby się temat budowy zamknąć i zapomnieć ale nie ma łatwo;) Przyznam szczerze, że czasem żałuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 18.03.2014 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 a ja durny nie myślałem że można tyle zaoszczędzić. Biorąc pod uwagę jej żywotność i koszty napraw oraz konserwacji, nie sądzisz że wyjdzie na to samo jak bym grzał trochę więcej w domu? W ostateczności mogę zainwestować w jaką markową grzałkę . Podaj jakieś za 3000pln to wtedy, kto wie. immerwater 80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 18.03.2014 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Przyznam szczerze, że czasem żałuje to tak jak większość ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 18.03.2014 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 to tak jak większość ... Zadowoleni na fora nie zaglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 18.03.2014 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Zadowoleni na fora nie zaglądają. I znowu twierdzenie bez pokrycia, taki np. R&K zagląda chociaz swoją budowę zakonczył i jest zadowolony, z drugiej strony nie wszyscy niezadowoleni zaglądają na fora. Jezeli mozna to proszę przedstawic jakies dane, statystyki, posiada Pan takie dane?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts