mar_ch 23.09.2006 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 WitamJa w kwietniu podpisalem umowe na prace murarskie na 15 tys robote mial zaczac na poczatku lipca. Fakt z prawomocna decyzje dostalem dopiero 17.07 przez dwa miesiace nie moglem go sciagnac. w koncu mnie zaszantazowal cena 24 tys i wyglada na to ze w poniedzialek ruszy. przywioz juz betoniarke i pare gratow. Podpisalismy nowa umowe ma skonczyc do 25.10 i potem 300 zl za kazdy dzien opoznienia. dach ma mi zrobic inna ekipa tez do miesiaca za 10 tys ale kupuje jeszcze u nich drewna wiec pewnie i tu cos zarobia. Ja sie zgodzilem na nowa cene bo chyba teraz trudno bedzie budowac za 15 tys. Wszyscy mowia ze wielu murazy pojechalo za granice i nie ma komu robic.Za ile Wy budujecie i z czego (ja z keramzytu) ile mniej wiecej wychoda mury a ile dach ?pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michał szefler 24.09.2006 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Witaj,dziękuję za informacje dotyczące robocizny.Jeżeli chodzi o materiał na mury najprawdopodobnie z etongu i ocieplenie styropian , strop najprawdopodobnie wylewany, dachówka cementowa Braas-ale to przyszły rok. za trzy tyugodnie ruszam z ławą i fundamentem-robocizna 7,5tys.pozdrawiam,michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma.ska 26.09.2006 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 WitamNareszcie mam pozwolenie na budowę jeszcze tylko dwa tygodnie uprawomocnienie i mogę ruszyć, jeszcze nie wiem ile w tym roku uda się zrobić, zwłaszcza że mąż już prawie nie mieszka w domu tylko w firmie, ale kolejny mały etapik za mną. Najbardziej mnie przeraziła cena przyłącza wod-kan Rejonowe Przeds. Komunalne zaproponowało mi zrobienie przyłącza za 10.000,00 zł, mąż twierdzi że zrobi to za 2.000,00 zł. Powiedzcie jak było u Was? Pozdrawiam i chętnie zobaczyłabym jakieś zdjęcia, macie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaendrju 15.10.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 WitamRozpoczynam budowę-odbicie lustrzane.W tym roku wylewam tylko funadamenty.W przyszłym roku stan surowy zamknięty.Zmiany-likwiduję wykusz (wąska działka)-okno 180x140-okna dachowe w elewacji ogrodowej zastępuję balkonem (mam 40 m ogrodu)-przedłużam minimalnie zadaszenie nad tarasem (zmiana wieżby)-przesuwam układ WC o 60 cm w kierunku kotłownii-wejście do WC obok wejścia do kotłownii -pełna symetria z wejściami do pokoi-dzięki temu uzyskuję wnękę 6ox150 na szafę wnękową(brak garderoby)-nie zmieniam ścianki kolankowej,bo nie chcę,żeby mnie ludzie nazywali moherem-hol wejściowy jest zbyt mały,żeby postawić szafę wnękową-likwiduję drzwi pomiędzy kotłownią,a garażem.Uzyskuję pełną ścianę w kotłownii-miejce na sznur dla żony i nie wydaję pieniędzy na trzecie drzwi antywłamaniowe.Problem to kuchnia.Prawdopodobnie będzie miała układ otwarty.W miejsce ścianki działowej niska zabudowa kuchenna.Nie likwiduję spiżarni i okna okrągłego-boję się zepsuć elewacji frontowejZaczynam budowę mając 30.000 .Przerażają mnie podwyżki materiałów.Co do fundamentów - ława w gruncie, ściana betonowa 25- o wys.1,25m-stal formy.Póżniej pustak betonowy 14 o szer.30cm i ściany z porothermu 30.Budowę rozpoczynam mając 30.000.Budowa będzie długa,a lat mam już ho,ho,czyli dwa razy więcej niż TY jabol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 22.10.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Witam fanów Melodii !!!Właśnie stawiam ściany z Ytonga.Zmiany jakie zrobiłem opisałem wcześniej - wjazd do garażu ma 5 metrów - teraz wiem że można będzie wstawić swobodnie 2 samochody.Wykusz dodaje uroku.Fundamenty z robocizną kosztowały mnie 30.000.Zmieniłem strop na gotowy z płyt żelbetowych - wychodzi taniej niż teriva ( i przede wszystkim szybciej a zima za pasem ).Postaram sie nastepnym razem przesłać zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
larvva 22.10.2006 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 hej, ja mam faktycznie malo czasu i nie bywam tu. przy okazji. mialam pytanko odnosnie kosztow. zmknelismy sie w bodaj 12. ale moge sie mylic... a maz stwierdzil ze on juz nie pamieta... w kazdym razie nasza melodia stoi i czeka na zime. teraz beda drobiazgi typu ogrodzenie, wyrownanie terenu... pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgocha 23.10.2006 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Witajcie jestem nowym urzytkownikiem, chcialam zapytac czy ktos w kujawsko pomorskim budowal melodie ?A ci co juz wybudowali, jaki koszt wyszedl stanu surowego z dachem ?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 24.10.2006 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Witam!Jeszcze nie wybudowałem ale buduję.Wycenę surowego mam na 150.000,fundamenty na 30.000 i tak wyszło.Ceny idą w górę i nie można przewidzieć jak będzie w przyszłym roku.Buduję w Zielonce k/Bydgoszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablooo-exe 24.10.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 No i stało sie .....Zamówiłem projekt! - odbicie lustrzane. Ps. Ile wam poszło m3 betonu i bloczków na fundamenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 25.10.2006 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 1400 bloczków i 14 m3 B 20 betonu na ławy,240 ton piachu na zasypanie ( jeden duży wykop na głębokość ław ),16 m3 B 12,5 na chudziak 10 cm.Teraz "robi się" Ytong - będzie jedna warstwa dodatkowo bo salon za niski a podłoga ma być 20 cm a nie 15 jak w planie bo na dole wszędzie podłogówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgocha 25.10.2006 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 jestem w takiej sytuacji jak endiu ile lat planujesz budowac swoja melodie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablooo-exe 26.10.2006 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 1400 bloczków i 14 m3 B 20 betonu na ławy,240 ton piachu na zasypanie ( jeden duży wykop na głębokość ław ),16 m3 B 12,5 na chudziak 10 cm. Teraz "robi się" Ytong - będzie jedna warstwa dodatkowo bo salon za niski a podłoga ma być 20 cm a nie 15 jak w planie bo na dole wszędzie podłogówka. hmm, my sie zastanawiamy własnie czy by nie zrobić fundamentów całych z monolitu, w ziemi... no ale jeszcze mamy troche czasu bo chcemy zacząć w przyszłe wakacje, a teraz te nieszczęsne urzędy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablooo-exe 26.10.2006 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Podam jeszcze link do natalii jest baardzo podobna do melodii mielismy nawet juz kupic natalię ale jednak wybór padł na melodie - czy trafny to sie okaże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablooo-exe 26.10.2006 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 aha link: http://www.mgprojekt.com.pl/domki/natalia/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 28.10.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Obejrzałem projekt Natalia i zastanawiam się kto kogo oskarży o plagiat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaendrju 29.10.2006 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Zobacz Wierzbę II-tutaj masz 99% podobieństwa.Wszyscy architekci grają głupa i modzą podobne projekty,a my się tym zachwycamy.MELODIA jest w miarę dobra i stąd nasz wybór. pozdrowienia Jabol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablooo-exe 30.10.2006 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 No i dzisiaj dostałem "melodie", jeszcze pare papierków i adaptacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablooo-exe 03.11.2006 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 halooo czy tutaj już nikt nie zagląda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 03.11.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Zagląda,zagląda.Aktualnie mam "nerw" co wykonawca,kierownik budowy i konsultant Ytonga co rusz zmieniają zdanie.Wiedziałem,że zmiany w projekcie mogą wywałać napięcia ale mam typowy dowód na "profesjonalizm" wszystkich wyżej wymienionych.A na początku wydawało się,ze wszyscy znają się na fachu.Problemy wyniknęły z zmiany szrokości bramy wjazdowej do garażu do 5 m i podwyzszenia budynku oraz zmiany terivy na gotowe płyty zbrojone z betonu.Dzisiaj "burza mózgów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgocha 04.11.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 czy ktos z was co zaczal juz budowe bral kredyt ja bez tego nie mam szansy na rozpoczecie ale boje sie ze bedzie to gwozdz do trumny ciekawe czy za 150 tys moglabym zrobic dom z wykonczonym dolem do wprowadzenia a gora w pozniejszym terminie bardzo prosze niech ktos poda orientacyjne koszty pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts