ania041087 15.10.2009 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 A nas śnieg zasypał I co tu teraz ?? Brakło nam dobrych dwóch dni pracy i płyta by była a tu niestety nici..... czekamy na powrót jesieni oby nastał jak najszybciej. http://www.ania041087.ao.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma.ska 17.10.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Witam,u nas prace postępują dziś trwają prace nad sufitem podwieszanym w kuchni, w albumie dodałam kilka nowych zdjęć z prawie gotową łazienką,dzisiaj ma być zakończona montażem kabiny prysznicowej niestety brakuje wc, ilustra i umywalek trzeba jechać na zakupy.Od przyszłego tygodnia będzie robione ocieplenie zewnętrzne jeśli tylko pogoda na to pozwoli.Pozdrawiam i życzę wszystkim powrotu złotej jesieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proxi 20.10.2009 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 A ja mam pytanie do Upiorki i innych którzy przenosili kominek na ścianę pomiędzy kuchnią i pokojem. Czy robiliście to na etapie adaptacji projektu czy później? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rataj75 21.10.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Witam, u nas prace postępują dziś trwają prace nad sufitem podwieszanym w kuchni, w albumie dodałam kilka nowych zdjęć z prawie gotową łazienką, dzisiaj ma być zakończona montażem kabiny prysznicowej niestety brakuje wc, ilustra i umywalek trzeba jechać na zakupy. Od przyszłego tygodnia będzie robione ocieplenie zewnętrzne jeśli tylko pogoda na to pozwoli. Pozdrawiam i życzę wszystkim powrotu złotej jesieni Piękna łazienka, co to za płytki ? Prosimy o więcej fotek kiedy już pojawią się podwieszane sufity i sanitaria w łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma.ska 21.10.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Witam,Moje płytki to paradyż Travena/Mogano.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Upiorka 21.10.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 A ja mam pytanie do Upiorki i innych którzy przenosili kominek na ścianę pomiędzy kuchnią i pokojem. Czy robiliście to na etapie adaptacji projektu czy później? Na etapie adaptacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma.ska 22.10.2009 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Witam ponownieStraszna cisza na Naszym forum. Pochwalcie się swoimi wnętrzami!!!!Ja dostałam wycenę mebli kuchennych 19750,00 zł wydaje mi się trochę dużo. Zabudowa jest podobna jak u Androżka. Czyli w miejscu spiżarki lodówka side by side i słupek z piekarnikiem i microfalą w ramie z korpusów meblowych nad lodówka dla wyrównania wysokości jest jeszcze szafeczka, a następnie szuflady przechodzące aż na ścianę z drzwiami wejściowymi do kuchni- u mnie te drzwi zlikwidowane - więc meble idą do komina a następnie zakręcają przed kominem tworząc wyspę a właściwie półwysep w którym ma być zmywarka i zlewozmywak część robocza blatu będzie przesłonięta wyższą wyspą od strony salonu. Łącznie wychodzi jakieś 12-14 metrów mebli.Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rataj75 22.10.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Wydaje mi się, że to "normalna" cena, ale może da się coś utargować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Upiorka 22.10.2009 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Cóż...Przy takiej ilości zabudowy to chyba cena nie jest przesadzona. Wszystko zależy też od materiału: fornir czy mdf, jakie są mechanizmy szuflad, jaki blat-wiem że rozbieżności cenowe są ogromne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 23.10.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Hej Czy dach (krokwie) opieraliscie bezposrednio na wiencu (muralcie) czy robiliscie "podkladki" Majster zaproponowal mi aby naokolo wienca dac takie cienkie "kontrlatki" grubosci 1,5 cm aby konstrukcja dachu nie lezala bezposrednio na wiencu.Ma to niby chronic drzewo przed gniciem ,zapewnic lepsza wentylacje czy cos takiego.Pierwszy raz spotkalam sie z taka metoda i nie wiem czy powinnam sie zgodzic Jak to u was wygladalo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proxi 23.10.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 A propo dachu to czy ktoś z was kładł dachówkę karpiówkę. Niby w projekcie jest dach policzony również pod karpiówkę ale przy obciążeniach ponad 60kg/m2 zastanawiam się czy przekroje krokwi nie są za małe. Jak macie zdjęcia takiego dachu to wklejajcie,tak samo elewacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Upiorka 23.10.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 A propo dachu to czy ktoś z was kładł dachówkę karpiówkę. Niby w projekcie jest dach policzony również pod karpiówkę ale przy obciążeniach ponad 60kg/m2 zastanawiam się czy przekroje krokwi nie są za małe. Jak macie zdjęcia takiego dachu to wklejajcie,tak samo elewacje... Przekroje krokwi...powiedziałabym że pancerne. Dopiero teraz zwracam uwagę na inne budujące się domy i nigdzie, powtarzam-nigdzie nie widziałam tak grubych krokwi. Nasz cieśla się śmiał że na takim dachu można zbudować lądowisko dla śmigłowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma.ska 23.10.2009 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Witam, Więźba jest dobrze powiedziene pancerna, mój Kier Bud a jest to 70 letni bardzo zasadniczy wójek męża który nadal pracuje w nadzorze budowlanym mówił, że spokojnie możnabyło odchudzić więźbę. Ale było już za późno. Jeśli chodzi o kontrłaty popatrz na zdjęcia, może Ci coś pomogą. Pozdrawiam Dzięki za opinie odnośnie wyceny kuchni Jutro jadę zobaczyć próbki frontów z uchwytami wpuszczanymi mdf wysoki połysk i zwykła płyta. Indspiracją mojej kuchni są zdjęcia ze strony"Dobrze mieszkaj" chcę aby mój dom wyglądał podobnie. http://www.dobrzemieszkaj.pl/img/imagecache/401x600__media_7031_wm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma.ska 23.10.2009 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Upiorko możemy prosić o jakieś nowe zdjęcia? Przyjemny ten Twój domek. Zwłaszcza łazienka niestety mało zdjęć Co sadzicie o drzwiach z wypełnieniem plaster miodu? Przy ilości drzwi jaka jest w mojej Melodi 12 szt trzeba szukać rozsądnej ceny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rataj75 23.10.2009 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 ma.ska masz moze projekt kuchni ? Jeśli możesz wrzucić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma.ska 24.10.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Niestety projektu nie mam, gdyż jeszcze nie zaakceptowałam warunków głównie staram się jeszcze targować i czekam na wycenę z uchwytami wpuszczanymi w front, musiałabym zapłacić za projekt który Pan zrobił zgodnie z moimi wskazówkami jego praca ograniczyła się tylko do przelania mojej wizji na "papier". Więc nie zamierzam za to płacić. Ale jak tylko będę miała zamieszcze w galerii.jeszcze jedno zdjęcie z dobrze mieszkaj http://www.dobrzemieszkaj.pl/img/imagecache/401x600__media_7034_wm Czy ma ktoś drzwi wewnętrzne z Polskone lub clasena ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania041087 25.10.2009 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 A u nas od wczoraj mamy płytę!!!! Niestety pogoda nie była idealna ale udało się :) I to koniec prac na budowie w tym roku a od nowego zaczynamy pełną parą od dachu http://www.ania041087.ao.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Upiorka 25.10.2009 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Czy ma ktoś drzwi wewnętrzne z Polskone lub clasena ? My mamy Polskone, linia Quattro Soft limba. Wrażenie estetyczne-bardzo pozytywne,ale ogólna ocena niestety niezadowalająca. Fornir śliczny,ale bardzo miękki-bardzo łatwo o mechaniczne uszkodzenia. Gdybym miała ponownie wybierać-w tej samej (niemałej) cenie miałabym piękne drzwi wykonane z litego drewna przez miejscowego stolarza. O zdjęciach pamiętam, ale mąż jakiś zapracowany, a jego talent fotograficzny znacznie przewyzsza mój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rataj75 25.10.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Wczoraj mieliśmy okazję oglądać drzwi Classena u znajomych. Na pierwszy rzut oka ok, ale właściciele bardzo narzekali na jakość, która już przy montażu dała się we znaki. (bardzo delikatne, wręcz kruche, jedna ościeżnica przy montażu pękła na pół) Ogólnie nie bardzo są zadowoleni i dziś wybraliby inną firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szydełka 27.10.2009 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 A my zastanawiamy się nad drzwiami Vasco Kospan model Madera - chyba 2, z pojedynczą szybką. Niestety kredyt topnieje a końca nie widać. Meble chyba będą Nolte - najlepiej wykonane ze wszystkich firm, które zwiedziłam. Ale wycena to 21,5 tys. Masakra. Folia + lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts