kashia 20.11.2011 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Gratulację kris_ST. Wreszcie jesteście u siebie, a to najważniejsze. Wiadomo, że chciałoby się mieć wszystko od razu, ale jak się nie ma co się lubi... Generalnie dom bardzo w moich kolorach. Napisz proszę z czego jest podłoga w salonie( chodzi mi o ten środek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Melodiomanka 21.11.2011 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Kris_ST czym obudowywaliście kominek? Jaka cena robocizny za obudowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris_ST 21.11.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Gratulację kris_ST. Wreszcie jesteście u siebie, a to najważniejsze. Wiadomo, że chciałoby się mieć wszystko od razu, ale jak się nie ma co się lubi... Generalnie dom bardzo w moich kolorach. Napisz proszę z czego jest podłoga w salonie( chodzi mi o ten środek). Zarówno podłoga, jak i schody to merbau, na środku salonu mozaika przemysłowa kładziona "na dziko". Zdecydowaliśmy się na olejowanie, podłoga ma naturalny wygląd, ale bardziej podobają mi się lakierowane stopnie schodów. Kris_ST czym obudowywaliście kominek? Jaka cena robocizny za obudowanie? Kominek obudowany trawertynem. Wkład + stojak, rury itp. 2200 zł, obudowa (kamień, karton - gips, wełna, kratki i robocizna) 6800, razem 9000. Trawertyn jest żywicowany i zauważyliśmy, że w górnej części obudowy żywica zaczęła się wytapiać - pojawiły się dziurki (jak to w trawertynie ). W zasadzie nie stanowi to jakiegoś dużego defektu, ale wykonawca nam o tym nie wspominał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Melodiomanka 22.11.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 serdeczne dzięki za info.. pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arinsk 23.11.2011 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Zazdroszę Ja dopiero szukam projektu... Chciałbym zapytać, czym jest wykończona ściana wzdłuż schodów? Czy to są płytki kamienne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris_ST 25.11.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Zazdroszę Ja dopiero szukam projektu... Chciałbym zapytać, czym jest wykończona ściana wzdłuż schodów? Czy to są płytki kamienne? Tak, jest to kamień naturalny - łupek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proximka 28.11.2011 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 (edytowane) Odwiedziłam wczoraj budowę i pojawiły się pewne wątpliwości. Panowie wykonali mi otwór na drzwi do pokoju na dole, który jak się patrzy stojąc na przeciwko drzwi nachodzi na otwór klatki schodowej. Mam nadzieję że zrozumiecie o co mi chodzi. Jeszcze nie mam schodów ale jak będą obawiam się że będą wchodzić w światło drzwi. Masakra dopiero teraz to zauważyłam Edytowane 28 Listopada 2011 przez proximka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowniczy30 01.12.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Odwiedziłam wczoraj budowę i pojawiły się pewne wątpliwości. Panowie wykonali mi otwór na drzwi do pokoju na dole, który jak się patrzy stojąc na przeciwko drzwi nachodzi na otwór klatki schodowej. Mam nadzieję że zrozumiecie o co mi chodzi. Jeszcze nie mam schodów ale jak będą obawiam się że będą wchodzić w światło drzwi. Masakra dopiero teraz to zauważyłam Hej, Ja miałam duży problem ze schodami, ponieważ z drzwiami do sypialni wydawały mi się strome, dlatego zlikwidowałam wejście do pokoju i z holu wchodzę do sypialni a tam do garderoby i łazienki i jestem bardzo zadowolona z tego pomysłu, ponieważ mam swój :kącik" tak jak chciałam i nie mam ciągu drzwi w holu, bo odeszły 2 pary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proximka 02.12.2011 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Masz fajnie , pewnie inaczej od razu to wygląda . Tylko że ja muszę mieć dwoje drzwi - jeden pokój nasz a drugi córki. No nic będziemy kombinować. Na razie jak zmierzyliśmy to będzie tylko trzeba trochę przesunąć drzwi ale jeszcze muszę dokładnie sprawdzić bo będzie to rozwiązanie na styk i w sypialni drzwi będą przy samej ściance. Rozważamy też przesunięcie ścianki pomiędzy pokojami ( dużo pracy ale skoro się pomylili to niech to poprawiają) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowniczy30 02.12.2011 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Masz fajnie , pewnie inaczej od razu to wygląda . Tylko że ja muszę mieć dwoje drzwi - jeden pokój nasz a drugi córki. No nic będziemy kombinować. Na razie jak zmierzyliśmy to będzie tylko trzeba trochę przesunąć drzwi ale jeszcze muszę dokładnie sprawdzić bo będzie to rozwiązanie na styk i w sypialni drzwi będą przy samej ściance. Rozważamy też przesunięcie ścianki pomiędzy pokojami ( dużo pracy ale skoro się pomylili to niech to poprawiają) Te poprawki są najgorsze, a co zrobicie na górze? Ja również mam sypialnię na dole ale moje dziewczynki na górze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proximka 03.12.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Na razie planujemy sypialnie na dole. No chyba że uda nam się wszystko wykończyć (czytaj: starczy kaski ) to wykończymy górę i wtedy na górze będzie nasza sypialnia i pokój córki oraz telewizornia ( zrezygnowałam ze ścianki pomiędzy hallem a pokojem) a na dole gabinet męża i pokój gościnny. Takie mamy plany choć bardziej skłaniam się ku opcji dół wykończony a góra nie. Teraz siedzę , nawet w pracy i każdy wolny czas spędzam na projektowaniu pokoi, łazienek... dobieraniu kafelków,kotła itp. Mój mąż nie ma czasu a zresztą uważa że o wszystkim pomyślimy na wiosnę. Ja wolę teraz żeby nie było niespodzianek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Melodiomanka 04.12.2011 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Hej, a my zrobiliśmy schody ażurowe dwuzabiegowe, żeby nie było za stromo, bo też się nie mieściły przez drzwi do sypialni.. jesli chodzi o górę to dwa pokoje są dla dzieci, a trzeci to biblioteko-gabinecik z możliwością ulokowania gości (taki mam zamysł). Na dole sypialnia, z drugiego pokoju łazienka, a z łazienki garderoba.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budares 04.12.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 kris_st, Melodiomanko, mam do was pytanko.Jaki kolor fugi macie na klinkierze filarów? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Melodiomanka 05.12.2011 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 kris_st, Melodiomanko, mam do was pytanko. Jaki kolor fugi macie na klinkierze filarów? Pozdrawiam. o ile dobrze pamiętam to antracyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Melodiomanka 05.12.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 my kupowaliśmy z baumita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proximka 05.12.2011 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Melodiomanko - wstaw zdjęcie waszych schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Melodiomanka 06.12.2011 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Melodiomanko - wstaw zdjęcie waszych schodów. Wstawię jak tylko będą zamontowane. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchat 08.12.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Witajcie! Kilka zdjęć z naszego domku. Kostka prawie skończona, pozostało wykończenie tarasu, boki obłożymy kamieniem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proximka 13.12.2011 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Marchat, jakie masz okna w salonie. Widzę że jedno to chyba przesuwne a drugie z boku?. jak masz zdjęcie ściany z wykuszem to wklej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proximka 21.12.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Wszystkim MELIDIOFANOM życzę szczęśliwych Świąt Bożego Narodzenia. Oby w przyszłym roku nasze budowy toczyły się do przodu bez żadnych przestojów i problemów... http://img9.imageshack.us/img9/3677/kartka39.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts