androzek 13.05.2009 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Owszem,rozważałem taką ewentualność ale nie poświęciłem ładnej bryły budynku dla kilku metrów więcej.Ale każdy robi jak chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemasik 13.05.2009 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Chcieli byśmy się pochwalić iż po 15 miesiącach wzmagań w tą sobote wreszcie się wprowadziliśmy. Wykończenówka była strasznie mozolna ale udało się nam zrobić wszystko. Teraz pozostaje tylko uprzątnąć teren wokół budynku i wyłożyć kostką. Ten etap mamy zaplanowany jeszcze przed wakacjami tak wiec na wakacje bedzie wszystko cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 13.05.2009 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 A ja sie nie zgadzam z androzkiem.Powiekszenie salonu wcale tak bardzo nie wplynie na "zepsucie" wygladu zewnetzrnego domku (mozna zawsze wysunac troche zadaszenie tarasu) a chyba lepiej miec bardziej funkcjonalne wnetrze .Oczywiscie pomijam tutaj sprawe kosztow budowy bo to na pewno wplynie na ich wzrost Jedni jest pewne-niech kazdy robi jak mu pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proxi 14.05.2009 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 A jak jest ze spiżarką, czy rzeczywiście jest przydatna i dobrze ulokowana? Czy spokojnie można z niej zrezygnować? Ja zamierzam zlikwidować spiżarnię a wykusz przesunąć o 1m w stronę pokoju - wydaje mi się, że kuchnia będzie wtedy bardziej ustawna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proxi 14.05.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Mam jeszcze prośbę do androżka o uzupełnienie swojego albumu o zdjęcia wykończonych pomieszczeń (szczególnie salonu). Tak w ogóle to gratuluję tarasu wyszedł po prostu extra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SEBA32 14.05.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Mamy domek poszerzony o 1 metr i wykurz większy o 20 % i uważamy że wejście z salonem w taras zmieniłby całkowicie bryłę budynku teraz domek wygląda idealnie a salon jest naprawdę duuuży .To jest tylko nasze zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jek 14.05.2009 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 A ja sie zgadzam z androzkiem.Większy salon pewnie by się przydał ale powiększenie go kosztem wnęki tarasu to według mnie psucie wyglądu.Jak wygląda dom z takim tarasem można zobaczyć projekt KR Retro.Przedłużenie dachu raczej nie wchodzi w grę bo byłby on strasznie nisko i wglądało by to dziwnie chyba że ktoś ma podniesioną górę o na przykład 2 pustaki to tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazhyl 14.05.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Różne są gusta, tylko po co kupować taki projekt i zmieniać w nim aż tak wiele, zawsze można zamówić coś co odpowiada nam w 100%. Już to zapewne pisałem, ale nie zmieniłbym nic w projekcie co w znaczący sposób wpłynie na bryłę, żadne poszerzanie, podwyższanie poddasza, pomniejszanie tarasu etc. Nie wiem co Wy chcecie robić w salonie, chyba potańcówki skoro jest ponoć mały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowaliusz 15.05.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Witam wszystkich:-) szczególnie Androżka po długim śnie zimowym:-)my poszliśmy na całość i powiększyliśmy salon maksymalnie likwidując całkowicie uskok ściany (widać to na zdjeciach w galerii) no i mam wrażenie że nie zepsuło to w znaczący sposób bryły budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM1719501983 15.05.2009 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Przyglądając się wypowiedziom poprzedników widzę, że każdy ma swoje indywidualne wyobrażenia dotyczące estetyki i wyglądu domu. My jednak odważyliśmy się i wprowadziliśmy małą zmianę, rezygnując z drzwi balkonowych w dolnym pokoju, przesuwając o niecały metr ścianę w salonie w kierunku tarasu i uważam, że jest to świetne rozwiązanie, które absolutnie nie zmieniło wizualnie bryły domu od strony tarasu. Zmiana ta jest prawie niezauważalna (i powiem więcej mogliśmy jeszcze bardziej ją przesunąć). W dalszym ciągu jest przestrzeń pomiędzy słupem, a ścianą. Zyskałam tym samym więcej miejsca w salonie, mogąc przy kominku zawiesić duży telewizor plazmowy. W przeciwnym razie z telewizorem byłby problem. Polecam to rozwiązanie jest bardzo praktyczne, i z tego co pamiętam, nie wymaga zmian w konstrukcji dachu. Taras mamy wielki, powiększyliśmy go i całkowicie zmieniliśmy jego wygląd. Jest duży i praktyczny, no i niestety, żeby utrzymać go w czystości trzeba nabiegać się z mopem. Pozdrawiam wszystkich Melodiowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 15.05.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Różne są gusta, tylko po co kupować taki projekt i zmieniać w nim aż tak wiele, zawsze można zamówić coś co odpowiada nam w 100%. Już to zapewne pisałem, ale nie zmieniłbym nic w projekcie co w znaczący sposób wpłynie na bryłę, żadne poszerzanie, podwyższanie poddasza, pomniejszanie tarasu etc. Nie wiem co Wy chcecie robić w salonie, chyba potańcówki skoro jest ponoć mały. Bazhyl,przyjacielu Tylko Ty mnie rozumiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM1719501983 15.05.