Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Afryka

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 98
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja bylam jako dziecko 4 lata w Nigerii :D

Na poczatku bylam przerazona ta bieda. Mieszkalismy w miescie Lagos, ktora w tych czasach byla stolica Nigerii. W miescie bylo "normalnie" ale na obrzezach tragedia. Bieda bieda bieda :cry: Raczej tego kraju nie polecam na wycieczke bo teraz jest tam jeszcze bardziej niebezpiecznie.

Niemniej jednak przezylam tam sporo i mam SUPER wspomnienia :D

wiec tak (...) monopolowy blisko 8)

(...)z sąsiedztwa nie mogą zalatywać zadne "kulwy"

połączone z muzyką jakby kto z 10 pietra do ocynkowanego wiadra loł

to się nazywa - wzajemnie wykluczające się parametry ;-)

a z bliższych wycieczek to za 2-3 lata bede skrzykiwał ludzi coby w pare terenówek przepromować baltyk i pojechac zwiedzając na sam polnocny koniec norwegii/szwecji ...

(tylko narazie ani kasy ani terenówki )

Z opowieści znajomych którzy coś podobnego przetrenowali wynika że jeśli latem to terenówka nie konieczna - wystarczy normalny, sprawny samochód. Też się piszę :-)

Nowa Zelandia to moja " podróż marzeń "

Może kiedyś

A moja Brazylia, Argentyna i Puszcza Amazońska ( tylko czy zdaze zanim ja calkowicie wyrąbią? ) i spotkanie oko w oko z jaguarem (takim troche wiekszym "kotkiem" nie z samochodem )

zielonooka - skąd te samobójcze myśli? A na poważnie - jak któraś z Was by się wybierała - skrobnijcie - może udałoby mi się też dołączyć ;-) :-)

A moja Brazylia, Argentyna i Puszcza Amazońska ( tylko czy zdaze zanim ja calkowicie wyrąbią? ) i spotkanie oko w oko z jaguarem (takim troche wiekszym "kotkiem" nie z samochodem )

zielonooka - skąd te samobójcze myśli? A na poważnie - jak któraś z Was by się wybierała - skrobnijcie - może udałoby mi się też dołączyć ;-) :-)

Hmmm.............,nie wiem, ale marzeniem mojego zycia (jednym z wielu :wink: ) jest zobaczenie jaguara na wolnosci :D 8) :D

Nawet jesli to bedzie ostatnia rzecz jaka w zyciu dane mi bedzie zobaczyć 8) :wink:

marzeniem mojego zycia (jednym z wielu :wink: ) jest zobaczenie jaguara na wolnosci :D 8) :D

Nawet jesli to bedzie ostatnia rzecz jaka w zyciu dane mi bedzie zobaczyć 8) :wink:

Marzenie ściętej głowy. Jeśli nawet by się udało, to musiałabyś go oglądać w świetle reflektora - mało romantycznie, albo w kompletnej ciemności - mało praktycznie. My, zwierzęta, unikamy ludzi.

Byłem raz w okolicy, w której bywa jaguar. Widziałem go tylko oczyma wyobraźni i to mi wystarczyło.

kurna nie byłem w Argentynie :evil:

idem sie powiesić ...

to jak rozumiem grupa trzymajaca ...tfu! grupa odkrywcow Puszczy Amazonskiej sie rozrosla do:

- Maxtorki 8)

- Bogusa :roll:

-Zochny :p

- mnie :wink:

oraz kolegi selimma o ile tenze sie nie powiesi :o

po długim namysle stwierdzam ze w puszczy mieszkają Amazonki

i nie-bedem-sie-wieszać 8)

cieszycie sie ...????

marzeniem mojego zycia (jednym z wielu :wink: ) jest zobaczenie jaguara na wolnosci :D 8) :D

Marzenie ściętej głowy. Jeśli nawet by się udało, to musiałabyś go oglądać w świetle reflektora - mało romantycznie, albo w kompletnej ciemności - mało praktycznie. My, zwierzęta, unikamy ludzi.

Byłem raz w okolicy, w której bywa jaguar. Widziałem go tylko oczyma wyobraźni i to mi wystarczyło.

mi nie wystarczy w wyobrazni - ja chce w rzeczywistosci

i chce go pogłaskać :roll:

ps. i nieprawda ze w nocy :wink: one poluja takze w dzień :evil: :wink:

np. łowia ryby - na discovery widziałam :evil: :D

kurna nie byłem w Argentynie :evil:

idem sie powiesić ...

to jak rozumiem grupa trzymajaca ...tfu! grupa odkrywcow Puszczy Amazonskiej sie rozrosla do:

- Maxtorki 8)

- Bogusa :roll:

-Zochny :p

- mnie :wink:

oraz kolegi selimma o ile tenze sie nie powiesi :o

po długim namysle stwierdzam ze w puszczy mieszkają Amazonki

i nie-bedem-sie-wieszać 8)

cieszycie sie ...????

a czemu? :o :(

bo ten....bysmy cie wystawiły jako przynęte na jaguara :roll:

- jak bys sie tak troszke podpsuł (a w upale i duzej wilgotnosci to szybko by poszlo - raz dwa :D :D :D )i nabrał kruchości to by cie jaguar zwąchał i by przyszedł :wink:

nie badz taki już nieuzyty i niekolezeński :wink: :D