MAZZI 09.04.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Magduska,zastanów się nad podwyzszniem sciany kolankowej, pzrestzren na gorze ! u mnie kolankowa na 70 cm i po zabudowie gk bedę miał wysokość pomieczczeń na 2,75!Są pzreciwnicy i zwolennicy pdwyzszania sciany kolankowej, ale możesz zobaczyc na zdjęciach że jest Ok.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Harry81 10.04.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Witam po długiej przerwie! U mnie sprawy działki wreszcie ruszają z miejsca! W przyszły wtorek 15.04 geodeta przyjeżdża wytyczyć drogę przez działki, otrzymaliśmy pismo w tej sprawie z Urzędu Miasta. Później "tylko" wykup gruntów pod drogę (płacą pewnie jakieś 2 PLN / m2, ale to nie ma znaczenia, byle szybko), podział działek, odrolnienie, i pozwolenie na budowę . Nie wiem sam z czego się ciesze bo potrwa to pewnie do końca roku, ale z drugiej strony, ważne że coś się ruszyło! Powoli zaczynam znowu żyć budową PS A może nie występować o pozwolenie na budowę tylko czekać na nowe przepisy znoszące pozwolenia? Jak myślicie, warto czekać, będzie korzystniej? Kiedy wchodzą nowe przepisy, od 1 stycznia 2009? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 10.04.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 A jednak Harry żyje !!!!!!Nie daj się ponieść złudzeniom,że armia urzędników się zmniejszy.Będziesz musiał załatwić tyle samo papierów albo i wiecej.Tyle że będzią się inazcej nazywać.Działaj już teraz ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma.ska 11.04.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Witam W swoim albumie dodałam kilka zdjęć mojego wykuszu w kuchni jest trochę zmieniony )) . Co o nim myślicie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma.ska 11.04.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 adres mojej galerii http://www.ma.ska.ao.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 11.04.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Mi sie podoba Zreszta sama mam taki w planach z tym ze okno srodkowe jest zaprojektowane na 150 (moze ewentualnie zmniejsze na 130 ) Czy masz zamiar robic tam okna fiksy czy otwierane?Ja chce boczne miec fiixy a srodkowe otwierane aby mozna bylo wyjsc tamtedy na ogrod. jestem ciekawa jak bedzie sie prezentowalo juz zoknami bo wiadomo ze wizualnie otwory sie wtedy pomniejsza.jakie masz zamiar dawac okna?Ja mysle nad szybami ze szprosami bo wydaje mi sie ze bedzie to ladnie wygladalo ale jeszcze zobacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 11.04.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Przede wszystkim jest zachowana forma i to mi się podoba.Myslę,że będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazhyl 13.04.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Zastanawiam się nad drzwiami z garażu do kotłowni. Kupić zwykłe tanie drzwi stalowe z Castoramy, czy zastosować coś innego. Androżku jak to wygląda u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgocha 13.04.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 jakie wiekszosc z was daje schody na poddasze? jezeli murowane to mozna je zabudowac i zrobic jakis schowek skoro nie ma spizarki ale chyba ladniej wygladaja i mniej zagracaja przedpokoj przestrzenne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazhyl 13.04.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Ja robię drewniane - bardziej się mnie podobają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 13.04.2008 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Zastanawiam się nad drzwiami z garażu do kotłowni. Kupić zwykłe tanie drzwi stalowe z Castoramy, czy zastosować coś innego. Androżku jak to wygląda u Ciebie? U mnie to w zasadzie nie kotłownia bo pompa ciepła to jak lodówka.Mam zwykłe,pełne drzwi drewniane robione jak reszta przez stolarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 13.04.2008 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 jakie wiekszosc z was daje schody na poddasze? jezeli murowane to mozna je zabudowac i zrobic jakis schowek skoro nie ma spizarki ale chyba ladniej wygladaja i mniej zagracaja przedpokoj przestrzenne? Tylko ażurowe,drewniane.Dają poczucie większej przestrzeni a ponadto są po prostu ładniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma.ska 14.04.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Witam,Kakusek jeśli chodzi o okna narazie myślę nad oknami bez szprosów, bardzo mi się podoba jedna wielka tafla szyby, stąd też zmieniłam pozostałe okna na rozm 150/150 jednoskrzydłowe. jeśli chodzi o wykusz jeszcze się zastanawiam czy środkowe będzie wyjściem na taras który zamierzam powiększyć na całym narożniku budynku od tarasu -zg z projektem- aż do wykuszu i najpewniej będzie to forma koła lub coś podobnego. Wiem, że trudniej z położeniem kafli ale bardzo mi się zawsze taki ogromny i kolisty taras marzył. Zamieściłam jeszcze kilka zdjęć od wewnątrz. Mam pytanie odnośnie okien dachowych, czy w pokoju nad garażem muszą być 3 okna jak to wygląda już po zadaszeniu? W pozostałych pokojach mam po 3 okna dachowe ze względu na przeznaczenie pokoi mają to być pomieszczenia dla dzieci, więc zależy mi aby były jasne. No i mam wątpliwości co do rozmiarów pokoi na etapie postawionych krokwi wydają mi się bardzo małe i zastanawiam się nad zmianą z 3 na 2 pokoje. Oczywiście pojawił się problem z więźbą nad wykuszem dekarz czeka na jakieś wskazówki z biura Krajobrazy, zgodnie z Waszymi radami napisałamw dniu wczorajszym i czekam na odp.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 14.04.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Rób tyle okien dachowych ile jest w projekcie,nie pożałujesz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapinek 15.04.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Witam ponownie, Ufff, mamy stan zero!!! Przez to, ze okazalo sie ze budujemy na b. mokrym gruncie w fundamenty i izolacje poszlo mnostwo kasy. Zadowoleni jednak z wyniku zaczelismy ogladac stan zero u innych i ..... widzimy ze u Androzka wystaja druty przy wjezdzie do garazu. Bierzemy nasza adaptacje melodii (brama 5 m) a tam tez architekt zaleca te wzmocnienia ;((( Nie wiem jak wszyscy to przeoczyli. Macie jakies alternatywne patenty?A moze to olac? Przeciez sie nie zawali. http://www.agapinek.ao.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 15.04.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Druty wystają bo żeby zrobić wjazd 5 m to trzeba wzmocnić "brzegi"otworu czyli zbrojone betonowe "pale" o śr. 25.Miałem to obcykane już w fazie "adopcji".Chodzi o to,że są one podporą dla piekielnie dużego i ciężkiego nadproża przy ww.wjeżdzie.Ponadto na tym nadprożu opiera się strop.Musisz to wszsystko mieć przemyslane i zaplanowane żeby nie zawaliło się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapinek 16.04.2008 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Teraz to wiem, ale jest juz za pozno zeby robic zbrojenie od law, bo jest juz stan 0 i nie ma drutow ;(((((.Myslisz ze wiercic dziury w bloczku fundamentowym (a jak peknie?)?Pytanie jest takie: co zrobic jak sie zapomnialo o wzmocnieniu nadproza?Pozdroaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 16.04.2008 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 A masz kierownika budowy prawdziwego czy "papierowego"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapinek 16.04.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Niby prawdziwego, przyjezdza i doradza np. w sprawie wody. Chodzi o to ze wyjechal do sanatorium i tam nie odbiera tel. Majster sugeruje cegle, syn kiebuda zazbroic nadproze albo jakies kregi, architekt wiercic w bloczku fundamentowym.Zastanawia mnie tez fakt, ze jak ogladam zdjecia melodiowcow to tylko u ciebie Androzku widzialam te zbrojenie - wiec jak robia to inni ?- wiekszosc przeciez poszerza brame..... Pozdro,aga PS. Jaki wymiar ma twoje wyjscie na taras? Nie zalujesz ze nie masz 3 skrzydel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazhyl 16.04.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Ja osobiście wierciłbym w bloczku. Mam wrażenie, że jest to najlepsze rozwiązanie w zaistniałej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts