Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt MELODIA pracownia KRAJOBRAZY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gratulację kris_ST. Wreszcie jesteście u siebie, a to najważniejsze. Wiadomo, że chciałoby się mieć wszystko od razu, ale jak się nie ma co się lubi...

Generalnie dom bardzo w moich kolorach. Napisz proszę z czego jest podłoga w salonie( chodzi mi o ten środek).

Zarówno podłoga, jak i schody to merbau, na środku salonu mozaika przemysłowa kładziona "na dziko". Zdecydowaliśmy się na olejowanie, podłoga ma naturalny wygląd, ale bardziej podobają mi się lakierowane stopnie schodów.

Kris_ST czym obudowywaliście kominek? Jaka cena robocizny za obudowanie?

Kominek obudowany trawertynem. Wkład + stojak, rury itp. 2200 zł, obudowa (kamień, karton - gips, wełna, kratki i robocizna) 6800, razem 9000.

Trawertyn jest żywicowany i zauważyliśmy, że w górnej części obudowy żywica zaczęła się wytapiać - pojawiły się dziurki (jak to w trawertynie :)). W zasadzie nie stanowi to jakiegoś dużego defektu, ale wykonawca nam o tym nie wspominał.

Odwiedziłam wczoraj budowę i pojawiły się pewne wątpliwości. Panowie wykonali mi otwór na drzwi do pokoju na dole, który jak się patrzy stojąc na przeciwko drzwi nachodzi na otwór klatki schodowej. :) Mam nadzieję że zrozumiecie o co mi chodzi. Jeszcze nie mam schodów ale jak będą obawiam się że będą wchodzić w światło drzwi.

Masakra dopiero teraz to zauważyłam :(

Edytowane przez proximka

Odwiedziłam wczoraj budowę i pojawiły się pewne wątpliwości. Panowie wykonali mi otwór na drzwi do pokoju na dole, który jak się patrzy stojąc na przeciwko drzwi nachodzi na otwór klatki schodowej. :) Mam nadzieję że zrozumiecie o co mi chodzi. Jeszcze nie mam schodów ale jak będą obawiam się że będą wchodzić w światło drzwi.

Masakra dopiero teraz to zauważyłam :(

Hej,

Ja miałam duży problem ze schodami, ponieważ z drzwiami do sypialni wydawały mi się strome, dlatego zlikwidowałam wejście do pokoju i z holu wchodzę do sypialni a tam do garderoby i łazienki i jestem bardzo zadowolona z tego pomysłu, ponieważ mam swój :kącik" tak jak chciałam i nie mam ciągu drzwi w holu, bo odeszły 2 pary.

Masz fajnie , pewnie inaczej od razu to wygląda . Tylko że ja muszę mieć dwoje drzwi - jeden pokój nasz a drugi córki. :) No nic będziemy kombinować. Na razie jak zmierzyliśmy to będzie tylko trzeba trochę przesunąć drzwi ale jeszcze muszę dokładnie sprawdzić bo będzie to rozwiązanie na styk i w sypialni drzwi będą przy samej ściance. Rozważamy też przesunięcie ścianki pomiędzy pokojami ( dużo pracy ale skoro się pomylili to niech to poprawiają)

Masz fajnie , pewnie inaczej od razu to wygląda . Tylko że ja muszę mieć dwoje drzwi - jeden pokój nasz a drugi córki. :) No nic będziemy kombinować. Na razie jak zmierzyliśmy to będzie tylko trzeba trochę przesunąć drzwi ale jeszcze muszę dokładnie sprawdzić bo będzie to rozwiązanie na styk i w sypialni drzwi będą przy samej ściance. Rozważamy też przesunięcie ścianki pomiędzy pokojami ( dużo pracy ale skoro się pomylili to niech to poprawiają)

Te poprawki są najgorsze, a co zrobicie na górze? Ja również mam sypialnię na dole ale moje dziewczynki na górze:)

Na razie planujemy sypialnie na dole. No chyba że uda nam się wszystko wykończyć (czytaj: starczy kaski :)) to wykończymy górę i wtedy na górze będzie nasza sypialnia i pokój córki oraz telewizornia ( zrezygnowałam ze ścianki pomiędzy hallem a pokojem) a na dole gabinet męża i pokój gościnny. Takie mamy plany choć bardziej skłaniam się ku opcji dół wykończony a góra nie.

Teraz siedzę , nawet w pracy i każdy wolny czas spędzam na projektowaniu pokoi, łazienek... dobieraniu kafelków,kotła itp. Mój mąż nie ma czasu a zresztą uważa że o wszystkim pomyślimy na wiosnę. Ja wolę teraz żeby nie było niespodzianek.

Hej, a my zrobiliśmy schody ażurowe dwuzabiegowe, żeby nie było za stromo, bo też się nie mieściły przez drzwi do sypialni.. jesli chodzi o górę to dwa pokoje są dla dzieci, a trzeci to biblioteko-gabinecik z możliwością ulokowania gości :) (taki mam zamysł). Na dole sypialnia, z drugiego pokoju łazienka, a z łazienki garderoba..

• 2 weeks później...