KrzysiekMarusza 09.07.2006 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Sąsiad zwrócił się do mnie o możliwość przeprowadzenia linii zasilającej do swojej posesji nad moją działką. Czy ktoś wie, czy są potem jakieś ograniczenia na budowanie pod tą linią ? Zamierzam tam postawić garaż .... pozdr - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 10.07.2006 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Qrcze - nikt nic nie wie ?albo wszyscy na budowach - to powodzenia ! pozdr - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 10.07.2006 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Może bezpieczniej byłoby połozyć kabel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 10.07.2006 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 tak są ograniczenia, chyba 3 metry dla NN z każdej strony od osi kabla (napowietrznego).Przez moją działkę biegnie sieć NN i dlatego coś mi się o uszy obiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 10.07.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 od takiego kabla biegnącego w ziemi też musi być zachowana odległość, wiem bo przez moją dziłkę biegnie woda hehe, niezłą sobie wybrałam Od wody (z tym że jest to sieć rozprowadzająca a nie przyłącze domowe) musi być około 2m do budynku, więc od prądu pewnie podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zxl 12.07.2006 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 WitamOdległość zależy od części budynku do której zbliża się linia. Dla tarasu ,balkonu i innych łatwo dostępnych wynosi 2,5m dla trudnodostępnych (dach) może zbliżyć się do 1m.Tyle teoria. Praktyka wygląda tak że jeżeli nadgorliwy urzędnik dopatrzy się na twojej działce linii to pozwolenie na garaż odsuwa się w czasie dość sporo. Jeżeli to możliwe najpierw postaw garaż a potem pozwól sąsiadowi na przeprowadzenie liniii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 12.07.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Wynegocjuj z sąsiadem że zgadzasz się na kabel w ziemi ale nie na linię napowietrzną. Raz że wygląda to nieciekawie, dwa - zaniża wartość działki, trzy - a niech się zerwie. ja mam nad działką linię średnionapięciową i naprawdę wolałbym jej nie mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts