zielonooka 15.07.2006 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 Jak co Zochna to i za reke mozna Selima mozna znaczy selima to mozna zawsze podrapać po pleckach ...tylko długo! o rany - to mówie juz 100ny raz ! jedz do amazonii badz przyneta na jaguara - on cie juz podrapie pazurami (nie tylko po pleckach) a swoja droga - jakie wymagania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 16.07.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Powiem Ci Zielonooka , ze marzenia sie spelniaja . Jedne z moich kilku sie spelniaja wlasnie , to nie bede taka i Tobie tez pozycze tego spotkania z jaguarem Z Afryki na poczatek chyba pojade jednak do Maroka Wbrew pozorom Afryka na północ od sachary to jest bardziej (kulturowo, etnicznie, gospodarczo, fauną, florą) związana z europą niż z afryką - ot przypadkowo leży w afryce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 16.07.2006 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Zochna - w Argentynie mają tam całodowe sklepy z mielonką ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 16.07.2006 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 wlasnie nie maja. To jest taka nisza w argentynskim rynku. Oni tam caly czas tylko asado i asado . A mielonki nie uswiadczysz strasznie tam ciezko maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 16.07.2006 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 A propos RPA : Zasada numer jeden : po zmierzchu nie wolno się zatrzymywać samochodem- nawet jak jest czerwone światło. Zasada numer dwa - dla panów only : kobiety mają albo AIDS albo gruźlicę - jeśli już to szukamy takiej co kaszle. Zasada numer trzy : nie leżymy na leżaczku przy basenie hotelowym 0 nawet jak "nie jest tak gorąco". Skóra z twarzy odpada potem w jednym kawałku - bardzo ciekawe doświadczenie - chciałam wezłąć pogotowie jak małż wrócił z podróży w dziwnym stanie ... Najbezpieczniej w miastach jest w centrach handlowych. I tam głównie płynie życie towarzyskie tudzież się tam jada. Koniecznie trzeba mieć numer ambasady - jeśli nie polskiej to USA - nie odmawiają pomocy. Uczul znajomych i rodzinę, że jeśli sie nie zgłosisz przez 2 dni pora zacząć robić dym. Raz już szukałam koleżanki z pracy... A poza tym wszystko gra :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 17.07.2006 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 A ja oprócz N.Zelandii, Ameryki Południowej i Alaski wymarzyłąm sobie spotkanie z delfinami , ale w naturze . Kiedyś czytałam czy widziałam w TV miejsce w Australii , gdzie do małej zatoczki przybywają stada delfinów . Nie wykazują one żadnego strachu przed ludźmi więc można sobie po prostu wejść do wody i pospacerowac wśród tych pięknych i mądrych stworzeń . W ostateczności mogłoby być jakieś delfinarium . Może znacie takie miejsce w Europie , tak na dobry początek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 17.07.2006 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 http://nautica.com.pl/dolphins/dolphins.htm tylko troche wybuchowa dzielnica Alaska - brrrrrrrr za zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 17.07.2006 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Dzięki Sel Co prawda nie nurkuję , ale może kiedyś Ale Alaska jest piękna . Dzikie góry , lasy , rzeki i jeziora pełne ryb , zorza polarna i białe noce . Ludzie gościnni Złoto Wiem , wiem , Skandynawia też to ma . I jest bliżej . Dlatego być może w przyszłym roku dojdzie do skutku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 17.07.2006 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 W przyszłym roku tez robie sobie fachowy urlop jeden w lecie -drugi w zimie tylko wogle mnie nie ciągnie w kierunku afryki i krajow arabskich chodz mam nicka arabskiego - (to po koledze z ławy) Borholm - tydzien z rowerkami np... lub inna wyspa , podobno tam nawet cieplejszy jest bałtyk Rumunia - objazd dzipkami Karpat ...ostatnie dzikie miejsce w europie (ale w miare bezpieczne) Chorwacja - wykupiona wyspa z latarnią morską ...jestem wiecej niz na tak lub na archipelagu Kornati (140 wysepek -niektore mozna wynająć ) http://www.lighthouses-penul.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 17.07.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Mnie Afryka i kraje arabskie też jakoś nie pociągają , nie mniej jednak na safari bym się chętnie wybrała . Poobcować z dziką przyrodą i zrobić miliony zdjęć ( a nuż któreś by było na miarę World Press Photo ) Karpaty też są w sferze moich zainteresowań . Kiedy już schodzę nasze polskie góry , wypuszczę się dalej . Na szczęście w Europie jest gdzie chodzić A zimą obowiązkowo tydzień w Szczyrku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 17.07.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Chorwacja - wykupiona wyspa z latarnią morską ...jestem wiecej niz na tak lub na archipelagu Kornati (140 wysepek -niektore mozna wynająć ) http://www.lighthouses-penul.com/ selimm ja tam kce ... strasznie KCE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 17.07.2006 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Mnie Afryka i kraje arabskie też jakoś nie pociągają , nie mniej jednak na safari bym się chętnie wybrała . Poobcować z dziką przyrodą i zrobić miliony zdjęć I tylko o to mi chodzilo , ale jednak jakos sie chyba nie wybiore tam szybko . Moglabym jechac autobusem na drewnianej lawce , ale zeby tak wrocic do hotelu i sie fajnie wykapac , a nie w namiocie spac . Tyle , ze takie z eleganckim hotelem to nie na moja kieszen Popatrze jak te Maroko sie bedzie w okresie zimowym przedstawialo. Jednak takie europejskio-afrykanskie miejsce bedzie dla mnie lepsze Sel fajne te wysepki , a gdzie tam sa ceny , bo jakos znalezc nie moge? ps.Nie zebym byla taka paniusia , ale jakas wygodna sie na starosc zrobilam .Sama sie dziwie sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 17.07.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 ...fajne te wysepki , ... i opisy też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 17.07.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 mozemy sie kiedys zgadać jeden weznie łodke drugi skuter wodny a trzeci tak jak ja -pomysł safari tez bym chetnie obejrzał ,ale nie taką komercje co odstawiają ale zaraz potem sio do domu a zimą to sie jezdzi do cieplejszych krajow - bo tanio jest Szczyrk to mam na wyciągniecie ręki -ale tam sporadycznie bywam , nudnawo troszke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 17.07.2006 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Erka rozklikaj sobie tak jak tu np. http://www.lighthouses-penul.com/plocica/plocica.html tanio to to nie jest - ale mozna sie poczuc jak Robinson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 17.07.2006 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 ps.Nie zebym byla taka paniusia , ale jakas wygodna sie na starosc zrobilam .Sama sie dziwie sobie Jaka starość , jaka starośc ? W ogóle nie wiem o czym Ty do mnie rozmawiasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 17.07.2006 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Dzieki Selek Faktycznie w styczniu taniej jest , a ciekawe jaka wtedy tam pogoda? I ile sie ludzikow zmiesci na takiej wyspie , mysle , ze jakby dobra ekipa weszla to mozna pomyslec Tyle , ze bez mielonki , ale z Zochna Maxtorka no takie mam objawy starczej dewiacji , lazienki potrzebuje i prysznic mile widziany , ale moze sie okazac , ze nie bede miala nic do gadki i pojade OOOO i lot dlugi , a ja fobie mam, tak sobie marzylam , ze jak juz na lono wroce to wiecej latala nie bede Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 17.07.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 w styczniu to bym sie tam nie wybrał , zimno i wieje w grudniu i styczniu to wole tu zapodac http://www.teneryfarentacar.pl/polt_plaze.shtml ale nie polecam bo to roznie z gustami ludzkimi bywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 17.07.2006 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 A ja oprócz N.Zelandii, Ameryki Południowej i Alaski wymarzyłąm sobie spotkanie z delfinami , ale w naturze . Kiedyś czytałam czy widziałam w TV miejsce w Australii , gdzie do małej zatoczki przybywają stada delfinów . Nie wykazują one żadnego strachu przed ludźmi więc można sobie po prostu wejść do wody i pospacerowac wśród tych pięknych i mądrych stworzeń . Eeeeeeeh, miło tak sobie pomitologizować. Byłem w takim miejscu - delfiny, owszem, przypływają, ale nie stadami. Pojawiają się to tu, to tam i znikają. Czasem się trochę zbliżą do ludzi, ale woda zimna i trudno dłużej wytrzymać. Byłem też na plaży pingwinów i na takiej, gdzie baraszkują foki. I coś Wam powiem. Jest oczywiście pięknie, ale nie w taki sposób, jak pokazuje Discovery. Największy błąd, to czekać na spektakl jak w TV. Życie to nie telenowela - każdy to wie. A dlaczego nie każdy rozumie, że przyroda to nie film przyrodniczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 17.07.2006 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 A ja sobie jeszcze jedno miejsce znalazlam ktore chcialabym strasznie zobaczyc - Kanada Afryka bardzo chetnie - za to wogole mnie nie ciagnie do krajow azjatyckich - chiny, japonia, wietnam , nawet indie - jakos tak nie wiem..... nie moje klimaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts