Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt MELODIA pracownia KRAJOBRAZY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich po długiej przerwie.Właśnie stuknęło mi 6 lat od kiedy zamieszkaliśmy w Melodii. Jako,że nie działa już ao.pl wrzuciłem historię mojej budowy pod adresem : https://picasaweb.google.com/111231791098783612263/Melodia?authkey=Gv1sRgCJTL68SDpab37QE.

Pozdrawiam wszystkich mieszkających, zastanawiających się i budujących.Ten projekt jest naprawdę fajny i optymalny dla rodziny 2+2, 2+3 nawet maks. 2+3 oraz dziadkowie.A na starość można zostać we dwójkę i mieszkać na dole.

• 1 month później...
Witam wszystkich po długiej przerwie.Właśnie stuknęło mi 6 lat od kiedy zamieszkaliśmy w Melodii. Jako,że nie działa już ao.pl wrzuciłem historię mojej budowy pod adresem : https://picasaweb.google.com/111231791098783612263/Melodia?authkey=Gv1sRgCJTL68SDpab37QE.

Pozdrawiam wszystkich mieszkających, zastanawiających się i budujących.Ten projekt jest naprawdę fajny i optymalny dla rodziny 2+2, 2+3 nawet maks. 2+3 oraz dziadkowie.A na starość można zostać we dwójkę i mieszkać na dole.

Witaj androżku, przy budowie domu obserwowałam twoje postępy, teraz sama jestem szczęśliwą posiadaczką MELODII, w której mieszka się super. W sumie oprócz wprowadzenia drobnych zmian wszystko jest tak jak w projekcie. Zastosowałam tylko rekuperację więc pozbyłam się jednego komina.

Z perspektywy roku (tyle już mieszkamy - kiedy to minęło?) nic nie zmieniłabym.

Polecam wszystkim ten projekt:D

Androżku, Ja reku nie używam do ogrzewania, jest to tylko wentylacja mechaniczna która zapewnia nam świeże powietrze :). Może w przyszłości wkopiemy rurę żeby powietrze wchodzące do domu było trochę cieplejsze.

Ogrzewanie mamy zwykłe, gazowe. Co dziwne u nas na polu ;) był w ulicy gaz więc się podłączyliśmy. Plus reku jest taki że zimą nie musimy dogrzewać powietrza z -20st tylko podgrzane (nie pamiętam temperatury wchodzącej, muszę przy najbliższym mrozach zmierzyć) więc zysk na pewno jest. Poza tym nie musieliśmy budować kominów wentylacyjnych jest tylko ten obsługujący piec i kominek.

Edytowane przez proximka

• 9 months później...
  • 6 months później...
  • 1 month później...