budowlany_laik 21.08.2015 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Kiedyś ktoś w tym temacie podawał producentów nagrzewnico-chłodziarki do GGWC. Były nawet zdjęcia jak ona wygląda. Teraz gdy potrzebuję te informacje to nie mogę ich znaleźć. Zatem podpowiedzcie mi kto to robi. Dość intensywnie przymierzam się aby w końcu połączyć te wszystkie moje rurki w 1 funkcjonująca całość. Ja mam z Juwentu: http://www.juwent.com.pl/20/produkty/ogrzewanie/wymienniki_ciepla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 21.08.2015 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Był tu na forum jeszcze kszhu ktory byl bardzo zadowolony ze swojego MAX-owaca. Niestety usunął swój dziennik. On był zadowolony, ale czy to był dobry GWC ? Wątpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 21.08.2015 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Bo dobry to Twój? :lol: Działał. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 21.08.2015 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Bo dobry to Twój? :lol: Działał. Adam M. Mój jest najmojszy Jego zapewne działał, to fakt. Mój maluch, którego sprzedałem 20 lat temu też działał i pewnie działałby do dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doolgal 21.08.2015 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Zobacz moje filmiki. Pierwszy w podpisie, reszta https://www.youtube.com/channel/UCbhlZk5deXJ6F3NaHc5a15g jak rozumiem, inwestycja śmierdząco-nieudana i nie polecasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fmarek 22.08.2015 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Jaka diagnoza przyczyn? Coś w założeniach nieprawidłowo przyjęte? Materiał wadliwy czy warunki gruntowe kiepskie?Zbudowałem żwirowy- ok. 22 m3, granulacja od 32 wzwyż- i próbnym dmuchaniu żadnych smrodków czy nawet piwnicznych zapachów nie stwierdziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 22.08.2015 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Wyjątkowo mało dobre miejsce na taki GWC było, jak pamiętam.Geologia namieszała.Podciekało z okolicznych pól... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw17 23.08.2015 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Cztery miesiące temu przeryłem wątek wzdłuż i wszerz i z tego co pamiętam tylko Klaudiuszowi X GWC ceramiczny sprawiał takie problemy. Sam za 2 tygodnie będę stawiał ceramicznego.Porothermy już są muszę tylko znaleźć czas aby postawić tą ścianę poziomą. Dzięki również Adamowi i reszcie ferajny za temat z GWC i wentylacją mechaniczną. Dzięki zawartej w nich wiedzy zrobiłem dwa miesiące temu, samodzielnie wentylacje mechaniczną która pięknie śmiga. Ukoronowaniem prac będzie zbudowanie i podłączenie GWC ceramicznego. Nie omieszkam zrobić zdjęć i pochwalić się tym cudem na forum:D. Pozdrawiam Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giacon 25.08.2015 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Witam Podpowiedzcie mi, czy ma sens robienie małego żwirowca, powiedzmy 1,5m na 1,5m na 0,8m głębokości, który miałby się znajdować na końcu GWC rurowego o długości 60m fi 200? Czy da to dodatkowy efekt w postaci wstępnego ochłodzenia lub nagrzania powietrza? I przede wszystkim, czy wentylator, pokona opory takiego żwirowca i 60 m rury za nim? Zawsze chciałem zrobić żwirowiec ale niestety wokół domu mam glinę a żonka nie chce słyszeć o żadnej górce piachu Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasek79 29.08.2015 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Witam, mam pytanie, w moich otoczakach trafiają się czasami kamienie wapienne, czy może być problem z degradacją wapienia, pozdrawiamPiotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 29.08.2015 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Kiedyś ktoś w tym temacie podawał producentów nagrzewnico-chłodziarki do GGWC. Były nawet zdjęcia jak ona wygląda. Teraz gdy potrzebuję te informacje to nie mogę ich znaleźć. Zatem podpowiedzcie mi kto to robi. Dość intensywnie przymierzam się aby w końcu połączyć te wszystkie moje rurki w 1 funkcjonująca całość. Mam do odsprzedania. Wiesz gdzie mnie szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw17 04.10.2015 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2015 Cześć,wczoraj zasypałem mojego GWC ceramicznego i od dzisiaj działa pełną parą.Mam za to jedną wątpliwość, czy na czerpniach powinny być założone filtry pyłowe G2?Mieszkam w szczerym polu przy drodze żużlowej i przy obecnej suszy pyłów jest od groma.Czy jeśli te pyły dostaną się do GWC ceramicznego nie spowodują pogorszenia jego parametrów pracy (przykre zapaszki, żyjątka)?Proszę o sugestie. Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 04.10.2015 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2015 (edytowane) Załóż siatkę na wlocie i wylocie by uniknąć wchodzenia komarów.Osobiście bym założył dodatkowo jakiś filtr, choćby zwykłą tanią owatę.Ceramiczny gwc ma inne właściwości w porównaniu do tego z otoczakami. Edytowane 4 Października 2015 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw17 17.10.2015 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2015 Dzięki klaudiusz_x za odpowiedz. Założyłem na czerpnie filtr G2. Mam przewymiarowany wentylator tak więc daje sobie spokojnie radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibuch 22.10.2015 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Witam Podpowiedzcie mi, czy ma sens robienie małego żwirowca, powiedzmy 1,5m na 1,5m na 0,8m głębokości, który miałby się znajdować na końcu GWC rurowego o długości 60m fi 200? Czy da to dodatkowy efekt w postaci wstępnego ochłodzenia lub nagrzania powietrza? I przede wszystkim, czy wentylator, pokona opory takiego żwirowca i 60 m rury za nim? Zawsze chciałem zrobić żwirowiec ale niestety wokół domu mam glinę a żonka nie chce słyszeć o żadnej górce piachu Bart3z zrobił coś podobnego tylko u niego raczej rura jest dodatkiem do żwirowego. Ja myślę właśnie o takim jak Ty, no może trochę większym. Głównie ze względu na wilgotność powietrza. Liczę, że wstępnie podgrzane w rurze powietrze w tym żwirowym złapie trochę wilgoci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibuch 22.10.2015 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Nieprawda - od 2 lat moje 310 m2 ( 40m2 garaż ) + 140m2 nieużytkowego strychu , latem chłodzę z powodzeniem PC PW , reku z GGWC. Na parterze 23 , na piętrze 23-23,5 , strych 24 C. Komfort chłodzenia nieporównanie lepszy niż klima ( wiem bo mam w pracy ) . Nie przeczę jak ktoś ma wystawkę południową okien na tzw. poddaszu użytkowym to może mieć latem problem i bez klimy nie da rady . PS. jeszcze jeden dowód że pełna kondygnacja jest lepszym rozwiązaniem niż skosy na tzw.poddaszu użytkowym. czy PC PW to - pompa ciepła powietrze woda? bo nie mogę zrozumieć sensu wypowiedzi. masz reku z GGWC i za tym pompa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 22.10.2015 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 czy PC PW to - pompa ciepła powietrze woda? bo nie mogę zrozumieć sensu wypowiedzi. masz reku z GGWC i za tym pompa? Chłodzenie pompą odbywa się nie zależnie - chłodzenie podłogówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 27.11.2015 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Jakie macie teraz temperatury z GWC ? Po ostatnich przymrozkach u mnie spadło z 10,5°C do 9,5°C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 27.11.2015 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 11,5 w nitce pod nieogrzanym garażem. Pod domem postaram sie zmierzyć jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 27.11.2015 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 11st na dzień dzisiejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts