Melodiomanka 29.06.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Melodiomanka 29.06.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Udało się... Mamy bardzo wiele zdjęć z różnych etapów naszej budowy, jeśli ktoś chciałby zobaczyć coś konkretnego, to prześlę.. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proxi 29.06.2011 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Fajnie wam wyszło. Myślę że jak będzie elewacja i podbitka to nie będzie widać że podnosiliście poddasze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proxi 29.06.2011 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Jak widzę to wszyscy robią podobne zmiany. Jeżeli chodzi o garderobę i przedłużenie ścianki to tak samo zrobiłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaceq 29.06.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 [ATTACH=CONFIG]63314[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]63315[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]63316[/ATTACH] Witam Mam pytanko. Ile metrów masz od ogrodzenia do garażu ? Bo zastanawiam się czy 6m wystarczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Melodiomanka 29.06.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Wydaje mi się, że u nas jest 5 m, ale jeszcze to sprawdzę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaceq 29.06.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Wydaje mi się, że u nas jest 5 m, ale jeszcze to sprawdzę.. Właśnie zobaczyłem na twoich fotkach, że masz niewiele bo ja się zastanawiam czy 6m nie będzie za mało ?Na 6m mam w warunkach zabudowy okresloną odległość od drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Melodiomanka 29.06.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Zrobiliśmy dość szeroką bramę przesuwną, żeby bez problemu można było wjechać też na podwórko, jeszcze nie przetestowaliśmy jak się wjeżdża, bo brama świeżo założona.. myślę, że będzie ok, miejsca wydaje się dość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proxi 30.06.2011 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 My mamy linię zabudowy 7m ale ze względu na to że droga przed domem jest wąska i nie mieliby gdzie stanąć goście zrobiłam 12m i jest ok. Jak macie długie działki to ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaceq 30.06.2011 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 My mamy linię zabudowy 7m ale ze względu na to że droga przed domem jest wąska i nie mieliby gdzie stanąć goście zrobiłam 12m i jest ok. Jak macie długie działki to ok. 12m to napewno ci wystarczy Ja mam linie zabudowy 6m i jak bym tyle dał to z tyłu mi zostanie 6m i bo cała działka ma 27 długości. Dlatego prawdopodobnie zlikwiduję z tyłu taras i wstawię drzwi balkonowe na ścianie z wykuszem i dorobie zadaszenie bo chyba 5m z tyłu za domem to troszkę za mało. Doradzcie może coś Działke mam szeroką na 40m więc po bokach będzie sporo miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proximka 30.06.2011 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 12m to napewno ci wystarczy Ja mam linie zabudowy 6m i jak bym tyle dał to z tyłu mi zostanie 6m i bo cała działka ma 27 długości. Dlatego prawdopodobnie zlikwiduję z tyłu taras i wstawię drzwi balkonowe na ścianie z wykuszem i dorobie zadaszenie bo chyba 5m z tyłu za domem to troszkę za mało. Doradzcie może coś Działke mam szeroką na 40m więc po bokach będzie sporo miejsca. Jak masz krótką działkę to lepiej pozostań przy 6m. dwa samochody się zmieszczą, ewentualnie zawsze możesz jeszcze obok garażu zrobić miejsce postojowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proximka 30.06.2011 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Jeszcze dla informacji : dzisiaj proxi zmienia się w proximkę. Tamte konto uważam za zamknięte. Zapraszam też do mojego dziennika budowy gdzie będę wklejać zdjęcia. Na razie tylko inspiracje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Melodiomanka 30.06.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 12m to napewno ci wystarczy Ja mam linie zabudowy 6m i jak bym tyle dał to z tyłu mi zostanie 6m i bo cała działka ma 27 długości. Dlatego prawdopodobnie zlikwiduję z tyłu taras i wstawię drzwi balkonowe na ścianie z wykuszem i dorobie zadaszenie bo chyba 5m z tyłu za domem to troszkę za mało. Doradzcie może coś Działke mam szeroką na 40m więc po bokach będzie sporo miejsca. A może zrób coś takiego jak my tylko w drugą stronę.. tzn: zostaw kawałek tarasu tu gdzie jest, zmniejsz go tylko do zadaszenia, żeby nie rezygnować z wyjścia z pokoju (u nas to jest sypialnia) i poszerz od strony wykuszu... tam gdzie my zrobiliśmy wąski kawałek do komunikacji, a tu gdzie okno wstaw duże tarasowe.. Tylko nie wiem jak z zadaszeniem z tej drugiej strony... może markiza? hmm.. nie wiem, czy dość obrazowo to opisałam... pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaceq 03.07.2011 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Najnowsze foty z placu boju............ Witam Kris czy możesz napisać ile podnosiłeś ścianę kolankową ? Czy wydłużałeś dach czy jest std ? Tom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz_lisinski 05.07.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Witam Dołączam się do rozmowy w sprawie ścianki kolankowej. U nas zapadała, po długich namysłach decyzja o podniesieniu ścianki, aż o 3 bloczki porotherm. Nie sądzę aby to obniżyło walory wizualne, a uzyskana bonusowo powierzchnia przyda się w przyszłości. Dodatkowo wydłużyliśmy krokwie ok. 40 cm. Dachówka nelskamp f12. Efekty w załącznikach. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proximka 06.07.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 tomasz_lisinski nie miałeś problemu z dachówką Nelskampa? My też się nad nią zastanawiamy tylko nie F12 a Nibra R10. Dawałeś dachówkę wentylacyjną? Pytam bo mi nie wliczyli jej do oferty. Czekam z niecierpliwością na wykończenie twojej elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaceq 06.07.2011 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 witam serdecznie meldujemy ,ze fundamenty zalane .Pytanie do Was ile wam wyszlo metrow betonu na fundamenty? Jestem ciekawa ,bo ktos z melodiowiczow pisal ze 14 m mu wyszlo a nam 18 m ,to jest duza roznica Pozdrawiam A jak wysokie te fundament wylewałeś ? Bo pewnie ilość betonu głównie od tego zależy. Tom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cwirki 06.07.2011 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 A jak wysokie te fundament wylewałeś ? Bo pewnie ilość betonu głównie od tego zależy. Tom Witaj Tom:) My lalismy fundamenty 40cm glebokie i 50 cm szerokie ale musze dodac ,ze my nie mamy wykuszu (zlikwidowany) to wyszlo nam 18m a jak lalismy plyte to 17.5 m plyta jest na grubosc bloczka wylana. budujemy sami ,maz jest murarzem a to jednak duzy plus.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz_lisinski 06.07.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 do proximka: nie było problemu z nelskampem. Kupowałem w okolicach Opola - firma TADEJ - polecam. Mam 3 wentylacyjne dachówki ale nie są zamontowane. Dopiero po zrobieniu ciągów wentylacyjnych zamontujemy. Ogólnie elewacja to melodia przyszłości w naszej melodii. Do kontaktu mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proximka 07.07.2011 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 do proximka: nie było problemu z nelskampem. Kupowałem w okolicach Opola - firma TADEJ - polecam. Mam 3 wentylacyjne dachówki ale nie są zamontowane. Dopiero po zrobieniu ciągów wentylacyjnych zamontujemy. Ogólnie elewacja to melodia przyszłości w naszej melodii. Do kontaktu mail: [email protected] Mam jeszcze pytanie jaki jest kolor dachówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts