Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt MELODIA pracownia KRAJOBRAZY

Recommended Posts

180/150 to tez nasze wymiary okien :-) tzn w jadalni i salonie.

gdy planowalam kuchnie na scianie z hallem to ustawialam lodowke mniej wiecej w miejscu wejscia do kuchni. ale tez w projekcie mam zmiane - ciag wentylacyjny kuchni mam przeniesiony - nie mam tego slupa na srodku.

gore na razie mam tylko ulozona "oknami i drzwiami". mam umeblowana sypialnie z garderoba (pokoj nad garazem). wiem tylko ze poki co nie postawie scianki miedzy pozostalymi dwoma pokojami, bo to czesc dla dzieci (a mam chlopca plus drugi zbój w drodze;-))

poniewaz mam pomieszczenie gospodarcze na dole (w pokoju miedzy lazienka a pokojem do pracy) wiec likwiduje stryszek ...bedzie duza lazienka... ale mam podobny problem ma.rako... nie wiem do konca jak sie bede miescila ze sprzetem... nie wiem wlasnie ile zabiora te skosy w czterospadowym dachu...

u mnie w tym tygodniu ma byc szykowany strop :-)

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam!

Jestem zdecydowana na 98% na kupno projektu "Melodia". Czy może mi ktoś podpowiedzieć jak wypadają słupy na poddaszu?? I czy buduje ktoś Melodię w okolicy Łodzi lub na trasie Łódź - Warszawa. Jeśli można to chciałabym zobaczyć ten domek na żywo.

Pozdrawiam

Aga

slupy wypadaja ok moim zdaniem. popros o rzut z wymiarami - mi przyslali parter i pietro nim kupilam projekt - tam zobaczysz szczegoly. slupy sa przy schodach oraz po przeciwnej stronie przy drzwiach do lazienki i pokoju nad garazem.

a, hm, dach w melodii jest troche skiepszczony. od razu zadzwon do architekta, bo wg niego trzeba krokwie przycinac (czego sie nie powinno robic)

Witamy,

Jestesmy na etapie posiadania umowy przedwstepnej zakupu dzialki - wymiary 29 x 44 a rownoczesnie wybieramy projekt. Nie spedzilismy jak dotad na to strasznie duzo czasu, niemniej jednak widzielismy juz calkiem sporo domkow ;) Z tej calej masy tylko Melodia wydaje sie nam optymalna!

Garaz i kuchania na polnoc - taras na poludniowy zachow. Jadalnia z widoczkiem na zachod - gdzie jest piekna dolina! [mamy bardzo widokowa i wysoko polozona dzialke]. Chcielibysmy uslyszec opinie o tym projekcie od osob - ktore juz w niej mieszkaja ;) Czy sa juz tacy forumowicze? Czy mozna gdzies znalesc w sieci prawdziwe fotografie? Moze wiecie, gdzie w okolicy Krakowa mozna ja zobaczyc na wlasne oczka?

Czy jest ona [melodia] tania / droga jako inwestycja?

Czy ktos adaptowal ja do silki?

Duzo tych pytan - tymbardziej jak na pierwszy post na forum, ale liczymy - ze przynajmniej czesc pytan znajdzie odpowiedz ;)

szczegoly dotyczace dachu - musze porozmawiac ze specem, jako jednak laik nie czuje sie na silach wypowiadac. wiem tylko, ze jest kwestia bodajze zlych wymiarow wedle ktorych trzeba dlubac w krokwiach bo inaczej nie da sie ich postawic...

polokoktowiec - nie pomoge. budujemy z ytonga, nie wiem czy jest to projekt drogi, bo nie mam porownania (to pierwszy moj dom;-)

napewno taniej gdy dach jest dwu a nie czterospadowy;-)

no i my jeszcze nie mieszkamy, choc w miniony weekend jedlismy juz pierwszy obiad;-) na lawach i stole ulozonych z bloczkow i desek;-)

o, mialam dosc ambitny plan fotografowac i pisac, notowac... ale z dwuletnim szkrabem i wkraczajac wlasnie w 9miesiac ciazy... na dodatek majac meza wiecznie w pracy... heh...

kilka fotek mam

miniony weekend - las w domu

28.07

27.07

moj budowniczy;-)

23.07

10.07

01.07

dzis bylam na budowie i cykalam fotki, ale jeszcze nie zrzucilam z aparatu... jutro wylewaja strop (troche sie meczyli z jego ulozeniem...)

ciekawe czy wiecha wypadnie razem z pepkowym;-)

Czesc larvva!

Fajne fotki - jestesmy z zonka pod wrazeniem tempa Waszych robot na bazie dziennika fotograficznego ;) 1.07 fundamenty - a tu juz polowa parteru postawiona! :o Miej sily i energie, by dalej wszystko dokumentowac ;)

Trzymamy kciuki i kibicujemy!

hej, hej.

z tego co slysze, gdyby strop byl wylewany a nie ukladany z elementow to byloby szybciej. a tak - dzis wylane zostaly meeeetry betonu. pieterko nam niebawem bedzie roslo;-)

imo idzie szybko, choc to w duzej mierze zasluga prostoty ukladania ytonga. bo ekipe mamy... taka sobie... niestety z pewnych wzgledow stracilismy dwie ekipy... ci ktorzy pracuja na szczescie maja dobra kontrole w postaci ich szefa i naszego nadzoru non stop (mamy takiego rodzinnego inwestora zastepczego ktory zna sie na budowlance i architekt.)

mozliwe ze podjade podczas weekendu na dzialke to cykne kilka swiezych fotek.

czekam na zdjecia innych budow

pozdrawiam

• 2 weeks później...

Oj... też się pochwalę...Wczoraj listonosz przyszedł z porojektem Melodii - ALE SIĘ CIESZYMY (jak dzieci). :lol: :lol: :lol:

Chciałam się zapytać, jaki zrobiliście otwór na drzwi garażowe? ja chciałam zmienić na 4m, ale czy spokojnie wjadę dwoma samochodami?

Larvva...czy wyjaśniło się coś z więźbą? Pewnie już długo nie zajżysz na forum, pewnie dzidzia się urodziła.. :p ..Pozdrawiam i Gratuluję jeśli to już...

Pozdrawiam melodyjnych....

• 2 weeks później...

Witam

Proszę Was o opinię w sprawie robocizny.Mam ekipę, która za postawinie fundamentu,murów,wylanie tarasów,kominy i wentylacja -za całą sprawę związaną z murarką bez dachu chce 28 tys. Według Was jest to rozsądna cena? Za każdą inf. z góry wielkie dzięki

pozdrawiam,

michał :