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Niestety nie ma takiego projektu, gotowego, który by spełniał nasze oczekiwania w 100%, no chyba, że zrobiony na zamówienie - ale to już inny pułap cenowy.Dla mnie, po drobnym liftingu Melodia jest w 100 % funkcjonalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oczek 15.05.2009 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Różne są gusta, tylko po co kupować taki projekt i zmieniać w nim aż tak wiele, zawsze można zamówić coś co odpowiada nam w 100%. Już to zapewne pisałem, ale nie zmieniłbym nic w projekcie co w znaczący sposób wpłynie na bryłę, żadne poszerzanie, podwyższanie poddasza, pomniejszanie tarasu etc. Nie wiem co Wy chcecie robić w salonie, chyba potańcówki skoro jest ponoć mały. Bazhyl,przyjacielu Tylko Ty mnie rozumiesz I my też, my też! - Z zewnątrz nasza Melodia jest taka jak w projekcie - pasuje nam idealnie. Ewentualne poszerzenie całości o metr byłoby niemożliwe - za wąska działka - i nawet nam do głowy nie przyszło. Taras jeszcze nie jest wylany, ale widok, w jakiej odległości od słupa są drzwi tarasowe, daje orientację jak będzie ogromny. Telewizor będzie na ściance z kuchnią, ale projektor (za jakiś nieokreślony czas;)) będzie wyświetlał filmy nad kominkiem. Aha. U nas prawie parter wykończony, no może poza częścią gospodarczą tj. garażem i kotłownią. Mamy nadzieję w ciągu miesiąca się wprowadzić. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojcikowie 17.05.2009 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Witam Długo nie pisałam bo budowa ruszyła a mi doby brakuje Co do Melodii wg mnie jest cały czas idealna. My mamy zewnątrz naszą Melodie taką jak w projekcie - no prawie dodaliśmy lukkarne ze względu ma widok jaki możemy dzięki temu uzyskać Salon i bryła budynku pozostała bez zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgocha 19.05.2009 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 zgadzam sie w 100 procentach z betty, bo to od niej sciagnelismy ten pomysl po uprzednim obejrzeniu a taras jest i tak duzy, u nas ma 30 m i wystarczy, przestrzen miedzy slupem i domemm tez jes, a gore mamy powiekszona o 2 pustaki i w dachu dwie lukarny. zapraszam do obejrzenia. rozmieszczenie pokoi u gory jes zupelnie zmienione bo przystosowane do oddzielnego mieszkania dla syna ,ale dol jest taki jak w projekcie i tez uwazam ze jest super. przesrzen salonu po powiekszeniu robi przynajmniej wrazenie. u mnie byl dodatkowy problem bo murarze chyba po pijanemu walneli sie o 38 cm z lewej strony budynku wyszlo to przy kladzeniu dachu. dekarza mialam super i poradzil sobie a ja mam powiekszony dom przez to. ogolnie do sprzatania wyszlo z melodii 306 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jek 20.05.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Małgocha jak zmieniłaś rozmieszczenie na górze.Bardzo mnie to interesuje bo też nad tym myślałem i nie mam jeszcze ścian działowych ale mam okna w dachu.Masz wejście na górę oddzielne czy tak jak w projekcie Czy ktoś może ma albo planuje markize nad tarasem tak jak w wizualizacji projektu?Zastanawiam się nad lekkim łukiem nad bramą garażową.Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgocha 21.05.2009 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 zapraszam do obejrzenia, trudno opisac to w slowach. gore planowalam od razu dla syna bo mam go jednego.wejscie jest z holu na razie potem mam w planie inne rozwiazanie ale to nie predko bo nie ma kasy. jest u gory tak jakby klatka schodowa zabudowana i w to wchodza schody przestrzenne z poczatku salonu. nad naszym salonem ma to samo z aneksem kuchennym, obok duza ladna lazienke,dalej nad garazem i kotlownia wielki pokoj kiedys dziecinny,jeszcze nie wykonczony, ale przystosowany do przedzielenia na dwa mniejsze, nad lazienka jest maly pokoik komputerowy a nad doma pokojami z dolu ma duza sypialnie z wejsciem do garderoby. gora jest bardzo ladna i samego mieszkania ma po tych przerobkach 153 m. nawet dla mlodych to bardzo duzo, dobrym pomyslem bylo podniesienie gory o 2 pustaki, jwst naprawde swietnie, zwlaszcza dla dwoch rodzin. a dla mnie i tak wystarczy ten dol do sprzatania, po tych przerobkach jest w stu procentach jak z moich marzen. uwielbiam to wyjscie na taras z salonu i ta przestrzen otwarta. mieszkalam cale zycie ciasno teraz wiem ze oddycham. pozdrawiam i zapraszam jak ktos chce to zobaczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jek 24.05.2009 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Dla mnie planując górę dla drugiej rodziny najważniejszą sprawą było oddzielne wejście.Kombinowałem rysowałem i prawie się zdecydowałem na schody zaczynające się w miejscu drzwi z sieni do garażu a kończące się na wysokości drzwi z kotłowni do holu.Minusem tego rozwiązania były wąskie i kręte schody,wejście do garażu tylko z zewnątrz,zmniejszony garaż i kotłownia.Natomiast plusem to to że w miejscu planowych schodów można było by zrobić np garderobę 2mx2m.Jednak ostatecznie zrezygnowałem z tego rozwiązania.Malgocha jak chcesz potem zmienić wejscie na gorę?Chyba nie będziesz kuć stropu i burzyć ścian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgocha 26.05.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 schody tymczasowe robil mi stolarz,ktory bedzie robil docelowe i jest wejscie na gore tak zrobione ze wyjdzie z tymi schodami z holu,jak nie bede mogla dogadac sie z mlodymi zrobie scciene do salonu z luksferow i drzwi dwuskrzydlowe wahadlowe w przejsciu do salonu, ale to daleka przyszlosc, na razie jest jak jest i niee stac na wiece to co by sie chcialo, zapraszam do obejrzenia to sobie zobaczysz jak to wyglada, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgocha 27.05.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 http://www.malgocha.ao.pl galeria zdjec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts