budowniczy30 27.01.2011 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 ania041087 Oglądałam zdjęcia domu i chciałam spytać o bramę garażową- jaka firma (na pewno jest z napędem), bardzo proszę o opinię oraz cenę na priv jeżeli to nie tajemnica:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania041087 28.01.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 (edytowane) Brama oczywiście z napędem-dołożyłam 2 zdjęcia jak wygląda ten napęd od środka. Wybraliśmy firmę "Wiśniowski"- owszem czekaliśmy około 3 miesięcy na zamówienie ale stwierdzam że sie opłacało- są poprostu takie jakie chcieliśmy. Troszeczkę zmniejszyliśmy je ale to minimalne by pasowały do bramy wymiarowej zawsze to 1,5 tys w kieszeni zostaje- tak nam zaproponował sprzedawca. aha a cena to o ile dobrze pamiętam to 5tys 700zlhttp://www.ania041087.ao.plpozdrawiam serdecznie Edytowane 28 Stycznia 2011 przez ania041087 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrabal 05.02.2011 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 http://www.skrabal.ao.pl/ Witam Wszystkich po długiej przerwie odświeżyliśmy troszkę album. ania041087 już możesz zobaczyć kuchnię Pozdrawiam Wszystkich! Cierpliwości w budowaniu - opłaca się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania041087 05.02.2011 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Skrabal dzięki za zdjęcia. Kuchnia rewelacja, salon extra Ah ile to nam jeszcze brakuje..... serdecznie pozdrawiam wszystkich melodiowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulaPiotr 06.02.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Skrabal gratuluję pięknego domu Widzę, że w kuchni okno większe niż jest w projekcie - również zamierzamy je w ten sposób powiększyć i widząc zdjęcie Waszej kuchni utwierdzamy się w przekonaniu, że to dobry pomysł Poza tym miło widzieć Melodię w "przestrzeni", my dopiero będziemy ściany murować Oczywiście czekamy na więcej zdjęć i serdecznie pozdrawiamy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kashia 08.02.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Skrabal no pięknie,pięknie Przestronnie i jasno,bardzo fajnie. Mam kilka pytań odnośnie kuchni i jeśli możesz to napisz co to za płytki na podłodze i czy tam gdzie jest płyta indukcyjna na ścianie pod szafkami to może szkło?.Widzę,że okrągłe okienko zniknęło,a lodówka w tym miejscu wskazuje na to,że zrezygnowaliście ze spiżarki, czy tak? Ogólnie super ! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrabal 08.02.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Cieszę się, że Wam się podoba. Kashia płytki to Producent MARCONI LOFT BEIGE GRES NATURALNY. Nad indukcją to szkło malowane, a ze spiżarki zrezygnowaliśmy i miejsca nam nie brakuje. http://www.skrabal.ao.pl/ album do poprawki bo kiepska jakość zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gałek 12.02.2011 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Witam wszystkich. W galerii ao dodałem kilka nowych fotek z naszych wzmagań, Pozdrawiam,http://www.galek.ao.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowniczy30 13.02.2011 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Witam wszystkich. W galerii ao dodałem kilka nowych fotek z naszych wzmagań, Pozdrawiam, http://www.galek.ao.pl Już widać wasze wysiłki, bardzo ładnie to wygląda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgocha1960 19.02.2011 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Udało się!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cwirki 25.02.2011 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Witam wszystkich. W galerii ao dodałem kilka nowych fotek z naszych wzmagań, Pozdrawiam, http://www.galek.ao.pl Galek Gratulacje! W koncu dzieki twoim zdjeciom widze przestronnosc melodii za co serdecznie dziekuje,bo juz pisalam na forum czy ktos buduje melodie kolo poznania ale jak widac nikt bo brak odzewu! Zycze dalszych owocnych wzmagan i czekam na dalsze foto.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowniczy30 25.02.2011 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Czy możecie powiedzieć ile kosztowały wasze kuchnie lub będą kosztowały jeżeli macie jakieś wyceny bo moja wyceny wprawdzie w 2 firmach ale jakoś tak drogo wyszła i zastanawiam się czy wybrała za drogie firmy czy tak to kosztuje. Jeżeli mogę prosić na piv to będę bardzo wdzięczna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opolesa 25.02.2011 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 witam.pytanie do tych ktorzy juz wybudowali melodie. jaki jest realny koszt budowy domu bez mebli? czy 400 tys wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrabal 28.02.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Myślę że na 100%. http://www.skrabal.ao.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proxi 02.03.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 To zależy gdzie budujesz, ja buduję niedaleko Łodzi i wszystkie wyceny są na mniej więcej 500tyś. Jeżeli zrezygnujesz z dachówki, drewnianych schodów, szerszej bramy to może się zmieścisz. Musisz jeszcze doliczyć wszystkie przyłącza, ewentualnie oczyszczalnie itp.. Jeszcze pytanko do skrabal'a: jakiej firmy pustaki ceramiczne miałeś? (bo to chyba nie porotherm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris_ST 02.03.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Mnie stan surowy zamknięty wyniesie 200 tys. (też buduję niedaleko Łodzi ). Dalej wszystko zależy od standardu wykończenia. Można położyć płytki/panele za 30 zł/m2 i równie dobrze dać porządny parkiet lub jakiś granit po 230zł/m2. To samo dotyczy wyposażenia wnętrza: drzwi, oświetlenie, łazienki, zabudowy - różnice w cenach są potężne. Dochodzą również instalacje: wentylacja, alarm, sieć komputerowa, sieć telewizyjna, odkurzacz centralny - nie wszyscy to robią. Pytanie czy 400 wystarczy? Musisz sobie w pierwszej kolejności odpowiedzieć jak chcesz ten dom zbudować i co chcesz w nim mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proxi 03.03.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 KRIS_ST wykańczasz dach dachówką czy blachą, jeżeli masz tak tanio to proszę cię o kontakt na ekipę która ci za 200 tyś zrobi SSZ. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris_ST 04.03.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Dach mam z dachówki Rupp Ceramika Rubin 13v, powiększone okapy i zadaszenie tarasu - w sumie 330 m2. Koszt robocizny: murarze 28 tys. dekarze 16 tys. Z murarzy jestem zadowolony. W tej cenie wylali mi schody wewnętrzne, schody zewnętrzne i taras. Z dekarzami niestety się trochę powoziłem. Przeciągnęli termin i zima ich zastała na dachu a pamiętamy co było w listopadzie. Wszystko skończyło się jednak dobrze, dach w mojej ocenie wygląda super. Może zrobię jutro jakieś fotki. Dach robiła firma AD-DOM Damian Korpas. Namiary można znaleźć w necie. Murarze to taka rodzinna firma, raczej dorabiają niż się utrzymują z murarki, ale w cenie ok. 30 tys. za murarkę miałem 3 oferty jak zaczynałem budowę. 36 chciał facet razem z więźbą. SSZ według kosztorysu, który jest w projekcie wyceniony jest na 225 tys. czyli ja w zasadzie jestem blisko. Prowadzę skrupulatne notatki i zapisuję nawet jakieś blaszki i gwoździki, więc pomyłki raczej nie ma. Zrobiłem tylko jeden komin (kominkowy - będzie pompa ciepła), czyli tu mogę mieć jakieś oszczędności w stosunku do kosztorysu. Nie inwestowałem też w okna dachowe, ze względu na wentylację mechaniczną - mam najprostsze FAKRO (za to dołożyłem jedno na strychu).Jeżeli jest czas to trzeba szukać po hurtowniach, korzystać z promocji naprawdę można sporo zaoszczędzić.Jeśli mógłbym jakoś pomóc lub doradzić to proszę pisać lub podjechać, jeśli twoja budowa jest blisko Łodzi to do Piotrkowa też niedaleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaendrju 05.03.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Kris.Byłbym ostrożny z tym oknem na strychu,chyba,że masz dechy i papę.Jeżeli masz folię paroprzepuszczalną,to w okno wstaw "czarne firany".Widziałem taką folię po 10 latach.Dotkniesz i wszystko leci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris_ST 05.03.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Okno wstawiłem na stryszku a nie na strychu, ale dzięki za przypomnienie, na strychu zrobiłem przeszklony wyłaz i rzeczywiście to po kliku latach może być porażka. Musze coś wymyślić z tym wyłazem. Mój dekarz mi go doradził, po pierwsze, żeby mieć dostęp do komina, wyszło ok, ale drugi argument to doświetlenie stryszku. Rzeczywiście membrana IVT, którą założyłem może być wystawiona na promieniowanie UV przez 6 miesięcy.Dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts