Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt MELODIA pracownia KRAJOBRAZY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

Kakusek przepraszam za brak odpowiedzi ale brakuje czasu. okna już po wymiarah przez kolegę który zroi mi okna będa fix w wykuszu po bokach i okno w salonie, duża rozsówka i jednak mimo rad kolegi z forum :lol: okna jednoskrzydłowe mi się nie podobją dwuskrzydłowe. koleżanka ma Wierzbę II to bardzo podobny dom i naprawdę super wyglądają jej okna.

U mnie już 3\4 dachu przykryte zaczynają bawić się z wykuszem, ekipę mam dobrą więc mam nadzieję że poradzą sobie. Mam poprawkę z bura projektowego gdyby ktoś potrzebwał.

Jutor przyjeżdżają okna dachowe w każdym pokoju mam 3 oknaktoś ptał o koszty budowanie domu okna dach 13000 zł, pozostałe narazie wycenione na 12000 z roletami. A koszt dachu około 80 000 zł dachówka roben brąz z dodatkami 26000, klinkier burgund+zaprawa 3000, ekpa 25 tys, tartak około 15 tys z łatami. membramy itp

Czy ktoś ma stopnie kominiarskie ? Ja dałam średnio to wygląda ale kominiarz nie wchodzi do domu tylko z zewnątrz

Aha przestroga dla początkujących pinujcie aby ekipa powiększyła otwoy kienneo rolety około20 cm, u mnie każdy otwór jest o innym wymiarze.

Androżku jak uwżasz czy zmieszczę w kuchni zamiast ścianki na salon wyspę kucheną i stół w wykuszu tk aby wychodzić z wykuszu na taras( mam w planie taras na całym narożniku budynku).

Przepraszam za chaos ale mąż mnie wygania do łóżka rano wstaję do pracy.

Pozdrawiam

androżku może jakieś nowe fotki?

Witam wszystkich,

mam nadzieję, że niedługo dołączę do Was jako właściciel projektu Melodia.

Generalnie zdecydowany jestem na 95%, ale czy ktoś mógłby mi pokazać swój domek w rzeczywistości?

Najlepiej w okolicach Lublina do 200, 300km - byłbym bardzo wdzięczny za pokazanie i cenne uwagi.

Przeglądałem forum i jest dużo albumów prywatnych, ale w większości są puste, też tak macie?

Pozdrawiam,

Mariusz z Lublina

Tak jak pisałem po przejrzeniu setek projektów wybór na 95% padł na Melodię. (początkowo miał być RETRO, ale jak zobaczyliśmy MELODIĘ to zmieniliśmy zdanie).

Po przejrzeniu forum i przejrzeniu projektu z żoną wymyśliliśmy takie zmiany:

1. wyciągnięcie salonu kosztem tarasu, taras prostokątny na zewnątrz + z czasem jakieś zadaszenie. Mamy nadzieję, że dzięki takiej operacji zwiększy się znacznie salon i wtedy nie będzie problemu z postawieniem telewizora obok kominka

2. likwidacja wykusza (... lub zmiana na prostokątny)

3. całkowita likwidacja spiżarki, w tym miejscu powiększenie jadalni

4. spiżarka tam gdzie teraz WC

5. likwidacja ścianki pomiędzy kuchnią i salonem, może z czasem jakiś barek lub coś takiego delikatnego

6. taras wejściowy prostokątny

7. na górze zamiast 3 okien obok siebie zostawiłbym 2 okna

8. zastanawiam się mocno nad podniesieniem o jedną "cegłę" dołu i góry (zwłaszcza góry) - opinie na forum są podzielone - tu najlepszym wyjściem do podjęcia decyzji byłoby obejrzenie wybudowanego domku

9. likwidacja drzwi do kuchni

Na tą chwilę tyle mam zmian - może popelniam jakis blad w swoich zmianach?

Proszę doradzcie coś - czytalem forum przez kilka dni i moglo mi coś umknąć :roll:

Pozdrawiam,

Mariusz

1.Z jednej strony większy salon, z drugiej brak tarasu nie jest dobrą sprawą a i bryła się psuje - do zobaczenia i oceny "live"

2.Ani mi się waż!!!!

3.yes,yes,yes

4.a tam garderoba

5.Jak ktoś lubi mieć salon w kuchni lub kuchnię w salonie...

6.yes,yes,yes

7.nie kombinuj,przestrzegam przed zmniejszaniem ilości okien ( swiatło!!! )

8.dół tak,czy góra-trzeba zobaczyć"live"

9.yes,yes,yes

PS Mam sentyment do lubelskiego,stamtad pochodzi moja rodzina -co roku jestem u dziadków w Chruślinie ( między Kraśnikiem a Opolem )

POZDRO

Przeglądałem forum i jest dużo albumów prywatnych, ale w większości są puste, też tak macie?

Z żalem i rozczarowaniem stwierdzam, że tak.

Najlepiej w okolicach Lublina do 200, 300km - byłbym bardzo wdzięczny za pokazanie i cenne uwagi.

Zapraszam, Przeworsk - 200km. Tynki wewnętrzne, instalacje i wylewki wykonane. Obecnie ekipa robi elewację i niestety czekam na płytkarza.

1.Z jednej strony większy salon, z drugiej brak tarasu nie jest dobrą sprawą a i bryła się psuje - do zobaczenia i oceny "live"

2.Ani mi się waż!!!!

3.yes,yes,yes

4.a tam garderoba

5.Jak ktoś lubi mieć salon w kuchni lub kuchnię w salonie...

6.yes,yes,yes

7.nie kombinuj,przestrzegam przed zmniejszaniem ilości okien ( swiatło!!! )

8.dół tak,czy góra-trzeba zobaczyć"live"

9.yes,yes,yes

PS Mam sentyment do lubelskiego,stamtad pochodzi moja rodzina -co roku jestem u dziadków w Chruślinie ( między Kraśnikiem a Opolem )

POZDRO

Dzięki za podpowiedz, jeszcze sie z zonka zastanowimy nad kilkoma zmianami :)

Co do Twojego sentymentu to jak tylko wybudujemy Melodię to zapraszam.

Z pewnością dam znać jak u mnie postępują prace. Dziś zamówiłem murarza, stan zero na jesień 2008, na wiosnę 2009 start z dalszymi pracami.

Zapraszam, Przeworsk - 200km. Tynki wewnętrzne, instalacje i wylewki wykonane. Obecnie ekipa robi elewację i niestety czekam na płytkarza.

Dzieki bardzo za zaproszenie, wyslalem info na priv, szczegoly do ustalenia.

no to zapraszam- busko-zdrój coś ok. 200 :)

jestem właśnie po tynkowaniu, wkrótcę wrzucę fotki

pozdrawiam

Dziękujemy bardzo, z pewnością też skorzystamy w pozniejszym okresie.

Mamy niedaleko Buska rodzinę i jak tylko bedziemy sie wybierali do nich to dam znac i sprobujemy sie umowić.

Pozdrawiam i dziekuje za odzew.

mklembokowski - jeśli zadowoli Was wygląd domu bez dachu (cieśla zaczyna pracę w przyszłym tygodniu) to zapraszamy do Siedlec-100km :)

Dziękujemy bardzo,

już umówiliśmy się z jedynak.g bo interesuje nas bardzo taki prawie gotowy lub gotowy domek, ale w przyszłości może zajrzymy...