Gość Arturo72 19.06.2014 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 Zapodane w innym temacie ale tutaj się przyda: Dzisiaj podziurawiłem swoje kanały i sprawdziłem dokładnie co i jak i wnioski mam mizerne,a więc: temperatura na zewnątrz w trakcie mierzenia 26,5st.C,temperatura w domu 23,3st.C,temperatura z GWC 1m ponad wyjściem do domu 15,3st.C,temperatura z GWC przed wejściem do reku 18,7st.C,temperatura na wywiewie przy anemostacie 23,9st.C,temperatura na nawiewie przy anemostacie 24,3-24,8st.C (!),temperatura na wyrzutni 20,1st.C,reku na 280m3/h czyli ok.0,8kubatury/h,kanały termofleks z izolacją 2cm. Wniosek,że zimno/ciepło ucieka nie wyobrażalnie przez nie zaizolowane kanały na poddaszu. Wniosek II,muszę porządnie zaizolować kanały Wniosek III,wymiennik ciepła w reku działa dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 19.06.2014 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 Arturo72 - a czego oczekiwałeś po 2 cm izolacji na kanałach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 19.06.2014 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 Arturo72 - a czego oczekiwałeś po 2 cm izolacji na kanałach . Niczego nie oczekiwałem,zdawałem sobie sprawę z tego,że 2cm to tak jakby nic i o tym już dawno pisałem Dzisiaj faktycznie utwierdziłem się w przekonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 19.06.2014 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 To miło że potwierdzasz oczywistość .PS - tak woda jest mokra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek_myslowice 21.06.2014 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 GWC nie jest po to aby było widać różnice temp. ale w jakimś celu. Co jest celem tych różnic temp.? Dużo pisania Ten wykres wiele mówi co potrafi żwirowy GWC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 21.06.2014 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Patrzac na ten wykres to mozna oszacowac ze zwirowy GWC jest przydatny do eksploatacji 11mies. w roku. Na wykresie widac różnice temperatur przed i za GWC W przeciwieństwie do osób które GWC nie potrzebują, ważam że powinno działać non-stop i jest mi to potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 21.06.2014 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Jo, i tyczy się to wielu innych rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 03.07.2014 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 dla zainteresowanych: Na "odrestaurowane"j witrynie REHAU w dziale "Do Pobrania", jest dostępny AWADUKT THERMO, tym razem już nie uszkodzony, w pełni instalowalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 04.07.2014 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 W przeciwieństwie do osób które GWC nie potrzebują, ważam że powinno działać non-stop i jest mi to potrzebne No właśnie. Po co w ogóle wyłaczać GWC ? Nie może pracować non stop ? Po co te przepustnice i sterowanie. Niech leci non stop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 04.07.2014 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 No właśnie. Po co w ogóle wyłaczać GWC ? Nie może pracować non stop ? Po co te przepustnice i sterowanie. Niech leci non stop. U mnie leci non stop z GWC ale jakiś specjalnych cudów z tego powodu nie zauważyłem. Ani chłodzi ani grzeje czyli pic na wodę fotomontaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 05.07.2014 00:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 co tylko dowodzi, że jak się ma GWC, to nie można sobie byle jak domu postawić, bo tego nie wykorzystamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 05.07.2014 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 U mnie leci non stop z GWC ale jakiś specjalnych cudów z tego powodu nie zauważyłem. Ani chłodzi ani grzeje czyli pic na wodę fotomontaż Non stop masz na myśli cały rok ? A jak nie widzisz różnicy to pewnie dlatego, że nie wyłączałeś. GWC stabilizuje Ci temp. w domu, choć tego w ogóle nie czujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 05.07.2014 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 GWC które coś ma dawać to opór. Jak nie potrzebujemy tego co daje GWC (bo requ bez niego zimą daje to samo co z) to po co ten opór? moja wentylacja cały okrągły rok działa sobie z tym "oporem" i ma się całkiem dobrze ... cały sezon grzewczy nabijam sobie grunt zimnem na lato a całe lato ciepłem na zimę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 05.07.2014 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 moja wentylacja cały okrągły rok działa sobie z tym "oporem" i ma się całkiem dobrze ... cały sezon grzewczy nabijam sobie grunt zimnem na lato a całe lato ciepłem na zimę ... Pamiętasz jaką miałeś temp. na wyjściu z GWC w marcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 05.07.2014 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 moja wentylacja cały okrągły rok działa sobie z tym "oporem" i ma się całkiem dobrze ... cały sezon grzewczy nabijam sobie grunt zimnem na lato a całe lato ciepłem na zimę ... Są tacy którzy tego nigdy nie zrozumieją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 05.07.2014 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 moja wentylacja cały okrągły rok działa sobie z tym "oporem" i ma się całkiem dobrze ... cały sezon grzewczy nabijam sobie grunt zimnem na lato a całe lato ciepłem na zimę ... Koego ty to nie wiem co masz za wynalazki ale Tobie wszystko działa tak jak powinno działać szkoda że nie u każdego , mam ggwc i na termometrach pokazuje mi 19 C na zasilaniu mam włączoną pompe drugi dzień 24 h i zastanawiam sie czy na noc nie wyłączać bo jak niby glikol ma 19 C a nie raz jest mniej w nocy to zamiast chłodzić to ggwc bedzie delikatnie pod bijać do góry temp jak np w nocy bedzie 17 C czy sie myle ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 05.07.2014 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 a i na ile ma chodzić procent centrala w dzień jak jest upał a ile w nocy jak jest chłodniej ??czy dzien 75% a noc 100%?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 05.07.2014 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Pamiętasz jaką miałeś temp. na wyjściu z GWC w marcu? którego dnia ...? 1,03 - 8,8* 31,03 - 9,9* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 05.07.2014 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 a i na ile ma chodzić procent centrala w dzień jak jest upał a ile w nocy jak jest chłodniej ??czy dzien 75% a noc 100%?? ma chodzić na max aż temp. powietrza wylotowego z chałupy spadnie do wymaganego poziomu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 05.07.2014 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 A nikt nie twierdzi, że źle ale bez oporów działa wyraźnie lepiej. a co takiego działa inaczej / lepiej ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts