larvva 30.07.2006 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 180/150 to tez nasze wymiary okien tzn w jadalni i salonie. gdy planowalam kuchnie na scianie z hallem to ustawialam lodowke mniej wiecej w miejscu wejscia do kuchni. ale tez w projekcie mam zmiane - ciag wentylacyjny kuchni mam przeniesiony - nie mam tego slupa na srodku. gore na razie mam tylko ulozona "oknami i drzwiami". mam umeblowana sypialnie z garderoba (pokoj nad garazem). wiem tylko ze poki co nie postawie scianki miedzy pozostalymi dwoma pokojami, bo to czesc dla dzieci (a mam chlopca plus drugi zbój w drodze;-)) poniewaz mam pomieszczenie gospodarcze na dole (w pokoju miedzy lazienka a pokojem do pracy) wiec likwiduje stryszek ...bedzie duza lazienka... ale mam podobny problem ma.rako... nie wiem do konca jak sie bede miescila ze sprzetem... nie wiem wlasnie ile zabiora te skosy w czterospadowym dachu... u mnie w tym tygodniu ma byc szykowany strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka Prokop 09.08.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Witam! Jestem zdecydowana na 98% na kupno projektu "Melodia". Czy może mi ktoś podpowiedzieć jak wypadają słupy na poddaszu?? I czy buduje ktoś Melodię w okolicy Łodzi lub na trasie Łódź - Warszawa. Jeśli można to chciałabym zobaczyć ten domek na żywo. Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
larvva 09.08.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 slupy wypadaja ok moim zdaniem. popros o rzut z wymiarami - mi przyslali parter i pietro nim kupilam projekt - tam zobaczysz szczegoly. slupy sa przy schodach oraz po przeciwnej stronie przy drzwiach do lazienki i pokoju nad garazem. a, hm, dach w melodii jest troche skiepszczony. od razu zadzwon do architekta, bo wg niego trzeba krokwie przycinac (czego sie nie powinno robic) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaaBaa 14.08.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Długo się przymierzaliśmy z żoną, ale wczoraj zapadła decyzja. Kupiliśmy wreszcie ten projekt, dodatkowo udało się zaoszczędzić 10% ceny - http://www.projekty.ign.com.pl/projekt.php?opcja=opis&id=192&nazwa_projektu=MELODIA P.S. O co dokładnie chodzi z tymi krokwiami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PoloKoktowiec 15.08.2006 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Witamy, Jestesmy na etapie posiadania umowy przedwstepnej zakupu dzialki - wymiary 29 x 44 a rownoczesnie wybieramy projekt. Nie spedzilismy jak dotad na to strasznie duzo czasu, niemniej jednak widzielismy juz calkiem sporo domkow Z tej calej masy tylko Melodia wydaje sie nam optymalna! Garaz i kuchania na polnoc - taras na poludniowy zachow. Jadalnia z widoczkiem na zachod - gdzie jest piekna dolina! [mamy bardzo widokowa i wysoko polozona dzialke]. Chcielibysmy uslyszec opinie o tym projekcie od osob - ktore juz w niej mieszkaja Czy sa juz tacy forumowicze? Czy mozna gdzies znalesc w sieci prawdziwe fotografie? Moze wiecie, gdzie w okolicy Krakowa mozna ja zobaczyc na wlasne oczka? Czy jest ona [melodia] tania / droga jako inwestycja? Czy ktos adaptowal ja do silki? Duzo tych pytan - tymbardziej jak na pierwszy post na forum, ale liczymy - ze przynajmniej czesc pytan znajdzie odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaaBaa 16.08.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Czy ktos adaptowal ja do silki? Ja mam zamiar adaptować Melodię do Silki. Na razie szukam jakiegoś sprawdzonego architekta. Chcę ten temat zlecić do końca tego miesiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka Prokop 17.08.2006 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 hej! Podaję link, gdzie cena melodii jest 10% tańsza i to chyba nie tylko w tym miesięcuhttp://www.domfort.pl/projekt.php?opcja=opis&id=192&nazwa_projektu=MELODIA Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
larvva 17.08.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 szczegoly dotyczace dachu - musze porozmawiac ze specem, jako jednak laik nie czuje sie na silach wypowiadac. wiem tylko, ze jest kwestia bodajze zlych wymiarow wedle ktorych trzeba dlubac w krokwiach bo inaczej nie da sie ich postawic... polokoktowiec - nie pomoge. budujemy z ytonga, nie wiem czy jest to projekt drogi, bo nie mam porownania (to pierwszy moj dom;-)napewno taniej gdy dach jest dwu a nie czterospadowy;-) no i my jeszcze nie mieszkamy, choc w miniony weekend jedlismy juz pierwszy obiad;-) na lawach i stole ulozonych z bloczkow i desek;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaaBaa 17.08.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 larvva - może jakieś zdjęcia, a może nawet dziennik budowy ze zdjęciami, he? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
larvva 17.08.2006 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 o, mialam dosc ambitny plan fotografowac i pisac, notowac... ale z dwuletnim szkrabem i wkraczajac wlasnie w 9miesiac ciazy... na dodatek majac meza wiecznie w pracy... heh... kilka fotek mam miniony weekend - las w domu 28.07 27.07 moj budowniczy;-) 23.07 10.07 01.07 dzis bylam na budowie i cykalam fotki, ale jeszcze nie zrzucilam z aparatu... jutro wylewaja strop (troche sie meczyli z jego ulozeniem...) ciekawe czy wiecha wypadnie razem z pepkowym;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PoloKoktowiec 17.08.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Czesc larvva! Fajne fotki - jestesmy z zonka pod wrazeniem tempa Waszych robot na bazie dziennika fotograficznego 1.07 fundamenty - a tu juz polowa parteru postawiona! Miej sily i energie, by dalej wszystko dokumentowac Trzymamy kciuki i kibicujemy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
larvva 18.08.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 hej, hej.z tego co slysze, gdyby strop byl wylewany a nie ukladany z elementow to byloby szybciej. a tak - dzis wylane zostaly meeeetry betonu. pieterko nam niebawem bedzie roslo;-) imo idzie szybko, choc to w duzej mierze zasluga prostoty ukladania ytonga. bo ekipe mamy... taka sobie... niestety z pewnych wzgledow stracilismy dwie ekipy... ci ktorzy pracuja na szczescie maja dobra kontrole w postaci ich szefa i naszego nadzoru non stop (mamy takiego rodzinnego inwestora zastepczego ktory zna sie na budowlance i architekt.) mozliwe ze podjade podczas weekendu na dzialke to cykne kilka swiezych fotek. czekam na zdjecia innych budow pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaaBaa 19.08.2006 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Wreszcie pierwsze zdjęcia Melodii live . Dzięki larvva i czekam(y) na jeszcze . Tempo rzeczywiście niezłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
larvva 20.08.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 strop - fotka z naroznika garazu. po lewej czesc lazienki, naprzeciwko pokoj nad dziennym, po prawej slup (komin) i za nim pokoj nad dwoma dolnymi pokojami. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAZZI 30.08.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 WŁAŚNIE KUPIŁEM TEN PROJEKT! JEST SUPER, PRACOWNIA ZNAJDUJE SIĘ WE WROCŁAWIU: http://WWW.KRAJOBRAZY.COM.PL ZAMIERZAM DOKONAĆ ZMIAN: PODWYŻSZENIE ŚCIANY KOLANKOWEJZMIANA POSADOWIENIA OKIEN DACHOWYCHZMIANA DACHU NAD TARASEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 06.09.2006 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Właśnie wczoraj zacząłem budowę Melodii.Jak wyjdę do surowego zamkniętego będę miał więcej do powiedzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraania 06.09.2006 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=63985&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=melodia szukajcie a znajdziecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaaBaa 14.09.2006 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Larvva jak tam posuwają się prace na budowie - może jakieś kolejne fotki? MAZZI witamy w gronie budujących ten domek. Tylko proszę nie krzycz na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka Prokop 15.09.2006 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Oj... też się pochwalę...Wczoraj listonosz przyszedł z porojektem Melodii - ALE SIĘ CIESZYMY (jak dzieci). Chciałam się zapytać, jaki zrobiliście otwór na drzwi garażowe? ja chciałam zmienić na 4m, ale czy spokojnie wjadę dwoma samochodami? Larvva...czy wyjaśniło się coś z więźbą? Pewnie już długo nie zajżysz na forum, pewnie dzidzia się urodziła.. ..Pozdrawiam i Gratuluję jeśli to już... Pozdrawiam melodyjnych.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michał szefler 23.09.2006 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 WitamProszę Was o opinię w sprawie robocizny.Mam ekipę, która za postawinie fundamentu,murów,wylanie tarasów,kominy i wentylacja -za całą sprawę związaną z murarką bez dachu chce 28 tys. Według Was jest to rozsądna cena? Za każdą inf. z góry wielkie dziękipozdrawiam,michał : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts