androzek 01.06.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Jestem w trakcie tynków.Odpowiem za półtora tygodnia.Pompa będzie gdzieś za 2 tygodnie jak wykończę pomieszczenie gospodarcze.O wszytkim powiadomię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Upiorka 05.06.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 My żyjemy, ale bynajmniej nie budową. Niestety trafiliśmy na nierzetelną firmę , która miała zająć się przygotowywaniem dokumentacji i ciągle nie mamy pozwolenia na budowę. W ramach mniej stresujących zajęć wybraliśmy tygodniowy urlop. Wizja rozpoczęcia budowy w tym roku oddala się coraz bardziej, ale nic to. Ostatnio wielokrotnie sprawdziła się dla mnie zasada: nie ma tego złego... , więc czekam spokojnie. Pozdrowienia dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GIGII 06.06.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Witam wszystkich "Melodiomanów" właśnie wspólnie z żona podjęliśmy decyzję o kupnie Melodii w styczniu i teraz ją realizujemy:) Systematycznie bedę zaopatrywał album w nowe fotki z realizacji na stronie http://www.gigii.ao.pl/ Główne zmiany to likwidacja okrągłego okienka z przodu domu, obniżenie częsci salonowej o jeden stopień oraz likwidacjia tylniej wnęki z zadaszeniem a także wyrównanie sciany od tylnego lewego rogu domu (tego uskoku na murze jakies 20 cm) resztę się zobaczy w trakcie. Pozdrawiam GIGII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 06.06.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Witajcie w stadzie.Ostatnio trochę wątek podupadł ale mam nadzieję,że będziecie się dzielić informacjami z resztą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAZZI 08.06.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Witajcie, cały czas walczymy ze scianami parteru, jest super, trafilem na bardzo rzetelna ekipę, ale mam kłopoty z materiałem. W okolicy Wrocławia czeka się na dostawe nawet na styropian 5 cm...Cieszę się kazdym nandprożem i czekam na stropy.Fajnie że Androżek dba o forum, gorąco pozdrawiam!!! p.s.aktualne zdjęcia w galeriihttp://www.mazzi.ao.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 12.06.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Kilka nowych zdjęć na http://www.androzek.ao.pl Do końca tygodnia koniec tynkowania gipsem.W gospodarczym na ścianie pojawiły się pierwsze płytki.Czekam na kasę za mieszkanie ( też kupiec brał kredyt) - nie bierzcie w Multibanku - sposób uzyskania kredytu to farsa,totalny brak profesjonalizmu i podobnie jak mBank - klient jest złodziejem czyhającym na pieniądze banku.Brak słów.Jak mi się trafi tylko jakiś pracownik banku - bez potwierdzenia notarialnego tożsamości,dowodu szczepienia na grużlicę rodziców,pierwszej zabawki praprababci ,nic u mnie nie załatwi - dotyczy mBanku i Multibanku !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 16.06.2007 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Jako aktualnie jedyny aktywny uczestnik naszego forum informuję,że zdjęcia po wykonaniu tynków pod moim adresem j.w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roberttro 17.06.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Witam wszystkich. Działkę budowlaną kupiliśmy w 2005 roku, projekt domu Melodia (odbicie lustrzane) w 2006 a budowę rozpoczęliśmy wiosną tego roku. Melodia jest jedynym projektem spełniających większość wymagań stawianych projektom przeglądanym przez naszą czteroosobową rodzinkę (trzy osoby z prawem głosu) i idealnie wpasował się w naszą działkę i strony świata. Mimo, że od roku obserwuję forum muratora, dopiero wczoraj szczęśliwie trafiłem na ten wątek, zarwałem nockę by go przeczytać ale warto było. Aktualnie jesteśmy po wylewce podkładu betonowego na podłogach. Galeria zdjęć znajduje się pod adresem: http://www.roberttro.ao.pl Zrobiliśmy następujące zmiany w projekcie:1. Pomniejszenie spiżarni tak by między oknem a ścianą spiżarni było około 65 cm.2. Likwidacja drzwi do kuchni.3. Zamiana przeznaczenia pomieszczenia 1.9 z WC na garderobę dla gości.4. Likwidacja drzwi wyjściowych na taras z pomieszczenia 1.7.5. Likwidacja drzwi między łazienką a strychem i przerobienie strychu na garderobę z wejściem z pokoju 2.3.6. Lukarna zamiast okien dachowych w pomieszczeniu 2.4. Dzięki ma.rako wiem już jak będzie wyglądała. Może masz gdzieś zachowane wymiary elementów więźby, które wykorzystałeś do jej budowy. Będę wdzięczny.7. Trójkątne okno w łazience na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 17.06.2007 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Witaj!Wreszcie jakaś świeża krew na forum.Życzę powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazhyl 17.06.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Jako aktualnie jedyny aktywny uczestnik naszego forum Ja niebawem kontynuuję roboty, więc na dniach powinny pojawić sie nowe wpisy w dzienniku. Androżku, pytanie techniczne - pamiętasz może czy drewno na łaty i kontrłaty wyszły Ci zgodnie z zestawieniem do projektu, ewentualnie jeśli pamiętasz ile poszło na podbitkę będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 18.06.2007 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Zamówiłęm wg.zestawienia i jeszcze kupę zostało.Podbitki jeszcze nie robiłem ale wydaje się że bezproblemowo zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Upiorka 19.06.2007 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Ludzie!!! Byłam!!! Widziałam!!! Chcę na tym forum złożyc serdeczne podziękowania dla Androżka, za możliwość obejrzenia Jego domu. To co zobaczyłam utwierdziło mnie w przekonaniu, ze wybraliśmy właściwy projekt. Najbardziej zaskoczyła mnie wielkość pomieszczeń na poddaszu (oczywiście w znaczeniu pozytywnym) Tym samym moje wątpliwości o "podnoszeniu" poddasza zupełnie się rozwiały. Naprawdę nie warto psuć bryły budynku ścianką kolankową ( pamietam Androżku o rozbieżnościach w nazewnictwie, tu nazywam ścianką kolankową to, co podwyższa ścianę zewnętrzną budynku ponad stropem a nie tę, którą robimy "od środka" ) Jeszcze jedno: choć byłam zdecydowanym przeciwnikiem wykusza z pokorą muszę stwierdzic, że rzeczywiście dodaje uroku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 20.06.2007 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Cała przyjemność po mojej stronie Upiorko !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qdłaci 20.06.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Ja mam prosbę do osób posiadających już projekt tego domku w ręku. Jesteśmy z mężem na etapie ustalania zmian przed ostatecznym zamówieniem projektu i chciałąbym prosić o przesłanie rzutu parteru w dokladnych wymiarach. Jeśli ktoś mógłby przesłać plan na moj mail to będę niezmiernie wdzięczna. Dziękuję i pozdrawiam wszystkich Melodiowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablooo-exe 20.06.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 napisz do biura krajobrazy żeby ci przesłali rzuty, wczesniej nie robili żadnych problemów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roberttro 20.06.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Ja swój projekt Melodii kupiłem w biurze http://www.projekty.ign.com.pl/?p=detail&id=192Rzuty wysłali mi momentalnie po tym jak poprosiłem o nie na GG. Mam je gdzieś w archiwum i jeśli jeszcze ich nie posiadasz to mogę podesłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qdłaci 21.06.2007 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Dzięki za szybki odzew:)Spróbuje napisac od biura, moze mi się tez uda:)W razie czego podaję tez moj mail: [email protected] Pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roberttro 21.06.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Wysłałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qdłaci 21.06.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Dzięki!!! Już są u mnie Pozdrawiam i miłego dnia życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka79 22.06.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Witam! Od kilku miesięcy obserwujemy to forum,ale dopiero teraz zdecydowaliśmy się "zabrać głos" ponieważ najprawdopodobniej w najbliższych dniach ruszymy ostro z budową Melodii. Zdecydowaliśmy się na kilka zmian w projekcie tak żeby odpowiadał on w 100% naszym oczekiwaniom i efekt jest taki: http://img71.imageshack.us/img71/5563/partermg5.jpg Jak widać wydłużyliśmy troszkę garaż (chyba ok 1m) i dorobiliśmy ganek. Na obrazku nie zaznaczyłem wyjścia z kotłowni do garażu. Zmiany w projekcie wynikają z tego, że zamierzamy wykończyć tylko parter (myślę że jest on wystarczający na 2 osoby), a później dokończymy resztę, jak będzie taka potrzeba. W tej chwili jesteśmy na etapie dogrywania ostatnich szczegółów związanych z dostawami i wykonawstwem i niedługo ruszamy- w tym roku planujemy stan surowy otwarty. Na chwilę obecną nie mamy zbyt wielu fotek. ale będę uzupełniał na bieżąco album: http://www.zetka79.ao.pl/ I jeszcze pytanko na koniec: ile m2 mają ściany nośne oraz działowe w melodii? Będziemy budować z pustaka ceramicznego i chciałem sprawdzić czy moje obliczenia są poprawne Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts